Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-27-2013, 09:26 AM
leyanna leyanna is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Rep Power: 0
leyanna is on a distinguished road
Smile kenapa kucing Diarrhea

I ada seekor kucing umur 4 bulan. Pagi tadi i tengok sangkar dia ada najis cair. kenapa eh kucing diarrhea warna coklat cair. Sebelum tu dia ada demam and i ada bagi ubat. Baru pagi tadi perkara nie berlaku...Ada sesape yang boleh advise???
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2013, 08:08 PM
ayuazami ayuazami is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2012
Location: Shah Alam
Posts: 41
Rep Power: 0
ayuazami is on a distinguished road
Thumbs up Re: kenapa kucing Diarrhea

Quote:
Originally Posted by leyanna View Post
I ada seekor kucing umur 4 bulan. Pagi tadi i tengok sangkar dia ada najis cair. kenapa eh kucing diarrhea warna coklat cair. Sebelum tu dia ada demam and i ada bagi ubat. Baru pagi tadi perkara nie berlaku...Ada sesape yang boleh advise???
kadang kadang kitten boleh berak cair disebabkan oleh permakanan yang tak elok. air jarang ditukar ke, makanan yang dibiarkan lama ke, boleh jugak terjadi sebab tidak sihat dll.. lebih elok kalau tanya terus ke vet kalau serious.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-18-2013, 04:16 PM
Isyarina Ishak Isyarina Ishak is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2012
Posts: 39
Rep Power: 0
Isyarina Ishak is on a distinguished road
Default Re: kenapa kucing Diarrhea

sometimes some food brand agak panas untuk sesetengah kitten.contohnya orijen atau evo sebab protein terlalu tinggi. then once in the while bila kurang minum air akan diarrhea. kalau diarrhea blanjutan 2 hari ,puasakan overnight esok pagi cuba bg skit boiled chicken, atau can food. if kitten u ada sensitive stomach boleh cuba bagi multivitamin with lysine.

facebook.com/catshometown
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2013, 09:26 PM
budien budien is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Rep Power: 0
budien is on a distinguished road
Default Re: kenapa kucing Diarrhea

kucing aku pun sama 2 hari cirit berit coz tk sempat bawa g vet. Ari ni tgok dubur dia dah bengkak nk cuci najis kat kawasan dubur dia pun tk bleh.....nk gigit....mungkin sakit....bulu2 kat kawasan tu gugur....kulit merah. Td bawa g vet. Doktor bgi ubat cirit jer.......dah pening.....tk thu nk buat apa....kesian tgok dia.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2013, 04:42 PM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 8
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: kenapa kucing Diarrhea

Quote:
Originally Posted by leyanna View Post
I ada seekor kucing umur 4 bulan. Pagi tadi i tengok sangkar dia ada najis cair. kenapa eh kucing diarrhea warna coklat cair. Sebelum tu dia ada demam and i ada bagi ubat. Baru pagi tadi perkara nie berlaku...Ada sesape yang boleh advise???
if there is not wrong and you feed your kitten well with good kibble.
please give your bulu bulu a ubat cacing... maybe got wrom that why have cirit birit
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kenapa anak kucing tak suke makan? Mario Health, Disease & Diet 2 09-10-2013 01:03 PM
kenapa kucing suka gigit tangan? phatgurl Training & Behavioral Issues 12 12-16-2011 10:58 PM
Kenapa Kucing . . . =] Yucca Bonito Training & Behavioral Issues 1 12-15-2010 01:15 PM
kenapa kucing bergaduh?? iicha Training & Behavioral Issues 0 10-04-2010 08:17 PM
:::Kenapa Kucing Tak Aktif? jeranq Cats & Kittens 17 12-10-2009 06:08 PM


All times are GMT +8. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.