Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-09-2009, 07:00 PM
nasharuddinali nasharuddinali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 32
Rep Power: 0
nasharuddinali is on a distinguished road
Default Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

http://forums.petfinder.my/showpost....&postcount=103
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=2928

One of forum member wrote:
Correct me if I am wrong tapi from the information I get here, ini BUKAN kitten "mainecoon", orang panggil "domestic" ajer.

Anyway, Pakcu, from the pics, the poor kittens don't look so healthy and tough, still sick after so long ... baik Pakcu get a good qualified vet to have a closer look at them. They don't look very well nourished either.


Thread Cucu Maine Coon Pakcu!! nampak ambil perhatian saya. Disini saya nak semua orang ambil perhatian, sudah tak dapat kawal perniagaan kitten Backyard breeder, dengan dukacita dapati thread Cucu Maine Coon Pakcu.
Tolonglah beramai ramai beri perdapat ini.
Terima Kasih.
  #2  
Old 12-09-2009, 07:45 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Quote:
Originally Posted by nasharuddinali View Post
http://forums.petfinder.my/showpost....&postcount=103
http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=2928

One of forum member wrote:
Correct me if I am wrong tapi from the information I get here, ini BUKAN kitten "mainecoon", orang panggil "domestic" ajer.

Anyway, Pakcu, from the pics, the poor kittens don't look so healthy and tough, still sick after so long ... baik Pakcu get a good qualified vet to have a closer look at them. They don't look very well nourished either.


Thread Cucu Maine Coon Pakcu!! nampak ambil perhatian saya. Disini saya nak semua orang ambil perhatian, sudah tak dapat kawal perniagaan kitten Backyard breeder, dengan dukacita dapati thread Cucu Maine Coon Pakcu.
Tolonglah beramai ramai beri perdapat ini.
Terima Kasih.
Ok. Biar Pakcu jadi orang pertama beri pendapat kat thread nih. Tapi sebelum tu Pakcu nak tanya, En. Nash ni pernah ker pergi ke pet shop Pakcu? Dan orang yang En. Nash quote tu, pernah ker melawat kedai Pakcu? Dari gambar jer boleh tahu kucing tu sihat ke tak? Terrornyer!! ek... Pakcu tahu En Nash bukan orang melayu tapi menyamar nick sebagai Melayu. Kenapa? Ada masalah ker pakai nama bukan Melayu, atau sengaja nak mengapi-apikan orang Melayu supaya gaduh sesama sendiri? Buruknyer perangai kamu tu. Dan kalau En. Nash orang Melayu, lagi la tak tahu nak cakap apa dah...

Pakcu bukan lah nak menyokong back yard breeder tapi Pakcu nak tanya lah :- SALAH KER BACK YARD BREEDER KALAU....
1. BYB tu menjalankan perniagaan dengan betul dan tak melanggar undang-undang.
2. BYB tu tidak menganiaya binatang, tempat dia bersih dan cukup segala kemudahan.
3. BYB tu tidak menjual kucing-kucing stray atau kucing kampong, malah menggalakkan orang supaya neuter/spay kucing2 tersebut.
4. BYB tu tidak menjual kucing mix breed atau pure breed dengan harga yang melampau.
5. BYB tu tidak menjual binatang yang tidak sihat.
6. Hak BYB tu untuk menentukan apa yang boleh dijual atau tidak, hak bakal pembeli untuk membuat keputusan dan pilihan, tiada unsur-unsur paksaan.
7. Kalau lah ada pun BYB yang meletakkan harga melampau, apa hak orang lain untuk menidakkan hak nyer? Bukan orang lain yang bagi makan minum BYB tu. Apa yang orang lain boleh buat, buat lah perbandingan, rajin-rajinlah survey dan lastly tepuk poket sendiri dan buat keputusan. Itu hak orang lain sebagai pembeli.

Cuba baca balik thread and forum yang ada kat sini. Ada komen yaang mengatakan Registered Breeder pun tempat kadang-kadang tak bersih dari BYB. Macamanalak citernyer....

