Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-04-2009, 02:27 AM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default kitten disepak dan di baling!?

perghh! Dasyat btol hari ni, 1st time tgk anak kucg disepak dan dicampak. Benda ni jd kt area puchong dlm kwsn foodcourt. Mmg skit ati btol,kalu sape2 nmpk cmfm rase nk pkul je org tu. Tp yg sy nmpak tu bdk2 yg buat. Bdk2 tu umur dlm 5,4 thn. Tp yg ptut dipersalahkn mak bpak dorg la..x educate anak dorg..ai..kitten 2 disepak dr tmpt tinggi smpi jatuh ke lantai,pas2 leh lak amek kitten 2 lek pas2 dicampakknnye, xckup lg dorg sepak lg..bpusing kitten 2, nsib baik x mati, mmg sian sgt..xleh tahan dh ati ni,rase nk sekeh pale bdk2 tu, last2 g gak maki bdk2 tu, smpi dorg tkut nk nangis, lantak la mak dorg nk kate ape..haha, puas ati..kitten 2 lari tah g mane, mintak2 slamat la kitten 2
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2009, 10:04 AM
zarasofia's Avatar
zarasofia zarasofia is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Location: Vista Saujana, Kepong.
Posts: 54
Rep Power: 12
zarasofia is on a distinguished road
Angry Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by mamyku View Post
perghh! Dasyat btol hari ni, 1st time tgk anak kucg disepak dan dicampak. Benda ni jd kt area puchong dlm kwsn foodcourt. Mmg skit ati btol,kalu sape2 nmpk cmfm rase nk pkul je org tu. Tp yg sy nmpak tu bdk2 yg buat. Bdk2 tu umur dlm 5,4 thn. Tp yg ptut dipersalahkn mak bpak dorg la..x educate anak dorg..ai..kitten 2 disepak dr tmpt tinggi smpi jatuh ke lantai,pas2 leh lak amek kitten 2 lek pas2 dicampakknnye, xckup lg dorg sepak lg..bpusing kitten 2, nsib baik x mati, mmg sian sgt..xleh tahan dh ati ni,rase nk sekeh pale bdk2 tu, last2 g gak maki bdk2 tu, smpi dorg tkut nk nangis, lantak la mak dorg nk kate ape..haha, puas ati..kitten 2 lari tah g mane, mintak2 slamat la kitten 2
tu la,.. budak2 zaman skang ni kalau kena yang jahat, jahat betul... tp parent tu la yg patut disalahkan, dr kecik xdidik ank tu jgn buat jahat kat BENDA HIDUP,.. buat pandai, didik xpandai... bg sesetengah org, pemikiran diorg cetek,.. bg diorng binatang tu xperlu kasih sayang, bg yg orang yang xade perasaan n bg yg org yang benci binatang... susah... diorg jer betul...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2009, 10:41 AM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
perghh! Dasyat btol hari ni, 1st time tgk anak kucg disepak dan dicampak. Benda ni jd kt area puchong dlm kwsn foodcourt. Mmg skit ati btol,kalu sape2 nmpk cmfm rase nk pkul je org tu. Tp yg sy nmpak tu bdk2 yg buat. Bdk2 tu umur dlm 5,4 thn. Tp yg ptut dipersalahkn mak bpak dorg la..x educate anak dorg..ai..kitten 2 disepak dr tmpt tinggi smpi jatuh ke lantai,pas2 leh lak amek kitten 2 lek pas2 dicampakknnye, xckup lg dorg sepak lg..bpusing kitten 2, nsib baik x mati, mmg sian sgt..xleh tahan dh ati ni,rase nk sekeh pale bdk2 tu, last2 g gak maki bdk2 tu, smpi dorg tkut nk nangis, lantak la mak dorg nk kate ape..haha, puas ati..kitten 2 lari tah g mane, mintak2 slamat la kitten 2
Ya allah..ksiannya...skrg nie budak2 pun berani tau nak buat pekara2 yg tidak berperikemanusiaan...huhu..... sometimes x cukup ajaran agama n moral jugak kowt... kesian anak kucing tue....
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2009, 10:46 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Mamyku hanya maki budak biadap tu? Huh, one of my lady friends hari tu nampak 2 orang budak kejar dan lempar mercun kecik kat kucing-kucing strays tepi jalan. Kebetolan dia tengah pegang food tray Hagen plastic yang double bowl tu (tengah kasi makanan harian kepada kucing buangan di tepi jalan). Lintang pukang lari semua kucing dalam ketakutan.

