Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-24-2008, 08:42 AM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 12
kitty_inky is on a distinguished road
Default Takutnyer....

Well, i want to share a story with u guys, As usual once a while i visited my previous 'kampung', to see whats happening over there any interesting news.It seems that its always as hot as ever, they keep arguing, barking with each other , even used nasty words..


what happend to Malaysian citizen living harmony.............bla..bla..
i just wondering what type of next generation will be for the next ten years, snobbish?arrogant?
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-24-2008, 09:09 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Takutnyer....

This people claimed themselves as an educated and open minded people should be send to primary school and learn basic civic lesson. No wonder our children nowadays getting more rude with no manners at all.They learned from the adult!!!

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
Well, i want to share a story with u guys, As usual once a while i visited my previous 'kampung', to see whats happening over there any interesting news.It seems that its always as hot as ever, they keep arguing, barking with each other , even used nasty words..


what happend to Malaysian citizen living harmony.............bla..bla..
i just wondering what type of next generation will be for the next ten years, snobbish?arrogant?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-24-2008, 09:40 AM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Takutnyer....

org zaman batu tu...
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 09-24-2008, 10:48 AM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 12
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

kite kat kampung ni hidup aman damai jer, for god sake, we share same passion , same hobby..same love which is cat!!nape la sampai guna ayat ayat yang menyinggung org,kesian mahkluk tuhan ni..kalu la depa bleh bercakap, depa pun naik meluat.....


i dunno.....
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2008, 10:53 AM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
kite kat kampung ni hidup aman damai jer, for god sake, we share same passion , same hobby..same love which is cat!!nape la sampai guna ayat ayat yang menyinggung org,kesian mahkluk tuhan ni..kalu la depa bleh bercakap, depa pun naik meluat.....


i dunno.....
Lin, tok malaih nak pi browse lelama kat sana...paste la url link kat sini...tok nak tengok gak...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #6  
Old 09-24-2008, 01:42 PM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 12
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

hmm, nampaknyer dah didelete oleh pengawas sekolah kot
sadis tau.. macam macam keluar, dari mulut org yang berwibawa plak tu..
takperla, harap harapnyer tak berlaku la di kampung kite yang aman damai ni.rasanyer kite bukan nak menunjuk kepandaian ,sapa lagi bagus, sape lagi cerdik, tapi berkongsi satu hobi yang same.kucing.kan?


So kepada penduduk kampung aman harmoni ni, jangn la ade pertelingkahan dalam dunia siber ni yer?tak ade faedah.nanti kalu wat gathering raya, calling calling la yer kengkawan..
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-24-2008, 01:59 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
hmm, nampaknyer dah didelete oleh pengawas sekolah kot
sadis tau.. macam macam keluar, dari mulut org yang berwibawa plak tu..
takperla, harap harapnyer tak berlaku la di kampung kite yang aman damai ni.rasanyer kite bukan nak menunjuk kepandaian ,sapa lagi bagus, sape lagi cerdik, tapi berkongsi satu hobi yang same.kucing.kan?


So kepada penduduk kampung aman harmoni ni, jangn la ade pertelingkahan dalam dunia siber ni yer?tak ade faedah.nanti kalu wat gathering raya, calling calling la yer kengkawan..
Dorang tu citer pasal aper? Biasa lah kat sebelah tu, seme nak tunjuk pandai tapi tak pandai-pandai pun.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-24-2008, 02:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Takutnyer....

WAKAKAKAKAK! betul tu pakcu.suma nak tunjuk pandai dan kuasa kat sana.itu yg terjadi perkataan2 yg "cantek" flying around.kukukukuku!!! biarlah si luncai terjun dgn labu labunya.mentality dan peribadi seseorang itu dicerminkan melalui tutur kata dan bahasa yg durang hambur kat org lain.nama je gi sekolah tp belajar ttg atap sekolah je masa tu.

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Dorang tu citer pasal aper? Biasa lah kat sebelah tu, seme nak tunjuk pandai tapi tak pandai-pandai pun.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-24-2008, 03:43 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

Biasa la tu ... bila orang-orang langit gaduh mesti penuh dengan bunyian guruh, kilat dan petir ... heheheeheheheeeeee!!!!

... kitorang mere mortals tak lah ke tahap tu .... tapi cannot say, kalau orang yang sama pindah kampung migrate ke forum ni (tak ada immigration laws lagi kat sini dan anyway, this forum is new ... baru headhunting for moderators), the same thing will happen for sure.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-24-2008, 03:55 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Takutnyer....

Dah ada pun yg dari sana kemari tak dijemput.siap intai2 kita org punya profile mcm lah kami ni takde kerja lain dok cerita pasal durang.klu durang tu mmg takde kerja lain. klu durang nak buat hal kat sini immediately kita org akan buang daerah alien2 ini.sebab skrg dah start ada immigration law.nak flush out alien2 yg suka buat kacau kat sini.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Biasa la tu ... bila orang-orang langit gaduh mesti penuh dengan bunyian guruh, kilat dan petir ... heheheeheheheeeeee!!!!

