Home   Find A Pet    Forum   WAGazine   Medical   Classifieds   Store
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Memorial

Pet Memorial Share with us the grief on the loss of your pet, and may it be dearly and lovingly remembered forever.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-06-2010, 03:10 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 10
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..


maafkan mummy sbb tak dpt nak menjaga oyen dgn baik...
maafkan mummy sbb tak hantar oyen ke vet bila da nmpk oyen lemah smlm..
maafkan mummy sbb tak ksh oyen tompang menyusu dgn chula, mummy ikot ckp vet syg..oyen ade kurap, jd vet suruh mummy asingkan oyen dr yg lelain...mummy terlupe yg oyen masih kecil, masih perlu menyusu..sesungguhnye tindakan bodoh mummy tu menyebabkan mummy kehilangan oyen selama-lamanye ;( ;(

lepas ni..takde lg oyen dekat rumah kita..
takde lg suara oyen memekik2 dr bilik suruh tgk oyen dgn tam2..
takde lg oyen yg selalu mummy selitkan utk tompang menyusu dgn chula..
takde lg sume tu oyen..
tp...
oyen hanye hilang di amummy, tp tidak di hati mummy, daddy dgn yg lelain....
mummy tau, oyen pegi utk berada di tmpt yg lebih baik..
oyen pergi sebab oyen tak nakk susahkan hati mummy tgok oyen sakit...
oyen pergi sebab dah smp masanya utk oyen berjumpe dgn Pencipta oyen ;( ;( ;(

mummy akn sentiase rindu pd oyen..mummy redha dgn pemergian oyen...semoga tenang di sane syg..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	;)2660.jpg
Views:	155
Size:	52.8 KB
ID:	9613  

Last edited by June; 07-07-2010 at 02:57 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2010, 03:34 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 11
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

R.I.P oyen
semoga oyen berbahagia di alam baru.
jgn pernah menyesal tentang apa yang terjadi.
redhakanlah pemergiannya.
kita sudah berusaha yang selebihnya Tuhan yang tentukan.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2010, 03:54 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 9
Baby is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Menitis air mata bila baca ni.. Takpe oyen akan lebih bahagia bersama rakan2 yg lain disana.. Sy pn penah melalui saat2 sedih mcm ni.. Redhai la pemergian oyen.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2010, 05:03 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Sedeynya membaca
Naper ngan oyen Miss Pasola...
Dia sakit ke?
Banyak banyak bersabar ye....
Tuhan lebih menyayanginya....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 07-06-2010, 10:48 PM
luvnett's Avatar
luvnett luvnett is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 301
Rep Power: 9
luvnett is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..


Sungguh menyentuh perasaan..
Semoga tabahkan hati.. relakan pemergian Oyen..
RIP oyen..Semoga bahagia di sana
Reply With Quote
  #6  
Old 07-06-2010, 10:54 PM
hani14 hani14 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2010
Location: Klang
Posts: 190
Rep Power: 9
hani14 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hani14 Send a message via Skype™ to hani14
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

takziah atas kehilangan oyen.. jgn bersedih yer.. kak hani pernah mengalaminya dan dapat merasakan perasaan sedih ni. semoga kenangan bersamanya tetap abadi disanubari dan dapat mengubat rindu dihati..
Reply With Quote
  #7  
Old 07-06-2010, 11:03 PM
tediber tediber is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bandaraya Melaka Bersejarah
Posts: 164
Rep Power: 10
tediber is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

:((

R.I.P Oyen.

Saya ada kucing nama Dak Oyen.
Hilang tidak dapat di kesan.

Denagrnya jiran yang jauh sedikit sudah buang. :(((
Tanya tidak mengaku. Tapi ada saksi yg beritahu. :((
Sampai ke sudah tidak jumpa! :((
__________________
[
Reply With Quote
  #8  
Old 07-06-2010, 11:04 PM
AleenAim AleenAim is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 92
Rep Power: 9
AleenAim is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

menitis air mata leen baca thread nie...nape ngn oyen kak??hope akak&family rela'n pemergian oyen...dia akn bahagia d sana..
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2010, 09:44 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 10
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

mekaseh linda, baby, k.nurul, luvnett, hani14, tediber n aleenaim...mmg kita redha dgn pemergian oyen..infact masa mlm sebelum dia pegi tu kite tido dgn die..letak dia kat sebelah takut dia nak bergerak ke apa atau dia merengek ke senang kita sedar..sedar2 bangun pg je dia dah takde, mmg meraung la

tak pasti apa punca dia mati, tp sabtu lepas ada bwk dia pi vet cucuk sebab dia byk kurap..mungkin bdn dia tak berapa kuat kot nak serasi dgn ubat tu..sebab dia kitten lg, rasanye dlm sebulan lebeh cmtu...patutnye masih nyusu..tp dah dokter kata suruh asingkan dia dr kucing lain2 takut berjangkit kite pon asingkan la..padahal sebelum tu mmg bagi dia tompang nyusu dgn ade 1 kucing kt rumah ni...

