Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 12-06-2009, 11:52 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by rock View Post
pergh...kita sekapallah fareen..rock pun suka perfume ni..

tak payah sembur kat makanan diorg,sembur dlm rumah je..
Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Perfume bvlgari tu mahallah kak. Nak bli pakai sdri pun blum mampu ni ..Apa kata guna one drop perfume..murah ckit..
Ari tu gi Phuket, beli miniature set kat Airport sana, 6 botol 1700baht. dlm RM170. Murah lah tu hehe...boleh sembur toilet kucing
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #62  
Old 12-07-2009, 12:16 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by rock View Post
banyaknya kucing bareen...
bareen,nk tgk cage diorg macamana boleh tak?
tepeklah gambar...
Guna cage yang beli dari petshop jer, 4 tier. 4 litterbox masuk sini. Then katil double decker yang tak pakai convert jadi cage. 2 litterbox untuk 2 ruang asingan.
__________________

Reply With Quote
  #63  
Old 12-07-2009, 12:29 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Musang tu adik yg bela..budak lelaki mst suka binatang mcm ni.. sy ni p/puan, nk pegang pun x brani. adik jumpa masa kecik2 lg..ntah jumpa kt mana..musang ni adik ada buatkan umah kecik tuk dia..prnh terlps keluar dr umah dia gak tp biasalah kan, bila dh diberi mkn dr kecik ni mst dia akan dtg blik coz x pandai cari mkn sdri..psl musang ni pun mak kesygan kami ada gak membebel tp last2 dia plak yg rebus ayam utk musang tu .

Awak bela kucing smp 23 ekor?? cayalah..mcm mana nak manage dorg tu?? tggl kat apartment lg..saya yg 3ekor ni pun dh pening..hbs tu masa blik kpg mcm mana?? angkut semua blik ke?
Manage tak manage, boleh tak boleh nak handle buat sajalah. Nasib baikler takde kos littersand nak dibudget, cuma makanan jer. Kos vet pun untuk emergency jer. Tu lah celik mata jer dah start clear litterbox pagi-pagi. Sebelum tido buat lagi. Malam-malam satu gabbage beg shreded paper ngan newspaper diangkut ke bawah.
Balik kampung cuma angkut musang jer sebab tak da nak bagi makan. Kucing-kucng tinggalkan makanan dan air secukupnya. Litterbox pulak, letak extra newspaper tebal-tebal dan tambah lebih shreded paper. Dah balik tu, memang ler berbau bilik sebab litterbox tak clear.
__________________

Reply With Quote
  #64  
Old 12-07-2009, 08:46 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Manage tak manage, boleh tak boleh nak handle buat sajalah. Nasib baikler takde kos littersand nak dibudget, cuma makanan jer. Kos vet pun untuk emergency jer. Tu lah celik mata jer dah start clear litterbox pagi-pagi. Sebelum tido buat lagi. Malam-malam satu gabbage beg shreded paper ngan newspaper diangkut ke bawah.
Balik kampung cuma angkut musang jer sebab tak da nak bagi makan. Kucing-kucng tinggalkan makanan dan air secukupnya. Litterbox pulak, letak extra newspaper tebal-tebal dan tambah lebih shreded paper. Dah balik tu, memang ler berbau bilik sebab litterbox tak clear.
Klu dah syg mcm2 kita sanggup buat kan ..nasib baiklah awak tgglkan budak2 tu kat umah bila blik kpg, bayangkan klu terpaksa hntr boarding 23 ekor..hbs sebln gaji saya rasanya ...mst awak happy dgn budak2 tu kan???
Reply With Quote
  #65  
Old 12-07-2009, 09:14 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Ari tu gi Phuket, beli miniature set kat Airport sana, 6 botol 1700baht. dlm RM170. Murah lah tu hehe...boleh sembur toilet kucing
murahnya fareen...kalau nk pergi lagi,bagitahu rock ye..
Reply With Quote
  #66  
Old 12-07-2009, 09:24 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by rock View Post
murahnya fareen...kalau nk pergi lagi,bagitahu rock ye..
bolehhhhh tapi bukan rock kat Penang ke? hehehe
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #67  
Old 12-07-2009, 09:28 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
bolehhhhh tapi bukan rock kat Penang ke? hehehe
Alah kak fareen... belikan dulu then charge la postal fee byk2 dgn rock..bleh buat duit tu

Last edited by Archinie; 12-07-2009 at 09:36 PM.
Reply With Quote
  #68  
Old 12-08-2009, 11:16 AM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Klu dah syg mcm2 kita sanggup buat kan ..nasib baiklah awak tgglkan budak2 tu kat umah bila blik kpg, bayangkan klu terpaksa hntr boarding 23 ekor..hbs sebln gaji saya rasanya ...mst awak happy dgn budak2 tu kan???
Happy memang happy tapi pening gak bila fikir budget BW 7.5kg tiap, sehari makan 1kg!
__________________

Reply With Quote
  #69  
Old 12-09-2009, 08:54 PM
xmascat xmascat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 15
Rep Power: 0
xmascat is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

i'm using clumping and flushable litter now. but even if i scoop daily, still can smell the poop and pee smell on the left over sand. end up whole house also have the smell. >.< i add baking powder it smells worse :s

mind to introduce any clumping & flushable litter that is not too expensive?

thanks~
Reply With Quote
  #70  
Old 12-09-2009, 09:48 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Alah kak fareen... belikan dulu then charge la postal fee byk2 dgn rock..bleh buat duit tu
kantoi..
jgnlah charge mahal2,takkan tak nk tolong kawan sekapal..

xmascat letak baking powder?ok ke?ambil petua dr mana?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DBKL Came to My Apartment June Rescuers & Fosterers 77 06-26-2010 06:57 PM
Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo mmir General Discussion 136 08-26-2009 10:24 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
Penang: Apartment Residents Complaining->Stray Dogs Must Be Shot JScott General Discussion 6 03-03-2009 12:57 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.