Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-24-2010, 06:19 AM
kacak kacak is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
kacak is on a distinguished road
Default petshop di kajang terlalu teruk

petang semalam selepas beli juadah berbuka puasa singgah sekejap kedai petshop dekat rumah. saja jalan jalan tunggu waktu berbuka. sampai je depan pintu tengok dah di iklankan untuk boarding hari raya....masuk je dalam kedai tengok tengok le barang yang dijual....sampai bahagian belakang tengok la tempat boarding nye....aduhhhhhhhhh memang teruk,dengan bau busuk , kucing lak bercampur dengan yang sakit,kotor takde bekas pasir untuk najis,yang paling terasa sekor kucing mix mainecoon yang pernah saya nak beli tapi tak bagi.... 3 bulan lepas kucing tu bukan main besar sihat,owner lama dia tinggalkan je kat petshop tu,nak beli owner petshop tak bagi. last last dia jadikan baka untuk biak....sekarang mata sebelah dah buta , kurus,berkurap,dll. petshop nie sentiasa ada DOC. VET. hati hati la dengan petshop macam nie...... bahagian depan cantik , belakang teruk....

Last edited by blackie007; 08-24-2010 at 08:43 PM. Reason: inappropriate language use - jln, tuk, utk, dlm, tgk, tp, brg, yg, dpn, bln, mcmnie, truk
Reply With Quote
  #2  
Old 08-24-2010, 07:43 AM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 9
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Question Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
petang semalam selepas beli juadah berbuka puasa singgah sekejap kedai petshop dekat rumah. saja jln jln tunggu waktu berbuka. sampai je depan pintu tgk dah di iklankan tuk boarding hari raya....masuk je dlm kedai tgk tgk le brg yg dijual....sampai bahagian belakang tgk la tempat boarding nye....aduhhhhhhhhh memang teruk,dgn bau busuk , kucing lak bercampur dgn yg sakit,kotor takde bekas pasir utk najis,yg paling terasa sekor kucing mix mainecoon yg pernah saya nak beli tp tak bagi.... 3 bln lepas kucing tu bukan main besar sihat,owner lama dia tinggalkan je kat petshop tu,nak beli owner petshop tak bagi. last last dia jadikan baka tuk biak....sekarang mata sebelah dah buta , kurus,berkurap,dlll. petshop nie sentiasa ada DOC. VET. hati hati la dgn petshop mcmnie...... bahagian dpn cantik , belakang truk....
salam bro..kajang belah mana tu bro?
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #3  
Old 08-24-2010, 09:12 AM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 9
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
3 bln lepas kucing tu bukan main besar sihat,owner lama dia tinggalkan je kat petshop tu,nak beli owner petshop tak bagi. last last dia jadikan baka tuk biak....sekarang mata sebelah dah buta , kurus,berkurap,dlll.
Huhu...kesian Is there anything we can do about this? Report to authorities maybe? Suggestions, anyone?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2010, 02:37 PM
Djaa87 Djaa87 is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Rep Power: 0
Djaa87 is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

try report kat pejabat haiwan..my friend kata mereka entertain kes2 macam ini..

Last edited by blackie007; 08-24-2010 at 08:45 PM. Reason: inappropriate language use - kt, pej, fren, kate, diorg, cmni
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2010, 08:51 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 14
blackie007 has disabled reputation
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

kacak & Djaa87,

Your posts have been edited due to the violation of one or more forum guidelines.

It contained one or more inappropriate language such as abbreviations (short form), sms language or colloquial language/dialects, which made it less readable to our multi-racial members, and is against our Forum Rules and Guidelines.

Quote:
1) Language Use - Proper English & Bahasa Malaysia
In order to allow and encourage the participation of our multi-racial members, you should use proper English or Bahasa Malaysia in your discussions. Informal/colloquial language or dialects should be avoided whenever possible. Do not use abbreviations such as "ne1, gr8, wan2, ckp, tgk, troz, cmtu" and such - there are no character limitations at the forum, so please write in proper grammar and language.

Please write in English if possible. Although PetFinder.my focuses on Malaysian pets, there are many foreigners that frequent our forums, and English would be best for us to share the knowledge, and they can better contribute to it as well. Please try your best to help disseminate knowledge in the form of writing that the most number of people can benefit in.

Forum Moderators may edit or remove such posts to improve readability of the thread as necessary.

extracted from Forum Rules and Guidelines
Please help keep our forum easily readable so knowledge can be more effectively shared among members.

