Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat TV and Photos

Cat TV and Photos Post photos of your cats or embed YouTube videos. Nice place to show off your kittens or cat buddies

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-14-2008, 01:33 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Hahaha.. boring sungguh hari ni, so tak de kerje nak buat, Pakcu tangkapla pic 4 Pahlawan Pahang today for history update untuk album dia orang. Sambil tu nak citerler sikit pasal perangai 4 pahlawan tu... (semua jantan)

Yang Ni Raldo aka Hang Tuah aka G.R.O. DLH pertama, neuter dan sekarang dah berumur 3 thn 1 bulan. Paling cool, mr silent and paling independent. Nak dengar suara dia bukan main susah. Macam takut sangat terkeluar emas ketul-ketul dalam tekak tu kalau bersuara. Pakcu panggil dia GRO sebab dia pandai sambut tetamu. Bila ada customer datang n duduk tengok katalog, dia mesti panjat n lepak atas meja tu, mintak customer tu patting dia. Last2 customer tu tak tgk catalog, asyik patting dia jer.. tak jadi beli barang Alfio Raldo.. hampehh! hehe.. Dapat title Hang Tuah sebab dia cool and very reasonable..


Yang ni Argo aka Hang Lekir aka Tok Bomoh. DLH dah berumur 2 tahun 6 bulan, neuter. Dia ni paling banyak ceriter. Pernah kena catnap 10 hari baru dpt balik. Pernah duduk dalam bonet kereta for 38km journey masa kena catnap. Satu Jerantut termasuk polis2 tau dia (sebab buat report masa hilang), jumpa dua orang bomoh n goreng batu tengah2 malam (seram..). Nak tau detail, ni pakcu pastekan link dia di kampung sebelah. http://kitten.com.my/forum/me-my-cat...lis-bomoh.html So sekarang ni fobia naik kete, selalu stress (agaknya teringat citer dolu2), but so far Pakcu nyer top scorer dalam cat show. Title Hang Lekir sebab dia suka masuk toilet, bila keluar badan selalu basah melekit-lekit. (Actually tak tau sangat pasal Hang Lekir tu... main bantai jer..hehe)


Yang ni Rimba aka Hang Jebat aka Ustaz. DSH dah 10 bulan. Baru sebulan neuter. So far masuk cat show mesti ada position.. Alhamdulilah. Paling aktif, paling bising, paling manja n paling kuat cemburu. Sesuai kut ngan title Hang Jebat tu. Macamana pun dia paling alim, setiap kali Pakcu sembahyang, mesti datang bergolek kat atas sejadah, tengok jer Pakcu. Nak sujud kena ketepikan dia dulu. Yang tak syoknya, bila kita angkat muka lepas sujud. tangan dia mesti lempang kita. Nasib baik kuku selalu potong, kalau tak calar2 ler muka pakcu. Bila pakcu nak tido, dia lompat dulu atas katil. Dah tepuk2 dia baru dia blah. Dulu lg teruk, kena kurung dia bila nak tido sebab selalu tgh tido, dia datang jilat2 muka Pakcu, gigit2 dagu Pakcu. Tp skrg dah tak de sebab pernah kena jentik telinga sebab gigit dagu n ketiak pakcu masa pakcu tido.


Yang ni Kilau aka Hang Kasturi aka Mat Kilau. DSLH umur 6 bulan. Best friend Rimba. Paling kuat memanjat, paling susah nak mandi n paling curious (maybe sebab telinga paling besar) Tapi, pakcu bimbang sikit sebab dia suka tido atas pasir (clumping) bila di kurung. Dengan kes clumping litter, so Pakcu dah decide nak tukar yg non clump bila stock ni habis. So far Alhamdulilah, Kilau and the rest tak de apa2 side effect.. tapi takut ler kemudian nanti. Sekarang ni tak sabar nak tunggu dia besar, sebab breed dia potentially besar sampai 10 kilo, mau tak masuk kedai customer pakcu nanti, takut dia org kata Pakcu bela rimau.. hehe. Title Kilau tu sebab bulu dia berkilat kilau n sempena nama pahlawan Pahang, kasar n aktif n bersemangat tinggi. Profile dia tak de kena mengena dgn Abg Daud Kilau sebab lain sangat perangainyer.. hehe. Cuma gelek jer dia ada sikit ler...Pasal Kasturi tak tau apa2.. history failed..


