Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Tech & Computers > Mobile, PDAs & Gadgets

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 08-13-2009, 10:09 AM
Yana's Avatar
Yana Yana is offline
Pets Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Yana is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

aper jadih nieyh.....pg2 dah spoil.
jgn la cmni...

*My suggestion; better kalo nk tgur tu tgur elok2, sbb mgkin tguran tu boleh mengguris.

xbes la kalo asyik cmni..
Reply With Quote
  #42  
Old 08-19-2009, 02:08 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 11
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

aiyakkk...
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #43  
Old 08-20-2009, 02:25 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

fav mobile phone ikotkan hati nak blackberry yg touch screen tuh..tapi bila dipikir2,cangeh2 sgt pon watpe,bukan pkai pon application bnyk2 tuh..kije pon stakat buat kek je.. so pkai motorola L72 jer lah.dpt good price rm250 + 512mb..jadiklah...tuh pon hasil menjual kek.janji bleh callout,leh mms,leh sms,leh tgkp gmbr kuceng2 ku beraksi sudeh...time skolah pkai ericsson(blom lagik menjadik sony ericsson) yg gedabak besar tuh.sampai lah masuk universiti.tak bleh nak mms tak bleh tngkap gmbr.sms sahaje.skrin kaler kuning tu.penuh lah ngan bende gantung2 tuh(konon japanese la tu)stil simpan lagik.tapi dah tak berfungsi lah bateri dah takde jual motorola nih function dia terbalik dari nokia.memula tuh mmg tak rasa user friendly,lepas tuh dah okey dah.motorola kita leh select application mane nak lock.
Reply With Quote
  #44  
Old 08-23-2009, 09:19 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
fav mobile phone ikotkan hati nak blackberry yg touch screen tuh..tapi bila dipikir2,cangeh2 sgt pon watpe,bukan pkai pon application bnyk2 tuh..kije pon stakat buat kek je.. so pkai motorola L72 jer lah.dpt good price rm250 + 512mb..jadiklah...tuh pon hasil menjual kek.janji bleh callout,leh mms,leh sms,leh tgkp gmbr kuceng2 ku beraksi sudeh...time skolah pkai ericsson(blom lagik menjadik sony ericsson) yg gedabak besar tuh.sampai lah masuk universiti.tak bleh nak mms tak bleh tngkap gmbr.sms sahaje.skrin kaler kuning tu.penuh lah ngan bende gantung2 tuh(konon japanese la tu)stil simpan lagik.tapi dah tak berfungsi lah bateri dah takde jual motorola nih function dia terbalik dari nokia.memula tuh mmg tak rasa user friendly,lepas tuh dah okey dah.motorola kita leh select application mane nak lock.
Owhh yea.. betul lah.. motorola memang boleh lock..paling best lock sms.. tetiap kali nak baca..kena tekan password... bagus untuk munyik sms dari sapa2 yang tak sepatutnya..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #45  
Old 09-04-2009, 10:15 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
fav mobile phone ikotkan hati nak blackberry yg touch screen tuh..tapi bila dipikir2,cangeh2 sgt pon watpe,bukan pkai pon application bnyk2 tuh..kije pon stakat buat kek je.. so pkai motorola L72 jer lah.dpt good price rm250 + 512mb..jadiklah...tuh pon hasil menjual kek.janji bleh callout,leh mms,leh sms,leh tgkp gmbr kuceng2 ku beraksi sudeh...time skolah pkai ericsson(blom lagik menjadik sony ericsson) yg gedabak besar tuh.sampai lah masuk universiti.tak bleh nak mms tak bleh tngkap gmbr.sms sahaje.skrin kaler kuning tu.penuh lah ngan bende gantung2 tuh(konon japanese la tu)stil simpan lagik.tapi dah tak berfungsi lah bateri dah takde jual motorola nih function dia terbalik dari nokia.memula tuh mmg tak rasa user friendly,lepas tuh dah okey dah.motorola kita leh select application mane nak lock.
tula,beli hp canggih2,tapi cuma tel dgn msg je..nak buat internet,capai lap top juga..
penat juga,pegang blackberry yang touch screen tu,tapi cam rasa iphone lagi best..masa dekat maxis ari tu,bunyalah lama ddk main2 iphone,siap buka facebook lagi..puas hati betul..tapi sayang duit nak beli mahal2..beli gelang tgn,berbaloi lagi rasanya..
Reply With Quote
  #46  
Old 09-09-2009, 12:55 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rock View Post
tula,beli hp canggih2,tapi cuma tel dgn msg je..nak buat internet,capai lap top juga..
penat juga,pegang blackberry yang touch screen tu,tapi cam rasa iphone lagi best..masa dekat maxis ari tu,bunyalah lama ddk main2 iphone,siap buka facebook lagi..puas hati betul..tapi sayang duit nak beli mahal2..beli gelang tgn,berbaloi lagi rasanya..
Iphone tueh best bila tak dapat jer..bila dah dapat takder nyer nak main..berbalik pada kol, message jer..heheheheheh i baru dapat mine, my other half yang bagi jugak....mula2 seronok download masuk aplications..selang 2 hari..tengok waktu nak jawab kol/sms jer.. hangat2 tahi kucing sungguh sbnarnya.. my other half punyer ada tenet skali ngan simcard .. memang senang dia nak balas email.. tapi sayer tak perlu kot... bukan rugi berjuta pun kalau tak balas email..gpun email pun apalah sangat..update kartun garfield..promo2..hehehehe real email tak pernah ader pun..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #47  