Thank you.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-24-2010, 09:18 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

boleh tak kacak beritahu je nama petshop ni
Reply With Quote
  #7  
Old 08-24-2010, 11:31 PM
kacak kacak is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
kacak is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

i cannot tell the petshop name la.......tak elok....but this petshop have another 4 branch in selangor....apa yg saya marah sangat nak sebulan cuba pujuk nak beli kucing tu , sebab memang cantik. taksangka jadi begini. sebab saya selalu hantar kucing kat situ tuk medical checkup.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-25-2010, 12:40 AM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 9
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
i cannot tell the petshop name la.......tak elok....but this petshop have another 4 branch in selangor....apa yg saya marah sangat nak sebulan cuba pujuk nak beli kucing tu , sebab memang cantik. taksangka jadi begini. sebab saya selalu hantar kucing kat situ tuk medical checkup.
cakap la Dr.Pet?bro bukan masalah xelok tapi nanti orang lain punya baby jadi mangsa macam mana kan?selagi boleh elak kita elakkan benda xdiingini berlaku.
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #9  
Old 08-25-2010, 02:02 AM
hhplover hhplover is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 58
Rep Power: 9
hhplover is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
i cannot tell the petshop name la.......tak elok....but this petshop have another 4 branch in selangor....apa yg saya marah sangat nak sebulan cuba pujuk nak beli kucing tu , sebab memang cantik. taksangka jadi begini. sebab saya selalu hantar kucing kat situ tuk medical checkup.
kacak, beritau jer la. Kalau cakap general macam ni lagi tak elok, pet shop lain dikajang yang elok2 pun sama2 dapat nama buruk, lagi tak baik kan. Tapi, saya rasa kacak ada masalah dengan pet shop tu, sebab dia tak bagi kacak beli kucing tu.... jadi kacak kena beritahu nama pet shop tu, untuk membuktikan kebenaran kata2 kacak tu dan orang lain boleh tengok...
Reply With Quote
  #10  
Old 08-25-2010, 07:52 AM
azmyrax's Avatar
azmyrax azmyrax is offline
was a cat before
 
Join Date: Jul 2010
Location: PJ
Posts: 118
Rep Power: 9
azmyrax is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Hi, semalam I pergi Pets W********d, Midvalley. I pergi tengok kucing-kucing kat situ, and guess what, kucing-kucing adult dalam cage kaca tu, mata dah bernanah sampai ada yang dah berdarah, ada yang teary. hingus meleleh. Ada satu tu sampai dah hilang bulu kat tengkuk dia from scratching heavily. semua pon sangat kurus! and guess how much they are going to sell those poor cats? RM2600+!!!!!!!!.

I am very appalled, totally disgusted by this. Can we go complain somewhere?
Reply With Quote
  #11  
Old 08-25-2010, 08:58 AM
rawr2buny's Avatar
rawr2buny rawr2buny is offline
nyan nyan :3
 
Join Date: Jul 2010
Location: himitsu ;)
Posts: 114
Rep Power: 9
rawr2buny is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to rawr2buny
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

hmm haritu pun sha ade pegi giant dekat mana ye, its a very SUPER SMALL petshop. die depan tu ada hamsters so being an animal lover saje lah nak tengok2. sekali pandang tepi ada kucing. terkejut sangat die guna glass cage. nampak macam aquarium kecik, panjang lebih kurang satu lengan je. well the cats look okay, tak ade any infections KOT. but its sooooo small, dalam 1 glass tu ada 1-4 cats. then bowls yang BESAR, plus konon2 ada space nak main, die letak 1 ball and 1 small size litter box. kucing terpaksa tidur berhimpit, nak jala pun berlanggar and tidur dalam litter box. the cheapest cat was RM960 kot, hampir2 nak beli nak lepaskan and bagi dekat sape2 jaga but kalau kaya tak ape la kan hehe. huuu cantik pulak tu kucing-kucing tu.

@kacak: like seriously? jadi breeding machine la kucing tu? kenape owner die tinggalkan? gahhh~ diorang ni menyeksa haiwan je la, kalau ada duit dah lama selamatkan kucing2 tak bersalah dari petshop tak bertauliah

@azmyrax: dekat mid tuuu?! waa takutnye! i read about cat's diseases baru-baru ni.. bukan kalau sampai mata sakit bernanah and hingus semua tu macam bahaya gila kee. diorang ni dah la tempat tu macam like very terkenal jugak berani nye. kesiannye kucing2 tak bersalah tu. nak jual mahal je, entah-entah kucing tu tak pernah deworm or vaccine?

i seriously hope Malaysia somehow betul2 ambik berat dekat animals. we need some kind of organization yang boleh terime complaints and bertindak kalau tak habis la. or kite memang dah ada that kind or organization? terbayang kalau those cats selamanye tak dapat rumah, duduk je dalam cage kaca tu.
__________________
http://rawr2buny.blogspot.com
Reply With Quote
  #12  
Old 08-25-2010, 09:13 AM
MidnightMaiden's Avatar
MidnightMaiden MidnightMaiden is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 199
Rep Power: 9
MidnightMaiden is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Hi Kacak,

If you are serious about helping this cat, it's better if you let us know the name of the pet shop so we can take proper action to try and RESCUE this cat. The most important thing to me is the fate of this poor cat (and others like him who may also be mistreated in this petshop)

Knowing about this mistreatment and not doing anything about it is almost as bad as torturing the animals ourselves.