So. kalau nak cerita pasal BYB nih memang tak habis, yang penting semua orang kena rajin survey dan pandai membuat pilihan. Semua orang ada kemahuan dan kesukaan masing-masing. Ada yang suka bulu panjang ada yang suka bulu pendek, ada yang suka pedigree tapi tak mampu beli sebab harga mahal, ada yang nak macam pedigree tapi nak murah. So, semua ada kehendak masing-masing. Pokok pangkalnyer kena tanya hati sendiri dan tengok kemampuan masing-masing. Rajin-rajinlah melawat tempat-tempat yang ada dan tengoklah dengan mata kepala sendiri. Lepas tu barulah buat keputusan. Jangan dengar cakap orang lain sebab yang akan mengeluarkan duit ialah diri sendiri dan orang lain tak kan menolong kamu melainkan orang yang terlibat dalam urusan tersebut.
Jangan disebabkan kita ni terpedaya dan taksub dengan BYB ni, kita menganggap semua BYB ni tak betul, kotor, dan macam-macam lagi. Ada BYB yang bagus dan beretika baik dan ada yang sebaliknya. Yang penting kaji dan lawatilah mereka dan buat keputusan.

itu jer pendapat ikhlas Pakcu.
  #3  
Old 12-09-2009, 10:23 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

nash,ko ni napa?aku tau,ko ni msti salah sorg owner petshop yang tak laku kan??sory la,kami kat petfinder ni tak peduli ape ko ckap....aku dah pergi sendiri kedai pakcu(kalau pakcu igt,sy datang berdua dengan awek sy,beli RC hair n skin time dah nak raya haji)...weh nash,pakcu sendiri pun ada stray terbiar yang die ambil la,bukan setakat maine coon je...kalau sakit mata sekali pun,just kebetulan,kucing aku pun sakit mata,sbb tak leh nak jangka ble die sakit...kalau setakat nak porak perandakan business pakcu,bek lupekan....eh nash,nama kedai ko ape ye?kami pakat nak sabotaj taknak beli kat kedai ko,kami benci org yang ske sabotaj perniagaan org lain.....aku tau ko bukan melayu,so start dari hari ni,aku akan SAY NO TO NON MALAY PETSHOP!!!!
  #4  
Old 12-10-2009, 04:42 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Excuse me,I cannot take it anymore. Tolonglah kawan2.Politic scenario in Malaysia become the laughing stock in the world.tolong jgn tambah lg benda2 ni dlm forum. Ketuanan Melayu, tak blh tengok orang Melayu maju etc,etc,etc. Can you guys stop seeing things from the Melayu perspective??

Why turn this forum to racist forum?? Whatever happen here has nothing to do with Melayu or not. The main issue here sweeping the problem under the carpet & pray the problem will dissapear. Unfortunately the problem doesn't dissapear but lead to another problem.

Pakcu, saya minta maaf byk2 klu kata2 saya ni menyinggung perasaan. I have to disagree with your statement. I give my list below:

1. Pakcu promised no animal will be on sale
2. Mainecoon kitten look malnourished. Not healthy
3. The condition of your boarding during peak season
4. Cats died in your custody

No 1 & 2 are very obvious. No 3. Pakcu,I'm one of your regular customer & sad to say that I'm not happy with the condition of your boarding during peak season previously (Hari Raya). Have you seen how your 02 workers do their work?? Very cincai. Furthermore the place is overcrowded. Sick cats & healthy mixed in one area. You know this is a big no no. People might said that I'm one fussy customer. Well, for those people who said that,I have news for you. It is my money & I have every right to be fussy.

Why didn't you tell the story abt cats died after neutering process & died because they were sick and what not?? You care to admit that?? If you do and apologise I might give a consideration.

Pakcu,doing business is not at abt money alone.But is your rapport with customer. You might have a group of hardcore supporters that ready to stone me to death because of what I had said. But I believe I speak up for the majority of forumers here that too afraid to say abt it.Fear for losing friends.

