Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Lost & Found

Lost & Found Additional exposure for your Lost / Found pets, besides posting at our main PetFinder.my site. Please read our Lost & Found Guidelines first at http://PF.my/l26

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-25-2009, 01:10 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Becky hilang.....

sedih rasanya...Saya kehilangan Becky.... kami sekeluarga dah puas cari di kawasan perumahan kami.. tapi, masih tidak ada clue lagi.
semalam semasa mencari, saya ada bertanya pada jiran. dan jiran saya kata, dia ada ternampak sebuah kete ada bawak kucing dalam kereta nya...hrmmm.. aduh.. harap harap becky tak kena cat napped.
hari ni, saya akan teruskan usaha mencari lagi. dan akan sebarkan flyers pada setiap rumah...

sekiranya, ada sesiapa yang terlihat becky, sila bantu saya dengan menghubungi saya di 012-3419289. kali terakhir becky kelihatan adalah di jalan batu Muda tambahan 12, Kampung Batu Muda Tambahan.

photo di bawah adalah photo sehari sebelum becky hilang....








Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2009, 02:00 PM
daRLing's Avatar
daRLing daRLing is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: putrajaya
Posts: 534
Rep Power: 0
daRLing is an unknown quantity at this point
Default Re: Becky hilang.....

bersabar ye,,sy tau perasaan mcm mane kucing hilang ni,,die dh spay/neuter ke blom?ni 1st time x balik rumah ek?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-25-2009, 02:47 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 13
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Becky hilang.....

adoyai...sedeynya kalo kucing ilang nie..
sabar yer harris..
insyaallah becky akan pulang.....linda akan doakan yang terbaik tuk becky..
petang nie jgn luper tampal flyers kat area2 kawasan umah...
maner tau ader rezeki jumper becky semula...
jgn putus asa k ...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-25-2009, 03:05 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

Quote:
Originally Posted by daRLing View Post
bersabar ye,,sy tau perasaan mcm mane kucing hilang ni,,die dh spay/neuter ke blom?ni 1st time x balik rumah ek?
Becky dah neutered.. dan normally kalau dia main pun, tak jauh dari kawasan rumah... kalau saya panggil dia, dia mesti meyahut.. becky ni, jenis manja.. saya takut dia kena catnapped jer..
dah masuk 3 hari dia tak balik ni.. sedih la sangat....
tadi, saya ada call my mum kat rumah, masih blum ada lagi sign dia balik...
saya akan terus mencari becky, sampai dapat. insyallah.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-25-2009, 03:06 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
adoyai...sedeynya kalo kucing ilang nie..
sabar yer harris..
insyaallah becky akan pulang.....linda akan doakan yang terbaik tuk becky..
petang nie jgn luper tampal flyers kat area2 kawasan umah...
maner tau ader rezeki jumper becky semula...
jgn putus asa k ...
doakan keselamatan becky ye.. abang dia Eyes, pun dah naik sedih.. mereka tak nak makan... hrmmm...
Reply With Quote
  #6  
Old 05-25-2009, 04:49 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

Harrris, saya rasa Becky dah kena catnap (curse the bastard who stole her senang-wenang!) ... comel mcm tu dan manja giler lak, mesti catnap punyer ...

If she doesn't show in a couple of days, memang confirm catnap sebab kalau dia cedera, she will emerge in a couple of days for sure after hiding in some longkang maybe having a fever from the wound. But after about 2-3 days, she will return to her familiar home surroundings for food.

Harrris, you might search the pet shops for her, but then the thief might not put her up for sale, maybe keep Becky main-main for himself or present to girlfriend to show-off ...

