Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Travel > Photos & Diaries

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-14-2009, 10:49 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default My trip to Mount Kinabalu

3 hingga 10 mac lalu me, 3 other teachers and 19 students gi sabah panjat gunung kinabalu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image(700)a.jpg
Views:	150
Size:	109.5 KB
ID:	3889   Click image for larger version

Name:	Image(711).jpg
Views:	145
Size:	70.3 KB
ID:	3890   Click image for larger version

Name:	Image(726)a.jpg
Views:	143
Size:	144.5 KB
ID:	3891   Click image for larger version

Name:	Image(729)a.jpg
Views:	133
Size:	125.2 KB
ID:	3892   Click image for larger version

Name:	Image(739)a.jpg
Views:	131
Size:	59.5 KB
ID:	3893  

Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2009, 10:52 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

gambar pemandangan di gunung kinabalu ( students ok je naik, cikgu2 mengah nak pitam)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image(740).jpg
Views:	134
Size:	53.6 KB
ID:	3894   Click image for larger version

Name:	Image(746)a.jpg
Views:	142
Size:	131.7 KB
ID:	3895   Click image for larger version

Name:	Image(752)a.jpg
Views:	142
Size:	157.6 KB
ID:	3896   Click image for larger version

Name:	Image(753)a.jpg
Views:	153
Size:	174.1 KB
ID:	3897   Click image for larger version

Name:	Image(754)a.jpg
Views:	151
Size:	145.9 KB
ID:	3898  

Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2009, 10:57 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

lagi pemandangan di gunung kinabalu
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image(765).jpg
Views:	124
Size:	70.7 KB
ID:	3899   Click image for larger version

Name:	Image(767).jpg
Views:	155
Size:	51.0 KB
ID:	3900   Click image for larger version

Name:	Image(774).jpg
Views:	143
Size:	73.5 KB
ID:	3901   Click image for larger version

Name:	Image(779).jpg
Views:	152
Size:	100.2 KB
ID:	3902   Click image for larger version

Name:	Image(785)a.jpg
Views:	156
Size:	154.0 KB
ID:	3903  

Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2009, 11:00 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

pemandangan gunung kinabalu dari kundasang
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image(813).jpg
Views:	157
Size:	51.0 KB
ID:	3904   Click image for larger version

Name:	Image(814).jpg
Views:	153
Size:	62.8 KB
ID:	3905  
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2009, 11:01 AM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

poring
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	poring.jpg
Views:	143
Size:	103.3 KB
ID:	3906   Click image for larger version

Name:	poring1.jpg
Views:	130
Size:	91.2 KB
ID:	3907  
Reply With Quote
  #6  
Old 03-14-2009, 12:16 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Alamakk...awat tak gtau....klu tak teringin gak nok join. Dah lama ngidam nak panjat Mount Kinabalu. Psst...psssttt...aku ni merata dunia dah pegi tp Sabah & Sarawak tak smpai lagi . Berjaya sampai ke puncak ke atau half way ? Siapa yg organized & berapa total cost ?
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-14-2009, 06:37 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Alamakk...awat tak gtau....klu tak teringin gak nok join. Dah lama ngidam nak panjat Mount Kinabalu. Psst...psssttt...aku ni merata dunia dah pegi tp Sabah & Sarawak tak smpai lagi . Berjaya sampai ke puncak ke atau half way ? Siapa yg organized & berapa total cost ?
kelab cyber sek yg organized. kos utk panjat gunung dalam rm350+++. dulu around rm30 je. Walaupunmengah sampai nak pitam tapi keempat-empat cikgu berjaya sampai ke puncak(kena tunjuk kat students yg cikgu pun mampu ).
Reply With Quote
  #8  
Old 03-14-2009, 09:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My trip to Mount Kinabalu

huhuhuhuhuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cikgu!!!!!! nape lawat kampung saya tak bgtau?? nak kirim salam kat orang kampung.heheheheheh!!!

Kak Nita,aku pun sama,merata rata jalan tp Gunung Kinabalu yg kat belakang rmh pun tak panjat lg aku ni phobia sungguh nampak track gunung tu.adik beradik lain suma dah turun naik ntah berapa kali
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2009, 12:26 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Laaa....pulak ??? Apa raaa ko ni June...Klu aku la track ada kat belakang umah lagi la teruja nak panjat. So nx time kita buat plan cantek2, aku ikut ko balik KK & kita panjat la Gunung KK tu. Mintak la adik2 ko jadi guide

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhuhuhuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cikgu!!!!!! nape lawat kampung saya tak bgtau?? nak kirim salam kat orang kampung.heheheheheh!!!

