Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 12-23-2008, 05:14 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by shanim View Post
Pak Cu,
Thanks for pak cu support utk preparation before show.
Actually i masuk pun suke2.. He3 x sangka NICO leh dpt 1st place K10 NP Longhair Category lak.. he3.. tp geram gak kat NICO leh uat hal.. coz dia x biase ngn kucing yg bising2 nie.. tu yg mengeram x abis2.. uat malu jek leh jerit marah2 jiran sebelah dia..
Anyway lotih gak smpi blk uma pegi urut..
Tapi enjoy sangat2 ri tu dpt kwn.. nak p lagi la utk next show.. best..
Attachment 2616
Oooh Kucing shanim ker? Congrats3x!, sorry k Pakcu tak perasan langsung, sibuk sangat Pakcu ari tuh. Bonus besar tuk 1st timer (U n Nana) dapat menang besar! hehe. Waa waa, categori yg sama tu Kilau Pakcu dpt No.3, Kucing kakak Pakcu Suki dpt no.2..hehe, good for NICO!!

To Abzalia : Probably February ada lagi Show... tempat lagi class! Pavillion KL.. apa2 pun next month MCC will confirm k.
Reply With Quote
  #62  
Old 12-23-2008, 05:51 PM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 11
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Oooh Kucing shanim ker? Congrats3x!, sorry k Pakcu tak perasan langsung, sibuk sangat Pakcu ari tuh. Bonus besar tuk 1st timer (U n Nana) dapat menang besar! hehe. Waa waa, categori yg sama tu Kilau Pakcu dpt No.3, Kucing kakak Pakcu Suki dpt no.2..hehe, good for NICO!!

To Abzalia : Probably February ada lagi Show... tempat lagi class! Pavillion KL.. apa2 pun next month MCC will confirm k.
ha3.. tu la x sangka.. orang pertama lak serbu kat SACC. semangat kesukanan kata kan.. dah tu jiran si NICO yg menang pun satu kampung jgk.. Tapi kan pakcu, tiga2 yg menang ni sepesen jek 'fur' diorang ni (si itam manis).. he3..
Reply With Quote
  #63  
Old 12-23-2008, 07:08 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by shanim View Post
ha3.. tu la x sangka.. orang pertama lak serbu kat SACC. semangat kesukanan kata kan.. dah tu jiran si NICO yg menang pun satu kampung jgk.. Tapi kan pakcu, tiga2 yg menang ni sepesen jek 'fur' diorang ni (si itam manis).. he3..
A ah. sepesen...hehe, wawawa.. dulu si Kilau Pakcu tu no.1 and dpt Best domestic longhair, skg Nico u lak..hehe, . Pakcu harap u dpt byk knowledge and semangat utk jaga kucing2 dgn lebih baik lagi. Not just for show jer tapi for their health being forever! Afterall... seme kucing2 kita tu (tak kisah kalah menang ker) Champion in our heart forever..
Reply With Quote
  #64  
Old 12-23-2008, 08:29 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 11
Nana is on a distinguished road
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Bintang says hi and thanking everyone. Indeed, 1st time Bintang masuk cat show, trs jd moody, she gets really quiet n passive bl moody. Blk rumah, panas bdn dia, main pun xnak, Bulan ajak main pn dia ngiau marah. Risau gak, tp keesokkan paginya, dah back to normal, mungkin penatla kot…. Nana sendiri pn penat gak…cuak nak biar Bintang duk sndiri2 kt situ…jadinya kitorang siap ada tkr2 shift lg nak jg dia…haha..kelakar gak…org len yg bwk kucing2 kembang mengembang relax je…Nana yg bwk kucing kampung ni siap b’kampung lg kat tpi cage si Bintang… Bukan apa, tp sbnrnya nak defend utk Bintang…byk je bunyi2 yg xsedap didgr..sb si Bintang tu kucing kampung, xcomel la, kucing tepi jalan la….kecik hati Bintang dgr…kenelah duk tepi dia, kot2 dia fhm, xpsl2 Nana bwk blk kucing depressed..anyhow, lantak drg la… yg pnting we do our best to make her a happy kitty…

A million thanks to Pakcu for everything. Thanks bebanyak ye pakcu utk sume2 la, registration, advice, suggestion, learned a lot from you.

