Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-13-2008, 10:58 AM
manja manja is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 18
Rep Power: 0
manja is on a distinguished road
Default Cat Sitter

Dear Friends,

Does anyone know of any cat sitter in KL or Shah Alam? TQ
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2008, 09:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

Where is your location Manja?? My cat sitter is my neighbour.We live in Taman
Shamelin Perkasa, near Jusco Maluri.

Quote:
Originally Posted by manja View Post
Dear Friends,

Does anyone know of any cat sitter in KL or Shah Alam? TQ
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2008, 02:36 PM
manja manja is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 18
Rep Power: 0
manja is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitter

I live in Sg. Buloh. I have 12 cats. One is still a baby. How does your neighbour charge? Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-15-2008, 04:41 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

Depend on number of cats and days.I don't think she be able to care 12 cats of yours because she has 3 cats on her own.12 is too many for her.For when is this??


Quote:
Originally Posted by manja View Post
I live in Sg. Buloh. I have 12 cats. One is still a baby. How does your neighbour charge? Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2008, 10:01 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 11
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitter

kak june,

Nak tanya jer ek..in case laa saya nak hantar anak2 saya kat jiran kak june tu, kena inform seawal bila?saya ada 4 ekor..sebab saya tak pernah hantar anak2 saya pada mana2 cat sitter..apa yg perlu saya sediakan?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-16-2008, 10:06 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

U kena sediakan cage utk kucing2 tu disimpan sebab tak nak durang berkeliran dan hilang bila dilepaskan.pastu kena sediakan litter box dan litter sand.cat food kena provide juga.cat sitter akak akan bersihkan kandang,litter box dan feed durang setiap hari.

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
kak june,

Nak tanya jer ek..in case laa saya nak hantar anak2 saya kat jiran kak june tu, kena inform seawal bila?saya ada 4 ekor..sebab saya tak pernah hantar anak2 saya pada mana2 cat sitter..apa yg perlu saya sediakan?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-16-2008, 10:08 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 11
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitter

Quote:
Originally Posted by June View Post
U kena sediakan cage utk kucing2 tu disimpan sebab tak nak durang berkeliran dan hilang bila dilepaskan.pastu kena sediakan litter box dan litter sand.cat food kena provide juga.cat sitter akak akan bersihkan kandang,litter box dan feed durang setiap hari.
mcm mana dgn charge yg di kenakan?
Reply With Quote
  #8  
Old 12-16-2008, 10:13 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

tgk pd jumlah kucing.klu ko punya 4 ekor 4 hari harga dlm RM120. ko dok mana ketot?? klu area sekitar dekat rmh akak dia blh pergi rmh ko.kucing ko diam2 je kat rmh.dia akan dtg everyday. area maluri,pandan jaya,pandan perdana,shamelin dia msh boleh dtg kerumah. tp charges ada extra sikit utk transportation.yg penting kucing ko selesa dirumah tak pindah randah.

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
mcm mana dgn charge yg di kenakan?
Reply With Quote
  #9  
Old 12-16-2008, 10:38 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 11
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitter

Quote:
Originally Posted by June View Post
tgk pd jumlah kucing.klu ko punya 4 ekor 4 hari harga dlm RM120. ko dok mana ketot?? klu area sekitar dekat rmh akak dia blh pergi rmh ko.kucing ko diam2 je kat rmh.dia akan dtg everyday. area maluri,pandan jaya,pandan perdana,shamelin dia msh boleh dtg kerumah. tp charges ada extra sikit utk transportation.yg penting kucing ko selesa dirumah tak pindah randah.
saya kat pandan jaya..dia boleh datang kat rumah?? soal duit tu tak kisah laa sgt..tak susah kan dia ke..kena ulang alik..saya ni kalau boleh tak nak susahkan sesiapa..ye laa org dah tolong kita..
Reply With Quote
  #10  
Old 12-16-2008, 10:41 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

mana ada susah cik adik oi!! ko bayar bukan free.heheheh!! takpe,karang akak balik rmh akak chk dgn dia berapa dia kenakan atau pun klu dia blh ulang alik dari rmh dia ke rmh ko.bila tu ko nak pakai servis dia??


Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
saya kat pandan jaya..dia boleh datang kat rumah?? soal duit tu tak kisah laa sgt..tak susah kan dia ke..kena ulang alik..saya ni kalau boleh tak nak susahkan sesiapa..ye laa org dah tolong kita..
Reply With Quote
  #11  
Old 12-16-2008, 10:51 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 11
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitter

Quote:
Originally Posted by June View Post
mana ada susah cik adik oi!! ko bayar bukan free.heheheh!! takpe,karang akak balik rmh akak chk dgn dia berapa dia kenakan atau pun klu dia blh ulang alik dari rmh dia ke rmh ko.bila tu ko nak pakai servis dia??
eh! akak ni..bukan sekarang..kan saya cakap nak tanya jer tadi..mungkin ujung bulan ni kot..saya nak balik penang..nanti saya kompem balik..nak ckp kat husben dulu..
Reply With Quote
  #12  
Old 12-16-2008, 11:32 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

ujung bulan?? canteklaht u.karang bila dia back to school bila sekolah buka ada duit poket utk dia.heheheh!!

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
eh! akak ni..bukan sekarang..kan saya cakap nak tanya jer tadi..mungkin ujung bulan ni kot..saya nak balik penang..nanti saya kompem balik..nak ckp kat husben dulu..
Reply With Quote
  #13  
Old 12-16-2008, 11:51 AM
ketotmerah's Avatar
ketotmerah ketotmerah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Rep Power: 11
ketotmerah is on a distinguished road
Default Re: Cat Sitter

Quote:
Originally Posted by June View Post
ujung bulan?? canteklaht u.karang bila dia back to school bila sekolah buka ada duit poket utk dia.heheheh!!
laa sekolah lagi ke?hehehehe
Reply With Quote
  #14  
Old 12-16-2008, 12:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cat Sitter

hah,yalah.lebih senang suruh budak2 mcm ni jaga kucing.dengar cakap dpd org dewasa.heheheheh!! tp dia mmg cat lovers.dia ada 3 ekor kucing juga.so hati pun tenang klu dia yg jd cat sitter akak.mmg dia akan tlg jaga dgn baik.kdg2 klu kuicng akak sepah rmh,dia tlg sapu dan mop.

Quote:
Originally Posted by ketotmerah View Post
laa sekolah lagi ke?hehehehe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.