Kak Nita,aku pun sama,merata rata jalan tp Gunung Kinabalu yg kat belakang rmh pun tak panjat lg aku ni phobia sungguh nampak track gunung tu.adik beradik lain suma dah turun naik ntah berapa kali
Zarul....cikgu mesti kena tunjuk yg 'cikgu boleh' !! Klu tak, malu kat anak murid
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #10  
Old 03-15-2009, 03:52 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My trip to Mount Kinabalu

boleh,boleh.aku sokong.tp kak kena izinkan aku bergayut kat belakang akak.aku takut tgk Gunung Kinabalu punya track


Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Laaa....pulak ??? Apa raaa ko ni June...Klu aku la track ada kat belakang umah lagi la teruja nak panjat. So nx time kita buat plan cantek2, aku ikut ko balik KK & kita panjat la Gunung KK tu. Mintak la adik2 ko jadi guide



Zarul....cikgu mesti kena tunjuk yg 'cikgu boleh' !! Klu tak, malu kat anak murid
Reply With Quote
  #11  
Old 03-15-2009, 06:11 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Quote:
Originally Posted by June View Post
huhuhuhuhuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cikgu!!!!!! nape lawat kampung saya tak bgtau?? nak kirim salam kat orang kampung.heheheheheh!!!

Kak Nita,aku pun sama,merata rata jalan tp Gunung Kinabalu yg kat belakang rmh pun tak panjat lg aku ni phobia sungguh nampak track gunung tu.adik beradik lain suma dah turun naik ntah berapa kali
track dari timpohon gate ke laban rata ok cuma macam naik tangga kondo 10000 tingkat hehehehehe mengah babe. track dari laban rata ke puncak lebih mencabar....tu sebab kena naik waktu pukul 2 pagi. kalau naik waktu siang rasanye tak de yg sanggup. hehehehe
Reply With Quote
  #12  
Old 03-15-2009, 06:15 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Laaa....pulak ??? Apa raaa ko ni June...Klu aku la track ada kat belakang umah lagi la teruja nak panjat. So nx time kita buat plan cantek2, aku ikut ko balik KK & kita panjat la Gunung KK tu. Mintak la adik2 ko jadi guide



Zarul....cikgu mesti kena tunjuk yg 'cikgu boleh' !! Klu tak, malu kat anak murid
memang biasa la tu. benda kat belakang rumah memang kita tak ambik kisah. macam saya rasanya banyak kawasan ceruk kat kedah tu dah saya pergi tapi perak sendiri entah la....

betul, kena tunjuk yg cikgu pun boleh
Reply With Quote
  #13  
Old 03-16-2009, 04:41 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

perghh best tuh dah naik ke atas..kita sampai kaki buket tu jek lah..naik jematan gantong tu pon dah rase bangga satu mcm ...isk bestnyee...tapi rasa2nya..stamina aku tak cukup kuat lagik luar dan dalam..infact mase balek dari jungle trekking kat jematan gantung tu pon ..bila balek hotel..lengan aku becalar tiga..itu pon aku pakai full sleeves..hermm monyok menahan pedih jek lah aku sepanjang 3 hari kat sabah...kwangkwangkwang...

cikgu..tak tapau buah tarap ke ..durian merah ke...esotikk tuhh...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #14  
Old 03-16-2009, 05:27 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
perghh best tuh dah naik ke atas..kita sampai kaki buket tu jek lah..naik jematan gantong tu pon dah rase bangga satu mcm ...isk bestnyee...tapi rasa2nya..stamina aku tak cukup kuat lagik luar dan dalam..infact mase balek dari jungle trekking kat jematan gantung tu pon ..bila balek hotel..lengan aku becalar tiga..itu pon aku pakai full sleeves..hermm monyok menahan pedih jek lah aku sepanjang 3 hari kat sabah...kwangkwangkwang...

cikgu..tak tapau buah tarap ke ..durian merah ke...esotikk tuhh...
tak la.... lama tak makan buah terap dengan durian merah masak tumis udang....sedapnye
Reply With Quote
  #15  
Old 03-16-2009, 05:42 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Wah.... bestnya dapat tengok gambar gambar kampung ku.....
Rasa rindu pula.... dah 2 tahun tak balik balik