Lie, Putri Kysara mmg cute…playful plk tu… hmm… mgkn anxious sb ramai sgt org2 n kucing2. My Bulan & Bintang lg teruk dl. Drg xpenah nmpk kucing lain, Nana risau drg xsdr yg drg tu kucing… Nampak kucing lalu dpn sliding door, kembang segala bulu drg, DSH tu jd longhair tkene kejutan elektrik. Tp lelama drg dah pandai nak pgl Nana bl ada kucing kat luar dtg mintak makan… Anyhow, tgk Putri pn, can see in her eyes that she’s very much loved by her owner.

Nico tu kucing shanim rupenye... Kite ada smbang kejap hr tu…xtau la shanim igt lg ke x.
Reply With Quote
  #65  
Old 12-23-2008, 08:35 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 11
Nana is on a distinguished road
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Memang byk blh blajar dr cat show ni.. kali ni, br Nana nmpk category2 kucing2 ni… byk rupanya category dlm cat show ni… br Nana tau..

hehe...rasa cm b'minat plk bl dah nampak maine coon dpn mata.... brp la agaknya harga kucing tu.... tp msti byk bnde nak kene tau psl cara2 penjagaan kucing2 pedigree ni kan...
Reply With Quote
  #66  
Old 12-23-2008, 08:47 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Bintang says hi and thanking everyone. Indeed, 1st time Bintang masuk cat show, trs jd moody, she gets really quiet n passive bl moody. Blk rumah, panas bdn dia, main pun xnak, Bulan ajak main pn dia ngiau marah. Risau gak, tp keesokkan paginya, dah back to normal, mungkin penatla kot…. Nana sendiri pn penat gak…cuak nak biar Bintang duk sndiri2 kt situ…jadinya kitorang siap ada tkr2 shift lg nak jg dia…haha..kelakar gak…org len yg bwk kucing2 kembang mengembang relax je…Nana yg bwk kucing kampung ni siap b’kampung lg kat tpi cage si Bintang… Bukan apa, tp sbnrnya nak defend utk Bintang…byk je bunyi2 yg xsedap didgr..sb si Bintang tu kucing kampung, xcomel la, kucing tepi jalan la….kecik hati Bintang dgr…kenelah duk tepi dia, kot2 dia fhm, xpsl2 Nana bwk blk kucing depressed..anyhow, lantak drg la… yg pnting we do our best to make her a happy kitty…

A million thanks to Pakcu for everything. Thanks bebanyak ye pakcu utk sume2 la, registration, advice, suggestion, learned a lot from you.

Lie, Putri Kysara mmg cute…playful plk tu… hmm… mgkn anxious sb ramai sgt org2 n kucing2. My Bulan & Bintang lg teruk dl. Drg xpenah nmpk kucing lain, Nana risau drg xsdr yg drg tu kucing… Nampak kucing lalu dpn sliding door, kembang segala bulu drg, DSH tu jd longhair tkene kejutan elektrik. Tp lelama drg dah pandai nak pgl Nana bl ada kucing kat luar dtg mintak makan… Anyhow, tgk Putri pn, can see in her eyes that she’s very much loved by her owner.

Nico tu kucing shanim rupenye... Kite ada smbang kejap hr tu…xtau la shanim igt lg ke x.
No problem Nana... just doing my best for friends and 1st timer like you..hehe. Nanti kalau Tuan nyer dah nervous, apa lagi kucing nyer...hehe. Big hugs and Congrats to Bintang on being the Best Non Pedigree Shorthair Cats. Besar title tuh! Pakcu yang dah banyak kali masuk show pun tak pernah dapat title se grand macam tu...hehe Tuah 1st time! congrats3x
Pedulikan apa org nak kata Nana... Whatever, you n Bintang has proven something and being judged by International Standard Judge from Switzerland to be the best in her category. Dia org tu saja jealous n coward jer... Kucing Pakcu pun seme tak bersijil and kampong jer, buat pekak jer la. Yang penting kucing2 kiter semua Champion in our heart and deserve the best we could afford.
Pakcu harap u all tak serik lagi masuk show k. Memangler letih masa mula2 tu tapi bila dah 2-3 kali masuk show, bila dah ramai kenal, u'll enjoy the show better... and getting a whole lot more knowledge and experiences.
Way to go BINTANG! n NANA! nanti bawak Bulan lak ek..
Reply With Quote
  #67  
Old 12-24-2008, 01:54 PM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 11
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Bintang says hi and thanking everyone. Indeed, 1st time Bintang masuk cat show, trs jd moody, she gets really quiet n passive bl moody. Blk rumah, panas bdn dia, main pun xnak, Bulan ajak main pn dia ngiau marah. Risau gak, tp keesokkan paginya, dah back to normal, mungkin penatla kot…. Nana sendiri pn penat gak…cuak nak biar Bintang duk sndiri2 kt situ…jadinya kitorang siap ada tkr2 shift lg nak jg dia…haha..kelakar gak…org len yg bwk kucing2 kembang mengembang relax je…Nana yg bwk kucing kampung ni siap b’kampung lg kat tpi cage si Bintang… Bukan apa, tp sbnrnya nak defend utk Bintang…byk je bunyi2 yg xsedap didgr..sb si Bintang tu kucing kampung, xcomel la, kucing tepi jalan la….kecik hati Bintang dgr…kenelah duk tepi dia, kot2 dia fhm, xpsl2 Nana bwk blk kucing depressed..anyhow, lantak drg la… yg pnting we do our best to make her a happy kitty…

