Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-23-2011, 04:33 PM
yesmaybeno yesmaybeno is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 27
Rep Power: 0
yesmaybeno is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

salam. hai.
saya baru join forum ni. saya nak bertanya sikit.
berapa sebenarnya harga bagi blackwood adult 3kg?
saya dah setahun gunakan BW untuk 3 ekor anak bulu saya ni..
harga pack 3kg yang saya selalu beli tu rm56. mahal sangat ke tu?
susah nak cari supplier BW di pahang..saya tinggal di kuala lipis, 3 daerah yg berdekatan dengan saya, raub, bentong dan jerantut, tak ada langsung petshop yang menjual BW, yang ada hanya di temerloh sahaja. jauh juga la jaraknya..
2 hari lepas anak bulu saya selamat melahirkan 4 ekor kitty yang sangat comel,bertambah lagi la kos sara hidup saya.
boleh tak saya bertanya harga makanan BW kitten dan BW adult yang repack per/kg?

sekian.. terima kasih.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-23-2011, 04:38 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by ferdaus View Post
my fren kucing die pun mkn brit..berat skrg da 7 kilo..rasa2 mcm da max kot..tp die ckp mkn brit menyebabkan kucing kurang minum air..btul ke?
So far budak bertiga ( Sakura, milo & sasuke jr.) yang makan Brit laju je minum air. Macam tak kurang plak minum air. Siap curi air kat dalam baldi dalam bilik air lagi
Reply With Quote
  #23  
Old 03-23-2011, 04:40 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by yesmaybeno View Post
salam. hai.
saya baru join forum ni. saya nak bertanya sikit.
berapa sebenarnya harga bagi blackwood adult 3kg?
saya dah setahun gunakan BW untuk 3 ekor anak bulu saya ni..
harga pack 3kg yang saya selalu beli tu rm56. mahal sangat ke tu?
susah nak cari supplier BW di pahang..saya tinggal di kuala lipis, 3 daerah yg berdekatan dengan saya, raub, bentong dan jerantut, tak ada langsung petshop yang menjual BW, yang ada hanya di temerloh sahaja. jauh juga la jaraknya..
2 hari lepas anak bulu saya selamat melahirkan 4 ekor kitty yang sangat comel,bertambah lagi la kos sara hidup saya.
boleh tak saya bertanya harga makanan BW kitten dan BW adult yang repack per/kg?

sekian.. terima kasih.
Salam....

Memang mahal kalo bagi kami yang beli sharing portion under saya.
Untuk Adult sekilo harga jatuh RM9.20 dan untuk kitten RM12.50 sekilo.
So kalo you beli 3 kg adult harga baru RM27.60 berbanding ngan harga RM56 yang awak beli. Boleh jimat banyak tau.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #24  
Old 03-23-2011, 04:54 PM
yesmaybeno yesmaybeno is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 27
Rep Power: 0
yesmaybeno is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

murahnya.......................................... ..
macam mana yer nak join?
terkejut betul dengan perbezaannya!
boleh dapat 6kg dengan harga yang saya bayar untuk 3kg... boleh terangkan sikit tak prosedur untuk dapatkan bekalan macam tu.. kebiasaannya saya perlukan 6kg untuk 3 bulan...
Reply With Quote
  #25  
Old 03-23-2011, 04:58 PM
naddy's Avatar
naddy naddy is offline
... ... ...
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 53
Rep Power: 12
naddy is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by yesmaybeno View Post
salam. hai.
saya baru join forum ni. saya nak bertanya sikit.
berapa sebenarnya harga bagi blackwood adult 3kg?
saya dah setahun gunakan BW untuk 3 ekor anak bulu saya ni..
harga pack 3kg yang saya selalu beli tu rm56. mahal sangat ke tu?
susah nak cari supplier BW di pahang..saya tinggal di kuala lipis, 3 daerah yg berdekatan dengan saya, raub, bentong dan jerantut, tak ada langsung petshop yang menjual BW, yang ada hanya di temerloh sahaja. jauh juga la jaraknya..
2 hari lepas anak bulu saya selamat melahirkan 4 ekor kitty yang sangat comel,bertambah lagi la kos sara hidup saya.
boleh tak saya bertanya harga makanan BW kitten dan BW adult yang repack per/kg?

sekian.. terima kasih.
wah senegeri kita...sy dari temerloh
kat pahang memang susah sikit nak dpat barang-barang makanan premium apatah lagi vet services, kalau ada pun harga boleh tahan jugak lah.

