Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 09-05-2008, 11:52 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

ADUS!!! sakitlah budak ni.kang aku pun terikut ikut ni

baik punya woh!! biar mampus si pendera kucing biar dia kuar duit riban2 repair balik keta dia.

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Sluurrrpppp... Yummy.... Sedapnyer... Waaaa.... Agak2 Kak Ogy leh wat tak choc loaf tuh... Ni rasanya kalau masuk dlm molot... Cair, lekat, melekat... Rasa penuh coklat...Syahdunya... ::.



.:: Wah... Planning baek punyer... Jgn lupa tutup muka tuh... Kang kot2 ada yg ternmpk lak kang... ::.
Reply With Quote
  #62  
Old 09-05-2008, 11:58 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

ehhe....june.. awal tuh buka posa... cam tuh aku pon nak ikot... ehehehehehe
__________________
Reply With Quote
  #63  
Old 09-05-2008, 01:43 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

Adesss...terliurnya aku tgk pic2 coklat & kek coklat dlm forum ni. Udah laa tu weiii...janganlaa menyeksa jiwa ragaku....karang kureng pulak pahala pose aku nih !!!


>>.:: As kak filinlee & kak june said earlier, it may be contained liquor. thats y overseas chocolate are more tasty than local chocolate.... better look at the label before purchase... but chocolate is sooo yyuuummmyyy... ::.

some got liquor
some dont have
why nicer - because their cocoa they use is very nice
here one - add sugar and more sugar
so you taste more sweet than the cocoa


Actually, bukan coklat overseas jer kena jaga2, coklat Msia pun. Apa2 hal check dia punya emulsifier. Kalau guna soy lecithin, then selamat (soya), tapi kalau guna lecithin jenis lain atau guna kod angka (yg kita tak paham tafsirannya), better don't buy, sebab meragukan. Entah2 ada gelatin.
Akak pun prefer overseas chocs. Yg paling best definitely la Begian Chocs, Cote d Or. Perghhhh.....2nd, Swiss chocs, 3rd NZ chocs & 4th Hersheys dari USA.
Nape choc overseas ketara sedapnya dari Msian chocs ? Not just liquor (yg tak de liquor pun sedap gak), tapi sebab chocs sana guna koko + susu sedangkan chocs Msia guna koko + minyak sawit. Sebab tu rasa dia kureng sikit !!!

Dulu, akak borong coklat kat Belgium, satu bar 200g RM16 (masa tu 1 EURO = RM3.50). Sekali, bila pergi Carrefour kat Paris, tgk2 chocs yg sama dijual pada half the price. Ngamuk aku !!! . La ni...kalau gi Langkawi, mmg borong coklat banyak2. Beli kat kedai Ismail, dapat diskaun lagi (yg dekat dgn kompleks LADA klu tak silap, bukan yg tgh2 pekan Kuah tu). Suka sgt Hersheys Creme n Cookies nugget. Bila makan, mak aiiii.....boleh senoneng kepala otak akak niii....

JUne....alaahai...ko jangan laa melupakan akak yg kat Ipoh ni. Campak2 laa coklat gak....tak kesah laa apa2 pun, janji ada banyak kacang & not bitter (tak suka dark chocs, white choc tak per, mmg fave)
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 09-05-2008 at 02:02 PM.
Reply With Quote
  #64  
Old 09-05-2008, 02:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default chocolate lover

heh!!!heh!! beli tu boleh kak.nak campak ke sana tu ntah bila gamaknya.kena tunggu si imann panjat ke Ipoh lah kot.amacam???

pasal coklat yg berliquor ke tak tu bisa diurus.he!!he!!he!! yg penting mata kena tajam menengok bahan2 yg terkandung.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Adesss...terliurnya aku tgk pic2 coklat & kek coklat dlm forum ni. Udah laa tu weiii...janganlaa menyeksa jiwa ragaku....karang kureng pulak pahala pose aku nih !!!


>>.:: As kak filinlee & kak june said earlier, it may be contained liquor. thats y overseas chocolate are more tasty than local chocolate.... better look at the label before purchase... but chocolate is sooo yyuuummmyyy... ::.

some got liquor
some dont have
why nicer - because their cocoa they use is very nice
here one - add sugar and more sugar
so you taste more sweet than the cocoa


Actually, bukan coklat overseas jer kena jaga2, coklat Msia pun. Apa2 hal check dia punya emulsifier. Kalau guna soy lecithin, then selamat (soya), tapi kalau guna lecithin jenis lain atau guna kod angka (yg kita tak paham tafsirannya), better don't buy, sebab meragukan. Entah2 ada gelatin.
Akak pun prefer overseas chocs. Yg paling best definitely la Begian Chocs, Cote d Or. Perghhhh.....2nd, Swiss chocs, 3rd NZ chocs & 4th Hersheys dari USA.
Nape choc overseas ketara sedapnya dari Msian chocs ? Not just liquor (yg tak de liquor pun sedap gak), tapi sebab chocs sana guna koko + susu sedangkan chocs Msia guna koko + minyak sawit. Sebab tu rasa dia kureng sikit !!!