But I am not afraid to speak up on things that I think is not proper. I choose to be a leader not a blind follower. I don't follow blindly. I have principle & I believe I should not fear for what I believe is true.

I might not become popular after this but I don't mind. I'm not here to be popular but I'm here to learn abt animals in general & cats speficifly.

Pls don't bother to send me hate mail/hate PM because I will not entertain such childish act. If you think you are right,speak up here and this things can be discuss further.

Also,tlg jgn tambah perencah saya nak tabur pasir kat periuk nasi Pakcu atau dengki tgk Pakcu maju etc etc. Saya takde niat langsung camtu.Saya pun tak berminat nak buka petshop.byk lg benda lain yg saya kena fikir. Ini bukan soal Melayu tp soal prinsip berniaga & janji yg diberi. Peluang telah diberi kpd Pakcu utk membetulkan keadaan tp sayangnya saya tak nampak Pakcu mengambil peluang itu & akhirnya saya terpaksa bersuara kerana benda ini dah jd melarat. Sungguhpun begitu,saya msh menganggap Pakcu sorang kawan.Jd seorang kwn yg tegur kwnnya.

Sapa2 yg racist tu tolong ingat,forum ni belongs to Andy Koh & Ezer.the non Malay.

Again,I choose to be a leader not a blind follower.Fikir fikirkanlah.

Last edited by June; 12-10-2009 at 04:50 PM.
  #5  
Old 12-10-2009, 05:15 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Syabas Kak June!
Akhirnya someone speak jugak and no doubt la, Zee dapat agak mesti Kak June yang speak up dulu...

Owh, dari apa yang Zee cakap jadi semua tahula kan Zee berpendapat dengan siapa?
Zee pun dah naik bosan jugak, kenapa kita nak tambahkan lagi Meleis2 yang ada ni...
Perlu ke hal2 haiwan ni dipolitikkan? or di racist kan?

Pun Zee tengok kenapa victim yang sendiri mengalami negligence dari kedai Pakcu tak berani bersuara?
Anda berhak bersuara and kalau di bawa ketengah juga bleh menang dah...
Sesiapa yang ada bukti tu kalau boleh berani la bersuara, anda bukan berseorangan, ramai yang akan menyokong..
Pedulikan saja bunyi2 yang bingit and all the crap tu...

Owh, nak quote Kak June jugak...
Quote:
Pls don't bother to send me hate mail/hate PM because I will not entertain such childish act. If you think you are right,speak up here and this things can be discuss further.


Eh, macam berkempen plak Zee ni.. (Well that's meant tu be sarcasm kalau tak dapat difahami.. )

Okla, lastly, peace people...
Zee dengan Kak June bukan berniat nak menjatuhkan sesiapa pun tapi as Kak June punya post rasanya dapat nilai apa yang patut kan...
Zee tersangatla appreciate dengan forum ni so janganla kita jadikan ni tempat yang penuh aura negetif atau udang di sebalik mee ok...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes youíve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #6  
Old 12-10-2009, 05:35 PM
EysElyas EysElyas is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
Rep Power: 0
EysElyas is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

i just wanna share abit of my opinion.... ya i'm 100% agree wif kak june... i alwez sent my cats to a BYB at ipoh an alhamdulillah they tread my cats wif care and alwez remembered my cats as i alwez sent them there if i had to go for outstations.... sometimes people love to take things 4 granted.... may be becoz they think that the cats are not them they just keep them there coz the owner paid them... but do they realize that we paid them money to take care of our cats??? ya pakcu u can defend ur part if u r not guilty coz it is ur rite... yet i just wonder if kak june say that she had an experienced wif u due to her cat that means sumting wrong sumwhere.... just please consider to recheck all the problems before u melenting ok.....

