Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-22-2011, 05:59 PM
miz yoyoi miz yoyoi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kluang,Johor
Posts: 12
Rep Power: 0
miz yoyoi is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

kak yan...comeiinye cheezy!!mesti manjekn..kembar die lak xleh jauh dr bpk die..dl ad kembar sllu bersame kui3...sllu2 la post pic die ye..
Reply With Quote
  #22  
Old 05-22-2011, 09:23 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by miz yoyoi View Post
kak yan...comeiinye cheezy!!mesti manjekn..kembar die lak xleh jauh dr bpk die..dl ad kembar sllu bersame kui3...sllu2 la post pic die ye..
Nurul...mmg cepat dia membesar tau...mmg manje sangat2, tido pun dgn akk kat tgh2 katil dia suka port ats bantal peluk, pastu nt dia klu x tido dia wat hal sendiri,suka2 dia nk panjat kat mana, kdg2 dia tido menenggek ats badan akak n abang...kadang2 atas kepala akak n abang...lantaklah....hihihi cian velvet sorang2 x de kawan sebaya dia...kembar velvet dh besar, velvet camne rupa dia sekarang agaknya...
Reply With Quote
  #23  
Old 05-23-2011, 12:12 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Tiha biznes dh berkembang nampaknya...bagus2...akak will keep on order ya..Insyaallah... Anak saya Cheezy dah makin besar, kuat makan tapi control jugak takut obese nanti sebab belum 4 bulan pun...2 minggu lepas antar dia grooming pastu balik je terus dia lepak 1 hari tido melepek jek...bangun pun utk pegi toilet n makan pastu tido balik...mak aiihhh macam kena dera masa grooming dia, abis tangan adik tu kena cakar(ehhhh sapa yang dera sapa ekk.hihihi) amboiii...x padan dengan kecik dia tau tp esoknye dia dh aktif balik...
baru ingat nak merajuk dgn kak yan...hehe....
x bergerak pun forum ni....
owh thank you kak... looking forward to meet you...

wah hantar grooming kat mana tu?
ada orang suggest kan, nak pergi spay atau neuter, hantar dekat Vet sebelah Root Mastiff tu....
Reply With Quote
  #24  
Old 05-23-2011, 09:53 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Alamak!!! been busy la lately, dengan biznes, dengan si bulu kecik ni...sempat jengok2 gitu2 jek...apapun tetap mengikuti perkembangan petfinder ni...Tiha biznes dh berkembang nampaknya...bagus2...akak will keep on order ya..Insyaallah... Anak saya Cheezy dah makin besar, kuat makan tapi control jugak takut obese nanti sebab belum 4 bulan pun...2 minggu lepas antar dia grooming pastu balik je terus dia lepak 1 hari tido melepek jek...bangun pun utk pegi toilet n makan pastu tido balik...mak aiihhh macam kena dera masa grooming dia, abis tangan adik tu kena cakar(ehhhh sapa yang dera sapa ekk.hihihi) amboiii...x padan dengan kecik dia tau tp esoknye dia dh aktif balik...
comelnyaaaa cheezyyy....
Reply With Quote
  #25  
Old 05-25-2011, 01:04 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

semalam sy gi sin aquatic tuh beli bw sket sementara nak tunggu stok from tihah...so saya tanya berapa harga..tokey ckp..rm15/kg.
So saya pon ckp "eh..kwn saya bagitau murah jer..cuma rm12jer/kg..?"
Tokey " Siapa nama kawan you tu?"
Saya "kawan saya nama Yan"
Tokey "oh Yan ke..oklaaah..."

Heheh..so sorry pd yan terpaksa guna nama you..nak murah ler katakan...jgn marah ye...Tapi tokey tuh takut jugak nak bagi murah..takut org marah dia spoil market.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-25-2011, 03:25 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
semalam sy gi sin aquatic tuh beli bw sket sementara nak tunggu stok from tihah...so saya tanya berapa harga..tokey ckp..rm15/kg.
So saya pon ckp "eh..kwn saya bagitau murah jer..cuma rm12jer/kg..?"
Tokey " Siapa nama kawan you tu?"
Saya "kawan saya nama Yan"
Tokey "oh Yan ke..oklaaah..."

