Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-22-2011, 01:44 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Johorean Petfinder Forumers...

Saya mencari dan ingin kenal semua forumers dr johor. Sebabnya kebanyakan reviews dan info2 tentang klinik veterinar, boarding homes, pet shops dan lain2 yang saya baca di sini adalah dari kawasan KL dan Selangor...Teramat kurang info yg saya baca dr kawasan selatan ni...Boleh lah kita sama2 share pengalaman semua dengan veterinar clinic dan info2 produk, info2 harga dan sebagainya...setakat ni saya baru jumpa 2 atau 3 org dr johor...mari lah kita ramai2 kan johorean kat sini...Sesape yang ada kawan pecinta haiwan kat johor tu invite la mereka masuk forum ni...bolehkn Mr Administrator...dan tahukah wahai johoreans forumer yang makanan kucing Blackwood sudah ada dipasaran sini...please visit http://blackwoodstore.blogspot.com. TQ
Reply With Quote
  #2  
Old 04-22-2011, 03:14 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Saya mencari dan ingin kenal semua forumers dr johor. Sebabnya kebanyakan reviews dan info2 tentang klinik veterinar, boarding homes, pet shops dan lain2 yang saya baca di sini adalah dari kawasan KL dan Selangor...Teramat kurang info yg saya baca dr kawasan selatan ni...Boleh lah kita sama2 share pengalaman semua dengan veterinar clinic dan info2 produk, info2 harga dan sebagainya...setakat ni saya baru jumpa 2 atau 3 org dr johor...mari lah kita ramai2 kan johorean kat sini...Sesape yang ada kawan pecinta haiwan kat johor tu invite la mereka masuk forum ni...bolehkn Mr Administrator...dan tahukah wahai johoreans forumer yang makanan kucing Blackwood sudah ada dipasaran sini...please visit http://blackwoodstore.blogspot.com. TQ
betul tu...susah juga cari servis di johor ni
ramai rasany johoreans ni... cuma diorang x aware wujudnya Petfinder....

Thanks kak yan for promoting..
Reply With Quote
  #3  
Old 04-22-2011, 04:13 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

betol tuh..saya sendiri cuma terjupa petfinder bila tgh mencarik alternatif makanan premium yg lebih murah...barulaa saya jumpa forum nie...anyways..harap2..ramai lagi johorean yg akan join thread nie nanti...
Reply With Quote
  #4  
Old 04-22-2011, 09:29 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Baru balik dr survey vet n pet shops ...Td sempat shopping
Lokasi Pet Shop Kota Masai (specific name lupa plak) tp di deretan kedai Masai Tyre, ada 2 pet shop kat ctu...
1.Cat Carriers -RM36.00
2.Cat Feeders -RM30.00
3.Cat Collars -RM8.00

Hasil survey hari ini...
Permas Animal Hospital di Permas Jaya
Vaccine 4 in 1 -RM40/jab, pls bath ur pets b4 go for jab.
Neutered/Spayed RM80-jantan RM150-betina
Boarding RM15/day wif food

Rott Mastiff Permas Jaya...barang2 nya yang teramat mahal klu kocek tebal bole pegi tp saya yang dah separa nipis ni lupakn saja... cuma terkesima tengok kucing2 yang dijual disitu harga bak datang semua RM1000 keatas.. boarding pun RM15/day wif food...

Pet Shop Bandar Seri Alam (alamak lupa lg nama dia) susah utk tawar menawar mmg x bole tawar langsung, baru tanya boleh kurangkn ckit arga terus ckp x boleh....

Next plan utk survey area Johor Jaya....tunggulah bila ada masa nanti...td x sempat sebab dah petang jalan dah mula jam...

Last edited by YanAlberto; 04-23-2011 at 04:32 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-22-2011, 09:39 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Baru balik dr survey vet n pet shops ...Td sempat shopping
Lokasi Pet Shop Kota Masai (specific name lupa plak) tp di deretan kedai Masai Tyre, ada 2 pet shop kat ctu...
1.Cat Carriers -RM36.00
2.Cat Feeders -RM30.00
3.Cat Collars -RM8.00

Hasil survey hari ini...
Permas Animal Hospital di Permas Jaya
Vaccine 4 in 1 -RM40 x 4 jab =RM160, pls bath ur pets b4 go for jab.
Boarding RM15/day wif food

Rott Mastiff Permas Jaya...barang2 nya yang teramat mahal klu kocek tebal bole pegi tp saya yang dah separa nipis ni lupakn saja... cuma terkesima tengok kucing2 yang dijual disitu harga bak datang semua RM1000 keatas..