p/s: this is not about racist coz i'm also malay.....
  #7  
Old 12-10-2009, 05:44 PM
iamrhea's Avatar
iamrhea iamrhea is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ampang, Selangor
Posts: 13
Rep Power: 0
iamrhea is on a distinguished road
Send a message via MSN to iamrhea
Wink Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Well said June,

I totally agree with you. I wont be taking sides, tapi this is what i believe for. As an owner of just a kitten, i have spent any amount and i do aspect only the best for my cat.. Im sure everybody would feel like this too.
i aggree on what Eyselyes said, consider and recheck.

a lessen learn for all, maybe before sending to any "pet services shop" we should ask for a recommandation..
and i am also a malay

Last edited by iamrhea; 12-10-2009 at 05:49 PM.
  #8  
Old 12-10-2009, 06:00 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

I too am not taking sides however, I do agree with June. This site is not about racism. This site is about the pets that we love and care for.

I too have heard about the negative side of the vetinary services provided by Pak Cu. I was made to understand that the 'so called' vets are not even certified but just vetinary students from UPM. How can this be? There was an earlier case whereby one of the forumers had sent his cat for nutering however the cat died because there was a hole at the side of its body and had got infected which I believe was from the negelience of the 'so called' vet.

I too am running a home boarding and I strictly do not accept sickly cats into my care. I had to reject one of the forumers during raya as I had learned that her cats had fungal and did not want to jeopardize the cats in my care. As a pet lover we need to be responsible for our animals and animals in our care.

This is not a personal vendentta against Pak Cu
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
  #9  
Old 12-10-2009, 06:04 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

I would say this is more about business and animals ethics, responsibilities and trustworthiness..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes youíve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #10  
Old 12-10-2009, 06:55 PM
kingmaliQue's Avatar
kingmaliQue kingmaliQue is offline
***feline guardian***
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang, Selangor
Posts: 44
Rep Power: 0
kingmaliQue is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kingmaliQue
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

woooo000oo....panas panassssss...

1st of all...kak june...nicely said...n respect sebab ckap terang2 n xde sorok2

n as 4 u nashawhoeverthehellyouare...well...WHO ARE YOU???!!! If u blieve u r right n hav a point to prove...then y hide? Obviously u r a poser...n ur Bahasa Malaysia is worse than those illegal immigrants here...r u even Malaysian???

Im not here to choose sides...but im reli against people like u!!! Freedom of speech comes with responsibilities...and im fully responsible of mine...so shud others...so shud YOU! Jangan baling batu lepas tu sorok tangan la...keji sgt tu

Bukan nak panaskan lagi thread ni...jez 4 me d 1 who started this thread shudnt do it in dis COWARDLY manner...such a LOSER
  #11  
Old 12-10-2009, 07:31 PM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 12
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Kak June!!!
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
  #12  
Old 12-10-2009, 08:06 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

No I never board my cats anywhere. I don't like to stress my cats by moving them here n there. I have cat sitter.she's my neighbour and we take care each other. She take care my cats when I'm away & I take when she & her family not at home/family trip.

After my first posting I received steady stream of PM's relating their ordeals to me. You may ask Sillylupie,Bardaziz,Casriex and God knows how many more abt their nightmare in Pakcu's shop. If the victim is so afraid to speak up (except Sillylupie) I'm here for them. (do I sound like lawyer )

I don't like racist.They use Melayu sentiment to get away with anything.Only fools will believe this kind of crap. Don't u think this sentiment is the instrument of our politcal party in Malaysia??