Heheh..so sorry pd yan terpaksa guna nama you..nak murah ler katakan...jgn marah ye...Tapi tokey tuh takut jugak nak bagi murah..takut org marah dia spoil market.
aquatic ni kat mana eh? aritu kak yan ada cakap tapi x dapat nak imagine la...
haha x pe lah...kak yan x marah punya.... kan kak yan?
takut spoil market?
Reply With Quote
  #27  
Old 05-25-2011, 05:21 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
aquatic ni kat mana eh? aritu kak yan ada cakap tapi x dapat nak imagine la...
haha x pe lah...kak yan x marah punya.... kan kak yan?
takut spoil market?
sin aquatic tuh , kalu dr tempat awak...naik flyover yg kalu ke kanan gi tesco, kita gi kiri pas tu bla2...heheh.aritu ada org bagi explain..so sya bukak google earth and tgk..br paham..
Reply With Quote
  #28  
Old 05-26-2011, 01:55 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
sin aquatic tuh , kalu dr tempat awak...naik flyover yg kalu ke kanan gi tesco, kita gi kiri pas tu bla2...heheh.aritu ada org bagi explain..so sya bukak google earth and tgk..br paham..
haha.... ni yang dekat megah ria tu eh.?
Reply With Quote
  #29  
Old 05-26-2011, 07:06 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
haha.... ni yang dekat megah ria tu eh.?
yep...kira ok laa.kalau terdesak tuh leh gak ushar ke sana...
Reply With Quote
  #30  
Old 05-28-2011, 09:39 AM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

X yah majuk2 Tihah...Im always here...Akak bawak Cheezy pegi grooming kat tmn scientex tu nama dia Ila, mandi,potong kuku, cuci telinga kena RM30 okay ke tu...adik tu peramah dia bagi tips cara mandi, cuci telinga n potong kuku yang betul...2nd time mandi buat sendiri.
Klinik kat sebelah root mastiff tu ye, tuhari akak pergi dia tutup or ingatkan dah tutup terus sb nampak banyak sampah kat depan klinik dia...
Bob...awak guna nama Yan ye...hihihi ...ya ya jek tokey tu entah kenal nama Yan atau tidak tapi baguz ek Bob sebut nama Yan terus dia bagi jugak...kakakaka...yang Bob confident jek kalau sebut nama Yan boleh dapat discount...Kelmarin pun beli kat sana lagi sementara tunggu stok Tiha.
Reply With Quote
  #31  
Old 05-28-2011, 01:07 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
X yah majuk2 Tihah...Im always here...Akak bawak Cheezy pegi grooming kat tmn scientex tu nama dia Ila, mandi,potong kuku, cuci telinga kena RM30 okay ke tu...adik tu peramah dia bagi tips cara mandi, cuci telinga n potong kuku yang betul...2nd time mandi buat sendiri.
Klinik kat sebelah root mastiff tu ye, tuhari akak pergi dia tutup or ingatkan dah tutup terus sb nampak banyak sampah kat depan klinik dia...
Bob...awak guna nama Yan ye...hihihi ...ya ya jek tokey tu entah kenal nama Yan atau tidak tapi baguz ek Bob sebut nama Yan terus dia bagi jugak...kakakaka...yang Bob confident jek kalau sebut nama Yan boleh dapat discount...Kelmarin pun beli kat sana lagi sementara tunggu stok Tiha.
hehehe..bob buat2 konpiden jer..tapi saspen gak takut tokey tuh kenal muka tapi x kenal nama..sekali tgk2 dia bagi... len kali yan pegi ckp ler ngan tokey tuh.."kwn i ada dtg x?..i suruh dia dtg sini sebut nama i, Yan.."
silap2..BW dia bagi pree jer..
Reply With Quote
  #32  
Old 05-28-2011, 01:14 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Guys...
Saya baru balik dari Permas Animal Hospital untuk buat vaccine n deworm Cheezy, terlanjur tu saya suruh Dr Foo check telinga Cheezy yang selalu dia garu bagai nak gila sampai berdarah, terkejut saya apa yang ada dalam telinga dia...mak aihhh...mengemit2 mites dia, so dr bersihkan telinga n bagi ubat telinga. Total charge Deworm RM5 + Vaccine RM40 + Cuci Telinga RM10 + Ubat Earmites Oridermyl RM40 =RM95.00

Dr. Foo very nice n friendly...n handle Cheezy wif care...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02212.jpg
Views:	161
Size:	44.4 KB
ID:	10988   Click image for larger version

Name:	DSC02213.jpg
Views:	152
Size:	25.6 KB
ID:	10989   Click image for larger version

Name:	DSC02214.jpg
Views:	168
Size:	141.8 KB
ID:	10990   Click image for larger version

Name:	DSC02216.jpg
Views:	163
Size:	58.1 KB
ID:	10991  
Reply With Quote
  #33  
Old 05-28-2011, 01:32 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Guys...
Saya baru balik dari Permas Animal Hospital untuk buat vaccine n deworm Cheezy, terlanjur tu saya suruh Dr Foo check telinga Cheezy yang selalu dia garu bagai nak gila sampai berdarah, terkejut saya apa yang ada dalam telinga dia...mak aihhh...mengemit2 mites dia, so dr bersihkan telinga n bagi ubat telinga. Total charge Deworm RM5 + Vaccine RM40 + Cuci Telinga RM10 + Ubat Earmites Oridermyl RM40 =RM95.00