Dulu, akak borong coklat kat Belgium, satu bar 200g RM16 (masa tu 1 EURO = RM3.50). Sekali, bila pergi Carrefour kat Paris, tgk2 chocs yg sama dijual pada half the price. Ngamuk aku !!! . La ni...kalau gi Langkawi, mmg borong coklat banyak2. Beli kat kedai Ismail, dapat diskaun lagi (yg dekat dgn kompleks LADA klu tak silap, bukan yg tgh2 pekan Kuah tu). Suka sgt Hersheys Creme n Cookies nugget. Bila makan, mak aiiii.....boleh senoneng kepala otak akak niii....

JUne....alaahai...ko jangan laa melupakan akak yg kat Ipoh ni. Campak2 laa coklat gak....tak kesah laa apa2 pun, janji ada banyak kacang & not bitter (tak suka dark chocs, white choc tak per, mmg fave)
Reply With Quote
  #65  
Old 09-05-2008, 02:20 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Sluurrrpppp... Yummy.... Sedapnyer... Waaaa.... Agak2 Kak Ogy leh wat tak choc loaf tuh... Ni rasanya kalau masuk dlm molot... Cair, lekat, melekat... Rasa penuh coklat...Syahdunya... ::.



.:: ::.
mondok...tahon lepas akak ada oder dari member ...stim choc loaf..sebijik mcm nih lah...shahdu jek bila makan...so soft and moist ...satu 20 hengget...ada website die dulu paisley passion..tapi skang mcm dah tak work jek web tuh...howaaaa..i wantt for raya....
Reply With Quote
  #66  
Old 09-05-2008, 02:21 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

June,
Ko balik Msia bila ? akak memang akan turun KL b4 raya. Nak jmp supervisor kat UM. Boleh gak kita berkenal2an. Hehehehhhh...
Tak bz ker time MATTA Fair nih ?
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #67  
Old 09-05-2008, 02:38 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default chocolate lover

cantiklah tu kak.saya balik KL on 16/9.pagi smp KL. MATTA Fair kita org tak ikut.itu tipu punya projek.haram.wakakakakakak!! betul.MATTA ni pandai je tiap2 tahun charge kita org fee tp tak nampak pun apa yg durang buat utk travel agent.balik2 MATTA Fair.kebajikan agent tak terjaga langsung.itu yg cite tipu client sebab persatuan pun tak pernah amik pot hal kebajikan ahli.suma sibuk buat duit atas kedudukan yg durang dpt

Tp saya balik KK utk raya on 27/9.jd sebelum tu blh kita jumpa dan kenal2.buka posa sama2 ke.heh!!heh!! blh bagi coklat kiriman akak tu.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
June,
Ko balik Msia bila ? akak memang akan turun KL b4 raya. Nak jmp supervisor kat UM. Boleh gak kita berkenal2an. Hehehehhhh...
Tak bz ker time MATTA Fair nih ?
Reply With Quote
  #68  
Old 09-05-2008, 02:47 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by June View Post
cantiklah tu kak.saya balik KL on 16/9.pagi smp KL.....

...........blh bagi coklat kiriman akak tu.
Ekkheeemm
__________________

MJ
Reply With Quote
  #69  
Old 09-05-2008, 02:52 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default chocolate lover

apasal berdehem tu bang?? nak coklat gak ke?? jgn takut bang.aku bawa 1 guni coklat nanti.he!!he!!he!!

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Ekkheeemm
Reply With Quote
  #70  
Old 09-05-2008, 03:00 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by June View Post
tak blh ngelat.sebab buka awal.kol 5pm.he!!he!! tengah garu2 kepala mana nak cari makan.
June ni banyak ada tempat boleh makan di perth...kau check sendiri lah...
ni link aku bagi..kedai makan org Malaysia pun ada...
Masjid pon ada banyak...

susah2 kau pergi kat kantin masjid aja buka pose..




