Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Tech & Computers > Mobile, PDAs & Gadgets

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 09-10-2009, 04:33 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rock View Post
sebut pasal iphone ni kan...
kwn saya ni,seorang jurugambar..mmg minat gila2 ambik gambar...
mula2 dia beli nokia yang ekspress muzik tu..touch skrin juga kan...
tak sampai 3bulan pakai,dia mengeluh nak tukar ke iphone...
sb tak blh nak conect dgn lap top mac dia tu..

bila dia survey iphone,kira nak belilah ni,dia tgk lense camera di iphone tu,tk menepati citarasa dia..sebab dia ckp,lense dia nokia ekspress music dia tu,lagi bagus dan berkualiti..sebab kan dia suka ambik gambar...

akhirnya,tak jadi beli iphone.
walaupun tel tu canggih,tapi bagi dia,lense di camera tu lagi penting..
Itulah yang sayer cakap...kalau nak bandingkan memag kalah.. Article dalam internet pun kater..selalunya barang2 MAC nieh akan dibeli oleh orang peminat2 MacIntosh.. G pun..I sebelum nieh pakai SE W890i..camera boleh tahan tapi kureng nak menangkap gambar.. I am more into music ngan benda2 lain.. sebelum nieh 2 gig penuh..sekrang 16 gig..hambik... ..

Ada satu lagi hp baru tengok iklan kat cinema masa tengok cita Final Destination ari tueh.. camera dia 8 megapixel... tak ingat hp aper...

Lagipun, hp nieh tengok priority orang,,kalau orang yang suka bergambar dia akan beli camera gedabak besau yang semi auto tueh.. Kawan i sornag jugak..minat.. hp dia biasa2 ja..sekali tengok camera..haaa tu lah nak kata minat tueh.. sekarang buat business tangkap gambar kenduri.. Kalau nak dengar muzic, selalu SE..picture pun SE Kseries... Itu yang saya tahulah.. Maen game lak Nokia N-Gage ( tapi sekarang entah direplace ngan aper...)..

a'ah kan cakap pasal gambar.. i baru perasan i tak pernah ada digital camera... tak pernah teringat nak beli...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #62  
Old 09-10-2009, 06:14 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Itulah yang sayer cakap...kalau nak bandingkan memag kalah.. Article dalam internet pun kater..selalunya barang2 MAC nieh akan dibeli oleh orang peminat2 MacIntosh.. G pun..I sebelum nieh pakai SE W890i..camera boleh tahan tapi kureng nak menangkap gambar.. I am more into music ngan benda2 lain.. sebelum nieh 2 gig penuh..sekrang 16 gig..hambik... ..

Ada satu lagi hp baru tengok iklan kat cinema masa tengok cita Final Destination ari tueh.. camera dia 8 megapixel... tak ingat hp aper...

Lagipun, hp nieh tengok priority orang,,kalau orang yang suka bergambar dia akan beli camera gedabak besau yang semi auto tueh.. Kawan i sornag jugak..minat.. hp dia biasa2 ja..sekali tengok camera..haaa tu lah nak kata minat tueh.. sekarang buat business tangkap gambar kenduri.. Kalau nak dengar muzic, selalu SE..picture pun SE Kseries... Itu yang saya tahulah.. Maen game lak Nokia N-Gage ( tapi sekarang entah direplace ngan aper...)..