Kesian, I know how you feel to suddenly lose a cat you cared for and loved from beginning ... sorry, brother ... just pray hard that she will be alright and taken good care off. The consolation is that Becky has been spayed and will not suffer the dreadful fate of a baby machine, and only has to worry about taking care of herself, thanks to your fast and wise action ...
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #7  
Old 05-25-2009, 04:50 PM
june968 june968 is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Rep Power: 0
june968 is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

Quote:
Originally Posted by harris View Post
doakan keselamatan becky ye.. abang dia Eyes, pun dah naik sedih.. mereka tak nak makan... hrmmm...
siannyerrr...bsabo jelah ekk...usaha tga kjayaan....
Reply With Quote
  #8  
Old 05-25-2009, 05:33 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Becky hilang.....

becky hilang?????
sedihnyer.....

sabar la haris...
akak faham sangat perasaan kehilangan tuh..

insyaAllah nnt dia balik la kalo ade rezeki...
akak salu jugak kehilangan chello & chichi sblm nih..
tp biasa dorang balik..maybe sbb dah biasa main kat luar..
cam chello b4 nih 5 hari ilang...
tp balik jugak walau dalam keadaan badan yg luka2,
gigi taring dia patah sikit & tapak kaki luka2 berdarah..

baru2 nih plak Cheezy (female 5bln++) plak ilang..
sekarang still menangisi kehilangan dia..
dan still mencari serta berharap dia akan jumpa jalan pulang
walaupun dah 2 mggu dia ilang

umah sekarang dah sunyi sbb xde nak marah2 bila dia nakal..
xde dah kucen yg nak kacau akak bila lipat2 baju

semoga dorang balik dengan keadaan selamat & sihat..
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #9  
Old 05-25-2009, 06:18 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Becky hilang.....

Ades!! Harris.mcm ni punya cantek,confrimlah kena catnap. mcm mana dia blh kuar rmh Harris?? cuba ko tampal2 poster.manalah tau makhluk yg catnap tu ada ati nak pulang balik sebab nak reward.

Quote:
Originally Posted by harris View Post
Becky dah neutered.. dan normally kalau dia main pun, tak jauh dari kawasan rumah... kalau saya panggil dia, dia mesti meyahut.. becky ni, jenis manja.. saya takut dia kena catnapped jer..
dah masuk 3 hari dia tak balik ni.. sedih la sangat....
tadi, saya ada call my mum kat rumah, masih blum ada lagi sign dia balik...
saya akan terus mencari becky, sampai dapat. insyallah.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-26-2009, 12:56 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

semalam lepas kerja saya sampai je rumah terus park scoot , terus saya panggil2 nama Becky.. saya dah jadi separuh gila time tu.. maseh tak tukar baju lagi, saya dah dok merayau cari dia kat semak2 keliling rumah saya... tengok dalam longkang pun takde....

saya balik umah jap, dan terus panggil nama dia... seronok sgt bila saya meow panggil nama dia, ada respon. hakikatnya, bukan dari becky.tapi dari kucing lain...

dah siap tukar baju, saya panggil my mum dan adik beradik saya cari becky. sorang 20 helai flyers untuk mereka distribute. Mak saya bila tengok jer flyer tu terus je meleleh air mata. sedih sgt sgt. dia tak sangka yang saya sungguh2 nak cari becky. my dad tak lenggah terus je start moto dan cari....

saya meow meow cari dia... ketuk pintu rumah jiran, tanya berita pasal becky. semua geleng kepala. saya tinggalkan flyer utk mereka tgk tgk kan. mana tau, mereka terserempak...

time tu dah dekat nak maghrib. dah nak gelap. hujan plak dah mula renyai renyai... hrmmmm... sedeh nya saya.... gagal cari becky........this morning, one of my neighbour ada call my mum, dia kata kucing dia pun ada hilang last week. DLH warna puteh gak.. hrmmm., dia pun suspect kena catnapped.

hrmmm.. tak tau la apa lah nasib si becky sekarang ni ek........ sedeh rasanya..
kalau time kejadian tu saya tak lepas kan mereka main, insyallah tak ilang kan....... tapi, sejak becky dah mandul ni. dia memang tak pernah main jauh jauh..paling jauh pun, ,main kat belakang rumah.. panjat2 pokok pisang....
bila saya sampai je rumah dari ofc dan mereka dengar je bunyi scoot saya , semua kejar saya.... mintak usap.....

pas tu, si becky ni very jealous kalau saya usap adik dia yang lain. especially si betina yang lain.. bila dia nampak jer saya usap, dia terus datang gigit betina tu... abis satu rumah di perambat nya..... ....

saya rindu pada becky. rindu sangat sangat.... dan petang ni saya nak cari dia lagi. nak cari dia kat kedai makan area rumah saya. nak tampal poster dan nak cari dia kat pet shop.....

doakan saya di temukan semula dengan becky.... insyallah...