Always have faith that the power is in our hands. Let's not be mere bystanders. There are many many success stories here in PF where cats who have been mistreated have managed to be rescued. Let's create another success story with a happy ending.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-25-2010, 12:56 PM
toffeecino toffeecino is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 21
Rep Power: 0
toffeecino is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Salam perkenalan. Saya dah lama baca forum kat sini, tapi ini adalah kali pertama saya join.
Sebelum puasa dulu saya ada pergi ke sebuah pet shop di puncak alam.
Ada lebihkurang 12-15 ekor kucing, yang konon-kononnya good breed
macam maine coon, bengal, pure persian.Tapi kucing-kucing ni diletakkan
bersama dalam sangkar yang kecil dan didisplay dengan bangganya dihadapan kedai berdekatan dengan kaunter.Ada persian lebih kurang 2-3 bulan,
yang telinganya berkurap sampai hilang sebahagian telinganya, masih dijual
untul RM1300. Kucing-kucing lain lagilah mahal. Bengal yang nampak macam kucing saya pungut tu dijual untuk RM5,500 ke 5,800.
Kucing-kucing kat depan kedai pun macam tu keadaannya, yang kat belakang tu tak berani saya nak tengok.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-25-2010, 01:35 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 9
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by azmyrax View Post
Hi, semalam I pergi Pets W********d, Midvalley. I pergi tengok kucing-kucing kat situ, and guess what, kucing-kucing adult dalam cage kaca tu, mata dah bernanah sampai ada yang dah berdarah, ada yang teary. hingus meleleh. Ada satu tu sampai dah hilang bulu kat tengkuk dia from scratching heavily. semua pon sangat kurus! and guess how much they are going to sell those poor cats? RM2600+!!!!!!!!.

I am very appalled, totally disgusted by this. Can we go complain somewhere?
W********d kat mana tu ye. tak dapat nak teka la. seriously sampai bernanah?hm..kesian..kalau boleh nak selamatkan semuanya tapi apakan daya.

Quote:
Originally Posted by toffeecino View Post
Salam perkenalan. Saya dah lama baca forum kat sini, tapi ini adalah kali pertama saya join.
Sebelum puasa dulu saya ada pergi ke sebuah pet shop di puncak alam.
Ada lebihkurang 12-15 ekor kucing, yang konon-kononnya good breed
macam maine coon, bengal, pure persian.Tapi kucing-kucing ni diletakkan
bersama dalam sangkar yang kecil dan didisplay dengan bangganya dihadapan kedai berdekatan dengan kaunter.Ada persian lebih kurang 2-3 bulan,
yang telinganya berkurap sampai hilang sebahagian telinganya, masih dijual
untul RM1300. Kucing-kucing lain lagilah mahal. Bengal yang nampak macam kucing saya pungut tu dijual untuk RM5,500 ke 5,800.
Kucing-kucing kat depan kedai pun macam tu keadaannya, yang kat belakang tu tak berani saya nak tengok.
hakikat @ lumrah dunia.kita tak dapat nak selamatkan semua.kita bukan dewa,malaikat,tuhan etc. tapi kita mampu untuk mencuba. itu yang penting.so jom sign petition.. tak pon ramai2 pergi buat aduan pada jabatan yang bertanggungjawab. kalau ramai2 baru diaorg jalan..
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #15  
Old 08-25-2010, 01:49 PM
rawr2buny's Avatar
rawr2buny rawr2buny is offline
nyan nyan :3
 
Join Date: Jul 2010
Location: himitsu ;)
Posts: 114
Rep Power: 9
rawr2buny is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to rawr2buny
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Hmm like seriously, Malaysia SHOULD start taking actions. Kuat kuasakan, ape je cara untuk protect pets and animals. Tadi baca dekat satu thread dalam PF ni, Malaysia punya rules/undang2/whatever they call it, adelah antara yang terteruk/terlemah? something like that. Hmm this is very frustrating.

