Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Products

Pet Products List and review non-food related pet products here, such as utensils, toys, cages, and apparel

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-05-2010, 02:36 PM
Oshyn's Avatar
Oshyn Oshyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 40
Rep Power: 0
Oshyn is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Maybe some of you already know about this and some may not know.... Just wanted to share with you all what I discovered last Saturday....

Went to catch 'How To Train A Dragon' at Mid Valley with my two kids and after the movie went jalan jalan to cuci mata. Of course could not resist to stop by at Pets World to see the cute animals that they have and that was where I discovered this product called 'Hartz' which can eliminate odor from the cat litter box. Actually there were quite a few other products e.g. Arm & Hammer but I find that 'Hartz' is more easy to use since its liquid spray.

I could not wait to try this product and when I went home I immediately went to my cats room and started to spray 'Hartz' on top of the litter sand in the box.

In the morning when I woke up and went in to my cats room (usually a strong smell will envelope me when I go into the room ) but strange enough there was no smell! Yes!!!!! no smell at all. Apparently the liquid spray does work!

One bottle costs only RM22.90 and its worth it. Its now my second best friend next to my vacumm cleaner

Could not wait to promote to June when she called me to ask about something elese

Now... its bye bye smelly litter box
sure gonna get one today!thanks 4 the info!
Reply With Quote
  #22  
Old 04-06-2010, 03:54 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 11
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

Assalamualaikum korang semua.....
Lama aku tak postinggggggggg.....
Wahhh bila ada produk baru, berasak-asak nak cuba. Untung ko orang. Aku kat sini mana ada guna benda-benda cam tu.....
Kucing aku pun dah bertambah, litterbox aku masih gak cam dulu, guna shreded computer paper lapik ngan newspaper. Tukar cuma sekali sehari. Bab masalah bau tahi nih dah lama solve. Kekadang tu aku tak caya yang bau tahi kucing aku dah tak kuat, aku cium dekat hidung pun aku leh kata bau nya tak menyegat menyentak hidung macam dulu. Kencing dia banyak, kena alas newspaper tebal-tebal untuk serap kencing dasar litterbox tapi bau tak kuat kecuali dibiarkan lama.
Sekarang nih diet kucing aku dah 100% BARF. Tahi dia pejal, cepat kering, ringan dan kurang bau. Biasa aku scoop buang ke toilet, semua terapung ringan.


__________________

Reply With Quote
  #23  
Old 04-18-2010, 07:02 PM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 10
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

wahhhh seronok nye.. ade produk camni..
seronok jugak dok area KL.. bnyak pilihan..
adehhhh.. nape la y belah2 utara ni kurang nak ada bnde ni..
bkn kurang.. almost takde.. haishhhhh..
Reply With Quote
  #24  
Old 04-19-2010, 09:07 PM
azzudagreat azzudagreat is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 68
Rep Power: 11
azzudagreat is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

betul2..spray itu berkesan....
gambo kucen kat ats tu sgt2 adorable..baik aje deme amik gambo...
Reply With Quote
  #25  
Old 10-17-2011, 12:45 PM
AzeaF's Avatar
AzeaF AzeaF is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 35
Rep Power: 0
AzeaF is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

just my 2 cents...

sebenarnye kita tak perlu special "perfume" IF a cat box is maintained correctly...

the best way to keep the box ODOR FREE, CLEAN IT!!

bau-bauan ni sepatutnye di remove, not to cover it...

kucing ni memiliki deria bau yg amat kuat berbanding manusia and just becoz kita tak bau, it doesnt mean kucing pun tak bau...

added perfume buat kita malas nak bersihkan litter box frequently... bila takde bau, kita pun malas la nak bersihkan selalu..

berapa kerap kena bersihkan...???
cuba tanya diri sendiri, berapa kerap kita flush toilet...??
kita pun taknak blah mcm tu je terus, mesti kena flush...
imagine kucing kita kena berjalan2 di sekeliling sisa dia, sampailah kita tolong buangkan... so, rajin2 la bersihkan toilet diorng ehhh
sbb kucing ni mmg sifat dia PEMBERSIH


kalau kita ada banyak kucing, maka kita perlukan lebih banyak toilet...
kalau tak dpt nak bersihkan toilet diorang in daily basis or sekerap yg mungkin, at least kucing tu ada option toilet lain yg bersih...