Harga 3kg RM56 tu common actually di semua petshop tapi dengan kak nurul boleh beli ikut 'sharing portion' tu yang jadi dapat murah tu.

Nasib baik working in KL so boleh borong BW dari kak nurul then bagi sikit portion untuk kucing-kucing di rumah emak kat temerloh.
__________________
http://naddy1987.blogspot.com/
Reply With Quote
  #26  
Old 03-23-2011, 05:08 PM
yesmaybeno yesmaybeno is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 27
Rep Power: 0
yesmaybeno is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

orang temerloh ker? setiap 2 bulan saya wajib pergi sana untuk beli stok.. area taman bahagia.. ken's pet house. macam mana ya nak join korang semua?
baru minggu lepas beli stok untuk 3 bulan.. tapi untuk kitten tak standby lagi..
Reply With Quote
  #27  
Old 03-23-2011, 05:13 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by yesmaybeno View Post
orang temerloh ker? setiap 2 bulan saya wajib pergi sana untuk beli stok.. area taman bahagia.. ken's pet house. macam mana ya nak join korang semua?
baru minggu lepas beli stok untuk 3 bulan.. tapi untuk kitten tak standby lagi..
Masuk website http://felixthecats.weebly.com
Baca tentang procedure dia dan tolong faham cara untuk order.
Kalo nak minta pos boleh tapi ada had limit
Maklum la tak sanggup angkat berpuluh puluh kilo ke Pos Ofis.
Had limit 10 kg ke bawah saje.
Service charge untuk packaging ialah RM5.00 untuk cellotape dan kertas kuning.
Harga pos lain.
Kena check kat website Pos Malaysia.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #28  
Old 03-23-2011, 05:28 PM
yesmaybeno yesmaybeno is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 27
Rep Power: 0
yesmaybeno is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

gembira betul dengar macam ni...
menyesal tak join forum ni dulu. selama ni tak pernah terfikir pun nak join.
tergerak hati nak bukak forum ni pun di sebabkan my ladygaga ada problem nak beranak 2 hari lepas, jarak antara anak pertama dan kedua hampir 12jam... anak pertama lahir 21.03.11 pukul 11.20pm, anak ke 2,3,dan 4 lahir pukul 10.45am-11am 22.03.11.. dekat sini tak ada vet, terpaksa uruskan sendiri jelah...


rezeki budak2 ni la agaknya..... thanks kak nurul.
Reply With Quote
  #29  
Old 03-23-2011, 07:15 PM
Cammoura Cammoura is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 18
Rep Power: 0
Cammoura is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

kesiannya. apa nick dia ?
sy plak rasa nak marah/maki
Reply With Quote
  #30  
Old 03-23-2011, 10:23 PM
ferdaus ferdaus is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Location: wangsa maju, kuala lumpur
Posts: 35
Rep Power: 0
ferdaus is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Rumah akk kat Bandar Tasik Selatan la.
Yang PJ tu rumah budak benggong tu
Kalo nak sample just inform me.
seb bek x sampai ke PJ lagi..
sy nk sample bole?
sy slalu ke bukit jalil dari w.maju so bole singgah bndr tasik selatan..
anytime je akak gtau je bile dan kat mana spesifik location..
Reply With Quote
  #31  
Old 03-23-2011, 10:56 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by ferdaus View Post
seb bek x sampai ke PJ lagi..
sy nk sample bole?
sy slalu ke bukit jalil dari w.maju so bole singgah bndr tasik selatan..
anytime je akak gtau je bile dan kat mana spesifik location..
He..he.... tu la.. nasib baik tak ke PJ
Jauh tu.....
Mmmm saya selalu free Monday to Friday after 8.30.
Kalo nak singgah Ampang during office hours pun boleh.
Ofis saya dekat ngan Ampang Point.
I am very flexible
Tapi inform awal awal dulu kalo nak pickup kat Ampang sebab saya tak bawa stock dlm kereta.
Anyting just inform
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #32  
Old 03-24-2011, 04:16 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 11
picco is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

