Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 05-28-2009, 10:40 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default my baby...

mgkn gak kot.durang klu dah bermain,ada mcm2 bunyi dan aksi.aksi yg paling best bila durang lari dan amik corner,mcm Formula 1 driver buat corner baring.hehehehhe!! siap tekan brek lagi.

I ada baca satu buku ttg psikologi kucing.klu yg dah biasa alone all the time,bila tetiba dpt kuicng baru di rmh dia akan meragam.tp mgkn lain kucing lain fiil nya tak blh nak cakap jugakan. ko tgk kuicng ko tu friendly tak dgn kucing lain??

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
i rasa sbb your cats tu exercise byk sbb ramai kawan2 leh berlari2 dan berkejaran... kucing i ni sekor jek, mkn dan tido je la kejenyer... dah belikan mainan beratus2 rm pun sehari je dia main pastu dah tak heran... bazir je... rasa mcm nk carikan kawan je utk dia main...
Reply With Quote
  #22  
Old 05-28-2009, 10:48 AM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Quote:
Originally Posted by June View Post
mgkn gak kot.durang klu dah bermain,ada mcm2 bunyi dan aksi.aksi yg paling best bila durang lari dan amik corner,mcm Formula 1 driver buat corner baring.hehehehhe!! siap tekan brek lagi.

I ada baca satu buku ttg psikologi kucing.klu yg dah biasa alone all the time,bila tetiba dpt kuicng baru di rmh dia akan meragam.tp mgkn lain kucing lain fiil nya tak blh nak cakap jugakan. ko tgk kuicng ko tu friendly tak dgn kucing lain??
hee..hee terer sungguh anak2 bulus june tu... mcm mana tak slim, byk exercise...hee..hee.. rasanyer kena letak baby join dgn anak bulus june confirm dia jadi slim punyer...

tak tau la dia friendly ke tak... skang ni ada kucing jantan umo dlm kurang setahun slalu lepak dpn pintu coz rina slalu bg mkn kat dia... bila kucing tu masuk umah je kucing rina cuma tampar2 je dia tp tak gaduh... tak tau la kalau tampar2 ajak main ke...
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 05-28-2009, 12:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default my baby...

beginilah keadaanya klu dah byk kucing kat rmh

klu kucing tu kitten,biasanya kucing besar tak rasa intimidate tp klu kucing adt mmg perang sabil jawabnya.tp bergantung juga pd setengah kucing.cuba rieyna acah acahkan kucing jantan luar kat baby.letak dlm rmh,tgk apa respond dia.mula2 tu mmg sesi tampar menampar,mmg ambil time utk durang adjust.

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
hee..hee terer sungguh anak2 bulus june tu... mcm mana tak slim, byk exercise...hee..hee.. rasanyer kena letak baby join dgn anak bulus june confirm dia jadi slim punyer...

tak tau la dia friendly ke tak... skang ni ada kucing jantan umo dlm kurang setahun slalu lepak dpn pintu coz rina slalu bg mkn kat dia... bila kucing tu masuk umah je kucing rina cuma tampar2 je dia tp tak gaduh... tak tau la kalau tampar2 ajak main ke...
Reply With Quote
  #24  
Old 05-28-2009, 12:37 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Quote:
Originally Posted by June View Post
beginilah keadaanya klu dah byk kucing kat rmh

klu kucing tu kitten,biasanya kucing besar tak rasa intimidate tp klu kucing adt mmg perang sabil jawabnya.tp bergantung juga pd setengah kucing.cuba rieyna acah acahkan kucing jantan luar kat baby.letak dlm rmh,tgk apa respond dia.mula2 tu mmg sesi tampar menampar,mmg ambil time utk durang adjust.
ok, nnti i cuba buat la mcm june ckp tu, result dia rina update kat june la nnti...
__________________
Reply With Quote
  #25  
Old 05-28-2009, 12:45 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: my baby...

fuhhh..dable chin tu yg tak tahan tu...


june...kucing2 ko sama cam all my kampungs la...kalau main dlm umah...leh terbalik cat tree yg aku renovate dulu tu....masuk ni dah lebih 10kali tumbang...bape byk kali aku paku balik tau....skrg ni dok dlm sangkar...aman sikit umah aku...tp dia munyik2 mcm kena dera dlm sangkar tu...wat muka kesian je....
__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 05-28-2009, 01:17 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default my baby...

huhuhu!! sama dgn keganasan kucing kat rmh aku.tp aku klu yg terlalu nakal baru cage.padan muka durang durang tau tu klu masuk cage mesti kena denda.pastu mengiau pun sedih je

Quote:
Originally Posted by imann View Post
fuhhh..dable chin tu yg tak tahan tu...


june...kucing2 ko sama cam all my kampungs la...kalau main dlm umah...leh terbalik cat tree yg aku renovate dulu tu....masuk ni dah lebih 10kali tumbang...bape byk kali aku paku balik tau....skrg ni dok dlm sangkar...aman sikit umah aku...tp dia munyik2 mcm kena dera dlm sangkar tu...wat muka kesian je....
Reply With Quote
  #27  
Old 05-28-2009, 02:00 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
berkenan tgk cat tree tuh..
bape hengget ekk beli??
cat tree tu beli kat klinik veterinar wangsa melawati / pet honesty... dapat diskaun... RM176... tapi baby tak heran pun... dia buat takde perasaan je dgn cat tree tu.. bazir jek beli tp dia tak minat pun... waa..waa
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 05-28-2009, 02:04 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
kucen seeloknyer ader 2 ekor ler kat umh,
ade gak kawan dia time rieyna g keje..
leh men kejar2, gumpal2, geget3..
xde ler boring sorang2 kat umah..
kalau amik kucing lain takut dia mengajuk plak..dah la dia tu manje nk mamposs... nyesal tak amik kucing lain masa dia kecik2 dulu...skang dah besar mcm dah terlambat...
__________________
Reply With Quote
  #29  
Old 07-08-2009, 04:57 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

latest....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00482.jpg
Views:	65
Size:	105.1 KB
ID:	6474   Click image for larger version