... kitorang mere mortals tak lah ke tahap tu .... tapi cannot say, kalau orang yang sama pindah kampung migrate ke forum ni (tak ada immigration laws lagi kat sini dan anyway, this forum is new ... baru headhunting for moderators), the same thing will happen for sure.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-24-2008, 04:27 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by June View Post
Dah ada pun yg dari sana kemari tak dijemput.siap intai2 kita org punya profile mcm lah kami ni takde kerja lain dok cerita pasal durang.klu durang tu mmg takde kerja lain. klu durang nak buat hal kat sini immediately kita org akan buang daerah alien2 ini.sebab skrg dah start ada immigration law.nak flush out alien2 yg suka buat kacau kat sini.
kak june, saya nie datang berjemput kan?hehehehe...to all forumer, klu saya ade wat salah, bagitau tao...
Reply With Quote
  #12  
Old 09-24-2008, 04:32 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 12
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Takutnyer....

saya pun....sebab slalu jugak baca thread2 kat sana dan sini...maklumla...boring duduk ofice ni...tapi yang pasti thread tu memang dasyat...

dok syok terbaca sambil mengurangkan pahala posa....terus tak leh baca dah sebab dah didelete kan......heheh takut cekkkk....
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #13  
Old 09-24-2008, 04:37 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
saya pun....sebab slalu jugak baca thread2 kat sana dan sini...maklumla...boring duduk ofice ni...tapi yang pasti thread tu memang dasyat...

dok syok terbaca sambil mengurangkan pahala posa....terus tak leh baca dah sebab dah didelete kan......heheh takut cekkkk....
Thread pasal apa Yan? Pakcu dah lama x masuk so x tau sgt ler dunia durjana sebelah tu..
Reply With Quote
  #14  
Old 09-24-2008, 04:42 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Biasa la tu ... bila orang-orang langit gaduh mesti penuh dengan bunyian guruh, kilat dan petir ... heheheeheheheeeeee!!!!

... kitorang mere mortals tak lah ke tahap tu .... tapi cannot say, kalau orang yang sama pindah kampung migrate ke forum ni (tak ada immigration laws lagi kat sini dan anyway, this forum is new ... baru headhunting for moderators), the same thing will happen for sure.


I hope not Furkids. But i'm sure there'll be a time org sana will come n kacau this forum. Normal la.. mana leh tgk org sini peaceful. My advice to all forumers here, kalau ada thread yg macm tu, buat tak tau jer... dont lyn, dont respond, dont bg opinion... biar dia jer mcm org bodoh.. tp berlagak terror..
Reply With Quote
  #15  
Old 09-24-2008, 04:43 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 12
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Thread pasal apa Yan? Pakcu dah lama x masuk so x tau sgt ler dunia durjana sebelah tu..

adalah sorang hamba Allah ni introduce kucing pedigree dia.......pastu hamba hamba yang lain pulak pun tanya bermacam macam soalan otai otai yang yan sendiri pun tak tau nak explain balik....contoh cam genetic2 ni....

pastu salah sorang forumer tgk dkt adpost ada banyak add dia yang nak jual pedigree cert....so apalagi....bermulalah pertelingkahan yang dasyat......macam tu la alkisahnya.,....tak leh nak explain lebih nanti takut saya tersilap cakap pulak......takut oooo......
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #16  
Old 09-24-2008, 04:52 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
adalah sorang hamba Allah ni introduce kucing pedigree dia.......pastu hamba hamba yang lain pulak pun tanya bermacam macam soalan otai otai yang yan sendiri pun tak tau nak explain balik....contoh cam genetic2 ni....

pastu salah sorang forumer tgk dkt adpost ada banyak add dia yang nak jual pedigree cert....so apalagi....bermulalah pertelingkahan yang dasyat......macam tu la alkisahnya.,....tak leh nak explain lebih nanti takut saya tersilap cakap pulak......takut oooo......
thread itu dah selamat didelete
Reply With Quote
  #17  
Old 09-24-2008, 04:53 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Takutnyer....

suruh je diorg jual kucing pedegree diorg kat bazar ramadhan.. laku ke tak??? hahahah... **tetiba aku terlari tajuk~ hahahahahah .. pening pening~
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #18  
Old 09-24-2008, 05:17 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Takutnyer....

elok gak tu chemonk.wakakakakakak!!!

alah!! durang yg sipenjual kucing pedigree tu pun kdg2 bukan betoi.aku tau sgt makhluk mcm ni.durang takut tercabar kedudukan kucing2 durang yg dijual jd konon2 dgn alasan BYB pdhal sendiri pun BYB tp bertauliah je.1 Malaya tau cuma org tak nak cakap je.

selain dari yg mahluk2 tak ak hingin masuk ke sini,Nik ko mmg kami jemput.he!!he!!he!!

tp aku setuju dgn cara Pakcu.klu makhluk2 tu masuk sini,apa pun komen durang kita jgn layan.bila kita bo layan,lama2 dia boring gak.huhuhuhu!! cakap dgn dinding.