oyen tu baru je kite jumpa somewhere dekat area rumah kita ni..tgh2 malam dok mengiau2 kat tangga...dah berapa lama kat situ tak tau la..kite pon amek lah bwk balik..dah niat nak jage elok2..lagi pulak lom ade kucing kaler oren..tu yang happy sangat mase jumpe die..yelah cecita nak ade kucing kaler oren htermakbul..walaupun badan dia penuh kurap ke apa tak kesah lah sebab da memamg niat nak jaga dia...yang wat kite agak terkilan tu sebab dia mati dalam penjagaan kita..mati dalam tempat yang agak selamat untuk dia compare dengan kat luar tu yang dia lebih terdedah kepada bahaya sebab dia masih kecik belum tau nak cari makan sendiri ke apa, tu yang wat kita agak terkilan sikit


semalam pening cari tempat kat mane nak tanam si oyen, duduk rumah tinggi mana nak cari tanah...last2 tawakal tanam dia dekat padang permainan blakang rumah..harap2 selamat lah tanam dia kat situ...harap2 takde la anjing yang nak gali2 kubur dia

Last edited by June; 07-07-2010 at 02:54 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-07-2010, 10:41 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 14
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
mekaseh linda, baby, k.nurul, luvnett, hani14, tediber n aleenaim...mmg kite redha dgn pemergian oyen..infact ms mlm sblom die pegi tu kite tido dgn die..ltak die kt sebelah tkut die nk bgerak ke ape atau die merengek ke senang kite sedar..sedar2 bgun pg je die da xde, mmg meraung la

x pasti ape punca die mati, tp sabtu lepas ade bwk die p vet cucuk sbb die byk kurap..mungkin bdn die x bp kuat kot nk serasi dgn ubat tu..sbb die kitten lg, rsnye dlm sebulan lebey cmtu...patutnye masih nyusu..tp da dokter kate suruh asingkan die dr kucing lain2 takut bjangkit kite pon asingkan la..padehal sebelum tu mmg bagi die tompang nyusu dgn ade 1 kucing kt rumah ni...

oyen tu baru je kite jumpe sumwhere dkt area rumah kite ni..tgh2 malam dok mengiau2 kat tangge...da bape lame kat situ xtau la..kite pon amek la bwk balik..da niat nk jage elok2..lagi pulak lom ade kucing kaler oren..tu yang happy sangat mase jumpe die..yelah cecite nak ade kucing kaler oren da termakbul..walaupun bdn die penuh kurap ke ape x kesah la sbb da memamg niat nak jage die...yang wat kite agak terkilan tu sbb die mati dalam penjagaan kite..mati dalam tempat yang agak selamat untuk die compare dengan kat lua tu yang die lebih terdedah kepada bahaya sebab die masih kecik belum tau nak cari makan sendiri ke ape, tu yang wat kite agak terkilan sikit


