Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-05-2011, 04:22 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Blackwood di MELAKA dan JOHOR

hi semua... saya nak meminta pandangan pembeli-pembeli Blackwood di Melaka dan Johor...

kita semua tahu yang Kak nurul jual nun jauh di KL sana kan? nak ambil stok aduh jauhnya...

saya ingin bertanya,sekiranya saya menjadi tukang-tolong-jual Blackwood di Melaka dan Johor,adakah anda akan beli?

Harga will be slightly different from Kak Nurul punya since kita kena bayar transportation cost...
tapi tak la mahal sangat....

concept akan sama dengan kak nurul's...
sharing, pick-up and no FUSSY buyers..

pick up will be in Pasir Gudang, Johor Bahru or Batu Pahat... or any place yang kita agree untuk meet up...
i will provide postage but postage on own cost ok..

kalau ramai yang setuju, saya akan mulakan order bulan May nanti..

Thanks!

*sorry if thread is posted at wrong area*
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2011, 07:23 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

saya dan jiran saya di sierra perdana setuju. Pasir gudang kat mane ek?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2011, 02:12 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 12
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Salam, bgus2.. kena start sebar2kan makanan blackwood ni. but arituh Saya ada discuss dengan kak nurul, sbb saya ada balik last weekend anta bw ke kota tinggi ( umah makcik ). Jadi maybe start bulan depan saya akan anta packing2 org jb. tapi hanya jb n area batu pahat je la.. melaka /n9 mmg x singgah... maybe u boleh... if u can.. that should be great...
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2011, 10:26 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
saya dan jiran saya di sierra perdana setuju. Pasir gudang kat mane ek?
setuju? ok great... siap bawak jiran sekali tu...
so maybe kalau dapat kumpul ramai-ramai, so boleh la kan saya nak jual?
awak guna bw kitten ke adult?
pasir gudang kat scientex....

Quote:
Originally Posted by nani View Post
Salam, bgus2.. kena start sebar2kan makanan blackwood ni. but arituh Saya ada discuss dengan kak nurul, sbb saya ada balik last weekend anta bw ke kota tinggi ( umah makcik ). Jadi maybe start bulan depan saya akan anta packing2 org jb. tapi hanya jb n area batu pahat je la.. melaka /n9 mmg x singgah... maybe u boleh... if u can.. that should be great...
tu la...saya cari BW kat area sini susah sangat.. plus, mahal tau....
kena beli dekat Skudai sana tu pun harga bukan-bukan...
saya dapat stok dari Supplier yang hantar ke sini... kepada yang di Melaka boleh jumpa saya di Batu Pahat.... sebab melaka tu jauh juga.... lagipun harga saya murah...
*saya pernah ke rumah kak nurul,dari JB ke KL sana*

kalau saya dapat respond positif dalam minggu ni,saya akan mula jual bulan hadapan... sebar-sebarkan lah ya...
awak orang batu pahat ke nani?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2011, 11:11 AM
nani nani is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kajang
Posts: 120
Rep Power: 12
nani is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nani Send a message via Skype™ to nani
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

xde la.. duk dekat ngan umah kak nurul... aritu ade trun jb bawak stock tuk kg kat kota tinggi... jadi kak nurul ade gak taye... boleh tolong antar kan ke bulan akan datang.. time tu pk2 gak.. tapi bila nk diikutkan.. klo akan datang pon nk kne trun jb, lebih bek tolong mrk anta stock ke sane.. tpi tu la.. sy just minx tong2 duit minyak je... jadi mrk order cam biase ngan kak nurul, saya tolong bawak kan stock merek je ke jb.. alang2 boleh singgah batu pahat then trus ke jb.. tapi melaka ke n9 xde la... kalau ade pon saya just boleh stop kat 1 tempat je
Reply With Quote
  #6  
Old 04-06-2011, 01:30 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 11
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

yyeesss...best nya makin ramai yg boleh tolong bawak balik jb nie.....ttg harga tuh biasalah..mestilah lbih sket dr kak nurul jual..cost transportation and all..tapi kalu boleh x melebihi kos post malaysia
Reply With Quote
  #7  
Old 04-06-2011, 04:42 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

[QUOTE=aku_ais;94634]setuju? ok great... siap bawak jiran sekali tu...
so maybe kalau dapat kumpul ramai-ramai, so boleh la kan saya nak jual?
awak guna bw kitten ke adult?
pasir gudang kat scientex....