Ok itu jer ler buat kali ni. Sekarang ni tengah pening mana nak boarding bila Raya nanti. Ada volunteer ker? hehe.. Selamat berpuasa n shopping raya semua.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2008, 01:42 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

nk boarding?
zee bleh tolong, boarding dengan zee seumur hidup pu bleh, semua bleh...
chumel and montel2 sihat2 semua, geram tgk!
zee rasa raldo ni ada darah MC or NFC ye?
walaupun takda cert tapi ada certain babies ni ada darah tu ke pakcu?
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #3  
Old 09-14-2008, 01:49 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
nk boarding?
zee bleh tolong, boarding dengan zee seumur hidup pu bleh, semua bleh...
chumel and montel2 sihat2 semua, geram tgk!
zee rasa raldo ni ada darah MC or NFC ye?
walaupun takda cert tapi ada certain babies ni ada darah tu ke pakcu?
Hehe.. Thanks Zee for the nice and double meaning offer.. hehe. Entah ler, Raldo tu darah MC definitely x der, NFC tak sure. Tapi Si Kilau tu memang MC, cumer cert jer x der. Anyway.. semua 4 ekor pahlawan tu melekat di hati daku.. ooww hehe..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-14-2008, 01:59 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. Thanks Zee for the nice and double meaning offer.. hehe. Entah ler, Raldo tu darah MC definitely x der, NFC tak sure. Tapi Si Kilau tu memang MC, cumer cert jer x der. Anyway.. semua 4 ekor pahlawan tu melekat di hati daku.. ooww hehe..
Alah pakcu, peduli la kampung sebelah kata pasal cat breed and cert ni..
pada zee kalau dorg ada darah kucing pedigree tetap ada darah kucing pedigree, rupa pun nampak mix....

yela, zee punya baby Cherry pun serupa ciri2 dengan Kilau cuma kaler and corak badan je lain, pun mix MC..
kalau gitu raldo ni ada mix NFC la kot..rasanya la..tengok ciri2 NFC ada...
Suka tengok Argo punya bentuk muka, chumel, bulat and kecik je tapi badan gemok gedempol, best!
Rimba plak memang DSH smart la, nampak segak btol, memang DSH berkualiti ni, kalau tak takdela masuk sho dapat position...

Handsome2 la sume babies pakcu, takde nak tambah babies female ke?
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #5  
Old 09-14-2008, 02:32 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Alah pakcu, peduli la kampung sebelah kata pasal cat breed and cert ni..
pada zee kalau dorg ada darah kucing pedigree tetap ada darah kucing pedigree, rupa pun nampak mix....

yela, zee punya baby Cherry pun serupa ciri2 dengan Kilau cuma kaler and corak badan je lain, pun mix MC..
kalau gitu raldo ni ada mix NFC la kot..rasanya la..tengok ciri2 NFC ada...
Suka tengok Argo punya bentuk muka, chumel, bulat and kecik je tapi badan gemok gedempol, best!
Rimba plak memang DSH smart la, nampak segak btol, memang DSH berkualiti ni, kalau tak takdela masuk sho dapat position...

