Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Small Mammals - Furry & Cute

Small Mammals - Furry & Cute Home for the small, furry and cute mammals such as bunnies and hamsters

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 09-24-2010, 08:20 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
comot82 is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

alhamdulillahhh....tepat 6 ptg semalam bertarikh 23 september 2010, si bibik telah selamat melahirkan anak2 yg sulong sebanyak 3 ekor....n sihat2 semua...



balik kerja bukak pintu umah, tgk2 dah selamat keluar anak ke-2...hehe..






dah selepas 1 jam lahir, terus pandai jalan...n maman....hehe



menyusu...



memang cuteee....!!!! geram.....



yg tengah2 warna hitam tulah yg bongsu....
Reply With Quote
  #42  
Old 09-24-2010, 10:39 AM
adrianng87's Avatar
adrianng87 adrianng87 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kuala Lumpur
Posts: 188
Rep Power: 10
adrianng87 is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

wahhh! comel! congrats again!!!
__________________
"Give a man a fish and you feed him for a day. Teach him how to fish and you feed him for a lifetime." - Lao Tzu
Reply With Quote
  #43  
Old 09-24-2010, 01:38 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: guinea pig kesayanganku...

waaa...cute & sehat sume! tahniah kak! looks like ade american ek..hehe..terkeluar gene dia shorthair dia..mcm wawa, both parents are shorthair, tp anak sume abby..hehe..tahniah!
Reply With Quote
  #44  
Old 09-24-2010, 02:11 PM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
comot82 is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

hehe...akak betul2 teruja dgn kelahiran sulong anak2 bibik nih....akak letak atas tapak tangan sambil usap2 badannya...aduhai rs seronok sgt2....ilang tention segalanya.....pergi kerja pun sayang nak tinggal...paling best, bila beberapa jam sahaja mereka lahir terus pandai berjalan....n pandai bersihkan diri sendiri....!!! wahhhh......

memang bestlah bela GP nih...tak rugi.....
hehe......
skrg akak asingkan boboy duk sangkar lain...agak2 berapa bulan si bibik n boboy ni boleh duk bersama ngan anak2 mereka kembali?...klu wawa n sape2 tahu bagi tau erk...

tk
Reply With Quote
  #45  
Old 09-24-2010, 02:45 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: guinea pig kesayanganku...

Quote:
Originally Posted by comot82 View Post
hehe...akak betul2 teruja dgn kelahiran sulong anak2 bibik nih....akak letak atas tapak tangan sambil usap2 badannya...aduhai rs seronok sgt2....ilang tention segalanya.....pergi kerja pun sayang nak tinggal...paling best, bila beberapa jam sahaja mereka lahir terus pandai berjalan....n pandai bersihkan diri sendiri....!!! wahhhh......

memang bestlah bela GP nih...tak rugi.....
hehe......
skrg akak asingkan boboy duk sangkar lain...agak2 berapa bulan si bibik n boboy ni boleh duk bersama ngan anak2 mereka kembali?...klu wawa n sape2 tahu bagi tau erk...

tk
hm..akak dh tengok ke jantina anak3 dia..hehe..btw, klu anak dia jantan, nanti anak3 dia tu leh buntingkn bibik balik..sebab GP lepas 3 minggu dah matang..hehe..nanti dia hump mak dia pulak..& biase lepas 3 minggu mummy pon tak nak dah bila anak dia nak susu lg..wawa rasa lepas seminggu boleh dah kak..sebab GP ni jenis binatang tak makan anak..walaupon dia jantan..
Reply With Quote
  #46  
Old 09-28-2010, 10:27 AM
comot82's Avatar
comot82 comot82 is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
comot82 is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

ni gambar anak bibik yg sulong....




yg ni gambar ke-2....





dan yg ini, sebelah kanan kat mata bulu coklat putih n sebelah kiri bulu penuh hitam....bahagian badan hingga ke belakang semua putih...mmg cute...!!





dah pandai kunyah pelet....

Reply With Quote
  #47  
Old 10-02-2010, 03:54 PM
wanie wanie is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2010
Location: ampang
Posts: 10
Rep Power: 0
wanie is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
wanie, GP wani tu umur berapa dah? actually..kalau nak breed pon..kene tunggu waktu & masa yang seswai...the best time masa umo dia dalam 5 bulan..n berat dia dalam 500g..bukan apa..nak make sure yang GP tu tak dapat complication...

wanie tak pasti sngt umur die..
klu tak silap 4bln kot...
tapi skrg wanie tgk perut betina 2 lain mcm je akak...
mcm mane kite nak tahu betina 2 pregnant ye...???
Reply With Quote
  #48  
Old 10-02-2010, 03:58 PM
wanie wanie is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jul 2010
Location: ampang
Posts: 10
Rep Power: 0
wanie is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

waaaa comel ye baby GP....
comel sngt.....
geram ye...
Reply With Quote
  #49  
Old 10-02-2010, 05:57 PM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: guinea pig kesayanganku...

