Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-19-2009, 02:43 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Blackwood di belah utara

memandangkan blackwood dh ada kt belah selatan..
belah utara belum ada lagi...
siapa yang baik hati nak jadi pengedarnya...
saya di antara calon2nya2..

saya tengah mood rajin ni...
sebab lepas ni,akan selalu turun KL.
kalau ramai yang berminat,saya boleh buat dan poskan di belah utara ...

P/S: kak nurul setuju tak?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2009, 08:06 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by rock View Post
memandangkan blackwood dh ada kt belah selatan..
belah utara belum ada lagi...
siapa yang baik hati nak jadi pengedarnya...
saya di antara calon2nya2..

saya tengah mood rajin ni...
sebab lepas ni,akan selalu turun KL.
kalau ramai yang berminat,saya boleh buat dan poskan di belah utara ...

P/S: kak nurul setuju tak?
Kalau camtue baguslah... trylah... banyak potential customer?
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #3  
Old 09-19-2009, 09:25 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

pasal tu tak tahulah kasih...saya sekadar tolong je kwn2 kt perfinder ni..
kalau tiap2 bulan order macam kak nurul tu,saya pun lingkup agaknya nak berangkut bw dr KL ke penang tiap2 bulan..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-19-2009, 10:16 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by rock View Post
pasal tu tak tahulah kasih...saya sekadar tolong je kwn2 kt perfinder ni..
kalau tiap2 bulan order macam kak nurul tu,saya pun lingkup agaknya nak berangkut bw dr KL ke penang tiap2 bulan..
Hehehe sepanjang 2 tahun bela kucing... ramai cat lovers dari seberang jer..Belah sini payah sket... Selalu sebelah sini diornag makan RC sbb senang carik..Tapi tak salah mencuba..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2009, 01:30 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Talking Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by rock View Post
memandangkan blackwood dh ada kt belah selatan..
belah utara belum ada lagi...
siapa yang baik hati nak jadi pengedarnya...
saya di antara calon2nya2..

saya tengah mood rajin ni...
sebab lepas ni,akan selalu turun KL.
kalau ramai yang berminat,saya boleh buat dan poskan di belah utara ...

P/S: kak nurul setuju tak?
rock, kalau nak buat ni, thini nak order monthly sbb belah2 seberang mainland mmg susah dapat BW.. nanti confirm ehh
Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2010, 10:41 PM
keen keen is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 21
Rep Power: 0
keen is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

salam n hi... saya baru lagi kat sini so bila terbaca tentang bw ni rasa tertarik dan teruja lak nak tryutk kucenku...saya kat area utara.pt buntar..please reply
Reply With Quote
  #7  
Old 04-13-2010, 05:40 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

nak tnye.. belah penang kat mane ea bole dpt black wood ni??
Reply With Quote
  #8  
Old 04-13-2010, 10:23 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by keen View Post
salam n hi... saya baru lagi kat sini so bila terbaca tentang bw ni rasa tertarik dan teruja lak nak tryutk kucenku...saya kat area utara.pt buntar..please reply
Quote:
Originally Posted by Devoted Lily View Post
nak tnye.. belah penang kat mane ea bole dpt black wood ni??
Keen & Lily: Saya baru terjumpa BW kat Kulim, Kedai Haiwan Comel di Taman Selasih Kulim, setakat ni satu kedai ni jer lah yg ada - tapi mungkin kat island ada kot.. Dah call 2/3 tempat di penang island, pun tak ada
Reply With Quote
  #9  
Old 04-14-2010, 04:02 AM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Keen & Lily: Saya baru terjumpa BW kat Kulim, Kedai Haiwan Comel di Taman Selasih Kulim, setakat ni satu kedai ni jer lah yg ada - tapi mungkin kat island ada kot.. Dah call 2/3 tempat di penang island, pun tak ada
thini arga die ok tak?? lbh kurang ke tak ngn y lain...ori pack ke repack ea?? i da la dok tpg tao.. jenoh nak cr BW.. aishhhhh.. naseb baek stadi kat nibong tebal.. boleh la gagah klu nak pi beli..
sbb bc dr feed back user sume kate ok.. tu y nak try beli tu.. hehe..
Reply With Quote
  #10  
Old 04-14-2010, 02:59 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by Devoted Lily View Post
thini arga die ok tak?? lbh kurang ke tak ngn y lain...ori pack ke repack ea?? i da la dok tpg tao.. jenoh nak cr BW.. aishhhhh.. naseb baek stadi kat nibong tebal.. boleh la gagah klu nak pi beli..
sbb bc dr feed back user sume kate ok.. tu y nak try beli tu.. hehe..
Kedai tu both ada jual original and re-pack.. Yg ori pack, 7.5kg RM90, per kilo re-pack RM13.. Tapi kalau lily selalu turun KL, order dgn Felix (Nurul) lagi senang, and cheaper RM9.20 per kg for BW adult..
Reply With Quote
  #11  
Old 04-14-2010, 06:53 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by thini View Post
Kedai tu both ada jual original and re-pack.. Yg ori pack, 7.5kg RM90, per kilo re-pack RM13.. Tapi kalau lily selalu turun KL, order dgn Felix (Nurul) lagi senang, and cheaper RM9.20 per kg for BW adult..
ooo ok.. tenks thini.. tu la ade jgk tnye2 ngn kak nuru.. tp die tak pos pulak.. nnt la klu turun KL borong bnyak tros.. btw thini dok kat mane?? selalu ke tron KL??
Reply With Quote
  #12  
Old 04-22-2010, 03:26 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 12
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Devoted Lily,

