Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Tech & Computers > Mobile, PDAs & Gadgets

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 11-05-2009, 12:29 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
Brand phone yg saya suka NOKIA.. sejak study smpai skang nokia.. skang saya pakai nokia N97.. baru beli hujung bulan lepas... saya beli ni pun coz saya ni suka
internet.. pastu internal memory dia pun besar 32G so saya bole la upload gmbr byk2..hee.hee
my asben pakai jugak.. punyer la suka dia tuh... kuar masuk tandas pun bawak hp tuh.. haihhh...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #102  
Old 11-05-2009, 12:30 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
mintak bf kang dia kasi yg tepon botol air tuhtgk laa kita nak toolbox tuh dia nak kasik tool box dia yg penuh spana2 tu

syikin, sue terbalik plak.. sue yg mintak toolbox yg tuk letak segala peralatan bengkel tu hahahah sbb murah rm5 jerk ader dua tingkat lagik heheheh... asben gelakkan jerk sue nak pakai toolbox tu nak buh sume mata wilton tuh hehe..
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #103  
Old 11-05-2009, 01:08 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Favorite mobile phone model saya ialah yang FREE! muahahahahhaha.

Tak kisah model apa. Tahun lepas pakai blackberry - office kasi.

Sekarang pakai Iphone 2G (first generation) husband kasi.

Kalau tak de orang kasi, kita pakai nokia yang paling muraaaaaahhhh sekali yang black n white tuh
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #104  
Old 11-05-2009, 08:14 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
syikin, sue terbalik plak.. sue yg mintak toolbox yg tuk letak segala peralatan bengkel tu hahahah sbb murah rm5 jerk ader dua tingkat lagik heheheh... asben gelakkan jerk sue nak pakai toolbox tu nak buh sume mata wilton tuh hehe..

yg toolbox spana tuh mmg dah ada sue,time blajar mmg wajib sorg satu ada.senang letak pisau2 sume.kelakar jer org tgk.pkai baju chef japlagik bawak toolbox!mcm nak pg repair kete je


Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Favorite mobile phone model saya ialah yang FREE! muahahahahhaha.

Tak kisah model apa. Tahun lepas pakai blackberry - office kasi.

Sekarang pakai Iphone 2G (first generation) husband kasi.

Kalau tak de orang kasi, kita pakai nokia yang paling muraaaaaahhhh sekali yang black n white tuh
e2lah saya pon suka yg FREE nihtapi tak penah lagik dptha ah saya skrg pkai nokia yg paling murah..yg ada torchlite tu.. motorola dah rosak.haish!!suck big time!!tak leh nak menangkap pose2 my furkid
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #105  
Old 11-05-2009, 09:39 AM
hakeem hakeem is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 70
Rep Power: 11
hakeem is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

skang tgh nak usha samsung omnia 11...touchscreen terbesar di dunia...hehehe...3.7inci tuh...pastu tgh tunggu nokia e72 dgn n900......canggih oooooo....nak tgk review n komen g kat gsmarena.com tak pun mobileburn.com.....tah bila sampai pun tak tau.....
Reply With Quote
  #106  
Old 11-05-2009, 12:36 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 11
rieyna is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
my asben pakai jugak.. punyer la suka dia tuh... kuar masuk tandas pun bawak hp tuh.. haihhh...
heheee... hubby saya pulak merengek minta tukar dgn phone dia..hee.hee.. sya kata bo layan....
__________________
Reply With Quote
  #107  
Old 11-06-2009, 10:58 AM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 10
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

ayu suke iPhone 3gs.... tp mahal sgt la, ari tu membe ade offer brg kastam, sonok giler smpai takleh tido malam duk tggu iPhone tu, last2 org tu kate takdeee... hancur harapan... waaaa
Reply With Quote
  #108  
Old 11-09-2009, 01:40 PM
CookieMonster's Avatar
CookieMonster CookieMonster is offline
Loves 'Cat'ivity
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 226
Rep Power: 11
CookieMonster is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....



iPhone 3GS tuh nampak sangat menarik, tapi cameranya bape MegaPixel ek?
Nokia E71 pun cam best gak, tapi kalau jari korang besar kelingking gajah susah gak kot nak layan E71 punye qwerty keypad tuh...
Nokia N97 dgn N97 Mini pun tangkap leleh gak, geram dah tgk phone tuh, tapi bila baca komen kat mobile88, terus cam put on hold plak nawaitu nak merembat N97 tuh..