Quote:
Originally Posted by EysElyas View Post
i just wanna share abit of my opinion.... ya i'm 100% agree wif kak june... i alwez sent my cats to a BYB at ipoh an alhamdulillah they tread my cats wif care and alwez remembered my cats as i alwez sent them there if i had to go for outstations.... sometimes people love to take things 4 granted.... may be becoz they think that the cats are not them they just keep them there coz the owner paid them... but do they realize that we paid them money to take care of our cats??? ya pakcu u can defend ur part if u r not guilty coz it is ur rite... yet i just wonder if kak june say that she had an experienced wif u due to her cat that means sumting wrong sumwhere.... just please consider to recheck all the problems before u melenting ok.....

p/s: this is not about racist coz i'm also malay.....
  #13  
Old 12-10-2009, 08:43 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 13
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Well-said June!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
  #14  
Old 12-10-2009, 09:06 PM
EysElyas EysElyas is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
Rep Power: 0
EysElyas is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

owh its' ok if u never sent them... but i'd never had any bad experience wif my BYB owner... she and her family are so good to my cats... and the carghes are reasonable there.... anyway now i'm at seri kembangan n i never sent my cat to any hostel or BYB......... sorry kak june if i mistaken ur statement....
  #15  
Old 12-10-2009, 09:27 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 12
Coony is on a distinguished road
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Bravo!! Well said June! I donít need to say anymore as I had said what I needed to say before & June had state clearly what is needed to say. Good to know that you choose to be a leader & not just some popular blind follower. I hate this kind of dirty political play, whenever someone point out their fault they shift the whole thing into a racist issue, I wonder how much cheaper can one get. I see no reason for anyone to be afraid to voice out their grievous here in the forum, as we donít owe our living to these ppl or the forum, shud you be afraid that you will be ban.

Iím a Chinese in case some donít know, but I find it stupid for anyone to think for 1 moment that Iím being racist just becoz I point out this happen to be a Malay person unethical practice & dishonesty. I will definitely do the same even if this person is a Chinese, so.. this is not about racist it is about the truth & it is about the animal who canít speak for themselves. The forum is a place to share & to learn even if the truth is ugly. Honestly I donít think Iím popular among many but I donít care & I donít need this kind of popularity. I have been reluctant to say many thing that is ugly, not becoz Iím afraid, itís becoz Iím sick of ppl here who choose to be blind to the truth & fact of their friend ugly practice. If you choose to be blind itís definitely not my loss but yours, ppl wake up as I always said, donít fall for cheap cookies. I wonder what this person wud said next, he will probably say that Iím trying to sell my business here & deny an already hard to cari makan Melayu pet shop operator, if not racist.

Kingmalique, you canít said that Nash is a coward, at least he or she dare to voice out his or her opinion. Whatís the big deal if you donít know who it is, there are many here I donít even know who or what they are.
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
  #16  
Old 12-10-2009, 10:38 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 15
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

I never thought I'll be back, but looks like this thread got the attention of so many Internet surfers that it eventually was brought to my attention. I was actually asked to look at a post in petfinder, can you imagine that!!

And from what I read here, it's nothing new, and I don't even want to read any other threads. To me, enough is enough. And I have nothing more to add here except that all that I wish to say has already been said by June. Syabas, June, for standing up for the truth.

Inefficiency, incompetence, unprofessionalism and dishonesty must be revealed for what they are.
  #17  
Old 12-11-2009, 12:45 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

pasal BYB ni,saya no komen....apa salah nya kalau kita jd BYB sekiranya kita jaga kebajikan kucing kita tu?rasanya tak berdosa kan?cbe tengok thread sebelumnya,yang memburuk2kan BYB ni adalah registered cattery...sbb apa?sebb diorg takleh nak cari makan.....bukan semua org mampu nak beli yang ada certificate,mcm juga baju,tak semua org mampu beli baju berjenama,dapat look a like pun jd la...tp ada je suara2 yang berkata,"kenapa tak amik stray,kan lg bagus"....minat org tak sama,ada org minat DSH,ada org minat DLH..tu terpulang pada minat....harap jangan la sesapa pertikaikan minat org lain...saya tengok thread skrg ni banyak memporak perandakan forummer kat sini...
  #18  
Old 12-11-2009, 09:06 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

rambo,tabik la sama lu....ko punya pemikiran dengan aku sama la,aku sokong ko 200%....rambo,leh pm aku tak sape owner petshop yang buruk2kan pakcu?aku nak avoid kedai tu,n aku nak sebar kat internet supaya boikot petshop tu...
  #19  
Old 12-11-2009, 10:09 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Kelakar betul baca posting si Rambo ni.blh tanya kamu ni sapa?? kenapa tak intro diri klu rasa diri tu benar?? heran betul dgn org lelaki zaman skrg ni.berani kat belakang je ckp degar degar tp tak berani pula nak mengaku depan2.dah takde telor ke??

