Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Success Stories

Success Stories Share your happy and heart-warming "tails" with our community. Let us know about your successful rescue, rehome or adoption efforts!

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-02-2010, 09:47 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Quote:
Originally Posted by sue82 View Post
huhu..konfius ni k fareen..
skrg ni dh mcm gile bayang smenjak kucing sy, chi mati
xtau camne nk get over it sbb tetibe je die meninggal
dhla bela sekor je, sy pulak xde anak lagi..jd mmg terasa sgt2 kehilangan die
ingt nk cr yg hampir sama , nk bagi nama sama
nk adopt stray cat agaknye merbahaya x utk kandungan sbb sy tgh try dptkn anak skrg ni..konfius :(
Kalau nak bela kucing, tak kisah stray cat ke, kucing beli ke. Sama je. Tinggal lagi citarasa yang macam mana. Pada saya, yang dah mati tu sudahlah. Lain kucing, lain experience nya. Even kalau dapat yang rupa sama, bagi nama sama, tak semesti perangai sama. Pada k fareen kalau nak bela, just bela....tak semesti mesti rupa yang sama. Paling penting, kalau beli, beli dari orang yang jujur dan bukan jual utk mendapat duit semata2. Dan kucing mestilah sihat. Kalau beli, mesti dah deworm and vaccinate by the seller.

Pasal bahaya utk kandungan....memang bela kucing ada risknya utk ibu mengandung dan bayi. Especially nanti kalau mengandung, kita tak tau if kita tiba2 develop allergies pada kucing, or bayi mungkin ada allergies. Lagi satu, kalau mengandung, ibu dinasihatkan, jangan dekat dgn poopee kucing kerana ia boleh mendatangkan kesan pada kandungan....My personal advise, kalau memang dah nak try mengandung, better dah beranak lepas tu ambil kucing baru. Sebab bayi pertama ni, quite challenging juga

Nitha, Sorry, lari topic a bit
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #22  
Old 06-02-2010, 09:57 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Quote:
Originally Posted by sue82 View Post
huhu..konfius ni k fareen..
skrg ni dh mcm gile bayang smenjak kucing sy, chi mati
xtau camne nk get over it sbb tetibe je die meninggal
dhla bela sekor je, sy pulak xde anak lagi..jd mmg terasa sgt2 kehilangan die
ingt nk cr yg hampir sama , nk bagi nama sama
nk adopt stray cat agaknye merbahaya x utk kandungan sbb sy tgh try dptkn anak skrg ni..konfius :(
Memang betul kata Fareen Sue.
Sue terpaksa menerima kematian Chi.
Memang senang nak kata tapi susah nak wat sebab saya pun pernah rasa kehilangan seekor kucing saya amat sayangi.
Saya juga setuju dengan apa kata Fareen, tak ada kucing boleh ganti Chi sebab setiap kucing tu ada perwatakannya sendiri. Rupay mungkin sama tapi perwatakan lain.
Bagi saya, tak semestinya Sue bela kucing yang serupa dengan Chi.
Satu lagi kasih sayang Sue pada Chi tak akan sama pada kucing baru biarpun sama rupa sebab dia bukan Chi.
You need to let go of Chi and find a new love.

Kalo nak pregnant rasanya tak bahaya kalo nak ambil stray ke atau nak bela kucing. Masa saya ada first baby, saya ada 7 ekor kucing dan saya yang jaga mereka semua sampai la anak saya besar. Alhamdulilah anak saya tak ada apa apa allergic pun. Yang penting practikkan kebersihan 110%. Insyaallah semua nya akan selamat.

Banyak banyak bersabar Sue.........
Hope you find the perfect cat.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #23  
Old 06-02-2010, 10:27 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

BRAVO!!!! BRAVO!!!! Vee,I think PF should do this very often. We send those scammers a signal: "Big Sisters & Big Brothers are watching".


Quote:
Originally Posted by Vee20 View Post
To Fareen, NurKasih, MidnightMaiden, FelixTheCat, ManekiNeko, NurAzua, Kyzoor and our Administrator:

Thank you! Especially for the well wishes on the kittens behalf.
We'll all collectively make sure that the kittens find better homes from here on, won't we?

@ManekiNeko: Bengals and Mainecoons, can't agree more. They're basically celebrities now just wait till the public gets a hold of their story.

P.S: This will teach culprits to NEVER mess with PetFinder and it's members again. We've got a bunch of FIERCE pet lovers on the watch it only took two days to put a stop to the whole drama imagine that. We're just awesome, aren't we?