Kak Nita, aku lagi asal dari Sabah tak pernah naik Gunung Kinabalu. Dengar je panjat dah phobia sebab takut tak kesampaian Semput ohhhhh.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 03-16-2009, 06:01 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 12
Zarul is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Wah.... bestnya dapat tengok gambar gambar kampung ku.....
Rasa rindu pula.... dah 2 tahun tak balik balik

Kak Nita, aku lagi asal dari Sabah tak pernah naik Gunung Kinabalu. Dengar je panjat dah phobia sebab takut tak kesampaian Semput ohhhhh.....
semakin tinggi kita mendaki semakin kurang oksigen dalam udara....
Reply With Quote
  #17  
Old 03-16-2009, 07:00 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

Quote:
Originally Posted by June View Post
boleh,boleh.aku sokong.tp kak kena izinkan aku bergayut kat belakang akak.aku takut tgk Gunung Kinabalu punya track
Itu kira dah mcm buat weight training......Tak sanggup aku !!! Nak bw badan sendiri pun belum tau lagi lepas ke tak Aku ni kalau bab stamina (CV endurance) insyaAllah ok, tapi bab muscular endurance tu out sikit.....

June & Felix....Pelik la aku dgn korang nihh.....Nape plak phobia, track tu tak gigit laa

Zarul, sebab tu atlet suka training tpt tinggi, sebab oksigen nipis kat altitude tinggi. Memula mmg diaorg akan rasa nak pitam tapi bila sistem fisiologi tubuh dah buat adaptation, hemoglobin bertambah banyak, meaning red blood cells mempunyai kapasiti utk bawa lebih banyak oksigen to the working muscles, bila turun bertanding kat flat ground, they can perform 2X or 3X better than before. Tapi klu train kat high altitude, jgn lebih 2 minggu sebab klu body dah acclimatize (adapt to the surroundings), not much difference akan berlaku bila turun kat flat ground.
Cewahhhh....selingan sikit.....menyampaikan ilmu yg tak seberapa nihhh....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #18  
Old 03-16-2009, 07:18 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

windu la kat gng kinabalu.. rasa cam nak naik lg
tp skrg ni kesihatan x mengizin kan.. so.. kena rehat dulu.. hehehe
Reply With Quote
  #19  
Old 03-16-2009, 08:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default My trip to Mount Kinabalu

wakakakakakakak!! tambah lg extra 47kg tu kacang je buat kak nita.hhehehe!!

ntahlah kak,aku phobia sungguh dgn track Gunung Kinabalu tu.bukan tak pernah cuba naik tp tak blh teruskan sedangkan Gunung Bromo kat Indon tu aku selamba rock je naik.mgkn sebab track gunung kat sana berpasir mcm padang pasir jd tak nampak sgt.


Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Itu kira dah mcm buat weight training......Tak sanggup aku !!! Nak bw badan sendiri pun belum tau lagi lepas ke tak Aku ni kalau bab stamina (CV endurance) insyaAllah ok, tapi bab muscular endurance tu out sikit.....

June & Felix....Pelik la aku dgn korang nihh.....Nape plak phobia, track tu tak gigit laa

Zarul, sebab tu atlet suka training tpt tinggi, sebab oksigen nipis kat altitude tinggi. Memula mmg diaorg akan rasa nak pitam tapi bila sistem fisiologi tubuh dah buat adaptation, hemoglobin bertambah banyak, meaning red blood cells mempunyai kapasiti utk bawa lebih banyak oksigen to the working muscles, bila turun bertanding kat flat ground, they can perform 2X or 3X better than before. Tapi klu train kat high altitude, jgn lebih 2 minggu sebab klu body dah acclimatize (adapt to the surroundings), not much difference akan berlaku bila turun kat flat ground.
Cewahhhh....selingan sikit.....menyampaikan ilmu yg tak seberapa nihhh....
Reply With Quote
  #20  
Old 03-17-2009, 09:08 AM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 11
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: My trip to Mount Kinabalu

hmmm jaman sis dah berlalu kot nak berexercise ni.. takut patah tulang ahakss..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vietnam and Cambodia Trip June Photos & Diaries 25 11-15-2009 12:49 PM
Free Bandung Trip From 29/12/08-1/1/09 June Coffee Room 153 03-05-2009 11:52 PM
My trip to Bahrain, 22NOV-29NOV08 sabrina.kss Photos & Diaries 1 12-30-2008 05:18 PM
Perth Trip June Photos & Diaries 142 10-04-2008 04:00 PM
Road Trip Safety for Dogs-Consumer Reports dog is my buddy Dogs & Puppies 0 08-10-2008 11:17 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.