semalam pening cari tempat kat mane nak tanam si oyen, duduk rumah tinggi mn nk cari tanah...las2 tawakal tanam die dekat padang permainan blakang rumah..harap2 selamat la tanam die kat situ...harap2 takde la anjing yang nak gali2 kubur die
Siannya si Oyen tu.
Biar pun dia dah pergi at least dia dapat rasa kasih sayang dari Pasola untuk seketika.
Mmmm Vet ada timbang berat badannya sebelum bagi injection ke? Kalo nak cucuk selalunya kena timbang dulu untuk pastikan dosage yang betul di suntik ke dalam badan kucing.
Kalo tak timbang takut overdose
Satu lagi...selalunya kalo anak kucing di bawah umur 3 bulan, Vet tak akan cucuk tau sebab badan ank kucing tu tak kuat lagi. Paling paling Vet akan bagi shampoo untuk mandikan atau ubat telan je.
Apa apa pun ... benda dah terjadi... harap Oyen bahagia ngan penciptanya.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #11  
Old 07-07-2010, 11:12 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 10
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Siannya si Oyen tu.
Biar pun dia dah pergi at least dia dapat rasa kasih sayang dari Pasola untuk seketika.
Mmmm Vet ada timbang berat badannya sebelum bagi injection ke? Kalo nak cucuk selalunya kena timbang dulu untuk pastikan dosage yang betul di suntik ke dalam badan kucing.
Kalo tak timbang takut overdose
Satu lagi...selalunya kalo anak kucing di bawah umur 3 bulan, Vet tak akan cucuk tau sebab badan ank kucing tu tak kuat lagi. Paling paling Vet akan bagi shampoo untuk mandikan atau ubat telan je.
Apa apa pun ... benda dah terjadi... harap Oyen bahagia ngan penciptanya.....
k.nurul, ade..dia mmg ade timbang sblom tu..pas cucuk tu kite ade tanye gak takde ubat sampingan ke mcm krim ke ape..die kate takde tp kan repeat cucuk lg next week..nmpknye tam2 je la yg kita dpt antar utk next appointment ye la kak, benda da nak jadi & dah jadi pon..redha je lah
slame ni tgk org lain yg kehilangan, skrkg dah rasa sendiri baru tau cmne rasanye bila kucing sendiri yg pergi, sedeh betul sebab dia tu da jadi sebahagian dari hidup kita

Last edited by June; 07-07-2010 at 02:50 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-07-2010, 02:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Takziah dik.Akak faham perasaan kehilangan kucing ni.Akak punya kucing 3 ekor mati kena FeLV. Byk byk bersabar. Mmg dah smp ajal dia. Skrg dia lbh happy dan tenang di sana. No more suffering.

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
k.nurul, ade..die mmg ade timbang sblom tu..pas cucuk tu kite ade tanye gak xde ubat sampingan ke mcm krim ke ape..die kate xde tp kn repeat cucuk lg nxt week..nmpknye tam2 je la yg kite dpt anta utk nxt appointment ye la kak, benda da nak jadi n da jadi pon..redha je lah
slame ni tgok org lain yg kehilangan, skang da rs sendiri baru tau cmne rsnye bile kucing sendiri yg pergi, sedey betol sbb die tu da jadi sebahagian dari hidup kite
Reply With Quote
  #13  
Old 07-07-2010, 03:04 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 13
FurKids is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
k.nurul, ade..dia mmg ade timbang sblom tu..pas cucuk tu kite ade tanye gak takde ubat sampingan ke mcm krim ke ape..die kate takde tp kan repeat cucuk lg next week..nmpknye tam2 je la yg kita dpt antar utk next appointment ye la kak, benda da nak jadi & dah jadi pon..redha je lah
slame ni tgk org lain yg kehilangan, skrkg dah rasa sendiri baru tau cmne rasanye bila kucing sendiri yg pergi, sedeh betul sebab dia tu da jadi sebahagian dari hidup kita
From Wikipedia:

Kittens are also very sensitive and ivermectin should never be used on kittens less than 10-12 weeks of age, nor should it be used on any weak, dehydrated or debilitated animal except in dire situations.

ms pasola, please learn from this very expensive mistake. Bukan semua vet cekap dan betul. Saya punyer vet akan suruh saya angkut balik umah terus kalau anak kucing saya tidak melebihi 3 bulan atau kurang sihat. Dia tak akan suntik langsung, akan suruh saya kasi makanan berkhasiat dan supplement sehingga kucing sihat betul.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #14  
Old 07-08-2010, 03:27 PM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 10
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

mekaseh k.june n fk..lepas2 ni mmg akan lebey berhati2..pengalaman macam ni memang betul2 mengajar saye, n insyaAllah saye akan belajar dari kesilapan saye ni..

mekaseh sekali lagi..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bahaya Atau Tidak naq1989 Cats & Kittens 31 11-12-2009 02:26 PM
Hati-hati dengan mereka ini... semua penipuan... shareen_natasha Coffee Room 29 10-26-2009 06:37 PM
Hati-hati dengan orang menyamar pegawai kastam!! abgraldo Coffee Room 49 10-23-2009 02:05 PM
Sugarboo,Yobo,Garfield Oyen,Kejumomo daRLing Cat TV and Photos 210 07-12-2009 10:33 PM
oyen or Alakay Madagascar? fazya Cats & Kittens 11 01-17-2009 11:17 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2018. All rights reserved.