A million thanks to Pakcu for everything. Thanks bebanyak ye pakcu utk sume2 la, registration, advice, suggestion, learned a lot from you.

Lie, Putri Kysara mmg cute…playful plk tu… hmm… mgkn anxious sb ramai sgt org2 n kucing2. My Bulan & Bintang lg teruk dl. Drg xpenah nmpk kucing lain, Nana risau drg xsdr yg drg tu kucing… Nampak kucing lalu dpn sliding door, kembang segala bulu drg, DSH tu jd longhair tkene kejutan elektrik. Tp lelama drg dah pandai nak pgl Nana bl ada kucing kat luar dtg mintak makan… Anyhow, tgk Putri pn, can see in her eyes that she’s very much loved by her owner.

Nico tu kucing shanim rupenye... Kite ada smbang kejap hr tu…xtau la shanim igt lg ke x.

hi nana, congrats skali lg..tok u..hurmm ur bintang baik sgt ari tue i tgk dier diam je..bukan cam Putri heheh..wat hal plak..bising2 kt depan tue...
dier tkezut..hehehe..neway kalo u x tegur i pun x kenal..hehehe...
aper2pun putri tetap dihati...lepas nie kena cari kwn dier sorank lg..at least x la takut sgt pas nie kalo msk next show..
Reply With Quote
  #68  
Old 12-24-2008, 02:01 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by Hazlie View Post
aper2pun putri tetap dihati...lepas nie kena cari kwn dier sorank lg..at least x la takut sgt pas nie kalo msk next show..
Very good idea Lie... at least bole membina keyakinan diri Putri..hehe. Yup, Putri comel sangat2, so kalau bole cari jantan yg comel2 gak..hehehe. , n yg sama2 baya dier or muda sikit. Kalau kitten sama kitten, dia org boleh adapt dgn cepat.... nanti main sama2 seronok sgt tgk!..
Reply With Quote
  #69  
Old 12-24-2008, 02:07 PM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 11
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Very good idea Lie... at least bole membina keyakinan diri Putri..hehe. Yup, Putri comel sangat2, so kalau bole cari jantan yg comel2 gak..hehehe. , n yg sama2 baya dier or muda sikit. Kalau kitten sama kitten, dia org boleh adapt dgn cepat.... nanti main sama2 seronok sgt tgk!..
yup...tu la tgh tgk2 gak nie...Pakcu ckp ader next show by Feb??
Reply With Quote
  #70  
Old 12-24-2008, 02:08 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default MCC International Cat Show - 21 Dec 08

nana,ko jgn peduli dgn kata2 org yg jealous tu.dengki dgn kucing kampung sebab kuicng durang kalah.apa durang ingat kucing kampung teda standard kah?? jgn biarkan perkara2 kecik mcm ni bikin ko amik hati.pedulikan durang.yg penting Bintang sudah prove yg kucing kampung pun bukan teda standard.


Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Bintang says hi and thanking everyone. Indeed, 1st time Bintang masuk cat show, trs jd moody, she gets really quiet n passive bl moody. Blk rumah, panas bdn dia, main pun xnak, Bulan ajak main pn dia ngiau marah. Risau gak, tp keesokkan paginya, dah back to normal, mungkin penatla kot…. Nana sendiri pn penat gak…cuak nak biar Bintang duk sndiri2 kt situ…jadinya kitorang siap ada tkr2 shift lg nak jg dia…haha..kelakar gak…org len yg bwk kucing2 kembang mengembang relax je…Nana yg bwk kucing kampung ni siap b’kampung lg kat tpi cage si Bintang… Bukan apa, tp sbnrnya nak defend utk Bintang…byk je bunyi2 yg xsedap didgr..sb si Bintang tu kucing kampung, xcomel la, kucing tepi jalan la….kecik hati Bintang dgr…kenelah duk tepi dia, kot2 dia fhm, xpsl2 Nana bwk blk kucing depressed..anyhow, lantak drg la… yg pnting we do our best to make her a happy kitty…
A million thanks to Pakcu for everything. Thanks bebanyak ye pakcu utk sume2 la, registration, advice, suggestion, learned a lot from you.

