Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Food & Recipes

Food & Recipes Drool over the tastiest cuisines and feast your eyes upon secret recipes!

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 06-17-2009, 12:46 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
tak kira la kucing tido ke kucing bangkit ke...deghoyan kg is the best...dpt pulak makan di kg..celik mate nampak durian jek...owhh nostalgic..makan durian dgn nasik putey ada pulak air garam..mkn sama2 dgn arwah bapak atas pangkin...ni oang2 perak jek buat..kak nita..kak zai (keme tau kome pantang skang..tapi mesti penah buatkan)
Emmm......aku tak pernah la makan durian atas pangkin. Sebabnya ada orang yg tolong jagakan pokok2 durian tu. Kitaorg klu nak dtg, call jer dia & bila sampai kebun, durian semua dah siap berlonggok, tinggal nak angkut masuk dlm bonet keter jer.
HAHAHA.......makan durian dgn nasi putih...tu mmg la style org Perak. Tapi aku tak suka. Aku geli tgk nasi yg berlemuih dgn durian tu. . Makan durian dgn pulut pun aku tak pandai. Yg aku reti kan kan kan......makan durian gitu jer, buat bubur durian makan dgn roti, atau buat cucur durian. MMMMM....cedapnyer
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #42  
Old 06-18-2009, 10:13 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

kak berita ngeri,semalam dlm suratkhabar ada org mati berebut durian.dah rebut2 durian,sekali zass,mampus terus kwn tu.aku nak tergelak pun,ngeri pun ada.

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Emmm......aku tak pernah la makan durian atas pangkin. Sebabnya ada orang yg tolong jagakan pokok2 durian tu. Kitaorg klu nak dtg, call jer dia & bila sampai kebun, durian semua dah siap berlonggok, tinggal nak angkut masuk dlm bonet keter jer.
HAHAHA.......makan durian dgn nasi putih...tu mmg la style org Perak. Tapi aku tak suka. Aku geli tgk nasi yg berlemuih dgn durian tu. . Makan durian dgn pulut pun aku tak pandai. Yg aku reti kan kan kan......makan durian gitu jer, buat bubur durian makan dgn roti, atau buat cucur durian. MMMMM....cedapnyer
Reply With Quote
  #43  
Old 06-18-2009, 10:24 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by June View Post
kak berita ngeri,semalam dlm suratkhabar ada org mati berebut durian.dah rebut2 durian,sekali zass,mampus terus kwn tu.aku nak tergelak pun,ngeri pun ada.
Ishhh....iya ker ? Tak terbaca pulak aku.....Suratkhabar mana June ?
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #44  
Old 06-18-2009, 10:31 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

KOSMO rasanya.sebab aku baca either KOSMO atau STAR paper

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Ishhh....iya ker ? Tak terbaca pulak aku.....Suratkhabar mana June ?
Reply With Quote
  #45  
Old 06-18-2009, 10:53 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Durian Oh!! Durian

perghhhhhhh...
cite pasal durian nih yg x tahan nih..
rasa x sabar plak nak serbu pasar mlm kat Sek. 7 Bangi ptg nih.

walhal ari nih dah 3 hari batuk2..
kalo kol orang pun, musti org kompius..
nih sora lia ker sora mak nyah....

bila jawab call plak,
member2 ingatkan salah nombor..
adoiiiiiiiiii.....mak TULEN nyahhhhhhh!!!!!
sora mak cam nih utk sementara jerrr
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #46  
Old 06-18-2009, 10:54 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Durian Oh!! Durian