sy kt klang pn nk gak...sbb kt sini ssah sgt nk dpt stok bw.......buleh kew???
Reply With Quote
  #33  
Old 03-24-2011, 04:36 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by picco View Post
sy kt klang pn nk gak...sbb kt sini ssah sgt nk dpt stok bw.......buleh kew???
Boleh...
Ada member dari Klang juga ambil.
Kalo nak boleh minta dia tolong ambilkan tapi you kena g rumah dia ambil stock you la.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #34  
Old 03-24-2011, 05:05 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 11
picco is on a distinguished road
Default

yeke? bestnye....sian bebulu kt umah ni da lama kemarok nk bw...cmne nk contact dia?any suggestion?lg stu soalan ku,walaupn ada satu bebulu kt umah ni ckup makan tpi bila dia kuar dri cage,blik nnti musti dia bwk tikus yg da pn tggal sekerat,nape erk?sy x pndai sebenornye nk jage tucen ni,tpi sejak sy kutip tucen tepi longkang ni,smpai skrg da brtmbah tmbh dia..skrg sy ada 1 jantan macho,2 mak bonda,5 askar..dan yg trbaru sy kutip 2 ekor askr kecik yg tersesat...so skrg jdik nye 11 askar...pening gak pale ni nk jage..sy mmg syg binatang,tpi x tau cara yg betol nk handle askar2 ganas ni....lgpn kt opis ni xde yg satu pale la ngan sy bab tucen ni..payah nk tukar2 pikiran....pasal makan pn sy main hantam je,nk ke xnk ke,klu budak2 ni lapor,makan gak

bnyk sebenornye sy nk tnye pasal hal tucen nakal ni,tpi kt sape erk? sian kn?

any suggestion x?

timo kacih la pada yg snggup melayan prtnyaan sy ni walaupn ni bkn kaunter prtanyaan ye!
Reply With Quote
  #35  
Old 03-24-2011, 05:10 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 17
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by picco View Post
yeke? bestnye....sian bebulu kt umah ni da lama kemarok nk bw...cmne nk contact dia?any suggestion?lg stu soalan ku,walaupn ada satu bebulu kt umah ni ckup makan tpi bila dia kuar dri cage,blik nnti musti dia bwk tikus yg da pn tggal sekerat,nape erk?sy x pndai sebenornye nk jage tucen ni,tpi sejak sy kutip tucen tepi longkang ni,smpai skrg da brtmbah tmbh dia..skrg sy ada 1 jantan macho,2 mak bonda,5 askar..dan yg trbaru sy kutip 2 ekor askr kecik yg tersesat...so skrg jdik nye 11 askar...pening gak pale ni nk jage..sy mmg syg binatang,tpi x tau cara yg betol nk handle askar2 ganas ni....lgpn kt opis ni xde yg satu pale la ngan sy bab tucen ni..payah nk tukar2 pikiran....pasal makan pn sy main hantam je,nk ke xnk ke,klu budak2 ni lapor,makan gak

bnyk sebenornye sy nk tnye pasal hal tucen nakal ni,tpi kt sape erk? sian kn?

any suggestion x?

timo kacih la pada yg snggup melayan prtnyaan sy ni walaupn ni bkn kaunter prtanyaan ye!
Nama dia Bouquet.
You PM dia ok?
Pasal kucing bawa tikus tu memang biasa la.
Kucing nie kan di gelar sebagai 'hunter' @ Pemburu jadi tu memang sifat azali dia. Dia suka memburu tapi tak makan. Kalo perasan kucing memang suka tangkat cicak, burung, tikus dan lain lain.. tapi dia bawa main main je. Tak la makan betul betul.
Kalo pasal kucing nakal... biasa la tu. Tu la namakan kucing he..he..
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #36  
Old 03-24-2011, 06:24 PM
miz yoyoi miz yoyoi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kluang,Johor
Posts: 12
Rep Power: 0
miz yoyoi is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

hi...sy dok kluang,johor..kt sini pn ssh nk dpt bw..klau ad pn kne order sebulan...leceh la..nk tanye la ad ke jual repack sekilo?
Reply With Quote
  #37  
Old 03-25-2011, 08:47 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by Cammoura View Post
kesiannya. apa nick dia ?
sy plak rasa nak marah/maki
nick dia? rahsiakan la kot... yang pasti,sampai sekarang dia x reply sms saya...
kedekut sangat kredit agaknya...
xpela orang macam tu, hidup dia takkan senang... ada kucing flat face, rabbit mahal... pendek kata, orangnya sangat senang...tapi..... tak ada sivik!