a'ah kan cakap pasal gambar.. i baru perasan i tak pernah ada digital camera... tak pernah teringat nak beli...
tepon samsung kot
Reply With Quote
  #63  
Old 09-10-2009, 06:28 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
tepon samsung kot
Yer kot..Samsung JET..Smarter than smartphone... Tengok iklan dia..besh giler..tapi iklan Samsung JET kat TV cam hampehss... ke NOKIA...alah tak ingat... Final Destination lebih ku ingat...hhehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #64  
Old 09-10-2009, 08:14 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Yer kot..Samsung JET..Smarter than smartphone... Tengok iklan dia..besh giler..tapi iklan Samsung JET kat TV cam hampehss... ke NOKIA...alah tak ingat... Final Destination lebih ku ingat...hhehehe
cikgu nur, hp apa yang ada kamera cyber shot tu ? Rasanya SE tapi model apa eh ? Dah agak lama model tu, tapi saya nak cari satu. Mcm cikgu nur jugak, saya takda digital camera...guna hp jer snap gambar tucen ...
__________________
Reply With Quote
  #65  
Old 09-10-2009, 08:22 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
cikgu nur, hp apa yang ada kamera cyber shot tu ? Rasanya SE tapi model apa eh ? Dah agak lama model tu, tapi saya nak cari satu. Mcm cikgu nur jugak, saya takda digital camera...guna hp jer snap gambar tucen ...
SE K800 series kot... Yang belakang gemok sket pastue ada penutup camera tue ekk..yang ada ngan lampu skali..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #66  
Old 09-10-2009, 08:35 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
SE K800 series kot... Yang belakang gemok sket pastue ada penutup camera tue ekk..yang ada ngan lampu skali..
SE K800 series ye..nanti nak cari...yg second hand pun jadi la. Now model hp cepat kuar yg baru. Kita baru nak kumpul duit, dah ada yg lebih canggih di pasaran..

congrats dapat hadiah hp baru
__________________
Reply With Quote
  #67  
Old 09-10-2009, 08:49 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
SE K800 series ye..nanti nak cari...yg second hand pun jadi la. Now model hp cepat kuar yg baru. Kita baru nak kumpul duit, dah ada yg lebih canggih di pasaran..

congrats dapat hadiah hp baru
thank you...nieh kot k series yang kira baru jugak..

__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #68  
Old 09-10-2009, 08:51 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
thank you...nieh kot k series yang kira baru jugak..

Ehh salah..itu k600 series.. NIeh kot...

__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #69  
Old 09-10-2009, 08:52 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

alahai ..meleleh ayaq lioq saya
__________________
Reply With Quote
  #70  
Old 09-10-2009, 09:43 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

latest sony 12.1mpxl model Satio TM (coming soon).. nak tgk overview klik sini http://www.sonyericsson.com/cws/prod...io?lc=en&cc=my alfian sempat simpan duit nih..rasenye harga below 3000k

tapi rasenye kalu yg 5mpxl tuh pon dah ok..model k850i harga pon dah turun skrg 2nd dlm 500-600 dah bleh dpt rasenye ..but beware re-con ye nak check price tgk kat sini http://www.mobile88.com/eprice/index...Range2=&page=2

rasenye harga tak lari jauh..
Reply With Quote
  #71  
Old 09-10-2009, 09:50 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

tq kak cookies
saya memang target hp SE K800 series ni
tunggu lepas raya saya rembat satu
sebab tunggu duit raya nih
saya masih belajar lagi
__________________
Reply With Quote
  #72  
Old 09-10-2009, 09:56 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
tq kak cookies
saya memang target hp SE K800 series ni
tunggu lepas raya saya rembat satu
sebab tunggu duit raya nih
saya masih belajar lagi
selamat merembatkalu beli yg ori pon dah murah rasenye..(teringt time blajar simpan duit 3 semester bru dpt beli sony z610 kaler pink lagik tuh jap lagik letak bwh bntal,patah daaa)
Reply With Quote
  #73  
Old 09-10-2009, 10:01 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

camane hp leh patah ??
__________________
Reply With Quote
  #74  
Old 09-10-2009, 10:14 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
camane hp leh patah ??
tepon tuh bwah bantal..jap lagik balik class trus meletakkan beg laptop beratnye berkilo2 tuh..tepon tuh clamshell,terbukak plak tuh,mmg patah lah..skrg dah takde jual dah..ada pon 2nd.masa phone tuh kluar,mmg trus berkenan lah..simpan duit ptptn 3 semester baru dpt..tepon tuh agak stylish lah n org tak ramai pakai tuh yg suka tuh..akak suka lain dari yg lain