Skrg tgh tunggu user comment & review untuk Sony Ericcson Satio tuh plak.. memory nampak bosa jerk, camera pun 12.1 meg...kalau leh support Garmin Mobile XT lagi la best.. rege maybe dalam RM2500 kot...tunggu la 3-4 bulan kalau camneh...
__________________
+kaka+ronaldo+cheeky+didie+lucy+
Reply With Quote
  #109  
Old 11-09-2009, 01:47 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

LG cholate cantik jugak..
Reply With Quote
  #110  
Old 11-09-2009, 07:12 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

wah!!sindrom menukar telepon dah merebak!!guys sape ade review2 phone yg korang pkai share lah..so leh lah masuk dlm list ke,buang dari list ke
yg 3gs tuh rasenye 3mpxl. review blackberry storm.dia takde wifi.(yg latest 2nd edition ada wifi) pastu skrin dia kena tekan btol2 smpai bunyi klik.kalu cam iphone kita just tap sket jer kan.blackberry storm kene really touch the screen.respon agak slow,then..agak gabak juga saiznye..sound best, camera3.2mpxl. OS agak compicated sket berbanding iphone.
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #111  
Old 11-09-2009, 07:17 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
wah!!sindrom menukar telepon dah merebak!!guys sape ade review2 phone yg korang pkai share lah..so leh lah masuk dlm list ke,buang dari list ke
yg 3gs tuh rasenye 3mpxl. review blackberry storm.dia takde wifi.(yg latest 2nd edition ada wifi) pastu skrin dia kena tekan btol2 smpai bunyi klik.kalu cam iphone kita just tap sket jer kan.blackberry storm kene really touch the screen.respon agak slow,then..agak gabak juga saiznye..sound best, camera3.2mpxl. OS agak compicated sket berbanding iphone.
yg ni saya setuju..
kena tekat skrin dia rasa cam gelembong2...tak syiok..
Reply With Quote
  #112  
Old 07-25-2010, 07:39 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

blackberry storm yg touchscreen mcm Iphone tu ek ?
berapa retail price skrg tu ?

skrg kak zai guna E72. Masa beli offer dapat murah dgn satu henpon basic & blutooth free. Camera 5.0MPix, wifi , radio FM dan music player.

mula2 tu kekok jugakla sbb keypad dia mcm keyboard laptop. lelama dah ok dan selesa. Kalo nak tengok forum ke, facebook sambil baring just tengok kat henpon je laa.. tapi mata naik juling la skrg nih sebab mata dah tak berapa nampak nak paksa gak tengok ...

dalam hati asik berkata...
naper la aku tak beli blackberry pearl flip //

Reply With Quote
  #113  
Old 07-25-2010, 08:01 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
blackberry storm yg touchscreen mcm Iphone tu ek ?
berapa retail price skrg tu ?

skrg kak zai guna E72. Masa beli offer dapat murah dgn satu henpon basic & blutooth free. Camera 5.0MPix, wifi , radio FM dan music player.

mula2 tu kekok jugakla sbb keypad dia mcm keyboard laptop. lelama dah ok dan selesa. Kalo nak tengok forum ke, facebook sambil baring just tengok kat henpon je laa.. tapi mata naik juling la skrg nih sebab mata dah tak berapa nampak nak paksa gak tengok ...

dalam hati asik berkata...
naper la aku tak beli blackberry pearl flip //

BB storm 2 sekarang saya rasa dalam Rm1.5k kot kak..dulu saya trade in storm 1 tambah RM400 kot untuk storm 2.. saya ari tue pakai iphone pastue gatal nak merasa Blackberry.. sekarang pakai BB tueh.. feeling dia tak sebest iphone.. bayar pun double.. 3G + BB service book.. tapi software dia tak stable.. asyik suka loading jaa.... pastue tetiap ari kena buat full shut down..kalau tak makin slow.. tehn kena beli software untuk make sure semua program tutup.. sbbnyer program running banyak kalau kita tak tutup ( macam minimize kat komputer tueh) syok sbb email cepat je lah.. pastue skrg nieh tunggu bulan 9 nak tukar pakai iphone 4 pulak... sekarang masih mahal.. ari tue tengok dalam mudah diaorang jual RM4k pening...

dengar kata iphone 4 banyak kat singapore.. nak tunggu time nak g kidnapp kat sana lah.. dah bosan dengan BB

p/s screen bb teu pun hanya tuan dia ja reti guna.. kedai yang taruk screen protector kat saya kata screen saya rosak sbb gerak2..padahal memang Bb screen dia cam boleh gerak2..hehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #114  
Old 07-25-2010, 08:36 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Hmm...nur da tak guna iphone lagi ?