Dari Nibong Tebal tu kalau nak ke Kulim tak jauh mana pun (ikut valdor, junjong). Petshop yg kat Kulim tu macam yang thini cakap, Petshop Comel. Berdekatan dengan Pasaraya Minat, Taman Selasih. Dah banyak barang kat kedai tu sekarang. Bukan stkat catfood (RC, Blackwood,... ada jugak cat litter, litter tray, carrier, accessories, supplements, toys, brush, etc...
Reply With Quote
  #13  
Old 04-22-2010, 04:18 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by mctabbywhite_exo View Post
Devoted Lily,

Dari Nibong Tebal tu kalau nak ke Kulim tak jauh mana pun (ikut valdor, junjong). Petshop yg kat Kulim tu macam yang thini cakap, Petshop Comel. Berdekatan dengan Pasaraya Minat, Taman Selasih. Dah banyak barang kat kedai tu sekarang. Bukan stkat catfood (RC, Blackwood,... ada jugak cat litter, litter tray, carrier, accessories, supplements, toys, brush, etc...
hehehe br pegi semalam.. mmg best kedai tu.. bersih je.. barang pon bnyak.. best sgt. rambang mate.. hihi..

i bkn ape.. mls nak berulang alik.. sbb kucing tade dgn i.. ade ngn family kat taiping.. kalo beli bnyak tros ltak kat umah.. ta yah susah ati dah.. hehe..
tp ok la better pi comel pet shop dr pi pulau.. kat c2 pon belambak barang2.. neway thanx McTabbyWhite..
Reply With Quote
  #14  
Old 04-22-2010, 07:44 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

waaaaaaa...kedai comel mmg sngt comel

huhu...

tp mcm takut la nak bg blackwood..huhu...
nnti beli kang xmkan lak kucing tu..mcm mn ek?

xde ke taster kat comel tu ek?

huhu..
Reply With Quote
  #15  
Old 04-23-2010, 02:58 AM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
waaaaaaa...kedai comel mmg sngt comel

huhu...

tp mcm takut la nak bg blackwood..huhu...
nnti beli kang xmkan lak kucing tu..mcm mn ek?

xde ke taster kat comel tu ek?

huhu..


nape takot plak hidyr?? tester tu ta sure la.. tp repack ade.. kittennye die pack kan 500g y adult 1kg.. klu kite mntak br die pi timbang tu i tatao plak.. try la tnye..

kalo tak mkn jgn risau.. bnyak y pkai BW.. u tolak la kt pengguna BW sejati ni.. hikhik...
Reply With Quote
  #16  
Old 04-23-2010, 01:36 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

hyep lily..

ok ke bw ni?

just nak tny pendapat...

huhu..xpe2...nnti balik kulim nak g cuba
Reply With Quote
  #17  
Old 04-23-2010, 02:15 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
hyep lily..

ok ke bw ni?

just nak tny pendapat...

