Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-29-2010, 06:42 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default JAJA & her 4 furballs

on 3rd August 2010, around 8 PM I told my son to go get something from my car. Few minutes later he came back panting. I asked him why ? something wrong with my car, but he told me JAJA, our PR stray is delivering kittens in the flower pot. One already delivered , another one on the way. When I reached the scene theres already 3 kittens delivered. I put JAJA and her kittens in my spare bathroom coz theres no cage available. Next morning there are 4 kittens. One delivered during the nite when we were sleeping.

I hope to rehome JAJA together with the kittens to a good loving & caring home.

Interested ? PLEASE PM ME


JAJA is a good caring meowmy


after 26 days
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2010, 08:46 PM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

chomelnye yg putih tuh....
Reply With Quote
  #3  
Old 08-30-2010, 01:00 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

memang comel
kalau ikutkan hati nak je bela semua
tapi apakan daya...
Reply With Quote
  #4  
Old 08-30-2010, 08:54 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 13
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: JAJA & her 4 furballs

harap2 akan adela org yg sudi adopt dorg ni..mudah2annnnnnn..aminnnn..

*comelnye yg kaler itam putih tu
Reply With Quote
  #5  
Old 08-31-2010, 08:36 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 13
tediber is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

bulat-bulat anak dia kak.

rumah saya ada 2 ekor ibu kucing yang di buang 2 minggu lepas.

seekor sudah beranak 5 ekor. seekor lagi perut sudah kempis, anak tidak dapat di kesan. Tengah cari-cari juga ni. Mana dia letak anak dia.

Geram dengan mentaliti manusia yang ambil jalan mudah dengan buang kucing di rumah orang lain.
__________________
[
Reply With Quote
  #6  
Old 08-31-2010, 11:04 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
harap2 akan adela org yg sudi adopt dorg ni..mudah2annnnnnn..aminnnn..

*comelnye yg kaler itam putih tu
yg itam puteh tu jantan ms pasola
paling nakal dan paling kuat munyik


Quote:
Originally Posted by tediber View Post
bulat-bulat anak dia kak.

rumah saya ada 2 ekor ibu kucing yang di buang 2 minggu lepas.

seekor sudah beranak 5 ekor. seekor lagi perut sudah kempis, anak tidak dapat di kesan. Tengah cari-cari juga ni. Mana dia letak anak dia.

Geram dengan mentaliti manusia yang ambil jalan mudah dengan buang kucing di rumah orang lain.
kak zai rasa lepas ni dah takde lagi kucing stray kat kwsn ni. Sejak ramadhan dah takde lagi yg tunggu diberi makan setiap hari, sunyi sgt rasa. Tak kan durg puasa kot

Mungkin betul la org ckp durg dah diangkut kaum vietnam . Kesian kalau durg jadi hidangan. Harap JAJA & kittens dpt adopter yg baik dan bertimbangrasa.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-01-2010, 09:59 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: JAJA & her 4 furballs

alolo
comelnya mereka akak.
hope ada yang adopt.
bukan main sakan dia menyusu.
seronok jerk tengok.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-01-2010, 10:08 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 13
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
yg itam puteh tu jantan ms pasola
paling nakal dan paling kuat munyik




kak zai rasa lepas ni dah takde lagi kucing stray kat kwsn ni. Sejak ramadhan dah takde lagi yg tunggu diberi makan setiap hari, sunyi sgt rasa. Tak kan durg puasa kot

Mungkin betul la org ckp durg dah diangkut kaum vietnam . Kesian kalau durg jadi hidangan. Harap JAJA & kittens dpt adopter yg baik dan bertimbangrasa.
kecik2 da tunjuk die nye nakal eh? aduhh..ye ke kak stray2 dekat kawasan rumah akak tu da kena makan dek orang vietnam?bengong betullah diorang2 tu!da la datang menyebok dekat negara orang, pastu die bawak plak budaye tak senonoh die tu..eeeeeeee sangat bengong!!
Reply With Quote
  #9  
Old 09-01-2010, 12:59 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
alolo
comelnya mereka akak.
hope ada yang adopt.
bukan main sakan dia menyusu.
seronok jerk tengok.
kannn lin ...comeii
akak geram tengok yg putih dgn yg itam putih tu


Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
kecik2 da tunjuk die nye nakal eh? aduhh..ye ke kak stray2 dekat kawasan rumah akak tu da kena makan dek orang vietnam?bengong betullah diorang2 tu!da la datang menyebok dekat negara orang, pastu die bawak plak budaye tak senonoh die tu..eeeeeeee sangat bengong!!
memang seram dan marah tapi nak wat cemane ? Kalau mampu rse nak sorok semua kucing dok dalam umah akak..
Reply With Quote
  #10  
Old 09-01-2010, 05:17 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 12
Baby is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

comelnya yang hitam putih tu kak... baby suke tengok...
kesian.. harap dapat jumpa family yang penyayang..
Reply With Quote
  #11  
Old 09-01-2010, 08:46 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Ye la baby..kak zai pun harap sgt dpt adopter cepat. Sebab akak takde tempat nak letak JAJA & anak2 dia. Skrg letak dalam bilik air je. Now JAJA tgh in heat dan asik cakar pintu bilik air tu nak keluar. akak risau nanti dia terlepas dan termengawan lagi kat luar.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-02-2010, 09:31 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Ye la baby..kak zai pun harap sgt dpt adopter cepat. Sebab akak takde tempat nak letak JAJA & anak2 dia. Skrg letak dalam bilik air je. Now JAJA tgh in heat dan asik cakar pintu bilik air tu nak keluar. akak risau nanti dia terlepas dan termengawan lagi kat luar.
Kak Zai, beli satu big adult 3-tier cage (bukan jenis kitten yg lebih kecil) and set up mcm dalam gambar attachment dan taroh seisi keluarga (Jaja and kids only, not you and family ) kat dalam.

Yang dalam gambar tu saya buat 2 separate partition but Kak Zai tanggalkan 1 kepingan platform level atas di belah kanan sekali (tempat kucing atas sedang makan tu) so that Jaja and her kittens boleh panjat naik turun sesuka hari to exercise their muscle and increase their agility.

Taroh poo box di level bawah belah kiri dan taroh semua mangkuk air/makanan di level bawah belah kanan bawah platform memanjat tu so that when the kittens jump and play, they will not spill all the food/water. The food/water bowls will be protected by the climbing step platform above them.

Also, since Kak Zai selalu buat rescues, this cage will come in very, very handy for your "guests". The design is very versatile and you can put back in the platform at the right hand side of level 1 sekiranya you want to create 2 separate partitions for cats that tak kamceng.

A good set-up 3-tier cage really works better because we use a lot of cleaning chemicals in a bathroom/toilet and it is really not good for cats to stay in there all day. Good luck!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B24Cage10.jpg
Views:	80
Size:	38.4 KB
ID:	9973   Click image for larger version

Name:	B24Cage11.jpg
Views:	73
Size:	38.0 KB
ID:	9974  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #13  
Old 09-05-2010, 10:15 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

thanks fk for suggestion

I manage to get a cage for them and now am more peaceful sleeping every nite. No worries JAJA will sneaks out roaming for 'love'

Reply With Quote
  #14  
Old 09-05-2010, 10:24 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Heres some pics taken today

its almost impossible to capture a perfect picture coz they are soooo active. Non stop moving, running and jumping about
very curious kitties...
but they are soooo adorable...munchies ...

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	phone 083.jpg
Views:	66
Size:	65.8 KB
ID:	10024   Click image for larger version

Name:	phone 084.jpg
Views:	56
Size:	51.6 KB
ID:	10025   Click image for larger version

Name:	phone 088.jpg
Views:	50
Size:	134.8 KB
ID:	10026   Click image for larger version

Name:	phone 068.jpg
Views:	47
Size:	61.0 KB
ID:	10027   Click image for larger version

Name:	phone 070.jpg
Views:	51
Size:	51.8 KB
ID:	10028  


Last edited by adamyala; 09-05-2010 at 10:52 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old 09-14-2010, 03:28 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Masih mencari adopter YANG SESUAI untuk JAJA dan 4 anaknya. Ada yang berminat tapi macam tak minat. Ada yg ckp je nak amik kesemua tapi cuma minat pada yg sekor anak yg warna putih aje.

