Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 03-02-2009, 12:59 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Oohhh...gitu ke caranyer...patutla dapat save time dan sempat mandikan semua dalam satu hari. Janji cuaca mesti betul-betul panas la sampai ke petang kan ? Kalau hujan naya anak2 ko Bareen...bulu separa kering...menggigil tuuuuu..

tapi aku sama mcm Gee gak... tak habis-habis kagum ngan Bareen ni. Kalau Gee kasi Bareen sifu no 1...zai pun nak kasi no 1 jugak laaa...Zai yg dua ekor ni pun lintang pukang bila mandikan durang *sambil salute..tabik spring kat Bareen*(Gee.. jgn jeles hehehe)


Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Tiap sekor guna 1 towel tebal. Towel ni jenis yang cam towel untuk lap kaki kat hotel-hotel. Tebal, keras dan kuat serapannya. Tak selesa kalau diguna untuk kegunaan cam towel biasa.

Aku masa mandi tu lah aku potong kuku. Masa bagi conditioner lah masa sesuai untuk potong kuku sementara nunggu conditioner tu meresap dalam bulu.

Kalau nak ikut, memang lama nak handle yang LH tu. Tapi part mengering guna hair dryer sampai kering aku skip. Lepas mandi, bungkus dengan towel untuk serap air, pas tu blow kejap supaya dia tak sejuk. Mana yang tak suka dengan hair dryer tu, aku lap ngan towel saja. Pas tu biarkan saja mereka kering sendiri. Malam bila bulu dah kering, baru sikat.
Reply With Quote
  #22  
Old 03-02-2009, 02:33 PM
as_serialam's Avatar
as_serialam as_serialam is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 113
Rep Power: 13
as_serialam is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Salam Cik As *huloq la tangan*
bkn apa As...lama giler tak tengok 'lampu nick' you menyala kat forum ni. Kemana menghilangnyer ? Hampir lima purnama hamba tidak bersua dgnmu hehehe..

Big Scratch FOC tu tanda kasehsayang yg tak terhingga dari anak2 ....takpe....tgn kak zai pun dah penuh dgn 'parut kasihsayang tuh'
Hehehehe ingat kehilangan diriku ini tiada sapa yg merindu...tiada sapa yg bertanya...
lalu ku membawa diriku terbang ke angin lalu...cheewahhhhhhhhhh.
*as duk huluq tangan, sambut lah wei Kak Zai*

Ada kat cni lagi....Cuma kebizian bertambah2...
Kat rumah nk on9, x tahu kenapa Celcom BB server nyer teruk bangat...
__________________
DODDY My LoVE
ANGEL mY SwEeTy
CHE TAN NoTtY lOr...
YODA & ELLY RIP....
Reply With Quote
  #23  
Old 03-02-2009, 02:40 PM
catt413 catt413 is offline
Azman
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bandar Sunway
Posts: 29
Rep Power: 0
catt413 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to catt413
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

dah mandi kucen ke belom ? dah.. tiap2 minggu musti bagi mandi.. dah mandi baru wangi.. pakai syampoo cap McLEES wangi dia tahan 3 hari.. kadang2 miss juga pasal outstation..
Reply With Quote
  #24  
Old 03-02-2009, 03:10 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Tiap sekor guna 1 towel tebal. Towel ni jenis yang cam towel untuk lap kaki kat hotel-hotel. Tebal, keras dan kuat serapannya. Tak selesa kalau diguna untuk kegunaan cam towel biasa.

Aku masa mandi tu lah aku potong kuku. Masa bagi conditioner lah masa sesuai untuk potong kuku sementara nunggu conditioner tu meresap dalam bulu.

Kalau nak ikut, memang lama nak handle yang LH tu. Tapi part mengering guna hair dryer sampai kering aku skip. Lepas mandi, bungkus dengan towel untuk serap air, pas tu blow kejap supaya dia tak sejuk. Mana yang tak suka dengan hair dryer tu, aku lap ngan towel saja. Pas tu biarkan saja mereka kering sendiri. Malam bila bulu dah kering, baru sikat.
oh begitu
Reply With Quote
  #25  
Old 03-02-2009, 03:18 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Oohhh...gitu ke caranyer...patutla dapat save time dan sempat mandikan semua dalam satu hari. Janji cuaca mesti betul-betul panas la sampai ke petang kan ? Kalau hujan naya anak2 ko Bareen...bulu separa kering...menggigil tuuuuu..
Tak lak aku tunggu cuaca panas pun. Kang aku lah berpeloh. Kalau badan dah berpeloh, bulu melekat ke badan. Gosok lengan, bukan daki kuar tapi bulu mengumpal....