Dr. Foo very nice n friendly...n handle Cheezy wif care...
leh tahan gak rega dia ek?...dr.foo mmg ok...bob pon kebanyakkan kucing2 hantar kat dia...mmg friendly...
Reply With Quote
  #34  
Old 05-28-2011, 01:51 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
leh tahan gak rega dia ek?...dr.foo mmg ok...bob pon kebanyakkan kucing2 hantar kat dia...mmg friendly...
Pejam mata je la time nak keluarkan RM tu, lebih lagi ujung2 bulan ni tapi nak buat camana sayang punya pasal...abang yan sampai kata...haiiii manusia kalu demam pun susah nak pegi klinik takut nak keluar RM ini kucing pun gi klinik...hubby plak rilex je, senyum jek bila tengok bill cheezy......
Next two weeks kena pegi klinik lagi buat checkup untuk treatment earmites...ubat yang dia bagi tu kena bagi 2 x sehari...dlm beberapa hari dah ok
Reply With Quote
  #35  
Old 05-28-2011, 02:05 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Pejam mata je la time nak keluarkan RM tu, lebih lagi ujung2 bulan ni tapi nak buat camana sayang punya pasal...abang yan sampai kata...haiiii manusia kalu demam pun susah nak pegi klinik takut nak keluar RM ini kucing pun gi klinik...hubby plak rilex je, senyum jek bila tengok bill cheezy......
Next two weeks kena pegi klinik lagi buat checkup untuk treatment earmites...ubat yang dia bagi tu kena bagi 2 x sehari...dlm beberapa hari dah ok

hehehe...samerlaa...bob sendiri kalu demam pon tahan telan panadol jer..kalu gi klinik pon gi klinik kerajaan..nak jimat punya pasal....tapi kalu kucing...sekali hantar..x pernahnya kurang RM50...
Reply With Quote
  #36  
Old 05-28-2011, 07:09 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

sedikit selingan..kpd johorean pet lovers..mari kita sama2 sign petition to stop animal abuse..
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5735
Reply With Quote
  #37  
Old 05-29-2011, 01:22 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 10
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
sedikit selingan..kpd johorean pet lovers..mari kita sama2 sign petition to stop animal abuse..
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=5735
Done...
Reply With Quote
  #38  
Old 06-12-2011, 09:11 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 12
tediber is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Tumpang pemberitahuan di sini ya warga Johor terutamanya JB.

CATS SPEUTERING DAY JB

Masa
2hb Julai 10.00 pagi - 6.00 ptg
Lokasi
Dr Rajeswary
University Veterinary Clinic, No 28 Jalan kebudayaan 18, Taman Universiti, 81300 Skudai JB
Dianjurkan Oleh:
Kucing Terbiar & Anjing Jalanan

Maklumat Lanjut

Male RM40
Female RM70 and above
Additional fee if on heat, pregnant etc

Terms and Condtion :
1) Kucing kampung only. No mix breed, long-haired or semi-long haired.
2) Limited to 12 cats only.
3) Max weight is 4.5kg only.

Other than stated above, you'll be charge as normal fee.

If u're interested, emel Cik TeDi at ktaj0311@gmail.com
1) Full name as stated in ic + ic number
2) Hp number
3) Cats' name, sex and age
4) Photo of the cats to spay/neuter

Penyertaan adalah terhad.Jika anda berminat untuk mengembiri kucing dengan caj yang murah sila daftar segera. DI nasihatkan agar membaca syarat berkenaan dengan teliti.

Terima kasih.
__________________
[

Last edited by tediber; 06-19-2011 at 09:06 AM. Reason: Tukar Tarikh program
Reply With Quote
  #39  
Old 06-13-2011, 10:09 AM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 10
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

wah..very good deal...sesaper yg byk kucing kg berkeliaran asik beranak jer tuh..leh la bwk..dah murah abis dah tuh..
Reply With Quote
  #40  
Old 06-13-2011, 03:28 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

great! ada 1 jantan stray ni sibuk bertandang ke rumah...hihi....
insyallah saya hantarkn kalau ada budget lebih...

kalau datang je tengok boleh x?

mesti best kan...

by the way, normal charge tu berapa ya?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi to all pet rescuers and forumers Dongdong86 Member Introductions 8 12-26-2011 05:44 AM
Minta Tolong Sikit All Forumers June Coffee Room 46 07-20-2010 12:46 AM
Today is a day for Celebration PetFinder 1st Anniversary and DIMB PetFinder Awards. dog is my buddy Events 10 04-27-2009 12:10 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.