Pet Shop Bandar Seri Alam (alamak lupa lg nama dia) susah utk tawar menawar mmg x bole tawar langsung, baru tanya boleh kurangkn ckit arga terus ckp x boleh....

Next plan utk survey area Johor Jaya....tunggulah bila ada masa nanti...td x sempat sebab dah petang jalan dah mula jam...

rajin cik yan kita...
Reply With Quote
  #6  
Old 04-22-2011, 10:29 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post

rajin cik yan kita...
hehehe....xde keje cari keje, nasib baik dapat hubby sporting nak layan saya hari ni...in fact dia suka apa yang saya suka buat...yeaaa
Reply With Quote
  #7  
Old 04-23-2011, 10:58 AM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Baru balik dr survey vet n pet shops ...Td sempat shopping
Lokasi Pet Shop Kota Masai (specific name lupa plak) tp di deretan kedai Masai Tyre, ada 2 pet shop kat ctu...
1.Cat Carriers -RM36.00
2.Cat Feeders -RM30.00
3.Cat Collars -RM8.00

......Next plan utk survey area Johor Jaya....tunggulah bila ada masa nanti...td x sempat sebab dah petang jalan dah mula jam...
wah cepat dan pantas akak pergi survey ya...
best la... rott mastiff tu memang mahal sikit...kucing dia pun mahal-mahal...
pernah hantar Ginger gi groom kat situ...sama je... Ginger jadi takut sikit dengan orang....
last-last saya yang mandikan dia... groom sendiri...

Bandar Seri alam yang sebaris Yamaha ke?

boleh akak bagi permas animal hospital punya address x?
info-info akak ni sangat membantu tau...

cakap pasal jem,semalam nak balik kampung.... sekali sangkut dalam jem 2 jam... terus patah balik pasir gudang... huhu
Reply With Quote
  #8  
Old 04-23-2011, 11:34 AM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

yan...permas animal hospital nie yg sederet ngan post office tu ker or yg sebelah petshop tuh?? kalu yg sebelah post office tuh selalu gak saya hantar kucing kat sana (utk yg x brp serius punya kes). Dr. Foo tu ok gak. Saya selalu beli RC urinary s/o kat sana dulu masa kucing tgh problem kencing. Tp skang bila dah mkn BW...dah x de dah masalah...
Reply With Quote
  #9  
Old 04-23-2011, 03:01 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
wah cepat dan pantas akak pergi survey ya...
best la... rott mastiff tu memang mahal sikit...kucing dia pun mahal-mahal...
pernah hantar Ginger gi groom kat situ...sama je... Ginger jadi takut sikit dengan orang....
last-last saya yang mandikan dia... groom sendiri...

Bandar Seri alam yang sebaris Yamaha ke?

boleh akak bagi permas animal hospital punya address x?
info-info akak ni sangat membantu tau...

cakap pasal jem,semalam nak balik kampung.... sekali sangkut dalam jem 2 jam... terus patah balik pasir gudang... huhu
Yang kat seri alam tu x perasan lak ada yamaha tp sebelah poliklinik tu...

Permas Animal Clinic & Surgery
No.9 Jalan Permas 10/3 Bandar Baru Permas Jaya
Tel:07-3864351
Dr.Foo Kok Leong
Tel:0127096637
Operation hour: Tues-Fri 10am-7pm, Sat-Sun 10am-6pm Monday-closed P/holiday Closed by notice Lunch time 1pm-2pm
yup bersebelahan dgn post off n kat sebelah dia pun ada grooming pet shop