Handsome2 la sume babies pakcu, takde nak tambah babies female ke?
Hehe.. thanks Zee. Probably si Raldo tu ada darah NFC. Cross kut..Pakcu tak kisah langsung pun pasal cert ke idak. Pada Pakcu semua kucing sama jer, darah tetap merah. Kilau tu confirm MC sebab top breeder MC kata dia memang MC. Tapi ada gak yg kata maybe cross, reasonnyer sebab cert x der. Lantak ler...Cert ada ke idak, pada Pakcu tak langsung meningkat atau merendahkan darjat kucing tu pada mata Pakcu. Yang penting kita sayang and treat sama adil. Citer pasai kucing, Pakcu rasa tak pernah tgk kucing zee, adapun kat avatar tu jer.. post la pic tu. Bole 4 ekor pahlawan tu kenal2 kalau tak gaduh2.. hehe. Dah baca ker citer Argo? hehe.. Memang pun dia cam tu, badan panjang bulat muka kecik. Masa Show dulu pernah Judge kata ada darah Turkish Anggora sikit.. masa tu dia slim sikit, sexy. Entah ler.. x penting. Rimba tu kawan Pakcu bagi, sebab mak dia tinggalkan dia n bapak dia mati jatuh dr flat. Tu sebab Pakcu rasa dia manja sgt sebab dia x dpt kasih syg sejak dr kecik lg. Paling suka peluk2 dia sebab dia memang biarkan jer.. Puring dia dari jauh leh dgr.. hehe.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-14-2008, 02:46 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Zee, pakcu baru tgk profile Zee tadi.. My God! lawa2 nya, comel sangat. Chery tu memang MC ler, tapi sedih sangat si Tommy tu ilang. Tak jumpa lagi ker? Tommy pun maybe MC gak, banyak ciri2 MC. Si naughty boy pun comel, ada polka dot kat muka.. hehe. Mommy dia apa namer ekk. Muka cool jer, padai jaga anak kut..
Entah ler.. Pakcu tak tergerak hati lagi nak adopt baby females. Maybe biler semua ni dah neuter, baru nak amik female sekor kut. Ada cadangan ker?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-14-2008, 02:47 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. thanks Zee. Probably si Raldo tu ada darah NFC. Cross kut..Pakcu tak kisah langsung pun pasal cert ke idak. Pada Pakcu semua kucing sama jer, darah tetap merah. Kilau tu confirm MC sebab top breeder MC kata dia memang MC. Tapi ada gak yg kata maybe cross, reasonnyer sebab cert x der. Lantak ler...Cert ada ke idak, pada Pakcu tak langsung meningkat atau merendahkan darjat kucing tu pada mata Pakcu. Yang penting kita sayang and treat sama adil. Citer pasai kucing, Pakcu rasa tak pernah tgk kucing zee, adapun kat avatar tu jer.. post la pic tu. Bole 4 ekor pahlawan tu kenal2 kalau tak gaduh2.. hehe. Dah baca ker citer Argo? hehe.. Memang pun dia cam tu, badan panjang bulat muka kecik. Masa Show dulu pernah Judge kata ada darah Turkish Anggora sikit.. masa tu dia slim sikit, sexy. Entah ler.. x penting. Rimba tu kawan Pakcu bagi, sebab mak dia tinggalkan dia n bapak dia mati jatuh dr flat. Tu sebab Pakcu rasa dia manja sgt sebab dia x dpt kasih syg sejak dr kecik lg. Paling suka peluk2 dia sebab dia memang biarkan jer.. Puring dia dari jauh leh dgr.. hehe.
Zee ada post pics babies zee cume baru2 ni tak update lagi je, dekat sini thread dorg http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=529 ..
Sebelum ni pakcu post dekat kampung lama zee la antara yang awal baca, pasal polis, bomoh and budak2 nakal tu..
bersyukur btol pakcu dapat jumpa argo balik...
semoga lepas ni takda mata2 jahat lagi la tengok kucing2 tu....
tula, zee pun rasa babies pakcu ni ada mix sebab zee rajin google pasal breed ni sebab tengok kucing zee macam bukan DLH normal je jadi buat research la skit sebab nak tau...
biarla pakcu dengan cert2 tu sebab hakikatnya kucing2 tu mix and darah tetap merah pun, asal kita sayang banyak2!

Owh, kesiannya Rimba tapi mesti dia lagi happy sekarang...
Zee suka la dengar purring2 kucing ni, syok didengar...
Zee pun ada baby dari kecik tak dapat kasih sayang, Blacky namanya, kucing tuxedo, dia punye perangai suka nak nyonyot sana sini, pastu ada selimut busuk lagi tu...
nanti zee update pics babies zee dekat thread zee ni....heh...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #8  
Old 09-14-2008, 02:59 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Zee, pakcu baru tgk profile Zee tadi.. My God! lawa2 nya, comel sangat. Chery tu memang MC ler, tapi sedih sangat si Tommy tu ilang. Tak jumpa lagi ker? Tommy pun maybe MC gak, banyak ciri2 MC. Si naughty boy pun comel, ada polka dot kat muka.. hehe. Mommy dia apa namer ekk. Muka cool jer, padai jaga anak kut..
Entah ler.. Pakcu tak tergerak hati lagi nak adopt baby females. Maybe biler semua ni dah neuter, baru nak amik female sekor kut. Ada cadangan ker?
Zee tak sempat lagi nak update pics babies lain2, rajin update dekat thread pics dorg je..
tapi ni pun dah upload pics tapi tak letak dekat thread lagi, sekarang rajinnye dah hilang sekejap plak...