Name:	DSC00483.jpg
Views:	70
Size:	61.7 KB
ID:	6475   Click image for larger version

Name:	DSC00485.jpg
Views:	69
Size:	67.7 KB
ID:	6476   Click image for larger version

Name:	DSC00486.jpg
Views:	71
Size:	69.1 KB
ID:	6477   Click image for larger version

Name:	DSC00487.jpg
Views:	70
Size:	75.7 KB
ID:	6478  

__________________
Reply With Quote
  #30  
Old 07-08-2009, 04:59 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

tido plak...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00489.jpg
Views:	70
Size:	77.5 KB
ID:	6479   Click image for larger version

Name:	DSC00490.jpg
Views:	60
Size:	69.4 KB
ID:	6480   Click image for larger version

Name:	DSC00492.jpg
Views:	70
Size:	72.6 KB
ID:	6481   Click image for larger version

Name:	DSC00493.jpg
Views:	68
Size:	71.3 KB
ID:	6482  
__________________
Reply With Quote
  #31  
Old 07-08-2009, 05:05 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

asik2 tido jek...karaoke plak lah..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00501.jpg
Views:	64
Size:	67.7 KB
ID:	6483   Click image for larger version

Name:	DSC00502.jpg
Views:	62
Size:	64.9 KB
ID:	6484   Click image for larger version

Name:	DSC00503.jpg
Views:	70
Size:	69.7 KB
ID:	6485  
__________________
Reply With Quote
  #32  
Old 07-08-2009, 05:06 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

skang karaoke le..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00510.jpg
Views:	69
Size:	51.9 KB
ID:	6488  
__________________
Reply With Quote
  #33  
Old 07-08-2009, 05:12 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

he..heee...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00443.jpg
Views:	66
Size:	62.6 KB
ID:	6489   Click image for larger version

Name:	DSC00438.jpg
Views:	66
Size:	67.3 KB
ID:	6490   Click image for larger version

Name:	DSC00420.jpg
Views:	72
Size:	68.7 KB
ID:	6491   Click image for larger version

Name:	DSC00441.jpg
Views:	68
Size:	62.1 KB
ID:	6492  
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 03-06-2010, 04:10 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

gambar terbaru...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	23102009017.jpg
Views:	73
Size:	36.6 KB
ID:	9027   Click image for larger version

Name:	30102009105.jpg
Views:	65
Size:	39.1 KB
ID:	9028   Click image for larger version

Name:	31102009106.jpg
Views:	62
Size:	73.1 KB
ID:	9029   Click image for larger version

Name:	01112009115.jpg
Views:	63
Size:	65.7 KB
ID:	9030   Click image for larger version

Name:	26112009371.jpg
Views:	66
Size:	57.2 KB
ID:	9031  

__________________
Reply With Quote
  #35  
Old 03-06-2010, 04:13 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

lagi...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	03122009386.jpg
Views:	95
Size:	172.2 KB
ID:	9032   Click image for larger version

Name:	18122009492.jpg
Views:	67
Size:	104.9 KB
ID:	9033   Click image for larger version

Name:	13122009410.jpg
Views:	64
Size:	57.2 KB
ID:	9034   Click image for larger version

Name:	18122009491.jpg
Views:	61
Size:	95.8 KB
ID:	9035   Click image for larger version

Name:	18122009490.jpg
Views:	65
Size:	125.5 KB
ID:	9036  

__________________
Reply With Quote
  #36  
Old 03-08-2010, 12:28 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Quote:
Originally Posted by rieyna View Post
skang karaoke le..
Huhu! Lagu apa bulu abg tu nyanyi? Kang dia nyanyi nanti, abg gak yg sakit jantung
Reply With Quote
  #37  
Old 03-08-2010, 12:26 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 14
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: my baby...

haishhhh...dompottttnyeeeeee...sedap aku lepak lepuk kalo hat cenggini...

__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #38  
Old 03-08-2010, 12:31 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Hui!! Banyak nye isi!!! Mamam apa tu boleh jadi empuk sekali macam tu..?
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #39  
Old 03-08-2010, 12:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default my baby...

Rieyna,bulatnya anak bulu ko.hehehehehe!! dah live up to the name furball
Reply With Quote
  #40  
Old 03-08-2010, 01:15 PM
rieyna's Avatar
rieyna rieyna is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: wangsa maju - seremban - teluk intan
Posts: 192
Rep Power: 12
rieyna is on a distinguished road
Default Re: my baby...

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Huhu! Lagu apa bulu abg tu nyanyi? Kang dia nyanyi nanti, abg gak yg sakit jantung
huahuahua..dia nyanyi lagu air pasang dalam..heehee...
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
.::my baby adam::. adamyala Cat TV and Photos 173 02-17-2010 12:42 AM
Baby exotic nazeri Cat TV and Photos 109 05-29-2009 09:34 AM
new comer with his baby namakuAriff Cats & Kittens 35 03-11-2009 09:06 AM
My 3rd Cat- Baby Ja Celis Cat TV and Photos 30 11-19-2008 02:40 PM
Baby Emot n Baby Sly Updated Pics filinlee Cat TV and Photos 24 08-20-2008 02:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.