Quote:
Originally Posted by wanie View Post
wanie tak pasti sngt umur die..
klu tak silap 4bln kot...
tapi skrg wanie tgk perut betina 2 lain mcm je akak...
mcm mane kite nak tahu betina 2 pregnant ye...???
oh yeke..biase kalau dia preggy, dia akan jadi sgt besar..i mean nmpk la beza saiz dia tu..dia akan nk cm terbaring je..tak active sgt la..& biasenye dia akan kuat minum air daripada biase..
Reply With Quote
  #50  
Old 02-21-2011, 12:04 AM
zul langat's Avatar
zul langat zul langat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Rep Power: 0
zul langat is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
oh yeke..biase kalau dia preggy, dia akan jadi sgt besar..i mean nmpk la beza saiz dia tu..dia akan nk cm terbaring je..tak active sgt la..& biasenye dia akan kuat minum air daripada biase..
maaf......tumpang sibuk sikit.....ada tak lagi tanda2 lain....tanda2 yg menunjukkan GP tu bunting?
saya pon baru belajar bela juga ni.....harap ada sifu2 yg sudi menerangkan....terima kasih....
Reply With Quote
  #51  
Old 05-25-2011, 12:43 PM
picco picco is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 75
Rep Power: 9
picco is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

1st May2011...aku mmbeli sepsg GP jenis shelti oren (jantan)name dia toby n jenis abby hitam putih(betino)namenye piggy.bru berusia dlm 3-4 bulan,mengikut kate2 penjual tu la

masok ari ni genaplah 25 ari aku menjaga diorg tu...yg muskil dlm pale hotak aku ni,perot si piggy tu memboyot semcm je,pade hal aku x penah pn nmpk diorg mating lg,lgpun bru je 25 ari aku bela..xkn la cepat sgt buntingnye??
adakah piggy bunting ngan GP lain??mmg piggy bunting,sbb bila aku rase perot dia,ada benda gerak2...tpi cmne erk aku nk buat nisebenornye aku nk anak dri piggy & toby je,sbb si toby kn dri jenis shelti,mesti la cantek klu ada anak nnti..
ada sape2 leh bg cadangan x???

lg satu, alfafa tu cmne erk rupenye?? sbb aku ada bg diorg makan daun yg mcm lalang tu,mmg suke giler diorg...buleh ke???kadang mangga masak pn diorg telan,mmg jenis pelahap..masa aku ambik kurus je,skrg gemok,sbb makanan x putus.

aku mandikn diorg pn pakai shampoo kutu tucen aku,buleh kan???

harap adalah sape2 yg menyudikn dri untuk membantu den ni yo.....
Reply With Quote
  #52  
Old 07-19-2011, 04:16 PM
marayah marayah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 53
Rep Power: 9
marayah is on a distinguished road
Default Re: guinea pig kesayanganku...

Quote:
Originally Posted by comot82 View Post
alhamdulillahhh....tepat 6 ptg semalam bertarikh 23 september 2010, si bibik telah selamat melahirkan anak2 yg sulong sebanyak 3 ekor....n sihat2 semua...



balik kerja bukak pintu umah, tgk2 dah selamat keluar anak ke-2...hehe..






dah selepas 1 jam lahir, terus pandai jalan...n maman....hehe



menyusu...



memang cuteee....!!!! geram.....



yg tengah2 warna hitam tulah yg bongsu....
dorg mmg x gigit ke
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My guinea pigs! nur azua Small Mammals - Furry & Cute 137 08-26-2011 01:58 PM
anak2 kesayanganku nastygurlz Cat TV and Photos 45 10-05-2010 10:21 AM
guinea pig nick88 Small Mammals - Furry & Cute 22 01-29-2010 10:31 PM
tiger ku kesayanganku.. solehah1505 Cat TV and Photos 30 08-15-2009 11:37 PM
Anak2 Kesayanganku.. ;) bhutan Cat TV and Photos 4 10-06-2008 09:14 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.