Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-13-2009, 10:39 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara



hari tuh 1st time try makanan kat sini sedap betul. I wish i have a better picture la to make as sample for everybody's viewing...

masa i makan nih is ayam panggang penyet! i tapau ayam goreng penyet for my baby and memang dia makan banyak petang tuh eheheh...

tryout dis place.. oh, air soda gumbira dia pun sedap!
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2009, 11:06 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 11
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

sedap ke??
i penah mkn makanan indonesia di indonesia.
and balik malaysia.i xboleh na mkn ayam da.
na vormit.
x leh telan lah.mskan mereka i xleh masuk.
tapi u ckp kedai tu sedap yea?
nanti na try jugak lah.
;p
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2009, 11:35 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

sblh kedai pakcu pon kedai ayam penyet jugaktak tau lah sama company ker tak
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2009, 12:03 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by meowmeow View Post
sedap ke??
i penah mkn makanan indonesia di indonesia.
and balik malaysia.i xboleh na mkn ayam da.
na vormit.
x leh telan lah.mskan mereka i xleh masuk.
tapi u ckp kedai tu sedap yea?
nanti na try jugak lah.
;p
meowmeow: sedap beb! sbb dia simple jerk. kalau yg goreng tu mcm ayam goreng kunyit tapi crispy pastu kan dia serve ngan sambal belacan tu yg buat terliur tuh ehehehe... ader ulam sikit n tempe n tahu as side dish, very simple n tak heavy.. errr... kenapa food kat indonesia tuh? sue belom pernah sampai saner but selalu tu kalau maid2 ader la masak masakan diorg kan sometimes mmg tak paham tajuk dia ehehehe...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #5  
Old 10-14-2009, 12:04 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
sblh kedai pakcu pon kedai ayam penyet jugaktak tau lah sama company ker tak

sykin, agaknyer la sbb mcm dah banyak branch dia jerk. kat sunway damansara pun sue perasan ader nama restoren tuh tapi yg sue makan ni kat curve.
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #6  
Old 10-14-2009, 12:11 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by suliana View Post


hari tuh 1st time try makanan kat sini sedap betul. I wish i have a better picture la to make as sample for everybody's viewing...

masa i makan nih is ayam panggang penyet! i tapau ayam goreng penyet for my baby and memang dia makan banyak petang tuh eheheh...

tryout dis place.. oh, air soda gumbira dia pun sedap!
Uishhh nama cam menarik...air gumbira ngan ayam penyet.. t turun kl leh g melawat..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #7  
Old 10-14-2009, 12:35 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

ha sebab nama dia menarik la sue dok cuba nak makan kat kedai tu tapi memanjang penuh jerk tau... nama air tu is soda gumbira tapi kata kita is air bandung la ahahahhaha...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #8  
Old 10-14-2009, 12:41 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
ha sebab nama dia menarik la sue dok cuba nak makan kat kedai tu tapi memanjang penuh jerk tau... nama air tu is soda gumbira tapi kata kita is air bandung la ahahahhaha...
ingtkan soda gembira tuh amende laa..hahahaha lawak btol!leh try nihdah lama dh tak pg food hunt

p/s: tetiba teringat kat chocolate kek zang toi(zang toi boutique)
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 10-14-2009, 01:30 AM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

ha sbb nama air tu la kita dok nak sgt try makan kat saner... ahahahah...

eh, sedap ke kek coklat kat zang toi tu? kat maner ek? yg tau bsc je ader butik dia kan?
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #10  
Old 10-14-2009, 07:01 AM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 11
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
meowmeow: sedap beb! sbb dia simple jerk. kalau yg goreng tu mcm ayam goreng kunyit tapi crispy pastu kan dia serve ngan sambal belacan tu yg buat terliur tuh ehehehe... ader ulam sikit n tempe n tahu as side dish, very simple n tak heavy.. errr... kenapa food kat indonesia tuh? sue belom pernah sampai saner but selalu tu kalau maid2 ader la masak masakan diorg kan sometimes mmg tak paham tajuk dia ehehehe...
sebab xleh masuk.
hehehe.
pg sane 2x. so tiap2 hari mkn bnda yg same.
smpi sakit perut lah. mmg xkena selera. mungkin sini makanan dia x pure mcm sana kan.
yg sana pny xleh terima tekak lah.
kalo teringat mst na vormit.
hehehhe.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #11  
Old 10-14-2009, 12:16 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
ha sbb nama air tu la kita dok nak sgt try makan kat saner... ahahahah...