My friend pergi kat budak-budak tu (at first mereka tak lari dari dia ... belum rasa sengat dia ...). Dia angkat tangan pegang bekas makanan tu dan belasah bontot mereka dengan kuat! Kuat dia pukul ... dan lari mereka ....

Half an hour later, bila dia lalu blok belakang nak balik, dia nampak mereka masih dok kejar beberapa anak kucing di sana. Tiba-tiba mereka toleh ke belakang dan nampak my friend, terus mereka panik dan lari masuk kedai makan.

My friend jalan pantas dan ikut. Mereka lari ke dalam tandas awam lelaki dan tutup pintu.

Ikut ..... masuk ke dalam kawasan tandas (lelaki punyerr tauuuuu ... )

Angkat kaki (siap pakai hiking shoes Nike tuuuu .....) dan tendannnnngggg ...... BAAAAMMMMMMMM !!!!!!!

Tanggal terus pintu tandas ...... and staring right back at her were 2 very terrified eyes ......

Dia kasi WARNING .... "You leave the cats alone ... they are innocent and you are very, very bad boys .... you scared of me, huh? Because that is exactly what you are doing to those innocent cats that have no food to eat and no home! I will baaaaaash you up good, good the next time I see you, understand? I will be watching out for you and I will punch out ALL your teeth!!!! You mess with them, you mess with ME!!!!!"

Nasib baik hari tu musim orang cuti and not many ppl out about and shopping, so the Malay Mail headlines did not scream, "CRUELTY TO HUMANS ...." and the town council did not slap my friend with a summons for damage to public toilet facilities.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #5  
Old 12-04-2009, 10:59 AM
crool's Avatar
crool crool is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Sunway
Posts: 176
Rep Power: 12
crool is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Mamyku hanya maki budak biadap tu? Huh, one of my lady friends hari tu nampak 2 orang budak kejar dan lempar mercun kecik kat kucing-kucing strays tepi jalan. Kebetolan dia tengah pegang food tray Hagen plastic yang double bowl tu (tengah kasi makanan harian kepada kucing buangan di tepi jalan). Lintang pukang lari semua kucing dalam ketakutan.

My friend pergi kat budak-budak tu (at first mereka tak lari dari dia ... belum rasa sengat dia ...). Dia angkat tangan pegang bekas makanan tu dan belasah bontot mereka dengan kuat! Kuat dia pukul ... dan lari mereka ....

Half an hour later, bila dia lalu blok belakang nak balik, dia nampak mereka masih dok kejar beberapa anak kucing di sana. Tiba-tiba mereka toleh ke belakang dan nampak my friend, terus mereka panik dan lari masuk kedai makan.

My friend jalan pantas dan ikut. Mereka lari ke dalam tandas awam lelaki dan tutup pintu.

Ikut ..... masuk ke dalam kawasan tandas (lelaki punyerr tauuuuu ... )

Angkat kaki (siap pakai hiking shoes Nike tuuuu .....) dan tendannnnngggg ...... BAAAAMMMMMMMM !!!!!!!

Tanggal terus pintu tandas ...... and staring right back at her were 2 very terrified eyes ......

Dia kasi WARNING .... "You leave the cats alone ... they are innocent and you are very, very bad boys .... you scared of me, huh? Because that is exactly what you are doing to those innocent cats that have no food to eat and no home! I will baaaaaash you up good, good the next time I see you, understand? I will be watching out for you and I will punch out ALL your teeth!!!! You mess with them, you mess with ME!!!!!"

Nasib baik hari tu musim orang cuti and not many ppl out about and shopping, so the Malay Mail headlines did not scream, "CRUELTY TO HUMANS ...." and the town council did not slap my friend with a summons for damage to public toilet facilities.
org2 yg macam nie la yg kita nak like furkids friend , i hope all the people out there include me la..have the courage like ur friend furkids
__________________
proud to be sabahan
Reply With Quote
  #6  
Old 12-04-2009, 11:10 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Crool, I do the same too (the bashing back, I mean ... but not the toilet abuse ... yang tu I surrender ... takut all the ladies inside all start screaming, "Rape attempt!" ... mana mau taroh my muker nanti .......