Yup, Tommy and Cherry memang mix MC..tapi Tommy hilang dah, kena catnapped...
Memang tak jumpa2 lagi, tapi masih berharap lagi, masih rindu sampai sekarang, dekat laptop pun masih ada wallpaper pic Tommy dengan Cherry...

Tu la, fatty@naughty boy tu ada tahi lalat dekat hidungnya, makin besar makin gelap polka dot tu...
sekali imbas tengok macam ada misai macam charlie chaplin, tu yang gelar dia charlie chaplin kadang2...

Nama mommy dorg? Zee ke?heh..
Nama zee memang zee la, friends pun panggil sebab senang dipanggil lagipun glamer skit...
Kalau dekat kampung lama nama Zety, tu pun nama btol, Zee or Zety, mana2 ok...

Yelah, adopt la female satu, takdela nanti kejadian tidak diingini berlaku antara jantan2 macho itu...
adopt yang cun melecun skit, biar babies2 pakcu lagi bahagia...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #9  
Old 09-14-2008, 03:09 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Zee tak sempat lagi nak update pics babies lain2, rajin update dekat thread pics dorg je..
tapi ni pun dah upload pics tapi tak letak dekat thread lagi, sekarang rajinnye dah hilang sekejap plak...

Yup, Tommy and Cherry memang mix MC..tapi Tommy hilang dah, kena catnapped...
Memang tak jumpa2 lagi, tapi masih berharap lagi, masih rindu sampai sekarang, dekat laptop pun masih ada wallpaper pic Tommy dengan Cherry...

Tu la, fatty@naughty boy tu ada tahi lalat dekat hidungnya, makin besar makin gelap polka dot tu...
sekali imbas tengok macam ada misai macam charlie chaplin, tu yang gelar dia charlie chaplin kadang2...

Nama mommy dorg? Zee ke?heh..
Nama zee memang zee la, friends pun panggil sebab senang dipanggil lagipun glamer skit...
Kalau dekat kampung lama nama Zety, tu pun nama btol, Zee or Zety, mana2 ok...