Zee jarang makan durian tapi kalau ada durian enak, masak and ranum depan mata, memang Zee makan la cuma tak banyak je..
Ntahla, tak mengidam sangat..Agaknya time Mama Zee pregnant kan Zee,dia mengidam makan durian banyak sangat jadi bila Zee lahir Zee dah puas makan durian jadi tak teringin durian sangat, boleh ke macam tu?
Eh, apa Zee merepek ni? Sekian, terima kasih..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #47  
Old 06-18-2009, 11:11 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Zee jarang makan durian tapi kalau ada durian enak, masak and ranum depan mata, memang Zee makan la cuma tak banyak je..
Ntahla, tak mengidam sangat..Agaknya time Mama Zee pregnant kan Zee,dia mengidam makan durian banyak sangat jadi bila Zee lahir Zee dah puas makan durian jadi tak teringin durian sangat, boleh ke macam tu?
Eh, apa Zee merepek ni? Sekian, terima kasih..
hahahaha..klaka btol..rasanya xde sampai camtu zee..mggu neh mybe balik kg kat melaka..katanya musim durian skrg..huhuhu..
__________________
Reply With Quote
  #48  
Old 06-18-2009, 11:21 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Zee jarang makan durian tapi kalau ada durian enak, masak and ranum depan mata, memang Zee makan la cuma tak banyak je..
Ntahla, tak mengidam sangat..Agaknya time Mama Zee pregnant kan Zee,dia mengidam makan durian banyak sangat jadi bila Zee lahir Zee dah puas makan durian jadi tak teringin durian sangat, boleh ke macam tu?
Eh, apa Zee merepek ni? Sekian, terima kasih..
akak plak pantang kalo bab2 durian nih...
mmg x bleh tgk jer...
kalo duit xde sekalipun..
sanggup beli yg dah siap packing tuh...
asal merasa..

so time musim durian..
akak la hantunyer kalo kat umh..
beli 3-4 bijik...akak sorang jer makan..
hubby plak jenis mkn ckp2 syarat jer...
2-3 ulas...dah..
selebihnyer, REZEKI akak ler...

kalo 3 bijik x abis, belah siap2,
masuk tupperware, balit ngan plastik beg elok2,
masuk esbok..
pagi besok nyer..awal2 pagi dah belasah durian..
cedapppnyer derian cejuttttt (cejok ler tuh)
bekpes lambat siap pun xpe...
wakakakakakakakakak

kadang2 (kalo) rajin, wat bubur kacang ijau + derian..
aduhhhhhhhh...lapar la plak.....
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #49  
Old 06-18-2009, 11:24 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by nik_tropicana View Post
hahahaha..klaka btol..rasanya xde sampai camtu zee..mggu neh mybe balik kg kat melaka..katanya musim durian skrg..huhuhu..
wahhhhh..lepas nih belasah derian ler ekk nih...
sendawa pun baru derian dah time tuh...

akak mmg pantang kalo tgk derian..
mmg kecurrrr memanjang...
tp........
lagi PANTANG kalo org bawak derian @ pengat @ bubur @ tepoyak g opis..
bau derian satu opis...kene ekon..aduhhh..pening...
semalam g admin, aduyaiiiii..rasa nak muntah jer cium bau derian..
mmg x thn la cium bau derian kalo dalam ekon cam nih
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #50  
Old 06-18-2009, 11:25 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

smlm g chowkit..dier jual 4 biji seploh ringgit..durian kg kot sbb kecik2,...
__________________
Reply With Quote
  #51  
Old 06-18-2009, 11:25 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Durian Oh!! Durian

Khas untuk tatapan umum..





__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #52  
Old 06-18-2009, 11:27 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

uihhh..durian ape kaler merah tuh?..cam geli plak nak makan..huhuhu..
__________________
Reply With Quote
  #53  
Old 06-18-2009, 11:30 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 13
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Durian Oh!! Durian

Durian kaler merah yang ada dekat Sabah je, ni mesti kak june agaknya tau and pernah rasa...
Macamna la rasa dia agaknya tapi memangla, nampak agak ganjil...
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #54  
Old 06-18-2009, 11:35 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

hahahahah!! pandainya zee.betullah tu.kat sabah je yg ada.rasanya sama mcm durian juga tp kuranglah kesedapannya klu banding dgn durian biasa tu. suami akak kata boleh tahan gak rasanya. biasanya blh dapat kat area Ranau,Kundasang dan yg sewaktu dgnnya.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Durian kaler merah yang ada dekat Sabah je, ni mesti kak june agaknya tau and pernah rasa...
Macamna la rasa dia agaknya tapi memangla, nampak agak ganjil...
Reply With Quote
  #55  
Old 06-18-2009, 11:44 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Ayoyooooooo Zee......Apsal laa ko letak gambar durian yg mengancam kalbu tuuu........Tak leh jadi ni....Kena carik kat mana ada jual durian kat Ipoh ni.