THANK YOU once again everyone!
Reply With Quote
  #24  
Old 06-02-2010, 10:29 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

My elder sister pelihara kucing 8 ekor.tp anak bersusun.yg paling kecik 6 yrs old. dia plan nak beranak lg.dia suka byk anak.So akak tak percaya pelihara kucing blh mudaratkan kandungan.tp klu ada kucing tak jaga kebersihan itu mmg cari mudarat.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Kalau nak bela kucing, tak kisah stray cat ke, kucing beli ke. Sama je. Tinggal lagi citarasa yang macam mana. Pada saya, yang dah mati tu sudahlah. Lain kucing, lain experience nya. Even kalau dapat yang rupa sama, bagi nama sama, tak semesti perangai sama. Pada k fareen kalau nak bela, just bela....tak semesti mesti rupa yang sama. Paling penting, kalau beli, beli dari orang yang jujur dan bukan jual utk mendapat duit semata2. Dan kucing mestilah sihat. Kalau beli, mesti dah deworm and vaccinate by the seller.

Pasal bahaya utk kandungan....memang bela kucing ada risknya utk ibu mengandung dan bayi. Especially nanti kalau mengandung, kita tak tau if kita tiba2 develop allergies pada kucing, or bayi mungkin ada allergies. Lagi satu, kalau mengandung, ibu dinasihatkan, jangan dekat dgn poopee kucing kerana ia boleh mendatangkan kesan pada kandungan....My personal advise, kalau memang dah nak try mengandung, better dah beranak lepas tu ambil kucing baru. Sebab bayi pertama ni, quite challenging juga

Nitha, Sorry, lari topic a bit
Reply With Quote
  #25  
Old 06-02-2010, 10:40 PM
sue82 sue82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Location: kelana jaya
Posts: 11
Rep Power: 0
sue82 is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

thanks k fareen & felix
sorry teroff topik..tp mmg asik nangis je kebelakangan ni
bangun subuh pun biase chi yg kejutkn..tidur atas katil pun same2
terasa sgt bila die xde
sebenarnye bile ada chi ni memula tu rs mcm xdelah nk baby sgt
tp lebih kurg 2 mggu b4 chi meninggal tu ingtkn nk pegi bercuti, nk try dptkn baby
siap dh berangan nnt anak kitorg membesar ngan chi , nak latih die syg kucing sume2
tiba2 chi mati ..rs down gila :(
td ptg ms balik dr ofis sbb rindu sgt nk pegang kucing sue angkut sekor stray cat ni masuk umah..bagi makan..ilang skit rs rindu tu

thnks ye k fareen n felix..sbelum ni register je kt petfinder..tp takat jd silent reader..
gambar chi pun satu je sy amik..ms die kecik lg
tu pun takut2 sbb org kata if amik gambar kucing nnt kucing mati

i need to move on
__________________
i miss my baby chi :(
Reply With Quote
  #26  
Old 06-02-2010, 10:47 PM
sue82 sue82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Location: kelana jaya
Posts: 11
Rep Power: 0
sue82 is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Quote:
Originally Posted by June View Post
My elder sister pelihara kucing 8 ekor.tp anak bersusun.yg paling kecik 6 yrs old. dia plan nak beranak lg.dia suka byk anak.So akak tak percaya pelihara kucing blh mudaratkan kandungan.tp klu ada kucing tak jaga kebersihan itu mmg cari mudarat.
dr segi kebersihan mmg kitorg jaga sgt
berak kencing chi semua hubby yg uruskan n chi mmg stay indoor je
memula tu rs mcm nk beli @ adopt kucing skrg ni..nk kurgkn kesedihan
tp memandangkn ada risk utk pregnant ladies..better tangguh dulu kan
ingtkn jumaat ni nk sggah paws subang
nk main2 ngan anak kucing..hilangkn rindu
__________________
i miss my baby chi :(
Reply With Quote
  #27  
Old 06-02-2010, 10:52 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 11
Fareen is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Quote:
Originally Posted by sue82 View Post
thanks k fareen & felix
sorry teroff topik..tp mmg asik nangis je kebelakangan ni
bangun subuh pun biase chi yg kejutkn..tidur atas katil pun same2
terasa sgt bila die xde
sebenarnye bile ada chi ni memula tu rs mcm xdelah nk baby sgt
tp lebih kurg 2 mggu b4 chi meninggal tu ingtkn nk pegi bercuti, nk try dptkn baby
siap dh berangan nnt anak kitorg membesar ngan chi , nak latih die syg kucing sume2
tiba2 chi mati ..rs down gila :(
td ptg ms balik dr ofis sbb rindu sgt nk pegang kucing sue angkut sekor stray cat ni masuk umah..bagi makan..ilang skit rs rindu tu

thnks ye k fareen n felix..sbelum ni register je kt petfinder..tp takat jd silent reader..
gambar chi pun satu je sy amik..ms die kecik lg
tu pun takut2 sbb org kata if amik gambar kucing nnt kucing mati

i need to move on
Sorry to hear you're still in pain...Alhamdulillah dah amik satu kucing. Semoga terubat rindu pada Chi....