my 1st phone lebih kurang mcm nih,tak ingt model ape tapi gedabak mcm nih lah

my 2nd phone

my 3rd phone

my 4th phone

5th

last but not least current model dat i use and

Last edited by cookies4bulat; 09-10-2009 at 10:41 PM. Reason: adding my phone collection ;)
Reply With Quote
  #75  
Old 09-10-2009, 10:24 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
tepon tuh bwah bantal..jap lagik balik class trus meletakkan beg laptop beratnye berkilo2 tuh..tepon tuh clamshell,terbukak plak tuh,mmg patah lah..skrg dah takde jual dah..ada pon 2nd.masa phone tuh kluar,mmg trus berkenan lah..simpan duit ptptn 3 semester baru dpt..tepon tuh agak stylish lah n org tak ramai pakai tuh yg suka tuh..akak suka lain dari yg lain
ohh...sebab kene tindih ngan beg laptop ...sebab tu la patah
mesti rasa mcm kehilangan sbb sentimental value, brg yg dibeli dgn
duit yg dikumpul 3 semster...
tapi skrg dah ada blackberry kan ?
canggihhh !!!
__________________
Reply With Quote
  #76  
Old 09-10-2009, 10:43 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
ohh...sebab kene tindih ngan beg laptop ...sebab tu la patah
mesti rasa mcm kehilangan sbb sentimental value, brg yg dibeli dgn
duit yg dikumpul 3 semster...
tapi skrg dah ada blackberry kan ?
canggihhh !!!
canggih sangat sampai tak reti pakai tak abes2 baca manual
Reply With Quote
  #77  
Old 09-10-2009, 10:58 PM
alfian's Avatar
alfian alfian is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Rep Power: 11
alfian is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
canggih sangat sampai tak reti pakai tak abes2 baca manual
hahaha !!! rajin gak baca manual
ada org tak reti guna hp canggih, pastu pas kat anak2
mak saya la tu.....tapi yg dpt adik saya..
tu yang sedih tu...Nokia E71
ni tgh dok menayang kat dpn muka saya
tapi saya rasa hp tu sesuai untuk pompuan je la...
ayu ayu semacam jer....*sebab dah frust tak dapek *
__________________
Reply With Quote
  #78  
Old 09-10-2009, 11:06 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
hahaha !!! rajin gak baca manual
ada org tak reti guna hp canggih, pastu pas kat anak2
mak saya la tu.....tapi yg dpt adik saya..
tu yang sedih tu...Nokia E71
ni tgh dok menayang kat dpn muka saya
tapi saya rasa hp tu sesuai untuk pompuan je la...
ayu ayu semacam jer....*sebab dah frust tak dapek *
bace lah jugak,,sb dah canggih sgt,kang godek2 takot rosak plak..nak taknak bace lahhaish..cam akak je tuh..tak reti pkai hp canggih pas kat ayah..jap lagik 2X5 je ayah pon tak reti pakai
Reply With Quote
  #79  
Old 09-10-2009, 11:20 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
hahaha !!! rajin gak baca manual
ada org tak reti guna hp canggih, pastu pas kat anak2
mak saya la tu.....tapi yg dpt adik saya..
tu yang sedih tu...Nokia E71
ni tgh dok menayang kat dpn muka saya
tapi saya rasa hp tu sesuai untuk pompuan je la...
ayu ayu semacam jer....*sebab dah frust tak dapek *
samalah kita,suka nokia E71.terpikat pandang pertama masa pergi tesco hari tu.
siap pegang2 dah...berat(taklah berat sgt) dan nipis...mmg sesuai pun utk perempuan..l
tapi entahlah,sayang duit nak beli,sb tel yang ada ni pun masih elok.
Reply With Quote
  #80  
Old 09-11-2009, 12:16 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by alfian View Post
camane hp leh patah ??
Clampshell itu problemnyer.. I nieh kenis suka candy bar style jer..Ingatkan tak patahlah kononnyer.... Bila letak kat poket belakang jeans.. g duduk pun atas dier..last2 padam... g repair..dia kata mother board dah melengkung dan da terkepak sket.. Punyalah dashyat.. tapi still stick ngan candy bar sampai ari nieh.. So moral of the story yang dibuat sampai ari nieh.. memang tak letak dalam poket da... masuk handbag kalau jalan takder bf..masuk dalam poket bf kalau kuar ngan dier...( nak buat camna bf i anti handbag..dia kata senang ragut..last2 purse pun jadik kecik bagat..masuk 3 kad..ngan duit jer... teringin nak handbag baru, tapi tak kesampaian..yang ada pun hadiah konvo dari ayah dulu..pakai sampai lunyai dah)
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.:: What Brand & Model Are You Using? ::. BabyZee Tech Lounge 25 06-10-2009 05:41 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.