eh, sedap ke kek coklat kat zang toi tu? kat maner ek? yg tau bsc je ader butik dia kan?
sedap sue!!kek cekelat dia..kalu mkn sana dia siap letak vanila aiskrim..woo!!!so the super delicious! tapi rupe outrasa dia mmg best!dulu gi sana pon wat project class..konon2 nak set up cafe boutique.tapi ok lah dia punyer manager sgt bekerja sama.siap blanja kitaorg makan.ape lagik!sume lah nak test! saya pg kat sg wang punye branch..dia ada jual2 baju zang toi skali..huhuhu berkenan tapi apekan daya tak muat.hahahaha!!pastu kat pavillion pon ade zang toi cafe.. dlm parkson kot kalu tak silap..hehehe..aduhai...terasa2 kesedapan dia..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #12  
Old 10-14-2009, 12:44 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

yg ayam penyet sebelah kedai Pakcu tak sedap.terlalu kering ayam dia.sorry.heheheh!! mmg tak sedap.ada lg satu kedai ayam penyet kat Sunway Pyramid.a bit pricey tp mmg yummy.suma ingredient utk ayam penyet complete.akak ni klu pi indon suka melantak ayam penyet jd boleh rasa the difference ayam penyet yg dibuat disini dan yg original dari sana. yg paling sedap kat Bandung.huhuhu!! berdiri bulu roma.

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
sblh kedai pakcu pon kedai ayam penyet jugaktak tau lah sama company ker tak
Reply With Quote
  #13  
Old 10-14-2009, 12:48 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

perghh..ni la tempat wojib bila aku nak dating2 ngan laki haku...opkos mak ske...siap mintak sambal lebey..hikhikhik...air wajib plak soda gumbira or coklat avocado...
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #14  
Old 10-14-2009, 01:14 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

wah!! blh skodeng si Ina kat restoran ayam penyet.heheheh

aku favourite drink Teh Botol Sosro

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
perghh..ni la tempat wojib bila aku nak dating2 ngan laki haku...opkos mak ske...siap mintak sambal lebey..hikhikhik...air wajib plak soda gumbira or coklat avocado...
Reply With Quote
  #15  
Old 10-14-2009, 03:12 PM
duyung_leo's Avatar
duyung_leo duyung_leo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 540
Rep Power: 12
duyung_leo is on a distinguished road
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

slluuurrrppp!! hingga menjilat kuku.. lama dah x mkn kat sna.. huhuhuh.. nnt bila da senang skit.. ade masa.. nak gi sana la.. huhuhu
Reply With Quote
  #16  
Old 10-14-2009, 03:56 PM
suliana's Avatar
suliana suliana is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Damansara
Posts: 201
Rep Power: 11
suliana is on a distinguished road
Send a message via MSN to suliana
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

meowmeow: lar... sampai mcm tu sekali... ish..ish..ish... tu laakalu kita dok makan benda yg sama mmg sampai satu tahap tak boleh masuk dah ek ehehehe...

syikin: ooiiii... terluir kejap baca reply awak nih!!! belom pernah jumpa cafe dia la... alar pavillion ker? ahaks.. kita belom sapai pavillion eheheh... kalau pegi sure jakun kejap ahaks!

hatemetoday: eheheheh... dating kat ayam penyet ker??? ha mmg la sambal dia sedap!!! pasal sambal tu la sebenarnyer ketagih nak makan saner ahahhaha... perut husband sue sampai panas la sbb dia tak tahan pedas ehehehe.. kesian dia.. eh ader avocado coklat ker??? ish tak leh jadik nih nak kena try plak nih eheheh..

kak june: Teh Botol Sosro tu aper???

duyung: ha kalau sampai tu rikki2 la kite sbb rumah kita 5 min jer ke curve tuh ehehehe...
__________________
Regards,

Sue Dz
http://www.pumpkinmumycupcakes.com
Reply With Quote
  #17  
Old 10-14-2009, 08:36 PM
meowmeow meowmeow is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: shah alam also damansara :)
Posts: 119
Rep Power: 11
meowmeow is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meowmeow
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

