Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Memorial

Pet Memorial Share with us the grief on the loss of your pet, and may it be dearly and lovingly remembered forever.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-14-2010, 09:47 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 11
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

Mimie RIP pada 12/12/2010 sbb kena infektion masa beranak aritu. Mungkin dia kena masa dia still dlm pregnant sbb during pregnant pun dia mcm dah takde selera makan..bdn pun kurus jer berbanding dulu2.Masa beranak, perasan mcm takde uri keluar sbb bersih sgt darah langsung takda,suspek takut uri tertinggal kt dlm. sbb lepas tu still ade cecair+darah sket2 keluar.bwk pegi vet, mimie kena injektion utk keluarkan apa2 yg tertinggal.. tp bwk balik umah tgk tak keluar jugak..lepas 2 hari ccecair tu stop.tak lama beberapa hari lepas tu lagi worst bila susu dia bertambah kurang.. mkn pun berkurangan..hingga tiba masa dia mcm takmo mkn walaupun dia ulang alik ke tmpt mknan.Baby dia ada 2 ekor, dah mati sekor sbb kekurangan susu..waktu tu rasa mmg kena tolong feeding gak susu kat baby yg 1 lg tu.

Bila hantar vet, doc check mulut dia & mata dah kuning..maybe infektion tu dah efek liver dia..so tinggalkan kat vet selama 5 hari. Selama itulah terpaksa jaga baby dia yg baru umur seminggu...kehulu-kehilir angkut baby tu sbb nk kena feeding susu. ke opis pun bawak.. Lepas hari ke-5 decide nk bwk balik..sbb tau makin lama tinggal..bil makin mlambung..takut x termampu nk byr plak. Waktu nk amik mimie, doc tgh masukkan air dlm bdn sbb dia dehidrate..tanak mkn & minum langsung dan mungkin sbb dia stress kat klinik tu..smua kena force feeding . infektion tu still tak hilang jugak.. tgk telinga dia pun dah kuning..meaning liver dia bertambah teruk. Dukung mimie..rasa sian sgt..badan dah tinggal tulang..waktu tu rasa mcm nak put to sleep je.. tp rasa kesian sgt.. takpelah jaga je lah mana yg termampu. bwk balik umah terpaksa la b mkn ubat dan mkn guna syringe tp mmg yg masuk tekak dia sket sgt..sbb dia suka geleng2 kepala sambil mknan berterabur.. sampailah 1 mlm tu 11/12/10 walaupun bdn dia dah kerempeng..jln pun dah terhoyong2 tp dia still gak nak kluar rumah. terpaksa bg jugak..utk tenangkan hati dia... pastu dia mcm da susah nak bernafas.. nafas 'berbunyik' mcm org asma, kurungkan dia dlm cage supaya dia tak byk bergerak..waktu tu mmg dah tak sanggup nak tengok dia lama2 nanti rasa sedih plak. Bila bgn esok pagi dia dah takde.. moga2 dia tenang 'disana'..

Inilah gambar mimie..masa ni dia ok lagi.. maybe 2/3 hari selepas beranak.


Ini pula gambar anak dia 1 lagi sib bik sehat walafiat..skang umur 3 minggu.- nama dia 'Cocot'

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1030739.jpg
Views:	310
Size:	67.3 KB
ID:	10458   Click image for larger version

Name:	Recently Updated1.jpg
Views:	286
Size:	82.2 KB
ID:	10459  
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam

Last edited by Lyn_Cat; 12-14-2010 at 05:14 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2010, 10:30 AM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 10
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

owh men..sorry about mimie..she beautiful~
but..anak dia mcm muka dia..hehhe..sama cantik..sama lawa mcm mak dia..huhu..hope dia akan membesar bagaikan juara~
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2010, 11:12 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 10
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

salam takziah..moga mimie tenang di sane..jage baby die tu baik2 k..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2010, 01:28 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 11
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

Quote:
Originally Posted by hidyrabdullah View Post
owh men..sorry about mimie..she beautiful~
but..anak dia mcm muka dia..hehhe..sama cantik..sama lawa mcm mak dia..huhu..hope dia akan membesar bagaikan juara~
thx.. tp cocot nih ada cacat sket.. kaki belakang dia terpeleot sket.. so kalao dia berjalan, tapak kaki dia terpeleot ke belakang maybe kedudukan tak betul masa dlm perut mak dia. dah cuba jugak urut2 tp camtu jugak.. takpelah cacat pun cacat lah.. itu yg buat bertambah syg kat cocot.. sbb rasa mcm dia 'special'.
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2010, 01:30 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 11
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
salam takziah..moga mimie tenang di sane..jage baby die tu baik2 k..
thx pasola, mmg tgh jaga elok2 lah ni.. dia asik menjerit jerk mintak susu..layan jer lah... hahah tgh2 mlm pun menjerit gak..terpaksa bgn kalu tak bising mulut dia..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2010, 04:42 PM
awok-kok awok-kok is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Rep Power: 0
awok-kok is on a distinguished road
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

comelnya siibu tu..moga rip dsne..
aah la, bby2 die ad rupa mcm ibu die
comel!
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2010, 11:43 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 14
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

Lyn Cat,

My deepest sympathy and condolence on the passing your beloved cat, Mimie. May she rest in peace.

I have moved your thread from Cat TV & Photos to the Pet Memorial forum, which was created for members to share the grief of the loss of their pet.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-15-2010, 12:05 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 11
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
Lyn Cat,

My deepest sympathy and condolence on the passing your beloved cat, Mimie. May she rest in peace.

I have moved your thread from Cat TV & Photos to the Pet Memorial forum, which was created for members to share the grief of the loss of their pet.
Thanks blackie...
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #9  
Old 12-15-2010, 04:16 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 13
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Mimie dah RIP..tinggalkan anak dia si Cocot

Lyn , sgt sedih dengar berita ini. Mimie yg sgt lemak berkerim warnanya sudah pergi. Sabar ye Lyn, RIP mimie
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
~***Anak anak MuMmy***~ zahraannur Cat TV and Photos 22 10-04-2010 04:31 PM
Latest Anak-anak Ku afzan Cat TV and Photos 5 09-29-2010 04:00 PM
Nak bawak sama ke outstation or tinggalkan kat boarding Kakma Cats & Kittens 8 07-30-2010 11:34 AM
Anak anak baru oni hatamah Cat TV and Photos 15 07-15-2009 07:28 PM
Mimie Lyn_Cat Cat TV and Photos 113 11-03-2008 09:59 AM


All times are GMT +8. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.