Old 09-09-2009, 01:20 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Iphone tueh best bila tak dapat jer..bila dah dapat takder nyer nak main..berbalik pada kol, message jer..heheheheheh i baru dapat mine, my other half yang bagi jugak....mula2 seronok download masuk aplications..selang 2 hari..tengok waktu nak jawab kol/sms jer.. hangat2 tahi kucing sungguh sbnarnya.. my other half punyer ada tenet skali ngan simcard .. memang senang dia nak balas email.. tapi sayer tak perlu kot... bukan rugi berjuta pun kalau tak balas email..gpun email pun apalah sangat..update kartun garfield..promo2..hehehehe real email tak pernah ader pun..
recently dpt gak beli blackberryhasil titik pluh menjual kek,cuppies dan segala mende manistuh lah..rasenye tepon yg canggih2 ni untuk executive yg bz tahap gile baban ok lah kot,coz all in 1 kan,phone,email,appointment etc..etc...so tak payah la diorg nak carry briefcase utuk mengisi laptop,dairi & sebagainyetakat cam saya nih tak payah laa..keje tak bz mane pon.gatai beli blackberry,endingnye kasik abah jer lah..me?stick to motorola L72slim,ringan,n kalu ilang pon takde la ralat sgt
Reply With Quote
  #48  
Old 09-09-2009, 01:25 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
recently dpt gak beli blackberryhasil titik pluh menjual kek,cuppies dan segala mende manistuh lah..rasenye tepon yg canggih2 ni untuk executive yg bz tahap gile baban ok lah kot,coz all in 1 kan,phone,email,appointment etc..etc...so tak payah la diorg nak carry briefcase utuk mengisi laptop,dairi & sebagainyetakat cam saya nih tak payah laa..keje tak bz mane pon.gatai beli blackberry,endingnye kasik abah jer lah..me?stick to motorola L72slim,ringan,n kalu ilang pon takde la ralat sgt
Blackberry leh main donload donload tukar2 application tak? Tak pernah tahu pulak..Tapi tahu Blackbeery memang untuk orang biz..I phone lain..kita leh customizekan.. memang Ipone meant untuk budak2 actually..masuk macam2 application.. NIeh senarai applications free yang boleh didonload http://appulo.us/appdb/ ..Bolehlah takat nak simpan info2 banking ke, buat budget ker..simpan period punya tarikh ke..adalah jugak applications yang berguna... hapa ker..tapi rasanya 2 page sajer dah games.. hahahahaa nama pun pompuan.. bf kater.."dah agak dah..mesti game cam diner dash tue berlambak..tak mo tukar casing kaler pink?" ... Kena perli.kehkehkeh..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #49  
Old 09-09-2009, 02:08 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Blackberry leh main donload donload tukar2 application tak? Tak pernah tahu pulak..Tapi tahu Blackbeery memang untuk orang biz..I phone lain..kita leh customizekan.. memang Ipone meant untuk budak2 actually..masuk macam2 application.. NIeh senarai applications free yang boleh didonload http://appulo.us/appdb/ ..Bolehlah takat nak simpan info2 banking ke, buat budget ker..simpan period punya tarikh ke..adalah jugak applications yang berguna... hapa ker..tapi rasanya 2 page sajer dah games.. hahahahaa nama pun pompuan.. bf kater.."dah agak dah..mesti game cam diner dash tue berlambak..tak mo tukar casing kaler pink?" ... Kena perli.kehkehkeh..
mine is blackberry storm.exactly cam iphone.tapi dia tak seslim iphone lah.application buleh tukar2.hahaha sejak beli takde pon nak tukar2 application.takat store mp3 and movies jer lah.game mmg tak simpan sb melambatkan application.(prefer main kat pc ngan subwoofer sumefeeling lah konon main game)casing tak pasti lah bule tukar ke tak.tak abes mengodek2 lagik.nanti business dah berkembang maju baru amek balik dari abahces!cam buruk siku!
Reply With Quote
  #50  
Old 09-09-2009, 02:28 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
mine is blackberry storm.exactly cam iphone.tapi dia tak seslim iphone lah.application buleh tukar2.hahaha sejak beli takde pon nak tukar2 application.takat store mp3 and movies jer lah.game mmg tak simpan sb melambatkan application.(prefer main kat pc ngan subwoofer sumefeeling lah konon main game)casing tak pasti lah bule tukar ke tak.tak abes mengodek2 lagik.nanti business dah berkembang maju baru amek balik dari abahces!cam buruk siku!
Heheh nak beli mahal boleh tapi jadi smart consumer..apa2 yang kena agreement..janganlah... t kena jerat leher..nieh pun tunggu Maxis jual seketoi dulu tanpa agreement.. I pakai pun ngan Celcom... melambakan application?..yer ekk... t i google tentang phone nieh..pelik gak i.. main game leh slow meh... Iphone I letak macam2 pun baru pakai 20% dari 16 Gig..