Akk klu nk kuar dr psr gdg mesti sblm kul 4.30 klu x jd le penghuni sementara kat hiway tu...
Reply With Quote
  #10  
Old 04-23-2011, 03:06 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by bobcatJB View Post
yan...permas animal hospital nie yg sederet ngan post office tu ker or yg sebelah petshop tuh?? kalu yg sebelah post office tuh selalu gak saya hantar kucing kat sana (utk yg x brp serius punya kes). Dr. Foo tu ok gak. Saya selalu beli RC urinary s/o kat sana dulu masa kucing tgh problem kencing. Tp skang bila dah mkn BW...dah x de dah masalah...
ya betul...tp mcm mahal ckit ek utk vaccin tu...

ada satu lg vet kat ctu tp tutup masa dtg...x tau la tutup utk for that day ke or tutup selamanya...nt nk tgk sekali lg utk reconfirm...
Reply With Quote
  #11  
Old 04-23-2011, 04:02 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Han Veterinary Surgery
No.50 Jalan Molek 2/2
Taman Molek, Johor
Tel:07-3555705

Vaccine 4 in 1 include deworm RM40/jab
Neutered/Spayed RM80 -jantan RM150 -betina
Boarding RM15/day-pls make appointment first

Klinik Vet Wondercare & Pet Shop
15 & 17 Jalan Rosmerah 2/10
Taman Johor Jaya, Johor
Tel:07-3581328

Vaccine 4 in 1 include deworm RM50/jab
Neutered/Spayed RM150-jantan RM180-betina
Boarding RM15/day

Koh Animal Clinic
62, Jalan Kamunting
Tmn Kebun Teh
Tel:07-3329599

Vaccine 4 in 1 include deworm RM55/jab
Neutered/Spayed RM85-jantan RM150-betina

Last edited by YanAlberto; 04-23-2011 at 04:31 PM.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-23-2011, 06:41 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 9
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

nak jawab soalan dari tread yg lama

Dr Mardiah adalah doc kat wondercare, johor jaya tu. Dia caring sgt2.
Masa saya bwk tom dan sakura yang lemah tu, dia periksa dan buat prosedur termasuk cucuk untuk masukkan saline dan medication dgn profesional dan caring. In fact masa saya dtg terus attend bila tgok kucing saya kritikal. Pendaftaran kemudian cerita. Beliau juga memberikan penerangan yang jelas keadaan anak2 dan rawatan yg diberikan.

Tapi yang tak bestnyer keadaan klinik tu kurang memuaskan tapi saya takda choice sebab klinik tue je yang saya tau masa tu yang bukak malam.
Tapi sekarang saya dah tak pergi sana dah bila selang 2 minggu saya datang untuk rawatan susulan bila sakura discharge, Dr mardiah on leave, yg attend sakura seorang doc lelaki yang tak berapa fasih ckp melayu dan speaking english yg slang dia mcm bukan org sini.... dah lah ganas dan tak caring langsung dgn sakura. Terkejut saya masa tu....
Reply With Quote
  #13  
Old 04-23-2011, 06:53 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 9
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Yang tentang Dr. Razlan tu....

Ya saya memang dah banyak kali berurusan dengan beliau. Itu tak masuk yang jiran saya yang ada berbelas ekor kucing Tapi nak bagitau yang neuter dengan dr. Razlan buat kat rumah kita lepas tu kita jaga sendiri ek. Dia akan beri tunjuk ajar serta tips2 lepas neuter. Kalau ada masalah call jek dia. So far pengalaman pertama saya amat mendebarkan tapi lepas tue nak kata expert tu takdalah tapi bolehlah Yang jantan senang skit nak jaga tapi klau betina kena extra care skit sebab ubat bius dia lebih skit.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-24-2011, 12:55 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Yang tentang Dr. Razlan tu....