Lie, Putri Kysara mmg cute…playful plk tu… hmm… mgkn anxious sb ramai sgt org2 n kucing2. My Bulan & Bintang lg teruk dl. Drg xpenah nmpk kucing lain, Nana risau drg xsdr yg drg tu kucing… Nampak kucing lalu dpn sliding door, kembang segala bulu drg, DSH tu jd longhair tkene kejutan elektrik. Tp lelama drg dah pandai nak pgl Nana bl ada kucing kat luar dtg mintak makan… Anyhow, tgk Putri pn, can see in her eyes that she’s very much loved by her owner.

Nico tu kucing shanim rupenye... Kite ada smbang kejap hr tu…xtau la shanim igt lg ke x.
Reply With Quote
  #71  
Old 12-24-2008, 02:20 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by Hazlie View Post
yup...tu la tgh tgk2 gak nie...Pakcu ckp ader next show by Feb??
Yup.. Sabtu ni kita org ada meeting to confirm. Pakcu ada dengar2 kat Pavillion KL, class gitu... Nanti Pakcu update.
Reply With Quote
  #72  
Old 12-24-2008, 02:23 PM
Hazlie's Avatar
Hazlie Hazlie is offline
~** Mr. LeE**~
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cheras, Bdr Sri Permaisuri
Posts: 115
Rep Power: 11
Hazlie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Hazlie
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Yup.. Sabtu ni kita org ada meeting to confirm. Pakcu ada dengar2 kat Pavillion KL, class gitu... Nanti Pakcu update.
wow..beest nyer tempat dier..heheheh..besar sket...
Reply With Quote
  #73  
Old 12-24-2008, 02:33 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by Hazlie View Post
wow..beest nyer tempat dier..heheheh..besar sket...
Yup, and it will be two rings at least! so double the prizes, double the chances, hehe... kalau ada menang ler..hehe (any way menang kalah x penting, yg penting we have pesented our cats as best as we could/should). Anyway, Putri masih lagi K6, Littail Mike and Bintang dah K10, hehehe...
Reply With Quote
  #74  
Old 12-24-2008, 03:26 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Yup, and it will be two rings at least! so double the prizes, double the chances, hehe... kalau ada menang ler..hehe (any way menang kalah x penting, yg penting we have pesented our cats as best as we could/should). Anyway, Putri masih lagi K6, Littail Mike and Bintang dah K10, hehehe...
apa maksud pakcu?apa beza K6 ngan K10?ade lain2 K lg ke?
mintak explaination..thanx..
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #75  
Old 12-24-2008, 03:41 PM
shanim's Avatar
shanim shanim is offline
Cat's Love
 
Join Date: Nov 2008
Location: KOTA KEMUNING
Posts: 82
Rep Power: 11
shanim is on a distinguished road
Send a message via MSN to shanim Send a message via Yahoo to shanim
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
Bintang says hi and thanking everyone. Indeed, 1st time Bintang masuk cat show, trs jd moody, she gets really quiet n passive bl moody. Blk rumah, panas bdn dia, main pun xnak, Bulan ajak main pn dia ngiau marah. Risau gak, tp keesokkan paginya, dah back to normal, mungkin penatla kot…. Nana sendiri pn penat gak…cuak nak biar Bintang duk sndiri2 kt situ…jadinya kitorang siap ada tkr2 shift lg nak jg dia…haha..kelakar gak…org len yg bwk kucing2 kembang mengembang relax je…Nana yg bwk kucing kampung ni siap b’kampung lg kat tpi cage si Bintang… Bukan apa, tp sbnrnya nak defend utk Bintang…byk je bunyi2 yg xsedap didgr..sb si Bintang tu kucing kampung, xcomel la, kucing tepi jalan la….kecik hati Bintang dgr…kenelah duk tepi dia, kot2 dia fhm, xpsl2 Nana bwk blk kucing depressed..anyhow, lantak drg la… yg pnting we do our best to make her a happy kitty…

A million thanks to Pakcu for everything. Thanks bebanyak ye pakcu utk sume2 la, registration, advice, suggestion, learned a lot from you.