So, harap dapat yg true catlover yg memang betul2 simpati dgn nasib jaja dan anak2nya dan sanggup bela dan beri kasih sayang kepada kesemua mereka no matter what.

Please contact me kalau betul2 interested sahaja.
Reply With Quote
  #16  
Old 09-14-2010, 04:35 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kannn lin ...comeii
akak geram tengok yg putih dgn yg itam putih tu


memang seram dan marah tapi nak wat cemane ? Kalau mampu rse nak sorok semua kucing dok dalam umah akak..
Kak Zai beli ajer la umah banglo tu atau pun umah corner lot dengan 25 kaki tanah luas-luas kat tepi tu ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #17  
Old 09-14-2010, 05:13 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

haha !! bro ..kalau kak zai banyak duit tak payah pun masuk pf ni untuk cari adopter jaja dll . Kak zai bela je semua kat rumah .

mudah2an berkat doa semua jaja dapat adopter yg benar2 sesuai dan baik hati mcm fk
Reply With Quote
  #18  
Old 09-15-2010, 09:42 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 16
FurKids is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haha !! bro ..kalau kak zai banyak duit tak payah pun masuk pf ni untuk cari adopter jaja dll . Kak zai bela je semua kat rumah .

mudah2an berkat doa semua jaja dapat adopter yg benar2 sesuai dan baik hati mcm fk
Hmmm, tankayu Kak Zai di atas kepercayaan Kak Zai. Memang hati saya mcm hati Kak Zai, kalau boleh nak angkut SEMUA utk lindung dan jaga. Sigghhhhhh!!!!

Psssstt!!! Kak Zai, just wondering ... kucing-kucing strays kat area Kak Zai jangan-jangan your condo management orang yg angkut semua tak? Because I was thinking kan, condo areas ada tight security, jadi mana boleh orang asing masuk senang wenang? Kalau area terbuka mcm non-gated community, warong, tepi jalan, pasar, ofis dsbnya mereka boleh lalu sesuka hati. Tapi tempat mcm Kak Zai tak mungkin. Mereka angkut kasi orang asing atau serah kepada Bandaraya/zoo tak?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies

Last edited by FurKids; 09-15-2010 at 09:50 AM.
Reply With Quote
  #19  
Old 09-15-2010, 10:21 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 15
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

comeinyer kak zai..insyaallah ade yang adopt tuh...pilih orang yang termampu tao..pilih yang terbaek~~~
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 09-16-2010, 12:33 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 16
adamyala is on a distinguished road
Default Re: JAJA & her 4 furballs

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Hmmm, tankayu Kak Zai di atas kepercayaan Kak Zai. Memang hati saya mcm hati Kak Zai, kalau boleh nak angkut SEMUA utk lindung dan jaga. Sigghhhhhh!!!!

Psssstt!!! Kak Zai, just wondering ... kucing-kucing strays kat area Kak Zai jangan-jangan your condo management orang yg angkut semua tak? Because I was thinking kan, condo areas ada tight security, jadi mana boleh orang asing masuk senang wenang? Kalau area terbuka mcm non-gated community, warong, tepi jalan, pasar, ofis dsbnya mereka boleh lalu sesuka hati. Tapi tempat mcm Kak Zai tak mungkin. Mereka angkut kasi orang asing atau serah kepada Bandaraya/zoo tak?
mungkin juga fk. Guard semua org nepal dan cleaners org indo. Rasa mcm ada 'kerjasama' antara mereka disitu.

Apa yg dapat kak zai buat kalau sudah begitu nasib mereka.
Cuma ingat satu ajelah...kalau betul mereka 'jadi hidangan'...just remember one thing..Roh mereka 'THE CATS GO STRAIGHT TO HEAVEN'
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Tiny Furballs vivienlpl Rabbits 12 04-20-2009 04:56 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.