Yg kaler merah tu mmg pelik. First time tenguk. Sorry to say, bila aku tgk jer kan....u know what's in my mind ? Mcm janin yg lahir tak cukup bulan jer....SORRY......itu la yg sebenor2nya yg aku rasa, sebab tak pernah tenguk !!!
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #56  
Old 06-18-2009, 11:46 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: Durian Oh!! Durian

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Ayoyooooooo Zee......Apsal laa ko letak gambar durian yg mengancam kalbu tuuu........Tak leh jadi ni....Kena carik kat mana ada jual durian kat Ipoh ni.

Yg kaler merah tu mmg pelik. First time tenguk. Sorry to say, bila aku tgk jer kan....u know what's in my mind ? Mcm janin yg lahir tak cukup bulan jer....SORRY......itu la yg sebenor2nya yg aku rasa, sebab tak pernah tenguk !!!
tau xpe..nak ckp jgk tapi takut kene headshot..huhuhu..sedap ke yg kaler merah neh?
__________________
Reply With Quote
  #57  
Old 06-18-2009, 12:11 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Durian Oh!! Durian

hehhe..durian kg memang best...
kalo area sinie tak tau sangat lah prinz...
slalu kalo musim durian kalo tak pat balik kg...
terjah dusun UPM makan dian....
lagi gambo dian....

gambar time makan dian kat dusun durian UPM ngan makan dian kat dusun Dato' fadzilah Kamsah...hahhhaha..kijer terjah dusun orang jerk...

gambo makan dian kat kg..tak sempat nak snap...
Reply With Quote
  #58  
Old 06-18-2009, 12:27 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 12
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Durian Oh!! Durian

hehhe..durian kg memang best...
kalo area sinie tak tau sangat lah prinz...
slalu kalo musim durian kalo tak pat balik kg...
terjah dusun UPM makan dian....
lagi gambo dian....

gambar time makan dian kat dusun durian UPM ngan makan dian kat dusun Dato' fadzilah Kamsah...hahhhaha..kijer terjah dusun orang jerk...

gambo makan dian kat kg..tak sempat nak snap...
sempat lagie posing.....jgn mara yer
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_2843.jpg
Views:	84
Size:	99.9 KB
ID:	6043   Click image for larger version

Name:	IMG_2860.jpg
Views:	88
Size:	63.2 KB
ID:	6044   Click image for larger version

Name:	DSC00239.JPG
Views:	93
Size:	68.0 KB
ID:	6045   Click image for larger version

Name:	DSC00242.JPG
Views:	90
Size:	81.3 KB
ID:	6046   Click image for larger version

Name:	DSC00254.JPG
Views:	92
Size:	57.0 KB
ID:	6047  

Click image for larger version

Name:	DSC00241.JPG
Views:	89
Size:	90.3 KB
ID:	6048  
Reply With Quote
  #59  
Old 06-18-2009, 12:31 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Durian Oh!! Durian

jahatnya ko Linda.sampai ati ko buat kita org kempunan

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hehhe..durian kg memang best...
kalo area sinie tak tau sangat lah prinz...
slalu kalo musim durian kalo tak pat balik kg...
terjah dusun UPM makan dian....
lagi gambo dian....

gambar time makan dian kat dusun durian UPM ngan makan dian kat dusun Dato' fadzilah Kamsah...hahhhaha..kijer terjah dusun orang jerk...

gambo makan dian kat kg..tak sempat nak snap...
sempat lagie posing.....jgn mara yer
Reply With Quote
  #60  
Old 06-18-2009, 12:35 PM
meira's Avatar
meira meira is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sri Kembangan
Posts: 306
Rep Power: 11
meira is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to meira
Default Re: Durian Oh!! Durian

tu la kak june..linda tu siap ym suh tgk thread ni sbb ade gamba durian.xpe2..esok sy blk kg sy mkn durian byk2.sampai muka naik duri durian
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.