Yes, I smack them hard on the bum hard and marah, "DON'T ever do that !!!!!", tak kira parents ada ke tidak ... kalau ada lagi bagus, I give them an earful as well for cruelty and tell them that if they don't watch it, their kids are going to grow up to be criminals and a nuisance to society.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #7  
Old 12-04-2009, 11:19 AM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Mamyku hanya maki budak biadap tu? Huh, one of my lady friends hari tu nampak 2 orang budak kejar dan lempar mercun kecik kat kucing-kucing strays tepi jalan. Kebetolan dia tengah pegang food tray Hagen plastic yang double bowl tu (tengah kasi makanan harian kepada kucing buangan di tepi jalan). Lintang pukang lari semua kucing dalam ketakutan.

My friend pergi kat budak-budak tu (at first mereka tak lari dari dia ... belum rasa sengat dia ...). Dia angkat tangan pegang bekas makanan tu dan belasah bontot mereka dengan kuat! Kuat dia pukul ... dan lari mereka ....

Half an hour later, bila dia lalu blok belakang nak balik, dia nampak mereka masih dok kejar beberapa anak kucing di sana. Tiba-tiba mereka toleh ke belakang dan nampak my friend, terus mereka panik dan lari masuk kedai makan.

My friend jalan pantas dan ikut. Mereka lari ke dalam tandas awam lelaki dan tutup pintu.

Ikut ..... masuk ke dalam kawasan tandas (lelaki punyerr tauuuuu ... )

Angkat kaki (siap pakai hiking shoes Nike tuuuu .....) dan tendannnnngggg ...... BAAAAMMMMMMMM !!!!!!!

Tanggal terus pintu tandas ...... and staring right back at her were 2 very terrified eyes ......

Dia kasi WARNING .... "You leave the cats alone ... they are innocent and you are very, very bad boys .... you scared of me, huh? Because that is exactly what you are doing to those innocent cats that have no food to eat and no home! I will baaaaaash you up good, good the next time I see you, understand? I will be watching out for you and I will punch out ALL your teeth!!!! You mess with them, you mess with ME!!!!!"

Nasib baik hari tu musim orang cuti and not many ppl out about and shopping, so the Malay Mail headlines did not scream, "CRUELTY TO HUMANS ...." and the town council did not slap my friend with a summons for damage to public toilet facilities.
kalu ikutkn nak sepak terajang je bdk2 tu furkids..tp nanti org pandg serong plak..hehe..tp sy maki mmg pedas2 la..siap menjerit lg..mase tu org tengah ramai..perkataan setan, mencarut sume kuar..2 yg bdk2 tu smpi nangis tu,haha ..pastu bdk2 tu lari kat maknye..kitten tu xtau lari ke mane, marah sgt kt bdk2 tu..xprasan lak kemane larinya..tp hope kitten tu slamat la..huhu..bdk2 tu rasenye x brani dh, sbb dorg akn slalu nmpk sy kt c2 sbb sy mmg slalu mkn kt c2

Tp rasenye kalu slamat pn musti injured pnye kitten tu..rasenye kitten tu dlm sbulan lebih kot umrnye..kecik lg..mmg kesian sgt..disepak2..bkn skali dua, lebih 5x bdk2 tu sepak jd mcm bola..ish..x sanggup nak igt blk..kalu org dewasa yg wat benda kejam g2 nak je saya tinju smpi lembik org tu

Mangkok ayon punye bdk!! wat aku xleh tdo mlm jek!!
Reply With Quote
  #8  
Old 12-04-2009, 11:23 AM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 12
CikLola is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

kejam gilew..sbb tuh la lola kalu bdk2 dtg umh..kucing sume akn dkurung dlm sangkar..n lola akn jd "cctv"..x mo la tgk di dera..sian woo..
lola penah mrh anak buah dpn parent dowang..muahah..siap pulas tinger lg..muahaha...bio la mak dowang nk mrh..sape suh x ajor jd pcinta haiwan..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
  #9  
Old 12-04-2009, 11:25 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Well done, Mamyku!