First of all kenapa tak berani sebut nama saya?? Saya lebih respect klu kamu berani sebut nama saya. Ada ke saya kata saya tak suka kucing DLH?? saya suka apa saya jenis kucing tp PRIORITY saya ialah kucing yg org tak mau.kucing DLH mmg confirm berebut org nak tp kuicng DSH yg konon2 tak lawa,warna kain buruk etc itu yg saya amik.Kenapa?? sebab dah tau kurang permintaan.DLH tetap ada permintaannya jd tak perlu risau takde org nak. Saya dengki dgn Pakcu? Bg sebab kenapa saya dengki.Kami totally world apart.takde persamaan langsung.

Orang nak boarding kucing itu hal durang bukan hal saya.Saya choose utk tidak boarding. Fullstop. Kawan,saya ni orang yg berprinsip.Saya tak ckp something ari ni esok tukar pula sebab nak kelirukan orang ramai utk cover niat sendiri. Cat will be the main stock?? ko faham ke maksudnya?? ko ada baca betul2 apa yg dipost kat thread pakcu dulu?? Dia kata dia takkan jual kucing. tp rescue & kasih adopt kucing.klu petshop lain jual kucing itu mmg jelas coz durang mengaku jual kucing. masa mula2 pakcu buka petshop kami suma sokong coz jarang ada bisnes petshop org melayu. Tp lama kelamaan budak2 kat sini & saya sendiri dah nampak mcm ada yg tak kena.

Ok,pertama tama, mari saya terangkan apa maksudnya takdir. 2 ekor kucing saya mati sakit FeLV walaupun mereka kucing indoor & tak pernah kuar rmh.That's Takdir.Tp kucing yg sihat masuk kedai Pakcu & mati bila di ambil,ko nak panggil apa tu?? Kucing yg sihat masuk ke sana utk dikembiri,bila kuar mati sebab atas punggung dia berlubang.ko nak panggil apa tu?? Tak faham juga?? ok,let say ahli keluarga ko masuk hospital kena operation,doktor mengantuk masa buat operation tertinggal 2 jarum dlm perut.org tu mati beberapa jam selepas operation?? apa ko nak buat?? Takdir ke atau kecuaian yg blh dielakkan?? Satu lg,ko sanggup tak bg doktor yg blm abis belajar jd doktor utk operate ahli keluarga ko yg perlu dibedah?? ko agak2 apa yg ko akan buat?? klu baca kat suratkhabar selalu org sue hospital.bila tak kena batang idung sendiri,mmg cakap sedap.kena batang idung sendiri baru tau mcm mana rasanya. kucing ko pernah kena rawat oleh vet student?? saya pernah,kat klinik cheras.tp durang ada certified vet disebelah.vet tu tgk vet student buat kerja & ajar durang. ko tau apa durang buat?? nak masukkan deworm pil dlm mulut kucing pun tangan ketar2 takut kucing gigit. jd ko rasa durang ni layak ke nak buat operation sedangkan ilmu tak cukup?? ko tau berapa ramai kwn2 kita yg teraniaya disini tp durang choose to remain silent coz takut kena bom oleh org mcm ko ni?? Dimana ko masa hari raya?? ada kat KL?? saya ada kat sini & dtg ke kedai pakcu raya ketiga. tau apa saya nampak?? kucing yg duduk atas taik sendiri.kucing sihat & sakit diletak dlm satu bilik.tak pasal2 kucing yg sihat ikut sakit. kenapa pula nak kaitkan dgn Mas Animal Kargo?? itu bukan boarding tp itu utk binatang2 yg masuk dikuarantin b4 diserahkan dgn tuannya.takde kena mengena langsung dgn kes boarding disini. nak jaga kucing boarding ni perlukan org yg betul2 sayang kucing bukan org yg bersikap just another job. Org yg dedikasi utk membersihkan litter box,cage tiap2 ari.bukan pakai campak2.