Quote:
Originally Posted by boy_milna View Post
W********d kat mana tu ye. tak dapat nak teka la. seriously sampai bernanah?hm..kesian..kalau boleh nak selamatkan semuanya tapi apakan daya.
hehe, dekat midvalley tu mana ada kedai pets lain rasenye selain Pets W********d tu
__________________
http://rawr2buny.blogspot.com
Reply With Quote
  #16  
Old 08-25-2010, 01:58 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 9
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by rawr2buny View Post
hehe, dekat midvalley tu mana ada kedai pets lain rasenye selain Pets W********d tu
xde ye.patutnya senang la nak teka memang 1 je kan.
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
  #17  
Old 08-25-2010, 02:01 PM
azmyrax's Avatar
azmyrax azmyrax is offline
was a cat before
 
Join Date: Jul 2010
Location: PJ
Posts: 118
Rep Power: 9
azmyrax is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

tulah, i pon sure mesti ramai takleh teka
Reply With Quote
  #18  
Old 08-25-2010, 03:05 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 10
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

petshop kat Kajang ni... kat Saujana Impian, the 1 and only. Saya pun nak sebut nama kedai ni tak sampai hati sebab boleh katakan regular jugak beli makanan dan pasir kucing dan sebelum ni mmg hantar neuter kucing-2 saya kat situ. Boarding pernah sekali TAPI nasihat saya tak payah la sebab tak terjaga dan kotor dah. Dulu pekerja lama ok jugak jaga kedai ni tapi budak-2 baru ni makin teruk jadinya.....

A few months back, ada sekor ibu dgn 5 atau 6 anak, DMH. Saya nak beli sekor tapi tokey cakap tak jual atau kalau nak jual pun kena dgn harga, fine. So setiapkan kali dtg, my mrs. sure keluarkan sekor yg saya minat, layan berlari-2 kat bahagian belakang kedai... then next week dtg, dah tinggal 4.. then 3... akhirnya, semua anak kucing ni mati mcm tu jer.....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #19  
Old 08-25-2010, 03:13 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

nak tahu jugak nama petshop ni. siapa boleh PM kak zai beritahu ?
Reply With Quote
  #20  
Old 08-25-2010, 04:01 PM
boy_milna's Avatar
boy_milna boy_milna is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2010
Location: damansara
Posts: 92
Rep Power: 9
boy_milna is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to boy_milna
Default Re: petshop di kajang terlalu teruk

Quote:
Originally Posted by Halim66 View Post
petshop kat Kajang ni... kat Saujana Impian, the 1 and only. Saya pun nak sebut nama kedai ni tak sampai hati sebab boleh katakan regular jugak beli makanan dan pasir kucing dan sebelum ni mmg hantar neuter kucing-2 saya kat situ. Boarding pernah sekali TAPI nasihat saya tak payah la sebab tak terjaga dan kotor dah. Dulu pekerja lama ok jugak jaga kedai ni tapi budak-2 baru ni makin teruk jadinya.....

A few months back, ada sekor ibu dgn 5 atau 6 anak, DMH. Saya nak beli sekor tapi tokey cakap tak jual atau kalau nak jual pun kena dgn harga, fine. So setiapkan kali dtg, my mrs. sure keluarkan sekor yg saya minat, layan berlari-2 kat bahagian belakang kedai... then next week dtg, dah tinggal 4.. then 3... akhirnya, semua anak kucing ni mati mcm tu jer.....
kalau di kajang saujana impian yang ada cuma DR PET kan?tapi bukan dah lingkup ke petshop itu?saya sendiri dulu penduduk sana duduk di taman impian indah.abang2,kakak2,makcik pakcik semua..memang kita nak jaga hati orang,tuan kedai,kawan,tak sampai hati..tapi sampai bila??sampai nak tunggu 10 20 orang hantar baby bulus then mati?sakit?mata buta?bernanah?selagi kita boleh elak,kita kenalah maklumkan kepada orang lain.ambil tindakan kepada pengurus,pemilik petshop.mula2 kita direct owner mintak perbaiki untuk kepentingan orang ramai.lepas itu kalau dia xberubah juga kita bawak pergi pihak atasan.memang walau macam mana pun kita buat,masalah ini akan tetap berlaku di tempat lain.tapi sekurang2nya kita cuba....so renung2kan lah abang2,kakak2,makcik pakcik semua..
__________________
hye hye bye bye ---/@
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
petshopkajang

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Petknode online petshop hatemetoday Pet Shops & Services 91 09-06-2011 02:03 PM
kucing selseme teruk..help me:( ayumisha Cats & Kittens 30 11-28-2010 05:09 PM
The Best PetShop around - Denisedylan grooming and pets daniyamagic Pet Shops & Services 0 05-20-2009 03:02 PM
Pomeranian found in Kajang area sookimn Lost & Found 26 02-07-2009 09:50 PM
I lost my 9 yrs old Shih Tzu In Kajang momoto Lost & Found 0 12-31-2008 04:20 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.