Betul juga kata Kak June and Kak Nurul. Nak bela bukan tak boleh kalau mengandung. Tapi tahap kebersihan kena betul2 jaga utk kebaikkan awak masa mengandung and bakal anak. Cuma my personal opionion sahaja sbb byk cerita member2 dan saudara sendiri, masa sebelum mengandung gila kucing, tapi bila dah mengandung, tiba2 start ada allergy pulak, dulul tak de. Pastu yang anak pulak allergy. Lepas tu kucing jadi terbiar, last last bagi adoption. Tu yang kesian kat kucing tu. So kalau awak pregnant nanti, just make sure awak bersedia utk tanggungjawab extra itu dan make sure kebajikkan kucing terjaga...Take care okay....

Quote:
Originally Posted by June View Post
My elder sister pelihara kucing 8 ekor.tp anak bersusun.yg paling kecik 6 yrs old. dia plan nak beranak lg.dia suka byk anak.So akak tak percaya pelihara kucing blh mudaratkan kandungan.tp klu ada kucing tak jaga kebersihan itu mmg cari mudarat.
Kak June betul tu. If kebersiahan tak jaga, kucing ke mana anak kemana Sekarang ni pun Fareen vacuum dah tak tau satu hari berapa kali. Tulah gatal nak longhair sgt. Now padan muka
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #28  
Old 06-02-2010, 10:58 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

samalah akak.satu hari 2x vacum.itu tak termasuk lg mengutip bulu2 yg bergumpal kat lantai.huh!! jenuh. rambut akak gugur pun tak sebanyak bulu durang.heheheheh!!

Sue,jgn sedih sedih.akak pun dah kehilangan 3 ekor kucing.mati sakit FeLV.sedihnya tak blh nak ckp.tiap tiap ari belek gambar durang. jgn terburu buru nak adopt kucing lain.take your time to heal first,ok.Take care of yourself.

Opp!! Vee,sorry.lari topik

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Sorry to hear you're still in pain...Alhamdulillah dah amik satu kucing. Semoga terubat rindu pada Chi....

Betul juga kata Kak June and Kak Nurul. Nak bela bukan tak boleh kalau mengandung. Tapi tahap kebersihan kena betul2 jaga utk kebaikkan awak masa mengandung and bakal anak. Cuma my personal opionion sahaja sbb byk cerita member2 dan saudara sendiri, masa sebelum mengandung gila kucing, tapi bila dah mengandung, tiba2 start ada allergy pulak, dulul tak de. Pastu yang anak pulak allergy. Lepas tu kucing jadi terbiar, last last bagi adoption. Tu yang kesian kat kucing tu. So kalau awak pregnant nanti, just make sure awak bersedia utk tanggungjawab extra itu dan make sure kebajikkan kucing terjaga...Take care okay....



Kak June betul tu. If kebersiahan tak jaga, kucing ke mana anak kemana Sekarang ni pun Fareen vacuum dah tak tau satu hari berapa kali. Tulah gatal nak longhair sgt. Now padan muka
Reply With Quote
  #29  
Old 06-02-2010, 11:11 PM
sue82 sue82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Location: kelana jaya
Posts: 11
Rep Power: 0
sue82 is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Quote:
Originally Posted by June View Post
samalah akak.satu hari 2x vacum.itu tak termasuk lg mengutip bulu2 yg bergumpal kat lantai.huh!! jenuh. rambut akak gugur pun tak sebanyak bulu durang.heheheheh!!

Sue,jgn sedih sedih.akak pun dah kehilangan 3 ekor kucing.mati sakit FeLV.sedihnya tak blh nak ckp.tiap tiap ari belek gambar durang. jgn terburu buru nak adopt kucing lain.take your time to heal first,ok.Take care of yourself.