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
suruh je diorg jual kucing pedegree diorg kat bazar ramadhan.. laku ke tak??? hahahah... **tetiba aku terlari tajuk~ hahahahahah .. pening pening~
Reply With Quote
  #19  
Old 09-24-2008, 11:25 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Takutnyer....

memandangkan aku pun terlibat sama 'berperang' dalam thread tu... baik aku jelaskan sikit tentang apa ke jadahnya yang berlaku... he he he... biasa la aku kan bad boy...

mula-mula tu aku takde niat pun nak masuk campur... just nak baca je pasal mamat ni baru import siberian dengan breeding right dari russian breeder... mula-mula tu diorang ni bukan main seronok lagi welcome mamat nih... yang dari hong kong, singapore pun join skali... siap tanya itu ini lagi pasal siberian dia... tup-tup ada sekali tu ada sorang ni bagi tau dalam thread tu pasal dia nampak mamat ni punya add kat adpost... haaa... kat sini la turning point dia...

so, apa lagi... terus diorang cop mamat ni BYB... apa lagi geng-geng kepala sakai ni pun sesedap rasa la hentam mamat nih... dah terkonteng-konteng mamat ni explain... yang aku pelik tu dari "warm welcome" dengan sepantas kilat jadi "hot havoc"... takde nak siasat ke hape ke... terus bantai...

aku pun (macam biasa la, bad boy la katakan) questions la diorang ni... lebih kurang gini... aku tanya, kenapa korang hentam mamat ni je... kenapa tak hentam breeder tu sekali... aku cakap kalau breeder tu bagus sangat kenapa tak screen dulu sebelum jual... itu pun kalau betul mamat ni BYB la... yang diorang bengkek tu, mungkin sebab aku cakap, banyak jugak Registered Pedigree Breeder yang act macam BYB... cuma bezanya, diorang registered... pastu aku cakap lagi, kalau korang berani sangat label orang sana-sini sebagai BYB, kenapa korang takut nak labelkan RPB yang takde etika ni BYB jugak... tu yang lepas tu diorang mula cakap belit-belit...

dan seperti biasa... bila geng-geng kepala sakai tu dah tersangkut takleh nak jawab... balaci forum tu pun cepat-cepat selamat kan keadaan... cantas terus thread tu...

begitu la al kisahnya hikayat seribu satu darham...
Reply With Quote
  #20  
Old 09-24-2008, 11:35 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Takutnyer....

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
memandangkan aku pun terlibat sama 'berperang' dalam thread tu... baik aku jelaskan sikit tentang apa ke jadahnya yang berlaku... he he he... biasa la aku kan bad boy...

mula-mula tu aku takde niat pun nak masuk campur... just nak baca je pasal mamat ni baru import siberian dengan breeding right dari russian breeder... mula-mula tu diorang ni bukan main seronok lagi welcome mamat nih... yang dari hong kong, singapore pun join skali... siap tanya itu ini lagi pasal siberian dia... tup-tup ada sekali tu ada sorang ni bagi tau dalam thread tu pasal dia nampak mamat ni punya add kat adpost... haaa... kat sini la turning point dia...

so, apa lagi... terus diorang cop mamat ni BYB... apa lagi geng-geng kepala sakai ni pun sesedap rasa la hentam mamat nih... dah terkonteng-konteng mamat ni explain... yang aku pelik tu dari "warm welcome" dengan sepantas kilat jadi "hot havoc"... takde nak siasat ke hape ke... terus bantai...

aku pun (macam biasa la, bad boy la katakan) questions la diorang ni... lebih kurang gini... aku tanya, kenapa korang hentam mamat ni je... kenapa tak hentam breeder tu sekali... aku cakap kalau breeder tu bagus sangat kenapa tak screen dulu sebelum jual... itu pun kalau betul mamat ni BYB la... yang diorang bengkek tu, mungkin sebab aku cakap, banyak jugak Registered Pedigree Breeder yang act macam BYB... cuma bezanya, diorang registered... pastu aku cakap lagi, kalau korang berani sangat label orang sana-sini sebagai BYB, kenapa korang takut nak labelkan RPB yang takde etika ni BYB jugak... tu yang lepas tu diorang mula cakap belit-belit...

dan seperti biasa... bila geng-geng kepala sakai tu dah tersangkut takleh nak jawab... balaci forum tu pun cepat-cepat selamat kan keadaan... cantas terus thread tu...

begitu la al kisahnya hikayat seribu satu darham...
Biasak la tu.. Mula2 tu tunjuk baik, lepas tu tunjuk terror, pas tu jadi terrorist, ending nampak stupiditist, nak cover terus deletist. Pakcu termiss thread tu, nak gak tgk2 kut ader... Pedigree konon.. org lain berlambak lagi ada degree.. wakaka..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.