Kalau kena sepak mcm ku, paling kuatir saya dia kena internal injury dan bleeding from internal organs ... mesti tu, bahagian perut mereka lembut, apatah lagi kecik sangat lagi, tulang pun lembut lagi ... mesti mati akhir nya, tapi it will be a slow, painful death, poor baby! Saya pun rasa nak sepak budak biadap tu kaw-kaw ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #10  
Old 12-04-2009, 11:25 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 13
rock is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

cayalah kwn furkids tu..
dh macam angelina jolie dh..
setakat ni,tak pernah lagi jumpa kes macam ni..
kalau jumpa,mmg kena sergahlah bdk2 tu walaupun depan org ramai..
Reply With Quote
  #11  
Old 12-04-2009, 11:36 AM
Lionking's Avatar
Lionking Lionking is offline
LulaBee
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangi
Posts: 146
Rep Power: 13
Lionking is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

sergah je kalu ada bdk wat g2, kalu blh smpi takut n nangis bdk 2..kalu org tua buat sepak trus mcm dorg wat kt kucg tu..xtau ke haiwan pn bernyawa mcm kite gak..tu dikire membunuh dan menzalimi makhluk tuhan..tarak otak btol org2 mcm ni..bdk2 yg dok sepak kitten tu pn sy nampk mcm stray kids je dh..mak bpak x kawal ape yg dorg buat, pastu pesyen rambut stail mat rempit punye..bdk 4,5 thn dh diterapkan dgn gaya yg x elok n x berfaedah..2 bapaknye kaki motor/rempit la tu(agaknyelah)..
Reply With Quote
  #12  
Old 12-04-2009, 11:53 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 13
kuntum is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Well done, Mamyku!

Kalau kena sepak mcm ku, paling kuatir saya dia kena internal injury dan bleeding from internal organs ... mesti tu, bahagian perut mereka lembut, apatah lagi kecik sangat lagi, tulang pun lembut lagi ... mesti mati akhir nya, tapi it will be a slow, painful death, poor baby! Saya pun rasa nak sepak budak biadap tu kaw-kaw ...
Betol tu..internal punya sakit!! Waaaaa!! Jahanam puya budak2...hanya Tuhan yang membalasnya!

Ish...ni buat aku bad mood satu hari ni bila baca kes2 cam ni..
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #13  
Old 12-04-2009, 12:02 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 13
rock is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

dkt2 rumah saya ni,bdk2 nmpk ok dgn kucing...
terlbih prihatin tau..
pernah sekali tu,saya ddk kat dapur,anak jiran belakang ni,main2 belakang dapur..
masa tu saya baru lepas mop lantai belakang dapur..anak2 bulus saya,kena kurung dlm cage kejap,sementara lantai kering.bdk2 ni,dgn geng2 dia,ddk bertenggek dkt pagar saya,cakap saya tak bagi makan kucing saya..bdk ni ckp lagi,kucing saya nk mati dh..
masa tu,saya nk gelak pn ada,nk marah pn ada..
sb begitu teruk fitnah dia ke atas saya..
saya dh marah diorg,tapi diorg tak berganjak juga..
lama jugalah diorg ddk dekat pagar,memerhati2 kucing saya dlm cage..sambil mengomel,kucing saya dh lembik tak mkn..
padahal,kucing saya,sihat walafiat memerhatikan diorg macam diorg yg kurang kasih sayang sebenarnya..sb muka semua comot2,lepas main dlm sawah agaknya...
bila suara diorg dh kuat,mengutuk2 kucing saya dh nk mati,saya menjerit kuat2..""LANTAKLAH''...terus diorg lari lintang pukang...
Reply With Quote
  #14  
Old 12-04-2009, 12:34 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by rock View Post
... bila suara diorg dh kuat,mengutuk2 kucing saya dh nk mati,saya menjerit kuat2..""LANTAKLAH''...terus diorg lari lintang pukang...
Rock, saya rasa kucing-kucing ko pun turut terkezut, melompat terperanjat habis terbalik mangkuk makanan dan air, berterbangan kibbles mahal semua ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #15  
Old 12-04-2009, 12:42 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default kitten disepak dan di baling!?

hah!! ari tu akak pkl tgn 2 budak coz akak tgh nak masukkan duit dlm cash deposit machine,2 ekor tu hulur tgn nak amik duit yg akak pegang.pastu bila akak tepis tgn durang,durang pergi tekan2 button kat mesin tu.parents durang nampak pun buat tak tau je,so akak pandang kat parents durang & terus cakap "excuse me,if you cannot control you kids,I can help you to whack them"

terus kelam kabut durang tarik budak 2 ekor tu dan blah.padan muka.tau beranak je tp tak reti nak ajar anak