Saya pakai BW kitten dan jiran saya plak pkai yang adult. Kalau taman scientex oklah tue... dah tak jauh sgt dgn sierra perdana. Sekarang saya dan jiran saya beli kat petshop api2 tu tp mahal lah. Tapi bila fikir saya ni keje tak tentu masa, dan utk ke KL semata2 utk amik BW ngan kat kak nurul saya beli jugaklah walaupun mahal. Demi anak2 lah katakan
So quotation bila nak up? Jiran saya asyik dok tanya ni.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-07-2011, 08:47 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by nani View Post
xde la.. duk dekat ngan umah kak nurul... aritu ade trun jb bawak stock tuk kg kat kota tinggi... jadi kak nurul ade gak taye... boleh tolong antar kan ke bulan akan datang.. time tu pk2 gak.. tapi bila nk diikutkan.. klo akan datang pon nk kne trun jb, lebih bek tolong mrk anta stock ke sane.. tpi tu la.. sy just minx tong2 duit minyak je... jadi mrk order cam biase ngan kak nurul, saya tolong bawak kan stock merek je ke jb.. alang2 boleh singgah batu pahat then trus ke jb.. tapi melaka ke n9 xde la... kalau ade pon saya just boleh stop kat 1 tempat je
owh ye ke.... selalu ke balik sini? saya pun akan order dengan kak nurul juga.... so stok akan sampai dekat saya...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
yeesss...best nya makin ramai yg boleh tolong bawak balik jb nie.....ttg harga tuh biasalah..mestilah lbih sket dr kak nurul jual..cost transportation and all..tapi kalu boleh x melebihi kos post malaysia
huhu.... memang kena buat macam ni sekarang sebab kat sini punyalah payah nk cari BW stok...mahal pula tu... no worries.... saya x akan charge banyak la... x semahal kat Tmn Universiti punya harga...



Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Saya pakai BW kitten dan jiran saya plak pkai yang adult. Kalau taman scientex oklah tue... dah tak jauh sgt dgn sierra perdana. Sekarang saya dan jiran saya beli kat petshop api2 tu tp mahal lah. Tapi bila fikir saya ni keje tak tentu masa, dan utk ke KL semata2 utk amik BW ngan kat kak nurul saya beli jugaklah walaupun mahal. Demi anak2 lah katakan
So quotation bila nak up? Jiran saya asyik dok tanya ni.
owh.... kt api-api tu costy juga kan? scientex memang dekat je.. hehe... x pela demi anak-anak,korbankan sikit pun boleh kan? quotation? kena tunggu harga dari supplier dulu... untuk confirmkan transportation cost...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-16-2011, 05:36 PM
miz yoyoi miz yoyoi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kluang,Johor
Posts: 12
Rep Power: 0
miz yoyoi is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

jadi ke x amek stok bw ni?
Reply With Quote
  #10  
Old 04-21-2011, 04:20 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by miz yoyoi View Post
jadi ke x amek stok bw ni?
Salam semua...
Alhamdulillah....

Saya kini pembekal BW untuk kawasan Selatan Malaysia...

Harga :

Adult BW - RM 10.50/kg
Kitten BW - RM 14.00/kg


Proses pembelian adalah sama dengan Felix The Cats, harga sedikit berbeza sebab adanya transportation charges dari KL ke JB..
but still much cheaper than the one yang dijual di pet shop..

sila ke blog :

http://blackwoodstore.blogspot.com/ untuk info dan
http://blackwoodstore.blogspot.com/2...011-order.html untuk proses tempahan...

sila sebarkan ke kawan-kawan yang perlukan stok BW di kawasan Johor ye...
Thanks
Reply With Quote
  #11  
Old 04-21-2011, 05:08 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 11
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
Salam semua...
Alhamdulillah....

Saya kini pembekal BW untuk kawasan Selatan Malaysia...

Harga :

Adult BW - RM 10.50/kg
Kitten BW - RM 14.00/kg


Proses pembelian adalah sama dengan Felix The Cats, harga sedikit berbeza sebab adanya transportation charges dari KL ke JB..
but still much cheaper than the one yang dijual di pet shop..

sila ke blog :

http://blackwoodstore.blogspot.com/ untuk info dan
http://blackwoodstore.blogspot.com/2...011-order.html untuk proses tempahan...