bayangkan kita duduk serumah 5-6 org, share satu toilet........

bukan nak boikot produk2 bagus mcm ni... ye la, kdg2 ada tetamu dtg, taknak la buat tetamu rasa tak senang...
memang sesungguhnya technology ni mmg bagus, tapi membuatkan manusia bertambah malas.....
__________________

Last edited by AzeaF; 10-17-2011 at 12:52 PM.
Reply With Quote
  #26  
Old 10-17-2011, 02:47 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

Quote:
Originally Posted by AzeaF View Post
just my 2 cents...

sebenarnye kita tak perlu special "perfume" IF a cat box is maintained correctly...

the best way to keep the box ODOR FREE, CLEAN IT!!

bau-bauan ni sepatutnye di remove, not to cover it...

kucing ni memiliki deria bau yg amat kuat berbanding manusia and just becoz kita tak bau, it doesnt mean kucing pun tak bau...

added perfume buat kita malas nak bersihkan litter box frequently... bila takde bau, kita pun malas la nak bersihkan selalu..

berapa kerap kena bersihkan...???
cuba tanya diri sendiri, berapa kerap kita flush toilet...??
kita pun taknak blah mcm tu je terus, mesti kena flush...
imagine kucing kita kena berjalan2 di sekeliling sisa dia, sampailah kita tolong buangkan... so, rajin2 la bersihkan toilet diorng ehhh
sbb kucing ni mmg sifat dia PEMBERSIH


kalau kita ada banyak kucing, maka kita perlukan lebih banyak toilet...
kalau tak dpt nak bersihkan toilet diorang in daily basis or sekerap yg mungkin, at least kucing tu ada option toilet lain yg bersih...

bayangkan kita duduk serumah 5-6 org, share satu toilet........

bukan nak boikot produk2 bagus mcm ni... ye la, kdg2 ada tetamu dtg, taknak la buat tetamu rasa tak senang...
memang sesungguhnya technology ni mmg bagus, tapi membuatkan manusia bertambah malas.....
Memang betul apa Azeaf cakap.
Toilet kucing nie kena kerap bersihkan untuk keselesaan kucing kita dan juga untuk hygiene purposes.
Tak bermaksud kita pakai nie spray kita malas nak clean litter box.
Litter box memang di bersihkan kerap kali e.g. sekali pagi dan sekali petang dan box juga di cuci setiap minggu sekali. Ada masa dua kali kalo dah berbau sangat. Tujuan spray ini digunakan apabila kita dah selesai membersihkan litter box itu dan nak menghilangkan bau bauan yang tak menyenangkan yang tertinggal
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #27  
Old 10-17-2011, 04:13 PM
AzeaF's Avatar
AzeaF AzeaF is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 35
Rep Power: 0
AzeaF is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

ekceli bukan la malas, its ekceli "out of sight,out of mind issue"....

kadang2 dah buang pun masih ada bau lagi....

do NOT just simply remove poo poo je..urine MUST be discarded also...
kesan yg kena kat dinding2 box tu kena cuci.... kalau ada bleach solution lagi bagus sbb cat urine tak boleh hilang takat basuh dgn air shj...

lepas seminggu, kena buang semua pasir....kalau boleh jgn tunggu sampai seminggu.... lagi cepat lagi bagus.... sebelum refill, kena cuci dulu box tu...
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 03-09-2015, 12:51 PM
AnimalLover1994 AnimalLover1994 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Rep Power: 0
AnimalLover1994 is on a distinguished road
Default Re: Eliminating Odor From Cat Litter Box

Hai binturong ada lg? Saya amat inginkan binturong.. Tahu dimana nak cari? Saya byr harga tinggi
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
World's Best Cat Litter - Where to buy? lynielime Pet Products 66 05-24-2013 01:59 AM
Looking for hooded/covered cat litter box hunnyakhma Pet Products 16 01-11-2011 04:23 PM
Litter Box For Sale June Pet Products 59 12-17-2008 05:36 PM
Cat Litter and Cat Boxes lynielime Cats & Kittens 9 11-18-2008 05:23 PM
Training your cat/kitten to use the litter box ashleywong Training & Behavioral Issues 4 08-11-2008 03:00 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.