Kucing akan sejuk kalau kulit dia basah. jadi lepas mandi blow dry supaya dia tak sejuk. Masa mandi pun sama gak. Mula siram tu, cuma bulu yang basah. Jadi 1st shampoo, kulit tak sejuk kena air. Cuma masa bilas dan 2nd syampoo, kulit akan basah. Masa nih, kucing tak sejuk lagi, jadi leh dapat shampoo. Bila bilas untuk bagi conditioner, kucing akan mula sejuk dan bila bilas conditioner kucing akan start mengigil. Masa nih lah kena cepat-cepat bilas dan terus bungkus dengan towel. Bila air dah diserap oleh towel, blow dgn hairdryer supaya badan dia hangat balik. Kucing takkan menggigil walaupun bulu separa basah....

Nasib aku kira baik dah, 13 ekor tu tak sekor pun melawan masa mandi. mengeow tu biasalah, yang kena mandi ngeow, yang dok luar bilik mandi pun ngeow....

Cuma si boyot Oren ni saja yang lom mandi. Muka comot, dok asyik menyontot mangkuk kibble dan ayam kukus.....

Reply With Quote
  #26  
Old 03-02-2009, 03:32 PM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 13
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

minggu ni tak sempat nak mandi kan anak2 bulus..minggu depan laa..4 ekor pun dah mcm2 ragam..saya gunakan cara yg sama mcm bareen buat.. lap dgn towel jer..
Reply With Quote
  #27  
Old 03-02-2009, 03:36 PM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 12
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

huwaaaa belommm! tania aku tuh last mandi awal bulan satu haritu, klu x silap dlm masa semggu aku amik dia..lame dh x mandi bdak2 tuh, bau pun masyammmm,huhu tapi best! lagi 4 ekor, King Leonidas dh mandi masa amik haritu, Saloma pun dh mandi, Scrappy n Coco je x mndi lg.takut aa nk mandikn.ader limit x umor brp bulan bru leh mandi?
Reply With Quote
  #28  
Old 03-02-2009, 03:57 PM
ZuHRaH's Avatar
ZuHRaH ZuHRaH is offline
Cat Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kuala Terengganu
Posts: 135
Rep Power: 12
ZuHRaH is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ZuHRaH
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

huhuhu... belum mandi gak.... da sebulan dah comot tak mandi...skrg ni cuaca tengah hujan.... tunggu cuaca kembali panas baru bleh mandikan dia... of course tunggu hari cuti gak... salute to bareen sebab.. 13 ekor sekaligus... i, comot yg sekor ni pun 'seriau' dalam bathroom
Reply With Quote
  #29  
Old 03-02-2009, 06:06 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Sapa-sapa yang lom mandikan kucing dan yang gunakan littercat yang clumping dan berdebu, keringkan kucing sekering-keringnya terutama pada bahagian paws dan perut. Kalau boleh, jangan biarkan dia masuk litterbox dalam keadaan yang lembap, debu akan senang melekat pada kaki dan bulu. Debu ini pulak akan dijilat oleh kucing masa dia grooming bulunya yang lembap dan menjilat celah paws. Secara tidak langsung akan menelan debu dan pasir littersand ini.

Ini adalah satu bala pada kesihatan kucing dan pada kesihatan tuannya, yang boleh dielakkan.

Tidak ada dicatat pada pek littersand tetapi kucing yang mengguna littersand berpasir harus dimandi lebih kerap daripada kucing tak gunakan littersand, e.g. yang guna tandas manusia, yang melepas kat luar, yang guna shreded paper.

Fikir-fikirlah....
Reply With Quote
  #30  
Old 03-02-2009, 08:07 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Oohhh...gitu ke caranyer...patutla dapat save time dan sempat mandikan semua dalam satu hari. Janji cuaca mesti betul-betul panas la sampai ke petang kan ? Kalau hujan naya anak2 ko Bareen...bulu separa kering...menggigil tuuuuu..

tapi aku sama mcm Gee gak... tak habis-habis kagum ngan Bareen ni. Kalau Gee kasi Bareen sifu no 1...zai pun nak kasi no 1 jugak laaa...Zai yg dua ekor ni pun lintang pukang bila mandikan durang *sambil salute..tabik spring kat Bareen*(Gee.. jgn jeles hehehe)
uhukk uhuk!! tersedaq plak..patot laa mcm mengidam je nak masuk sini sebelum balik keja ni.. ada owang sebot rupanya!