__________________

MJ
Reply With Quote
  #71  
Old 09-05-2008, 03:38 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default chocolate lover

Timakasih banyak2 bang.tu yg masalahnya aku ni kat dewan pagi smp ke malam.takde masa nak berlari ke kedai2 yg halal tu.harap2 Tourism Malaysia sponsor makan kita org.heh!!heh!! anyway,list ni sgt berguna.kebanyakkan restoran dlm list tu dekat dgn hotel aku tinggal.
Reply With Quote
  #72  
Old 09-05-2008, 03:55 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
mondok...tahon lepas akak ada oder dari member ...stim choc loaf..sebijik mcm nih lah...shahdu jek bila makan...so soft and moist ...satu 20 hengget...ada website die dulu paisley passion..tapi skang mcm dah tak work jek web tuh...howaaaa..i wantt for raya....
.:: Ye ke kak?? Halamakkk!!! Syahdu arr kalo camtuh.... Sedapnyer tak terhingga... Abes tu skrg akak wat sendirik ke or order kt org lain???? Huhuhu!! Nak la jugak... Stim Choc Loaf... Enaknyer.... Uuuuu.... ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #73  
Old 09-05-2008, 04:09 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Ye ke kak?? Halamakkk!!! Syahdu arr kalo camtuh.... Sedapnyer tak terhingga... Abes tu skrg akak wat sendirik ke or order kt org lain???? Huhuhu!! Nak la jugak... Stim Choc Loaf... Enaknyer.... Uuuuu.... ::.

buat taik mata pandai le aku...muahahahhahaha...sejak tak dpt contact dia..akak telan air lior jek ...
Reply With Quote
  #74  
Old 09-05-2008, 04:16 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
buat taik mata pandai le aku...muahahahhahaha...sejak tak dpt contact dia..akak telan air lior jek ...
.:: Huk aloer.... Akak, if incase akak dpt contact dia balik, bg tau la kt saya... Heheheh!!! buat taik mata pun pandai la jugak... Ihikz!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #75  
Old 09-05-2008, 06:14 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
buat taik mata pandai le aku...muahahahhahaha...sejak tak dpt contact dia..akak telan air lior jek ...
Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Huk aloer.... Akak, if incase akak dpt contact dia balik, bg tau la kt saya... Heheheh!!! buat taik mata pun pandai la jugak... Ihikz!!! ::.
Korang berdua nie...astagha...dalam istilah lain mengulaw lah tu...
SMS lah kat Mama Ogy...rasa2 nya dia tahu...
__________________

MJ
Reply With Quote
  #76  
Old 09-06-2008, 12:39 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 15
blackie007 has disabled reputation
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Huk aloer.... Akak, if incase akak dpt contact dia balik, bg tau la kt saya... Heheheh!!! buat taik mata pun pandai la jugak... Ihikz!!! ::.
Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Korang berdua nie...astagha...dalam istilah lain mengulaw lah tu...
SMS lah kat Mama Ogy...rasa2 nya dia tahu...
I want, I want, I want to order, too. Klu ina or mrs mondok manage to contact and order stim coklat loaf, please order one on my behalf, too. or, pm me so i can order it. thank u, thank u.
Reply With Quote
  #77  
Old 09-07-2008, 03:04 PM
Mr & Mrs Mondok's Avatar
Mr & Mrs Mondok Mr & Mrs Mondok is offline
:: PetFinder Student ::
 
Join Date: Aug 2008
Location: .:: Bdr Baru Bangi, Selangor ::.
Posts: 1,208
Rep Power: 0
Mr & Mrs Mondok is an unknown quantity at this point
Default Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by Penghulu View Post
Korang berdua nie...astagha...dalam istilah lain mengulaw lah tu...
SMS lah kat Mama Ogy...rasa2 nya dia tahu...
.:: Huhuhu!!! Tu la psl... Kalau Kak Ogy leh wat, waaa... Sedapnyer... Erm... Nnt nk sms kak Ogy la.. Nk tempah kueh... Lalalalala....

Bukan ngulaw la, abg din... tidur di waktu mlm... Esok pagi2 dah kuar taik mate... ekekek!!! ::.
__________________

~ Mr & Mrs Mondok ~
~ Cipom & Puteh ~
Reply With Quote
  #78  
Old 09-10-2008, 11:10 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

June, esok ko berangkat kan ? Ok fren...von boyage. Come back in one piece Coklat jgn lupa yek !!!
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #79  
Old 09-11-2008, 11:57 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 13
filinlee is on a distinguished road
Default Re: chocolate lover

hye guys.. any idea how much does the chocolates costs in australia for a bar of mars, or a big bar of cadbury chocolates???
__________________
Reply With Quote
  #80  
Old 12-13-2010, 08:50 PM
hafina_86's Avatar
hafina_86 hafina_86 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 33
Rep Power: 0
hafina_86 is on a distinguished road
Post Re: chocolate lover

Quote:
Originally Posted by Mr & Mrs Mondok View Post
.:: Anyone would love to try some??? ::.


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh....x tahan la tgk......
nakkkk...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Birds Lover alancheah Birds 9 01-18-2009 03:33 PM
NTV7 interview for dog and cat lover dog is my buddy Coffee Room 2 08-13-2008 03:43 PM
Animal Lover. Yes or No. ChewChew1987 Coffee Room 40 08-13-2008 01:03 AM
Re: Ipoh Dog Lover ipoh dog lover Pet Memorial 2 06-25-2008 02:10 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.