org yg beli jual kucing kat sini tu durang terang2 beli & jual.durang tak berselindung niat mereka.takde pusing sana sini utk cover niat sendiri. ada paham??

betul,kucing akan mendoakan kesejateraan kita kerana menjaga mereka tp jgn lupa juga kucing akan mendoakan celaka pada org yg menganiaya mereka. Syukur pd Allah kerana Dia telah membuka mata saya utk melihat kebenaran & ketidakadilan.

Siapa kata peluang tidak diberi kepada Pakcu?? Waktu mula2 kes Bina @ Sillylupie,saya personally PM pakcu & tanya dia mcm mana ni?? Bg dia cadangan utk meminta maaf & buat penjelasan.tp dia dgn selamba cakap itu salah Imadi.Waktu tu kami berpendapat mgkn kucing tu malang sebab terjadi mcm ni.bukan disengajakan.takpelah.so kita org pun biarkan benda ni berlalu. Sekali lg berlaku dgn kucing Bardaziz waktu kembiri.klu tak salah 1 minggu lepas tu kucing dia mati pasal selain dari dikembiri ada lubang kat punggung dia.tak tau mcm mana blh terjadi.Bardaziz ada post kat sini.kenapa pakcu tak minta maaf & buat penjelasan?? kenapa diam & pura2 takde berlaku?? itu blm masuk lg kucing2 yg mati pasal sakit kat sana dll. kucing yg masuk sana bersih takde kutu,tp bila kuar dari sana berkutu,serabai. the list goes on. kamu saja yg tak tau. Yg saya smp skrg tak faham,kenapa Pakcu tak minta maaf & buat penjelasan??? Saya tunggu begini lama utk meluahkan hal ini.Pasal apa?? Saya memberi peluang kpd Pakcu utk minta maaf & buat penjelasan.

org yg memporak perandakan forum ini ialah org yg memulakan racist isu. That's u Naq. Klu ko nak tau sapa breeder maincoon yg Rambo yg maksudkan dia ialah Jimmy @ Coony.pergilah sebarkan kat internet. u are not the first to do that & won't be the last.
  #20  
Old 12-11-2009, 11:01 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

bukan racist kak jun,tapi kenapa Si NASH ni nak buruk2kan pakcu?dah terang2 die non malay,tapi kenapa die gne nama melayu?sy takkan berdiam diri kalau bangsa saya di sabotaj,mentang2 pakcu org melayu,kenapa pakcu sorg je?kenapa tak complain pasal petshop non malay yang lain?sy tau kak june skrg pun baru nak start business dengan kak nurul(Felix the Cat),jadi org tengah untuk supply barang2 pet,mungkin arini kak june complain mcm2 pasal pakcu,tapi tak mustahil satu hari nanti akan ada org sabotaj business kak june plak....klu ada sesapa yang rasa tak puas hati,bleh bincang secara personally,tak payah nak cakap "Hoi orang ramai,dengar sini semua,saya nak complain pasal kedai pakcu"..come on la,settlekan secara bijak,tak payah nak malukan org lain...
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop dog is my buddy Hall of Shame 273 09-14-2011 03:12 AM
Cucu Maine Coon Pakcu! abgraldo Pet Shops & Services 105 12-09-2009 06:44 PM
International Trade in Endangered Species Bill 2007 AndyKoh Animal Protection Laws & Rights 6 07-29-2009 08:17 AM
Maine Coon Cat on board dog is my buddy Coffee Room 2 11-25-2008 10:37 PM
Tips to Avoid Ur Backyard Papaya Drop.... Penghulu Jokes & Funny Pictures 15 08-27-2008 06:22 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.