Quote:
Originally Posted by Miz Yoyoi View Post
hi...sy dok kluang,johor..kt sini pn ssh nk dpt bw..klau ad pn kne order sebulan...leceh la..nk tanye la ad ke jual repack sekilo?
bukan setakat kluang, kat batu pahat bila sebut BW je, muka orang kat pet shop tu blank... aduh...

nak order sekilo je ke? kak nurul ada buat sharing concept....
kalau adult rm9.20/kg dan kitten rm12.50/kg..
pergi link ni http://felixthecats.weebly.com/order...-order-433541/
kalau kucing dah biasa makan BW, seeloknya order a bulk terus... dalam 5 kg ke 10 kg ke... maklumlah kl tu jauh dari kita ni kan...
kalau nak, order dengan kak nurul, buat payment... nanti hujung april, ada kawan kak nurul akan bawak balik ke johor... saya tolong awak ambil stok ni kat JB... nanti bila saya balik BP, kita jumpa dekat Air Hitam... boleh?
Reply With Quote
  #38  
Old 03-25-2011, 10:02 AM
anizarina's Avatar
anizarina anizarina is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 157
Rep Power: 12
anizarina is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Adalagi kes macam nie...kesian TT and kak nurul..Adei.. rina yg dok sunway nie pun mmg la tak tahu kat mana umah kak nurul masa 1st time nk amik stok tuh. Tp klo dh boleh order online, tentu boleh google map kan? rina mmg siap google lagi cari kt area mana umah kak nurul. sbb klo org lain boleh, takkan kita xboleh. Adei. Org2 yg macam nie laa yg memburukkan nama newbie2 mcm rina nie...

harap kak nurul bersabar dgn manus2 yg macam nie.

harap TT push lagi budak tuh utk pulang kan duit..tak payah kol..haa..org macam nie gertak je sikit. Byk songeh pulak

Kak nurul, kanak2 lagi ke dia nie sampai nk dgr ckp "KAWAN SOH AMIK" tuh? klo dh kak nurul ckp kt tpt tuh, yg pi amik brg org buat apa..blh beza kan 10 kg dgn 2 kg.. adei...

harap sepanjang rina beli dgn kak nurul rina xpernah buat hal lah..even skli tuh amik lambat sbb sangkut kt jem :(
__________________
http://mybubuye.blogspot.com/
Reply With Quote
  #39  
Old 03-26-2011, 12:08 AM
miz yoyoi miz yoyoi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kluang,Johor
Posts: 12
Rep Power: 0
miz yoyoi is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
nick dia? rahsiakan la kot... yang pasti,sampai sekarang dia x reply sms saya...
kedekut sangat kredit agaknya...
xpela orang macam tu, hidup dia takkan senang... ada kucing flat face, rabbit mahal... pendek kata, orangnya sangat senang...tapi..... tak ada sivik!



bukan setakat kluang, kat batu pahat bila sebut BW je, muka orang kat pet shop tu blank... aduh...

nak order sekilo je ke? kak nurul ada buat sharing concept....
kalau adult rm9.20/kg dan kitten rm12.50/kg..
pergi link ni http://felixthecats.weebly.com/order...-order-433541/
kalau kucing dah biasa makan BW, seeloknya order a bulk terus... dalam 5 kg ke 10 kg ke... maklumlah kl tu jauh dari kita ni kan...
kalau nak, order dengan kak nurul, buat payment... nanti hujung april, ada kawan kak nurul akan bawak balik ke johor... saya tolong awak ambil stok ni kat JB... nanti bila saya balik BP, kita jumpa dekat Air Hitam... boleh?
kucing sy xpnh try mkn bw..cousin ckp ok tp die beli online mhl..2 ingat nk try je dl..
Reply With Quote
  #40  
Old 03-27-2011, 06:13 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Sudah lah salah, tak nak mengaku pula?

salam..kak Nurul..sy tinggal di muar..pun susah nak beli BW.. tp kalau nak anta ke JB..saya sanggup ke JB.. tp ni baru amik 2 pac di Muar tp mahal la.....kalau anta Jb harga sama ke kak?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Musim Tengkujuh Sudah Tiba rock Coffee Room 37 12-05-2009 11:19 AM
salah potong kuku kitten. bedarah bardaziz Cats & Kittens 23 11-04-2009 12:34 AM


All times are GMT +8. The time now is 07:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.