Opp!! Vee,sorry.lari topik
huhu..sedih x amik gambar dulu sbb asik pk nnt die akan sakit
ada satu je gambar chi :(
chi mati sbb diaphragmatic hernia..
die tersangkut kt kndang 3 hari lepas gambar die diamik
tp lepas tu die ok je..jd kitorg ingtkn die dah sihat..rupenye condition die makin teruk dlm diam2 tu
skrg ni asik browse2 muke kucing yg sama ngan chi..ilangkan rindu
stray cat td sy bwk masuk bg makan je..hubby x bagi bela tp at least rs best skit
sue suke borak2 ngan kucing..huhu..xtaula nape tp rs tenang je luahkn perasaan kt diorg
__________________
i miss my baby chi :(
Reply With Quote
  #30  
Old 06-02-2010, 11:24 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Quote:
Originally Posted by sue82 View Post
huhu..sedih x amik gambar dulu sbb asik pk nnt die akan sakit
ada satu je gambar chi :(
chi mati sbb diaphragmatic hernia..
die tersangkut kt kndang 3 hari lepas gambar die diamik
tp lepas tu die ok je..jd kitorg ingtkn die dah sihat..rupenye condition die makin teruk dlm diam2 tu
skrg ni asik browse2 muke kucing yg sama ngan chi..ilangkan rindu
stray cat td sy bwk masuk bg makan je..hubby x bagi bela tp at least rs best skit
sue suke borak2 ngan kucing..huhu..xtaula nape tp rs tenang je luahkn perasaan kt diorg
Banyak banyak bersabar Sue.
Masa my first exo mati, 3 hari 3 malam menangis sampai bengkak mata macam ikan emas tu.
Makan dan minum pun tak layan
Anak pun tak layan
Nasib ada orang gaji urus.
Kucing yang lain pun tak layan
Tapi alhamdulilah time heals the wound but memories will still be with me.
My cat mati kena FIV. Dia hanya sempat bersama saya for 3 months je.
Lepas tu asyik ingat nak seekor exo lagi.
Bila dapat rasa kasih sayang dia lain dari my first.
I still remember my first xo sampai la hari nie
On his anniversary of his death saya akan light candle untuk dia.
Saying that I still remember him.
Talking about it still brings tears to my eyes
I know how you feel.
Take it easy ya!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #31  
Old 06-02-2010, 11:25 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Sue,akak cadangkan Sue buka new thread kat Pet Memorial utk memperingati Chi. Bila Sue dah buka kat sana,Sue blh meluahkan dgn lbh pjg lebar lg coz kat sini thread tak sesuai takut nanti tuan tanah rasa cerita ni meleret dan mgkn dia tak berapa senang hati, ok.

Quote:
Originally Posted by sue82 View Post
huhu..sedih x amik gambar dulu sbb asik pk nnt die akan sakit
ada satu je gambar chi :(
chi mati sbb diaphragmatic hernia..
die tersangkut kt kndang 3 hari lepas gambar die diamik
tp lepas tu die ok je..jd kitorg ingtkn die dah sihat..rupenye condition die makin teruk dlm diam2 tu
skrg ni asik browse2 muke kucing yg sama ngan chi..ilangkan rindu
stray cat td sy bwk masuk bg makan je..hubby x bagi bela tp at least rs best skit
sue suke borak2 ngan kucing..huhu..xtaula nape tp rs tenang je luahkn perasaan kt diorg
Reply With Quote
  #32  
Old 06-02-2010, 11:36 PM
sue82 sue82 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2010
Location: kelana jaya
Posts: 11
Rep Power: 0
sue82 is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

oh sorry2..
bnyk sgt melalut dh ni kan..dr memula tny psl nur kitty/hellokitty5 sama ke x dgn eqin tu smpai ke cerita chi pulak..huhu
mntk maaf ye kwn2..
__________________
i miss my baby chi :(
Reply With Quote
  #33  
Old 06-03-2010, 12:22 AM
nur azua nur azua is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: KL..but right now stay in Shah Alam
Posts: 530
Rep Power: 10
nur azua is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to nur azua
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

Nitha, u r most welcome! hope all the bulus will find a home soon..hehe
Reply With Quote
  #34  
Old 06-04-2010, 10:31 AM
tlllastar tlllastar is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Location: pj/tronoh/kch
Posts: 60
Rep Power: 10
tlllastar is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

wow, sounds so adventourous, Vee20. Like detective oni

anyways, congratzz on your hard work
Reply With Quote
  #35  
Old 09-14-2010, 09:35 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 10
izwanbest is on a distinguished road
Default Re: "NurKittyLover/Eqin" Case Solved!

harap tak jadi kes macam ni kat tiger yg saya baru kasi org adopt
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Power Balance" and "Magic Mist" - Getting Hot and Famous across the dogs world !!! ricjocockers Pet Products 5 02-22-2010 02:43 AM
David Archuleta's "Christmas From The Heart" CD - Get your hands on the yet-to-be-released CD! Cavey Music 0 10-16-2009 05:00 PM
SPCA Penang "Love Your Pet, Share Your Joy" Photo Contest nivek Events 8 03-06-2009 12:07 PM
Oldest winner at dog show-"Stump," who is 70 in human years, wins dog is my buddy Dogs & Puppies 4 02-13-2009 10:40 PM
Maxmillian ("Max") and Chloe ("chewy") ashleywong Cat TV and Photos 20 09-04-2008 01:56 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.