Reply With Quote
  #11  
Old 05-26-2009, 01:04 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Becky hilang.....

akak faham sgt perasaan ko.kucing permanent resident akak si Rambo pun hilang tp bukan kena catnap.mgkn dia jalan2 kat luar tak perasan dah jalan jauh & tak tau pulang.dia msh kitten lg.baru 4 bulan lebih. walaupun dia strays kat luar tp akak dah attach dgn dia.

akak rasa mmg confirm Becky dah kena catnap.mgkn dicatnap org yg sama dgn kucing jiran harris.agaknya org ni BYB.tp salah tangkap kucing pula.tangkap kucing yg dah kena neuter.harap2 dia tak abandon si Becky bila dah tau Bekcy tak blh beranak. all the best harris.Miracle do happen.mana tau Becky pulang satu hari nanti.
Reply With Quote
  #12  
Old 05-26-2009, 01:12 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak faham sgt perasaan ko.kucing permanent resident akak si Rambo pun hilang tp bukan kena catnap.mgkn dia jalan2 kat luar tak perasan dah jalan jauh & tak tau pulang.dia msh kitten lg.baru 4 bulan lebih. walaupun dia strays kat luar tp akak dah attach dgn dia.

akak rasa mmg confirm Becky dah kena catnap.mgkn dicatnap org yg sama dgn kucing jiran harris.agaknya org ni BYB.tp salah tangkap kucing pula.tangkap kucing yg dah kena neuter.harap2 dia tak abandon si Becky bila dah tau Bekcy tak blh beranak. all the best harris.Miracle do happen.mana tau Becky pulang satu hari nanti.
INSYALLAH, semoga becky pulang dengan selamat... amin
Reply With Quote
  #13  
Old 05-26-2009, 01:39 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 12
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Becky hilang.....

comelnya beckyy...

harris kuatkan semangat.jgn give up cr becky.cr je.doa sambil cr.penah sy bace kt thread mane tah..sambil cr sambil selawat lepas tu ckp dlm hati ala2 bisik kt becky.takut die sesat tu.

dr pengalaman sy la kan..kucing sy ni slalu sgt lari kluar rumah g rumah jiran..kalo derang kt luar tu..derang jd takut.derang x igt pun muka tuan..tp bile sy pgl2 dengan suara yg derang familiar..trus lari2 dtg kt sy.cuba la bt mcm tu..pgl derang dgn cr u slalu pgl.insyaAllah bile derang dgr je mesti trus bulat biji mata.

ape pun harris kene kuatkan semangat tau.rajin2 selawat dan berdoa
Reply With Quote
  #14  
Old 05-26-2009, 04:07 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 13
harris is on a distinguished road
Default Re: Becky hilang.....

Quote:
Originally Posted by meira View Post
comelnya beckyy...

harris kuatkan semangat.jgn give up cr becky.cr je.doa sambil cr.penah sy bace kt thread mane tah..sambil cr sambil selawat lepas tu ckp dlm hati ala2 bisik kt becky.takut die sesat tu.

dr pengalaman sy la kan..kucing sy ni slalu sgt lari kluar rumah g rumah jiran..kalo derang kt luar tu..derang jd takut.derang x igt pun muka tuan..tp bile sy pgl2 dengan suara yg derang familiar..trus lari2 dtg kt sy.cuba la bt mcm tu..pgl derang dgn cr u slalu pgl.insyaAllah bile derang dgr je mesti trus bulat biji mata.

ape pun harris kene kuatkan semangat tau.rajin2 selawat dan berdoa

terima kasih kerana memberi kata kata semangat.. insyallah, saya redha ketentuan tuhan...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Umeko Hilang..... shareen_natasha Lost & Found 47 10-10-2009 04:05 PM
TOlong. Help ME!! Jebat HIlang!! fia86 Lost & Found 0 03-11-2009 08:33 AM


All times are GMT +8. The time now is 06:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.