Yelah, adopt la female satu, takdela nanti kejadian tidak diingini berlaku antara jantan2 macho itu...
adopt yang cun melecun skit, biar babies2 pakcu lagi bahagia...
Hehe.. Tapi pakcu nyer seme dah neuter.. hehe. Tapi pernah pakcu dgr, ada kucing neuter try mating ngan betina, memangler tak jadi tapi jantan tu bulu-bulu dia gugur teruk n jadi kurus. Takutler pahlawan macho tu jadi mcm tu. Maksud zee takdela nanti kejadian tidak diingini berlaku antara jantan2 macho itu. pakcu tak berpa faham.. Lagi satu, tak gaduh2 ker pahlawan tu berebut betina nanti? hmmm banyak benda ken fikir nih.. hehe
Reply With Quote
  #10  
Old 09-14-2008, 03:16 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. Tapi pakcu nyer seme dah neuter.. hehe. Tapi pernah pakcu dgr, ada kucing neuter try mating ngan betina, memangler tak jadi tapi jantan tu bulu-bulu dia gugur teruk n jadi kurus. Takutler pahlawan macho tu jadi mcm tu. Maksud zee takdela nanti kejadian tidak diingini berlaku antara jantan2 macho itu. pakcu tak berpa faham.. Lagi satu, tak gaduh2 ker pahlawan tu berebut betina nanti? hmmm banyak benda ken fikir nih.. hehe
wah, tak tau plak kalau dah neutur kalau mating bulu jadi gugur...hmmm..tak elok gak tu...
maksud zee takdala babies pakcu jatuh cinta sesama sendiri, masing jantan macho2 plak tu...
gurau je pakcu, tengok pun dorg macam friends je semua...
kucing2 zee dekat rumah tu ada satu je female, Cherry, tengok semua relax je, maybe sebab masing masih baby lagi kot sebab tak sampai setahun lagi kot, semua dalam 2-6 bulan....
takpela, pakcu fikirla dulu nak adopt semua macamna, nak la elak benda2 yang tak elok kan..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #11  
Old 09-14-2008, 03:55 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
wah, tak tau plak kalau dah neutur kalau mating bulu jadi gugur...hmmm..tak elok gak tu...
maksud zee takdala babies pakcu jatuh cinta sesama sendiri, masing jantan macho2 plak tu...
gurau je pakcu, tengok pun dorg macam friends je semua...
kucing2 zee dekat rumah tu ada satu je female, Cherry, tengok semua relax je, maybe sebab masing masih baby lagi kot sebab tak sampai setahun lagi kot, semua dalam 2-6 bulan....
takpela, pakcu fikirla dulu nak adopt semua macamna, nak la elak benda2 yang tak elok kan..
Oooh.. pakcu takut gak kalau macho sama macho bercinta...hehe. Ada customer pakcu beritau, kucing dia ada yg jadi macam tu. Last tu, sekor tu kena buasir.. hmm, ngeri. Punca jadi gitu, tak terpikir ler pakcu. Agaknye.. jantan tu pernah ternampak betina, tapi lepas tu betina tu lari ker.. matiker.. so jantan beragan, dia bantai jer yg lalu depan dier.. hehe. Seriously, bila zee cadangkan tu, pakcu pun terpikir gak. Nantilah.. Pakcu kena banyak2 tanyer pada yg expert pasai ni.. Sekarang ni maybe x der problem sgt sebab semua pahlawan tu homebound, x pernah kuar rumah, kalau nampak betina pun tp dr jauh jer atau dr dlm cages dorg masa show. Kalau zee ada experience ker atau ada terdengar kes2 mcm ni beritau Pakcu ek. Memang nak sgt adopt betina lakk..
Reply With Quote
  #12  
Old 09-14-2008, 04:08 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Oooh.. pakcu takut gak kalau macho sama macho bercinta...hehe. Ada customer pakcu beritau, kucing dia ada yg jadi macam tu. Last tu, sekor tu kena buasir.. hmm, ngeri. Punca jadi gitu, tak terpikir ler pakcu. Agaknye.. jantan tu pernah ternampak betina, tapi lepas tu betina tu lari ker.. matiker.. so jantan beragan, dia bantai jer yg lalu depan dier.. hehe. Seriously, bila zee cadangkan tu, pakcu pun terpikir gak. Nantilah.. Pakcu kena banyak2 tanyer pada yg expert pasai ni.. Sekarang ni maybe x der problem sgt sebab semua pahlawan tu homebound, x pernah kuar rumah, kalau nampak betina pun tp dr jauh jer atau dr dlm cages dorg masa show. Kalau zee ada experience ker atau ada terdengar kes2 mcm ni beritau Pakcu ek. Memang nak sgt adopt betina lakk..

omg!!sampai buasir?wah, first time zee dengar ni!
dahsyat and ngeri tol la pakcu...huhu...takut dengarnya..

samala, babies zee pun homebound je jadi walaupun mix male dengan female tapi tak pandai nak buat ape2 lagi, babies lak tu...
tapi zee pernah nampak,ada kucing male ni nak rogol female yand baby lagi!
female nye tgk tak sampai sebulan lg!terus zee halau male tu, kesian baby kucing tu, nasib baik tak kena rogol lagi...

yelah pakcu, wat research dulu, tanya2 yang pakar....
sebab bela female dari zee punya pendapat la, memang nampak beza dari male, walaupun la female nya active or lasak macamna pun tapi masih ada ciri2 ke'female-lan'nya...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #13  
Old 09-14-2008, 11:30 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
omg!!sampai buasir?wah, first time zee dengar ni!
dahsyat and ngeri tol la pakcu...huhu...takut dengarnya..

samala, babies zee pun homebound je jadi walaupun mix male dengan female tapi tak pandai nak buat ape2 lagi, babies lak tu...
tapi zee pernah nampak,ada kucing male ni nak rogol female yand baby lagi!
female nye tgk tak sampai sebulan lg!terus zee halau male tu, kesian baby kucing tu, nasib baik tak kena rogol lagi...