Nway, Iphone tak sehebat mana.. mungkin dia hanya target orang yang gila MACintosh kot.. Love Apple then you will love the Iphne...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne

Last edited by nurkasih; 09-09-2009 at 02:39 PM.
Reply With Quote
  #51  
Old 09-09-2009, 03:14 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Heheh nak beli mahal boleh tapi jadi smart consumer..apa2 yang kena agreement..janganlah... t kena jerat leher..nieh pun tunggu Maxis jual seketoi dulu tanpa agreement.. I pakai pun ngan Celcom... melambakan application?..yer ekk... t i google tentang phone nieh..pelik gak i.. main game leh slow meh... Iphone I letak macam2 pun baru pakai 20% dari 16 Gig..

Nway, Iphone tak sehebat mana.. mungkin dia hanya target orang yang gila MACintosh kot.. Love Apple then you will love the Iphne...
correction!dia tak lembab.(baru lepas membelek2)tuh laa tak abes godek2 lagik..still saya prefer men game kat pc..puas!!bagik kat abah pon sb dia pakai bill.. me pkai prepaid je..tak berbaloi amek bill if minimal user cam saya nih
Reply With Quote
  #52  
Old 09-09-2009, 03:48 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

cookies dh beli ye blackberry...semalam pergi tgk2 juga..bulan2 kena rm168...siap perli2 hasben,tak payahlah..guna apa yang ada je..dulu bolehlah nak beli sebab srg,skrg dh berdua,srg beli,srg lagi kena belikanlh juga..
Reply With Quote
  #53  
Old 09-09-2009, 04:21 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rock View Post
cookies dh beli ye blackberry...semalam pergi tgk2 juga..bulan2 kena rm168...siap perli2 hasben,tak payahlah..guna apa yang ada je..dulu bolehlah nak beli sebab srg,skrg dh berdua,srg beli,srg lagi kena belikanlh juga..
a'ah dah beli..tuh pon melalui opis ayah..diorg beli in bulk utk pekerja dioarg siap plan..tapi duitnye saya yg kluar. endingnye ayah yg pakai..btol lah ckp hasben akak tu..pakai je ape yg ade..duit tuh beli brg kemas lagik baik kot..kalu sesak leh gadai tepon nak gadai..nih bwk gi tread in dah separuh dah value turun.padahal mende tak sampai sebulan lagik.
Reply With Quote
  #54  
Old 09-09-2009, 05:03 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