Baru semalam mandikan 6 ekor kitten.. dr kol 10 pagi.. sampai kol 3 petang.. Abis basah lencun baju sbb anak kucing manjat ke badan tak hingat.. Suara sorang2 mcm nak kena semelih.. puas ckp dan belai.. tak gheti basa toi.. takat sekor dua je la yg ikut kata yg lain.. menjerit2! Yg mak bapak kucing lagi 4 ekor tu kena tunggu minggu lagi 1.. sbb towel semuaaa dah basah hahahahah! musim2 ujan ni.. towel payah nak kering. Sbb towel2 tu tiap hari berganti tempat tidor anak kucing.. so always rolling la.. Belakang rumah banyak towel2 di ampaian.. terasa mcm keja kat salun pulak tp kat salun depa guna towel gud morning.. kita pulak guna bapak towel ekekekekek.. Anak tucen yr baru sebulan 2 ekor lagi tak de la mandi .. takat lap2 je hehe..

Mcm nak tunjuk je gambo tangan2 ku calar balar kat sini tapi apakan daya.. kang lain citer .. takut ternampak calar yg lain ekekekekeekek..
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #31  
Old 03-02-2009, 08:12 PM
rozzygee's Avatar
rozzygee rozzygee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2008
Location: Selayang Heights
Posts: 548
Rep Power: 12
rozzygee is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
mengeow tu biasalah, yang kena mandi ngeow, yang dok luar bilik mandi pun ngeow....
samehhhhhhhhhhhhhh... tuan dia pun mengeowwwwwwwww gakkk!
__________________
The way you handle the problem that matters most not the quantity of problem solved.. (http://dearcats.blogspot.com)
Reply With Quote
  #32  
Old 03-02-2009, 08:45 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Cuma si boyot Oren ni saja yang lom mandi. Muka comot, dok asyik menyontot mangkuk kibble dan ayam kukus.....

ala cute nyeeeeeee
Reply With Quote
  #33  
Old 03-02-2009, 09:28 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by catt413 View Post
dah mandi kucen ke belom ? dah.. tiap2 minggu musti bagi mandi.. dah mandi baru wangi.. pakai syampoo cap McLEES wangi dia tahan 3 hari.. kadang2 miss juga pasal outstation..
Emmmm...amboi wanginyer bau. Rupernye bau kucen catt413....nak panggil nama apa ni ? Tu mcm nama mutant jer...siap ada nombor lagi. Kak zai cuma kenal Blackie007 saja yg bernombor kat sini *Hye..Blackie *

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
minggu ni tak sempat nak mandi kan anak2 bulus..minggu depan laa..4 ekor pun dah mcm2 ragam..saya gunakan cara yg sama mcm bareen buat.. lap dgn towel jer..
Takpe...kak zai maafkan....tapi minggu depan kene mandikan kucing tu...tau ....promise ???

Quote:
Originally Posted by namakuAriff View Post
huwaaaa belommm! tania aku tuh last mandi awal bulan satu haritu, klu x silap dlm masa semggu aku amik dia..lame dh x mandi bdak2 tuh, bau pun masyammmm,huhu tapi best! lagi 4 ekor, King Leonidas dh mandi masa amik haritu, Saloma pun dh mandi, Scrappy n Coco je x mndi lg.takut aa nk mandikn.ader limit x umor brp bulan bru leh mandi?
Kak zai tengok kucen comot jer terus mandi. Kitten below 1 months kalau comot lap2 jer la. Jgn biarkan camtu. Berapa umur Scrappy n Coco tu? Yang nama Saloma pun ada kucen Ariff? Wahhhh....suruh nyanyi sikit lagu 'Tiru Macam Saya'

Quote:
Originally Posted by ZuHRaH View Post
huhuhu... belum mandi gak.... da sebulan dah comot tak mandi...skrg ni cuaca tengah hujan.... tunggu cuaca kembali panas baru bleh mandikan dia... of course tunggu hari cuti gak... salute to bareen sebab.. 13 ekor sekaligus... i, comot yg sekor ni pun 'seriau' dalam bathroom
Comottttttt belajar mandi sendiri je laaa...harapkan mommy (mommy ke daddy nie?) tu lagi sebulan pun lom tentu dapat mandi...kalau tak pun meh dok ngan mommy zai....seminggu sekali gerenti dapat mandi.

Last edited by adamyala; 03-03-2009 at 07:21 AM.
Reply With Quote
  #34  
Old 03-02-2009, 09:35 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Boyotnye si olen ni Bareen. Bila nak mandikan dia? cumel la muka dia, posing macam cleopatra...siap pandai wat muka stim lagik....
Quote:
Originally Posted by Bareen View Post

Cuma si boyot Oren ni saja yang lom mandi. Muka comot, dok asyik menyontot mangkuk kibble dan ayam kukus.....