Quote:
Originally Posted by rock View Post
cayalah kwn furkids tu..
dh macam angelina jolie dh..
setakat ni,tak pernah lagi jumpa kes macam ni..
kalau jumpa,mmg kena sergahlah bdk2 tu walaupun depan org ramai..
Reply With Quote
  #16  
Old 12-04-2009, 12:43 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 13
rock is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Rock, saya rasa kucing-kucing ko pun turut terkezut, melompat terperanjat habis terbalik mangkuk makanan dan air, berterbangan kibbles mahal semua ...
..muka diorg pelik je tgk..sebab tak tahu apa yg berlakunya sebenarnya...
Reply With Quote
  #17  
Old 12-04-2009, 04:02 PM
zarasofia's Avatar
zarasofia zarasofia is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Location: Vista Saujana, Kepong.
Posts: 54
Rep Power: 12
zarasofia is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Well done, Mamyku!

Kalau kena sepak mcm ku, paling kuatir saya dia kena internal injury dan bleeding from internal organs ... mesti tu, bahagian perut mereka lembut, apatah lagi kecik sangat lagi, tulang pun lembut lagi ... mesti mati akhir nya, tapi it will be a slow, painful death, poor baby! Saya pun rasa nak sepak budak biadap tu kaw-kaw ...

yer la... kucing i pernah kne sepak ngan anak jiran, duk esok tu mati... xsempat buat pape... tp pas kucing mati terus i pgi sound mak diorg mintak ganti.. hah!! sakit hati kalo org jahat neh!!!...
Reply With Quote
  #18  
Old 12-04-2009, 04:13 PM
safiah's Avatar
safiah safiah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: kajang
Posts: 88
Rep Power: 12
safiah is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

sbnr nye mnusia skrg ni dh kurg sifat ksih syg, xkira la antara sesama mnusia or kita dgn haiwan xktinggalan juga kita dgn tuhan... kalo kite dekt dgn tuhan pasti nyer xde berlaku kes2 mcm ni.. kkurangan ilmu pn mnyebabkn manusia ni jd cm org xbrtmdun, dlm islam sndiri de mnytakan jgn dipukul kcing ni, jgn smpai gugur even sehelai bulu nya, berdosa... kalo nk halau kcing ape slah nye rnjis je air, msti diorg lari..
Reply With Quote
  #19  
Old 12-04-2009, 10:38 PM
msyarina msyarina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Rep Power: 0
msyarina is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

i bela kucing initially to teach my son to love animals...esp kalau hyper macam my son....kesimpulan nya jangan menilai sgt ibu bapa jugak..kadang2 anak2 pun ada problem...contohnya hyper aktif or autism..sbb itu kadang2 bila baca komen komen orang ttg anak menjerit atau aktif dpn ornag ramai..rasa nak explain sangat perasaan kita ibu bapa ni yang penat dah cuba sedaya upaya...jangan mudah menilai.
insyaAllah moga tuhan tak bagi cubaan kepada mereka yang berkata2 tanpa berfikir...

Last edited by msyarina; 12-04-2009 at 10:45 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 12-05-2009, 12:38 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 13
kuntum is on a distinguished road
Default Re: kitten disepak dan di baling!?

Quote:
Originally Posted by msyarina View Post
i bela kucing initially to teach my son to love animals...esp kalau hyper macam my son....kesimpulan nya jangan menilai sgt ibu bapa jugak..kadang2 anak2 pun ada problem...contohnya hyper aktif or autism..sbb itu kadang2 bila baca komen komen orang ttg anak menjerit atau aktif dpn ornag ramai..rasa nak explain sangat perasaan kita ibu bapa ni yang penat dah cuba sedaya upaya...jangan mudah menilai.
insyaAllah moga tuhan tak bagi cubaan kepada mereka yang berkata2 tanpa berfikir...
Tabik pada u sebab nak tanamkan nilai kasih sayang pada binatang sepatutnya semua parents patut buat macam ni...tapi u jgn salah faham, kami cuma memberi komen terhadap parents yang tak de anak yang masaalah autism ni. Selalu sangat biarkan anak2 mendera binatang macam apa yang pembuka thread ni ceritakan...kalau ye pun anak autism, jgn biarkan anak2 tu dera binatang. Autism atau tidak, bukan tiket untuk biarkan anak2 menyakiti binatang...

Maaf ye kalau ada yang terasa...tapi saya cukup marah la dengan isu parents tak kisah anak2 mendera kucing ni...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.