yelah pakcu, wat research dulu, tanya2 yang pakar....
sebab bela female dari zee punya pendapat la, memang nampak beza dari male, walaupun la female nya active or lasak macamna pun tapi masih ada ciri2 ke'female-lan'nya...
Kena rogol? isshh.. Tu ler, nak gak experience bela female lak. Nanti ler, lepas raya baru bole fikir.. hehe. Thanks zee..
Reply With Quote
  #14  
Old 09-14-2008, 11:37 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Kena rogol? isshh.. Tu ler, nak gak experience bela female lak. Nanti ler, lepas raya baru bole fikir.. hehe. Thanks zee..
fikir, jangan tak fikir...
Thanks?tak tolong ape pun, tolong bercakap je...
but u're welcome....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #15  
Old 09-14-2008, 11:52 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
fikir, jangan tak fikir...
Thanks?tak tolong ape pun, tolong bercakap je...
but u're welcome....
Hehe tolong menggerakkan hati Pakcu untuk menerima female kitten.. hehe. Akan difikirkan sungguh2..
Reply With Quote
  #16  
Old 09-14-2008, 12:00 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

alahai pakcu...pahlawan pakcu yg hang lekir ngan si ostat tu memang ada gak pangai seekor kat umah saya nih...sekor ni memang pantang tebukak pintu toilet..tetau jek dia keluar badan dah basah..idong basah..kaki basah...bila saya cuci toilet ka cuci tray be ak dorang ka..memang fav. dia lah dok menyempit tlg sekali..dia sikit tak kisah kaki teperloih dlm air ke..tesimbah air ke...tapi hairan...bila part nak mandi mcm kena sembelih pulak bunyiknye..hairann...satu lagik bila oang tengah tido..(dia nak soh bangon la tuh) di gigit nye telinga..dijilatnye muka..dipijak2nye muka kita..mcm style urut tuh.....apepon comei benar si ostat tuhh...pelok ciom untuk semua yek...tingat lagikk citer si argo kena catnap..cian dia...
Reply With Quote
  #17  
Old 09-14-2008, 12:07 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
alahai pakcu...pahlawan pakcu yg hang lekir ngan si ostat tu memang ada gak pangai seekor kat umah saya nih...sekor ni memang pantang tebukak pintu toilet..tetau jek dia keluar badan dah basah..idong basah..kaki basah...bila saya cuci toilet ka cuci tray be ak dorang ka..memang fav. dia lah dok menyempit tlg sekali..dia sikit tak kisah kaki teperloih dlm air ke..tesimbah air ke...tapi hairan...bila part nak mandi mcm kena sembelih pulak bunyiknye..hairann...satu lagik bila oang tengah tido..(dia nak soh bangon la tuh) di gigit nye telinga..dijilatnye muka..dipijak2nye muka kita..mcm style urut tuh.....apepon comei benar si ostat tuhh...pelok ciom untuk semua yek...tingat lagikk citer si argo kena catnap..cian dia...
Hehe.. Thanks HMT. Love u today... A ah, si ostat kuat mengurut gak, nak jd tukang urut agaknya bila dah besar.. wakaka. Dah pelok cium seme utk u tp sikit2 jer, takut terbatal puasa lakk ahak
Reply With Quote
  #18  
Old 09-14-2008, 12:19 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

.:: Hahahah!!! Baru dpt tgk appearance bebudak tuh... Alahaiiii... Bulu masing2... Cam leh wat karpet... Aduhaiii.... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #19  
Old 09-14-2008, 12:25 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Hahahah!!! Baru dpt tgk appearance bebudak tuh... Alahaiiii... Bulu masing2... Cam leh wat karpet... Aduhaiii.... ::.
Hehe.. tu sebab kat umah ni x der carpet, sebab dah ada yg natural.. wakaka. Thanks mondoks.., memang tak bole ada carpet, susah nanti nak buang bulu2 dia org.. hehe. Masak per bbuker ari ni?
Reply With Quote
  #20  
Old 09-14-2008, 12:38 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: 4 Pahlawan Melaka - Now in Pahang

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe.. tu sebab kat umah ni x der carpet, sebab dah ada yg natural.. wakaka. Thanks mondoks.., memang tak bole ada carpet, susah nanti nak buang bulu2 dia org.. hehe. Masak per bbuker ari ni?
.:: Sebut pasal karpet, kt rumah kami tu guna sofa yg cepat simpan bulu bebudak kt rumah tuh... Tgh fikir cara yg paling cepat nk buang bulu di sofa sblm raya menjelma... Nnt org dtg beraya, tgk sofa penuh dgn bulu kucen... Ahakz!!!

Arini tak masak la, Abg Abgraldo... Mrs Mondok berbuka ngan kakak kt Glory Beach Resort, PD... Mr Mondok beli kt luar je la kot... Tak pun Adik2 dia masakkan tuk dia... Smlm n arini Mr Mondok jadik bujang kejap... Sbb Mrs Mondok ada hal kt kampung. Abah sakit... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.