Ya saya memang dah banyak kali berurusan dengan beliau. Itu tak masuk yang jiran saya yang ada berbelas ekor kucing Tapi nak bagitau yang neuter dengan dr. Razlan buat kat rumah kita lepas tu kita jaga sendiri ek. Dia akan beri tunjuk ajar serta tips2 lepas neuter. Kalau ada masalah call jek dia. So far pengalaman pertama saya amat mendebarkan tapi lepas tue nak kata expert tu takdalah tapi bolehlah Yang jantan senang skit nak jaga tapi klau betina kena extra care skit sebab ubat bius dia lebih skit.
ok la macam tu...saya pun x tkt la kan... maklumlah...nak ke Vet yg private memang x berapa mampu sekarang ni...


nanti saya contact Dr tu...


kak yan, pantas dan efficient betul akak ni...
Reply With Quote
  #15  
Old 04-24-2011, 04:40 PM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
ok la macam tu...saya pun x tkt la kan... maklumlah...nak ke Vet yg private memang x berapa mampu sekarang ni...


nanti saya contact Dr tu...


kak yan, pantas dan efficient betul akak ni...
hehehe ...dh terbiasa jd secretary/personal assistant dulu...semua keje mesti kena cepat n efficient...
Reply With Quote
  #16  
Old 04-26-2011, 02:19 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
hehehe ...dh terbiasa jd secretary/personal assistant dulu...semua keje mesti kena cepat n efficient...
hehhe tapi ni betul2 cepat...info yang akak dapat pun sangat baik tau.... sharing is caring...
Reply With Quote
  #17  
Old 05-05-2011, 05:15 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 10
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

yuhuuuuu.... sepi je thread ni?
Reply With Quote
  #18  
Old 05-20-2011, 08:46 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
yuhuuuuu.... sepi je thread ni?
tulaa...pn. yan kita pon dah lama x masuk sini....mari2 any johorean...come on in and join us....
Reply With Quote
  #19  
Old 05-21-2011, 09:59 AM
YanAlberto YanAlberto is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pasir Gudang
Posts: 55
Rep Power: 9
YanAlberto is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Alamak!!! been busy la lately, dengan biznes, dengan si bulu kecik ni...sempat jengok2 gitu2 jek...apapun tetap mengikuti perkembangan petfinder ni...Tiha biznes dh berkembang nampaknya...bagus2...akak will keep on order ya..Insyaallah... Anak saya Cheezy dah makin besar, kuat makan tapi control jugak takut obese nanti sebab belum 4 bulan pun...2 minggu lepas antar dia grooming pastu balik je terus dia lepak 1 hari tido melepek jek...bangun pun utk pegi toilet n makan pastu tido balik...mak aiihhh macam kena dera masa grooming dia, abis tangan adik tu kena cakar(ehhhh sapa yang dera sapa ekk.hihihi) amboiii...x padan dengan kecik dia tau tp esoknye dia dh aktif balik...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02189.jpg
Views:	246
Size:	63.7 KB
ID:	10935   Click image for larger version

Name:	DSC02188.jpg
Views:	206
Size:	71.8 KB
ID:	10936   Click image for larger version

Name:	DSC02183.jpg
Views:	260
Size:	80.6 KB
ID:	10937  
Reply With Quote
  #20  
Old 05-21-2011, 10:39 PM
bobcatJB bobcatJB is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 116
Rep Power: 9
bobcatJB is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Alamak!!! been busy la lately, dengan biznes, dengan si bulu kecik ni...sempat jengok2 gitu2 jek...apapun tetap mengikuti perkembangan petfinder ni...Tiha biznes dh berkembang nampaknya...bagus2...akak will keep on order ya..Insyaallah... Anak saya Cheezy dah makin besar, kuat makan tapi control jugak takut obese nanti sebab belum 4 bulan pun...2 minggu lepas antar dia grooming pastu balik je terus dia lepak 1 hari tido melepek jek...bangun pun utk pegi toilet n makan pastu tido balik...mak aiihhh macam kena dera masa grooming dia, abis tangan adik tu kena cakar(ehhhh sapa yang dera sapa ekk.hihihi) amboiii...x padan dengan kecik dia tau tp esoknye dia dh aktif balik...
alololo..kiutnyaa diaaa....mcm nak tiyom sikit cheezy laaa...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi to all pet rescuers and forumers Dongdong86 Member Introductions 8 12-26-2011 05:44 AM
Minta Tolong Sikit All Forumers June Coffee Room 46 07-20-2010 12:46 AM
Today is a day for Celebration PetFinder 1st Anniversary and DIMB PetFinder Awards. dog is my buddy Events 10 04-27-2009 12:10 AM


All times are GMT +8. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.