laaa..ye ke cookies..rugilah beli kan..lagipun dh biasa pakai nokia,takut nanti beli,tak mesra pengguna pula..tak sia2 sia perli nak gelang tangan baru kalau dpt bonus..
Reply With Quote
  #55  
Old 09-09-2009, 05:12 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rock View Post
laaa..ye ke cookies..rugilah beli kan..lagipun dh biasa pakai nokia,takut nanti beli,tak mesra pengguna pula..tak sia2 sia perli nak gelang tangan baru kalau dpt bonus..
ya beli gelang!leh pkai raya
Reply With Quote
  #56  
Old 09-09-2009, 05:13 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rock View Post
laaa..ye ke cookies..rugilah beli kan..lagipun dh biasa pakai nokia,takut nanti beli,tak mesra pengguna pula..tak sia2 sia perli nak gelang tangan baru kalau dpt bonus..
Handphone aper yang harga naik..hehehe Beli hp/keta memang tak untung mana punyerrrr.. Umah boleh gak untung tapi bertahunlah baru dapat pulangan...Itupun terpulang jugak kan...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #57  
Old 09-09-2009, 05:17 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

ada rumah yang beli akan tak berapa nak untung atau takkan untung,area bukit antarabangsa..

kasih,maksud untung di sini,dr segi penggunaan tel tu...
Reply With Quote
  #58  
Old 09-09-2009, 10:18 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rock View Post
ada rumah yang beli akan tak berapa nak untung atau takkan untung,area bukit antarabangsa..

kasih,maksud untung di sini,dr segi penggunaan tel tu...
Alah membeli menang memakai lah..selalunya macam tueh lah... Setakat nieh.. I rasa untung jugak.. sbb my laptop pun Mac..so duet dua2 Iphone ngan Mac..memang menyenangkan kerja... G pun nieh early b-day present... No complaint..Selain kucing, novels..Apple is my third craving...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #59  
Old 09-10-2009, 06:03 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Alah membeli menang memakai lah..selalunya macam tueh lah... Setakat nieh.. I rasa untung jugak.. sbb my laptop pun Mac..so duet dua2 Iphone ngan Mac..memang menyenangkan kerja... G pun nieh early b-day present... No complaint..Selain kucing, novels..Apple is my third craving...
beshnye ade early2 presentmy bf ntah ingt ntah tidak besday ku yg just around da corner nihdah lame kasik hint nih"pa helmet nih visor dah scratch,pa helmet monster nih lawa lah,(bertuahnye kalu btol2 dpt monster helmet nihberangan2)
Reply With Quote
  #60  
Old 09-10-2009, 10:33 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

sebut pasal iphone ni kan...
kwn saya ni,seorang jurugambar..mmg minat gila2 ambik gambar...
mula2 dia beli nokia yang ekspress muzik tu..touch skrin juga kan...
tak sampai 3bulan pakai,dia mengeluh nak tukar ke iphone...
sb tak blh nak conect dgn lap top mac dia tu..

bila dia survey iphone,kira nak belilah ni,dia tgk lense camera di iphone tu,tk menepati citarasa dia..sebab dia ckp,lense dia nokia ekspress music dia tu,lagi bagus dan berkualiti..sebab kan dia suka ambik gambar...

akhirnya,tak jadi beli iphone.
walaupun tel tu canggih,tapi bagi dia,lense di camera tu lagi penting..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.:: What Brand & Model Are You Using? ::. BabyZee Tech Lounge 25 06-10-2009 05:41 PM


All times are GMT +8. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.