Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Lost & Found

Lost & Found Additional exposure for your Lost / Found pets, besides posting at our main PetFinder.my site. Please read our Lost & Found Guidelines first at http://PF.my/l26

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-16-2011, 12:07 AM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Adam is missing!!!

Salam and Hi to all,

Adam hilang petang tadi. I lepaskan dia dgn yg lain mcm biasa. Tak pernah mcm ni sebab mmg bila dah lepas keluar, nak ajak masuk rumah mmg susah tapi dia main depan rumah jer. Tadi dia lari masuk bawah longkang, i biarkan kejap, lepas tu panggil dah tak berjawab. Puas dah cari keliling kawasan perumahan sini tapi tak nampak bayang pun.... I rasa mcm ada orang kurung dia sekarang ni sebab rumah agak jauh kedalam dan lorong yg terakhir so logiknya mmg takde orang luar yg keluar masuk area rumah ni....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #2  
Old 01-16-2011, 11:02 AM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

Btw, i'm staying at Bandar Sunway Semenyih, Kajang....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #3  
Old 01-16-2011, 10:07 PM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

Harap-harap Adam dikembalikan.... banyakkan bersabar
Reply With Quote
  #4  
Old 01-16-2011, 11:39 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

Quote:
Originally Posted by PusaChomel View Post
Harap-harap Adam dikembalikan.... banyakkan bersabar
Thanks for your words.... saya dah tak bersemangat dah. Puas dah cari sehari suntuk, tanya jiran-2 dekat tapi takde hasil lagi. Kucing yg tak pernah lepas dari mata bila keluar tiba-2 jer ghaib.... mana Adam pergi????
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #5  
Old 01-17-2011, 12:40 AM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

salam halim.. semoga adam tak diambil orang... insyallah, dia akan balik kerumah semula nanti bila dia dah lapar... kucing saya pun pernah macam tu jugak dulu.. padahal saya memang tak pernah lepaskan keluar dari rumah...mula2 dia main2 depan rumah, lepas tu terus lesap... dekat seminggu saya dan suami berpusing pusing satu taman mencari, sampai bengkak biji mata menanggis.. syukor, satu suboh tu, dengar suara dia mengiau diluar rumah... terus tak boleh keluar rumah lagi dah sampai sekarang.. insyallah, balik lah adam nanti tu...

Quote:
Originally Posted by Halim66 View Post
Thanks for your words.... saya dah tak bersemangat dah. Puas dah cari sehari suntuk, tanya jiran-2 dekat tapi takde hasil lagi. Kucing yg tak pernah lepas dari mata bila keluar tiba-2 jer ghaib.... mana Adam pergi????
Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2011, 09:13 AM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
salam halim.. semoga adam tak diambil orang... insyallah, dia akan balik kerumah semula nanti bila dia dah lapar... kucing saya pun pernah macam tu jugak dulu.. padahal saya memang tak pernah lepaskan keluar dari rumah...mula2 dia main2 depan rumah, lepas tu terus lesap... dekat seminggu saya dan suami berpusing pusing satu taman mencari, sampai bengkak biji mata menanggis.. syukor, satu suboh tu, dengar suara dia mengiau diluar rumah... terus tak boleh keluar rumah lagi dah sampai sekarang.. insyallah, balik lah adam nanti tu...
Thanks... hopefully jadi mcm kucing u jugak... Adam ni bukan tak pernah lepas, mmg saya lepaskan seminggu dlm 2 kali tapi monitor mana dia pergi. Then kucing-2 yg lain mmg bebas keluar masuk rumah dan tak pernah pergi jauh pun. Pernah jugak dia terlepas atau degil tak nak masuk rumah tapi main depan rumah jer, dok berlari tangkap binatang-2 kecik tu.. dan bila dah penat dia masuk sendiri. Cuma Sabtu lepas tu terlepas pandang sebab dia kalau dah masuk dlm longkang depan rumah tu mmg payah nak halau keluar....

Tips mcm gantung pakaian kotor, litter box yg tak bersihkan saya dah letak kat luar rumah dan mmg harap sangat bangun masa subuh dengar suara dia...

Manalah tak risau, tiap-2 mlm tidur berkepit,sebantal.. dah tu kalau saya balik kerja, dia dgr bunyi motor saya jer terus berkejar jengah dekat tingkap.. bising dok panggil kita.... Hari ni pun saya takde mood nak kerja, sat lagi nak balik tampal poster kat area rumah....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #7  
Old 01-17-2011, 11:12 AM
azieazlie azieazlie is offline
MamaMeow
 
Join Date: Apr 2009
Location: taman medan, p.j
Posts: 177
Rep Power: 12
azieazlie is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

sabar halim... memang tau macamana perasaan bila kehilangan nie... mungkin semalam dia ternampak binatang yang menarik minat dia didalam longkang tu, dan leka mengejar sampai terlupa jalan pulang..... balik nie nanti, round lah kawasan taman perumahan dengan motor sekali lagi... saya rasa dia masih menyorok didalam longkang longkang tu lagi..



Quote:
Originally Posted by Halim66 View Post
Thanks... hopefully jadi mcm kucing u jugak... Adam ni bukan tak pernah lepas, mmg saya lepaskan seminggu dlm 2 kali tapi monitor mana dia pergi. Then kucing-2 yg lain mmg bebas keluar masuk rumah dan tak pernah pergi jauh pun. Pernah jugak dia terlepas atau degil tak nak masuk rumah tapi main depan rumah jer, dok berlari tangkap binatang-2 kecik tu.. dan bila dah penat dia masuk sendiri. Cuma Sabtu lepas tu terlepas pandang sebab dia kalau dah masuk dlm longkang depan rumah tu mmg payah nak halau keluar....

Tips mcm gantung pakaian kotor, litter box yg tak bersihkan saya dah letak kat luar rumah dan mmg harap sangat bangun masa subuh dengar suara dia...

Manalah tak risau, tiap-2 mlm tidur berkepit,sebantal.. dah tu kalau saya balik kerja, dia dgr bunyi motor saya jer terus berkejar jengah dekat tingkap.. bising dok panggil kita.... Hari ni pun saya takde mood nak kerja, sat lagi nak balik tampal poster kat area rumah....
Reply With Quote
  #8  
Old 01-18-2011, 09:17 AM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

Salam and hi...

it's been 2 days now and still no sign of him.... countless round throughout the neighbourhood. Totally out of idea where he might be rite now....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.::my baby adam::. adamyala Cat TV and Photos 173 02-17-2010 12:42 AM
Dog Missing (TOY POODLE) mikii Lost & Found 0 02-06-2010 06:12 PM
Missing Cat @ ARA DAMANSARA logic-pending Lost & Found 6 06-15-2009 08:46 AM
missing dog at penang dog is my buddy Lost & Found 0 04-10-2009 12:11 AM
Missing dog!! eman_tan Lost & Found 16 07-08-2008 05:08 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.