mmg ramai kengkwn yg ckp blackberry mmg untuk yg perlu ber'emel' aje
kak zai dah tengok2 jugak aritu tapi org yg jual tu agak 'garang' so akak terus kua ..pi kedai nokia kat sebelah dan terus beli E72

nanti nur nak gi Singapore ke ?
sambil tu boleh borong barang2 kucing
kalau akak gi sana mesti nak beli susu KMR.
Kat sini payah dapat.

iphone 4G = 4K ????

baik akak beli macbook white ...muahahaha !!!!
Reply With Quote
  #115  
Old 07-25-2010, 08:41 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Hmm...nur da tak guna iphone lagi ?

mmg ramai kengkwn yg ckp blackberry mmg untuk yg perlu ber'emel' aje
kak zai dah tengok2 jugak aritu tapi org yg jual tu agak 'garang' so akak terus kua ..pi kedai nokia kat sebelah dan terus beli E72

nanti nur nak gi Singapore ke ?
sambil tu boleh borong barang2 kucing
kalau akak gi sana mesti nak beli susu KMR.
Kat sini payah dapat.

iphone 4G = 4K ????

baik akak beli macbook white ...muahahaha !!!!
Insyallah.. takpun order dari member2 yang ada sana ja..

lepas nieh leh lah tambah susu KMR pulak ( untuk aper ekk..hahaha)

a'ah saya tengok dalam mudah.. nak pengsan tengok harga dia.. mungkin terlalu baru.. so seller tue nak kaut untung banyak.. t maxis bawak masuk jugak asanya.. so tunggu je lah.. tapi saya akan beli yang bukan dengan maxis..sbb maxis dia banyak lock..hehehehe
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #116  
Old 07-25-2010, 08:48 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

susu KMR untuk kittens kasi cepat gumuks...

especially yg banyak anak mcm kucen yg nur rescue sampai 7 ekoq tu

mama dia pun leh minom..

KMR takde problem cirit birit sebab dia susu kambing

sorry ....kak zai dah

hukhuk ....*lariiiiiiiiiiiiii*
Reply With Quote
  #117  
Old 07-25-2010, 08:55 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

tapikan kak Zai..E72..rasa berat dan solid kan..dia ala2 Blackberry Curve gitu.. kawan saya pakai satu..kalau tak reti tekan selalu suruh saya.. terkapai2 jadinya saya..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #118  
Old 07-25-2010, 09:12 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

jari jemari kene tecik dan cumil.

kalo tak mesti tertekan huruf sebelah

kak zai rasa OK la E72 mmg sesuai dgn kak zai

lebar gedabak la compared to my last henpon

tapi worth it la sebab masa beli bayar RM1245 dpt free henfon basic

& blutooth

sebelom ni malas tul nak guna handsfree masa driving sbb tak suka wayar2

bersilang2 rimas. Tambah akak pakai tudung.

Guna blutooth senang. Tak terasa pun ada kat telinga...

Reply With Quote
  #119  
Old 07-25-2010, 09:16 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Betui betui.. blutut banyak business kak zai.. adam dok tepon ker...

pada saya , belek2 phone tue oklah kak zai.. berbanding pakai BB Bold yang rupa pun lebih kurang.. tapi dia tak nampak solid.. nampak a bit cheappo gitu.. pastue ari tue.. jumpa nieh... seronok ja main.. orang kedai tue kata "ini you tinggal dalam kereta..sapa pun tarak mahu..semua ingat u suka itu felali'


china mari
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #120  
Old 07-25-2010, 09:20 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Your favourite mobile phone model.....

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Betui betui.. blutut banyak business kak zai.. adam dok tepon ker...

pada saya , belek2 phone tue oklah kak zai.. berbanding pakai BB Bold yang rupa pun lebih kurang.. tapi dia tak nampak solid.. nampak a bit cheappo gitu.. pastue ari tue.. jumpa nieh... seronok ja main.. orang kedai tue kata "ini you tinggal dalam kereta..sapa pun tarak mahu..semua ingat u suka itu felali'


china mari
wakaka !!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.:: What Brand & Model Are You Using? ::. BabyZee Tech Lounge 25 06-10-2009 05:41 PM


All times are GMT +8. The time now is 01:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.