Last edited by adamyala; 03-03-2009 at 07:10 AM.
Reply With Quote
  #35  
Old 03-02-2009, 09:37 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Kalau tak nak sebut pun, tersebut jugak namamu itu Gee. Sebab.....kau selalu di hatiku....

Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post
uhukk uhuk!! tersedaq plak..patot laa mcm mengidam je nak masuk sini sebelum balik keja ni.. ada owang sebot rupanya!

Baru semalam mandikan 6 ekor kitten.. dr kol 10 pagi.. sampai kol 3 petang.. Abis basah lencun baju sbb anak kucing manjat ke badan tak hingat.. Suara sorang2 mcm nak kena semelih.. puas ckp dan belai.. tak gheti basa toi.. takat sekor dua je la yg ikut kata yg lain.. menjerit2! Yg mak bapak kucing lagi 4 ekor tu kena tunggu minggu lagi 1.. sbb towel semuaaa dah basah hahahahah! musim2 ujan ni.. towel payah nak kering. Sbb towel2 tu tiap hari berganti tempat tidor anak kucing.. so always rolling la.. Belakang rumah banyak towel2 di ampaian.. terasa mcm keja kat salun pulak tp kat salun depa guna towel gud morning.. kita pulak guna bapak towel ekekekekek.. Anak tucen yr baru sebulan 2 ekor lagi tak de la mandi .. takat lap2 je hehe..

Mcm nak tunjuk je gambo tangan2 ku calar balar kat sini tapi apakan daya.. kang lain citer .. takut ternampak calar yg lain ekekekekeekek..
Reply With Quote
  #36  
Old 03-02-2009, 09:40 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Sapa-sapa yang lom mandikan kucing dan yang gunakan littercat yang clumping dan berdebu, keringkan kucing sekering-keringnya terutama pada bahagian paws dan perut. Kalau boleh, jangan biarkan dia masuk litterbox dalam keadaan yang lembap, debu akan senang melekat pada kaki dan bulu. Debu ini pulak akan dijilat oleh kucing masa dia grooming bulunya yang lembap dan menjilat celah paws. Secara tidak langsung akan menelan debu dan pasir littersand ini.

Ini adalah satu bala pada kesihatan kucing dan pada kesihatan tuannya, yang boleh dielakkan.

Tidak ada dicatat pada pek littersand tetapi kucing yang mengguna littersand berpasir harus dimandi lebih kerap daripada kucing tak gunakan littersand, e.g. yang guna tandas manusia, yang melepas kat luar, yang guna shreded paper.

Fikir-fikirlah....
Baeekkkkk Sifuuuuuuuu....
Reply With Quote
  #37  
Old 03-02-2009, 10:03 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
ala cute nyeeeeeee
mmg cute kan cikgu...si olen boyot tu....
kucen cikgu bila nak mandi ?
Reply With Quote
  #38  
Old 03-03-2009, 12:57 AM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Talking Re: dah mandi kucen ke belom ?

Minggu ni kucin kami dak mandi sb ujan lebatttttttttt........ 3-3 ekoq dah celcema.... KJ Boy paling kerap kna mandi... (3x per week) sb keje dia asik uk2 jek..busyukkk
Che Kiah pandai jga bulu... wangian syampoo tahan 1 week..

Bro Bareen....ya Ampun.... BOYOT nyer... muka dia pun mcm dah sengkak sgt peyut....
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote
  #39  
Old 03-03-2009, 07:17 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by shareen_natasha View Post
Minggu ni kucin kami dak mandi sb ujan lebatttttttttt........ 3-3 ekoq dah celcema.... KJ Boy paling kerap kna mandi... (3x per week) sb keje dia asik uk2 jek..busyukkk
Che Kiah pandai jga bulu... wangian syampoo tahan 1 week..
Pheeeweeetttt !!! Che Kiah pandai menjaga ketrampilan..bulu berkilat...wangi pulak tuuuu....cium cikit Che Kiah ..muah muah
Reply With Quote
  #40  
Old 03-03-2009, 09:26 AM
namakuAriff's Avatar
namakuAriff namakuAriff is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shah Alam
Posts: 147
Rep Power: 12
namakuAriff is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to namakuAriff
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

kak zai, saloma tuh nk kuwa suara pun payah,lagi nak suruh nyanyi hehehe tapi ya Allah, melantak mcm semggu tak jumpa makanan hahaha! scrappy coco tu bru masuk 3 minggu, tapi badan alahai, cenonitnyer,saya pun risau gak.. haa lagi satu nk tnya kalau buleh la,kalau x boleh takpe kenapa badan king leonydas saya tu, bulu dia kaler putih dah jadi cam kekuningan sikit..kenapa yer?especially bulu kat bahagian bwh badan.xkan nk kene mandikan pakai clorox?huahuahua
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.