Quote:
Originally Posted by June View Post
yg ayam penyet sebelah kedai Pakcu tak sedap.terlalu kering ayam dia.sorry.heheheh!! mmg tak sedap.ada lg satu kedai ayam penyet kat Sunway Pyramid.a bit pricey tp mmg yummy.suma ingredient utk ayam penyet complete.akak ni klu pi indon suka melantak ayam penyet jd boleh rasa the difference ayam penyet yg dibuat disini dan yg original dari sana. yg paling sedap kat Bandung.huhuhu!! berdiri bulu roma.
sedap ke kak june kat indon sana??ain plak tak leh telan.heheheh.color kuning kan.kat bandung tu ain leh masuk lagi.tp kat jakarta xlehhh.
kat kedai ape ntah lupe nama kedai tu.sebab kan kedai tu.ain xleh tgk mkanan dorg lagi.sampai x sanggup.hihihi
tapi satu tmpt best mkn kat indon.subang. pernah sampai?tmpt terbaik!!hehehe.
name dia same cm kat sini.subang.
__________________
i love my meow meow!
Reply With Quote
  #18  
Old 10-14-2009, 10:05 PM
hakeem hakeem is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 70
Rep Power: 11
hakeem is on a distinguished road
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

ayam penyet indon ni mmg sedap...slalu gak g.....ada satu g restoran indon area damansara ni...ayam penyet fatmawati....sodappppppppppppp....
Reply With Quote
  #19  
Old 10-14-2009, 11:49 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

heheheh!! Teh Botol Sosro tu minuman rasmi kat indonesia.dulu dlm botol tp skrg dah dikotakkan.klu kat Kg Baru durang jual RM2 satu kotak tp kat indon punya supermarket jual 50 sen sekotak.murah gila.akak suka minuman tu.makan dgn ayam penyet kat kedai ayam penyet di sunway pyramid tu. Sosro tu mkgn owner teh botol tu kot.dah femes abis minuman tu smp dah ada website sendiri.heheheh!!

Ain,rasanya makanan kat indonesia ni bukan suma org blh masuk.akak pernah pergi Padang last year ada trade show.around 110 malaysian delegate yg pergi kat sana.sekali kat airport nak balik KL suma pakat muntah2 & cirit birit sebab tak sesuai dgn makanan kat sana tp akak tak sakit perut & cirit.heheheh! mgkn sesuailah kot. tp kelakar betul last sunday akak beli air batu bandung dari pasar malam.minum satu gelas.cirit birit 2 hari.huhuhu!! seksa.air tak masaklah kot.

Quote:
Originally Posted by suliana View Post
meowmeow: lar... sampai mcm tu sekali... ish..ish..ish... tu laakalu kita dok makan benda yg sama mmg sampai satu tahap tak boleh masuk dah ek ehehehe...

syikin: ooiiii... terluir kejap baca reply awak nih!!! belom pernah jumpa cafe dia la... alar pavillion ker? ahaks.. kita belom sapai pavillion eheheh... kalau pegi sure jakun kejap ahaks!

hatemetoday: eheheheh... dating kat ayam penyet ker??? ha mmg la sambal dia sedap!!! pasal sambal tu la sebenarnyer ketagih nak makan saner ahahhaha... perut husband sue sampai panas la sbb dia tak tahan pedas ehehehe.. kesian dia.. eh ader avocado coklat ker??? ish tak leh jadik nih nak kena try plak nih eheheh..

kak june: Teh Botol Sosro tu aper???

duyung: ha kalau sampai tu rikki2 la kite sbb rumah kita 5 min jer ke curve tuh ehehehe...
Reply With Quote
  #20  
Old 10-15-2009, 01:15 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 11
euanna is on a distinguished road
Default Re: waroeng Ayam Penyet, Curve Damansara

hmm nak tanya sikit ni.. berapa hengget set ayam penyet tuh? Nampak cam menarik jek...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Cat @ ARA DAMANSARA logic-pending Lost & Found 6 06-15-2009 08:46 AM
Dog Adoption Event @ Ara Damansara - Mar 28 & 29 AndyKoh Announcements, Notices and Contests 5 03-02-2009 05:26 PM
Stray dogs in Sunway Damansara Casualgal Rescuers & Fosterers 13 12-07-2008 03:29 AM
Dog found in Sunway Damansara lct1 Lost & Found 3 12-01-2008 07:44 PM
Injured Cat at Mutiara Damansara AndyKoh General Discussion 0 09-28-2008 01:44 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.