huhu..xpe2...nnti balik kulim nak g cuba
ekceli hidyr.. lily br je nak bela kucing.. owner die pon tak anto lg.. tp based on feed back org rmai.. bnyak kate bwood ok.. n i pon tgk harge die affordable.. ta la mahal sgt.. n i mampu.. ye la stadi lg kan.. hehe.. so mang i decide nak ajar die mkn BW.. incase kalo vet kate tuka then i akan tuka la..

kalo nak tnye sal BW ni.. u try cr thread BLACKWOOD.. mang ramai seramainye y pakai BWOOD.. royal canin ta pyh ckp semua tao y tu da best.. hehehe..

hidyr dok area mane eh??
Reply With Quote
  #18  
Old 04-24-2010, 04:16 PM
mctabbywhite_exo mctabbywhite_exo is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 50
Rep Power: 12
mctabbywhite_exo is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

Quote:
Originally Posted by Devoted Lily View Post
ekceli hidyr.. lily br je nak bela kucing.. owner die pon tak anto lg.. tp based on feed back org rmai.. bnyak kate bwood ok.. n i pon tgk harge die affordable.. ta la mahal sgt.. n i mampu.. ye la stadi lg kan.. hehe.. so mang i decide nak ajar die mkn BW.. incase kalo vet kate tuka then i akan tuka la..

kalo nak tnye sal BW ni.. u try cr thread BLACKWOOD.. mang ramai seramainye y pakai BWOOD.. royal canin ta pyh ckp semua tao y tu da best.. hehehe..

hidyr dok area mane eh??
Kucing i dah makan RC since kecik lg, sebab breeder die mmg bg RC. Bila i adopt die pun, i bg Rc persian kitten 32. Apa yg i perasan, bulu die mmg bnyak gugur walaupun kucing i spend his time dalam bilik berhawa dingin 18jam sehari. Dalam bilik kucing i tu, kalau 1 hari tak lap, bergumpal2 bulu kt atas lantai, cat tree, dlam food+water bowl. . Walaupun i bg die makan supplements, tp maslah bulu die semakin menjadi2.

Then lepas baca testimoni dari forumer2 lain and pengakuan ikhlas dari Kak Nurul (Felix the Cat), i beranikan diri bg die makan BW Adult. Lebih kurang 2 minggu, dah kurang (amat kurang!) bulu yg kat atas lantai. Die mmg suke BW yg rangup dan beraroma.

Bila groom my cat, mmg sket sgat bulu yg gugur. Then skrang i try bg BW Adult and campur dengan BW kitten. Die mmg suke! Badan pun skrng makin debab!

De sekali tu, supply my BW dh abis lgsung and kebetulan i tak sihat nk keluar belikan. I pun bg die makan RC Persian Kitten 32 sebab ni je balance yang i de. Lepas 3 hari bg Rc tu, bulu die gugur balik. Bila dah sihat, i bg die makan BW semula, dan apa yang i bleh cakap, perubahan ketara dlam hanya 2-3 minggu shaja.

Bukan i cakap yg RC ni tak elok, tp mgkin my cat tak sesuai dengan RC kot. kepada yg lain, selamat mencuba!
Reply With Quote
  #19  
Old 04-24-2010, 04:38 PM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 11
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

ok..balik kulim terus zass try balckwood..tp rc ada lg 2kg ni..huh..xpe2 campur2 je la kan..huhu..kulim kat tmn melor mira...
Reply With Quote
  #20  
Old 04-24-2010, 05:51 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 11
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Blackwood di belah utara

haaa.. mc tabby white u buat i lg confident nak bg kucing i pkai BW.. tp ms mule2 u takr RC ke BW.. die ade mslah tak... cirit bitit ke.. kalo dr segi poo poo.. RC ke BW ok?? dr segi bauu tu mmag ssh la.. i mean tak cirit birit n bntuk die nice je..??
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blackwood imann Pet Food 7614 07-13-2014 12:41 AM
Blackwood Di JB & Melaka casriex Pet Food 40 12-13-2010 02:19 PM
Blackwood MamaCat Cats & Kittens 3 07-15-2009 05:03 PM
Hiiii... Utara mariiiii... n need help camca Member Introductions 13 07-03-2009 06:41 AM
After 2 months of Blackwood.. enjoy! abgraldo Cat TV and Photos 57 06-05-2009 03:05 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.