sila sebarkan ke kawan-kawan yang perlukan stok BW di kawasan Johor ye...
Thanks
Good luck ye sis...harap2 lg ramai yg menggunakan produk ni kat area johor, sebarkn la info ni kat byk tempat lg...klu gi vet clinic tu mintaklah kebenaran utk letak flyers blackwood ni manatau owner kucing berminatkan...sebarkn kat fb ke...macam2 lg la cara...klu setakat sebarkn kat cni x kuat sis...akk tgk mcm x ramai je member dr johor ni...
Reply With Quote
  #12  
Old 04-22-2011, 09:53 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Good luck ye sis...harap2 lg ramai yg menggunakan produk ni kat area johor, sebarkn la info ni kat byk tempat lg...klu gi vet clinic tu mintaklah kebenaran utk letak flyers blackwood ni manatau owner kucing berminatkan...sebarkn kat fb ke...macam2 lg la cara...klu setakat sebarkn kat cni x kuat sis...akk tgk mcm x ramai je member dr johor ni...
thanks kak yan... memang nak kena sebar kat macam-macam tempat sebab kat PF ni memang x berapa ramai Johoreans...
nak try letak kat kip mart masai punya pet shop... harap-harap dia bagi..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-22-2011, 01:10 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 11
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
thanks kak yan... memang nak kena sebar kat macam-macam tempat sebab kat PF ni memang x berapa ramai Johoreans...
nak try letak kat kip mart masai punya pet shop... harap-harap dia bagi..
letakla sis...kelmarin akk tya pun dia x bekal bw...manatau nt dia nk beli ngan sis jugak sblm ltk flyers tu tya la dia berminat nk jual bw x, bg up ckit price tu (ishh boleh ke, mandai2 je ajr) mintak izin letak flyers kat sume pet shop kat pg n masai...marketing marketing marketing...rasanye ramai pecinta kucing kt kwsn cni cuma mgkn unaware adanya pf ni...ada satu akk kat seri alam pun ada cari bw...as seri alam rasanya nama dia... x cuba x tau...
Reply With Quote
  #14  
Old 04-22-2011, 03:17 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
letakla sis...kelmarin akk tya pun dia x bekal bw...manatau nt dia nk beli ngan sis jugak sblm ltk flyers tu tya la dia berminat nk jual bw x, bg up ckit price tu (ishh boleh ke, mandai2 je ajr) mintak izin letak flyers kat sume pet shop kat pg n masai...marketing marketing marketing...rasanye ramai pecinta kucing kt kwsn cni cuma mgkn unaware adanya pf ni...ada satu akk kat seri alam pun ada cari bw...as seri alam rasanya nama dia... x cuba x tau...
huhu...dulu pernah tanya juga...dia jual RC je kat situ...kalau x sempat order dari KL memang saya ambil dari kip mart tu...
huhuhu.... bisa diatur... memang kena buat marketing....
seri alam? cuba akak dapatkan nick dia yang sebenar... nanti saya approach..
Reply With Quote
  #15  
Old 04-22-2011, 09:04 PM
angah1234 angah1234 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 72
Rep Power: 11
angah1234 is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

nak tanye tau x sesape jual royal canin murah2 skit dari harge kat kedai??kalau ade tolong email kat saya ( akuangahkau1@yahoo.com ) thx..! ops terlupe sesape ade jual blackwood x dekat area kuantan?sebab kat sini susah gile na cari..!
Reply With Quote
  #16  
Old 04-22-2011, 09:08 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 11
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
huhu...dulu pernah tanya juga...dia jual RC je kat situ...kalau x sempat order dari KL memang saya ambil dari kip mart tu...
huhuhu.... bisa diatur... memang kena buat marketing....
seri alam? cuba akak dapatkan nick dia yang sebenar... nanti saya approach..
sis nama dia as_serialam n one more mizyoyoi fr kluang

Last edited by YanAlberto; 04-23-2011 at 03:46 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-23-2011, 10:59 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by angah1234 View Post
nak tanye tau x sesape jual royal canin murah2 skit dari harge kat kedai??kalau ade tolong email kat saya ( akuangahkau1@yahoo.com ) thx..! ops terlupe sesape ade jual blackwood x dekat area kuantan?sebab kat sini susah gile na cari..!
saya jual BW di kawasan Johor... tapi ada juga buat postage... kalau berminat,kita cari jalan paling murah nak pos... berminat x? jenguk-jenguk la blog www.blackwoodstore.blogspot.com ... nanti contact saya balik ok..

berkenaan RC,saya dah email contact number org tu...
Reply With Quote
  #18  
Old 04-26-2011, 02:26 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
sis nama dia as_serialam n one more mizyoyoi fr kluang
as-serialam dah beli dengan kak nurul kan... maybe next order... kalau dia sudi... hehehe

miz yoyoi tu,saya dah contact tapi x ada pula respondnya..
Reply With Quote
  #19  
Old 04-26-2011, 08:13 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 11
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
as-serialam dah beli dengan kak nurul kan... maybe next order... kalau dia sudi... hehehe

miz yoyoi tu,saya dah contact tapi x ada pula respondnya..
Laaa...ye ke???tuhari mizyoyoi kata dia try contact tiha tp x de respond pun...
Reply With Quote
  #20  
Old 04-26-2011, 08:47 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 12
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Blackwood di MELAKA dan JOHOR

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Laaa...ye ke???tuhari mizyoyoi kata dia try contact tiha tp x de respond pun...
dah contact dia blk haritu... tapi masa tu price x confirm...
td dah PM dia.. so kita tunggu dia respond je la...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
blackwood, cat food, johor, melaka

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SPCA in Johor/JB Naviblue SPCA 2 10-03-2011 09:36 PM
cats show at kulai Johor? milocute Events 4 03-30-2011 02:04 AM
Blackwood Di JB & Melaka casriex Pet Food 40 12-13-2010 02:19 PM
To PetFinder.my Penang & Johor Members AndyKoh Announcements, Notices and Contests 25 12-13-2010 01:19 AM
Lost My Dog In Pasir Gudang,johor wantedgal Lost & Found 1 06-30-2008 04:49 AM


All times are GMT +8. The time now is 05:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.