Lie, Putri Kysara mmg cute…playful plk tu… hmm… mgkn anxious sb ramai sgt org2 n kucing2. My Bulan & Bintang lg teruk dl. Drg xpenah nmpk kucing lain, Nana risau drg xsdr yg drg tu kucing… Nampak kucing lalu dpn sliding door, kembang segala bulu drg, DSH tu jd longhair tkene kejutan elektrik. Tp lelama drg dah pandai nak pgl Nana bl ada kucing kat luar dtg mintak makan… Anyhow, tgk Putri pn, can see in her eyes that she’s very much loved by her owner.

Nico tu kucing shanim rupenye... Kite ada smbang kejap hr tu…xtau la shanim igt lg ke x.
Hi, nana..
ingat lagik kt awk.. awk ad tegur kite time tu..
1st time nampak awk tgh grooming bintang, comeyy nye bintang tu.. mmg patut dia menang..
lgpun judge yg nie pilih sume betul2 domestic cat..
abis sume kucing yg gebu n mahal tu sume..
ap nak buat tuah di kaki sape tau..
Reply With Quote
  #76  
Old 12-24-2008, 04:10 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
apa maksud pakcu?apa beza K6 ngan K10?ade lain2 K lg ke?
mintak explaination..thanx..
K6 maksudnya kitten umur 6 bulan kebawah, K10-kitten 10 bulan ke bawah. Tak de lagi K dah... nanti jadi KKK lak..hehe
Quote:
Originally Posted by shanim View Post
Hi, nana..
ingat lagik kt awk.. awk ad tegur kite time tu..
1st time nampak awk tgh grooming bintang, comeyy nye bintang tu.. mmg patut dia menang..
lgpun judge yg nie pilih sume betul2 domestic cat..
abis sume kucing yg gebu n mahal tu sume..
ap nak buat tuah di kaki sape tau..
Yup, different judge different preferences untuk non-pedigree cats. Selalunya, kalau non-pedigree cats, dia akan tengok bersih, jinak, playful, calm etc. Kalau gebus pun tapi tak jinak n restless... potong markah..hehe. Bintang menang sebab selain dari Comel n Bersih, dia pun very calm and alert. It goes to Nico as well. Congrats Nico and Bintang for being the BEST NON PEDIGREE LONG HAIR K10 AND BEST NON PEDIGREE SHORTHAIR... Way to go girls!!
Reply With Quote
  #77  
Old 12-24-2008, 04:20 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

if betol ade next show on February ni, saya pon nak masuk gak laa...sebab Ray akan berusia 10 bulan pada penghujung February 2009...hope sempat dia masuk before umur dia jadik 11 bulan...hehehe...
thanx PakCu atas tunjuk ajar...x neuter pon xpe kan PakCu..?
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #78  
Old 12-24-2008, 04:31 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
if betol ade next show on February ni, saya pon nak masuk gak laa...sebab Ray akan berusia 10 bulan pada penghujung February 2009...hope sempat dia masuk before umur dia jadik 11 bulan...hehehe...
thanx PakCu atas tunjuk ajar...x neuter pon xpe kan PakCu..?
Tak neuter pun tak per... Kalau dah lebih 10 bulan, leh masuk category Male Open / Female Open, tak de masalahnyer..hehehe
Reply With Quote
  #79  
Old 12-24-2008, 04:51 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Tak neuter pun tak per... Kalau dah lebih 10 bulan, leh masuk category Male Open / Female Open, tak de masalahnyer..hehehe
oww...mcm tu plak dah...lain erh sistem syarat dia berbanding CFA dan TICA...kire lebeh mudah dan ringkas..
thanx PakCu...will join u sumday to the show...
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #80  
Old 12-24-2008, 05:52 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC International Cat Show - 21 Dec 08

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
oww...mcm tu plak dah...lain erh sistem syarat dia berbanding CFA dan TICA...kire lebeh mudah dan ringkas..
thanx PakCu...will join u sumday to the show...
Yup apa kucing pun boleh masuk show MCC, as long menepati syarat, sihat, bersih, jinak, tak cacat...no problem. Mesti ada kategori for your cats...hehe
Yup. Pakcu really hope to see you in MCC coming show!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sea Fish Aquarium Photos - show off yours! Ezer Sea Fish and Aquariums 16 01-12-2013 09:37 PM
International Trade in Endangered Species Bill 2007 AndyKoh Animal Protection Laws & Rights 6 07-29-2009 08:17 AM
Cat show in kuantan, 22 nov. abgraldo Events 42 11-24-2008 12:51 PM
Petfinder brochures at cat show abgraldo Coffee Room 4 09-21-2008 12:22 AM
Who wants to attend Cat Show? blackie007 Coffee Room 152 09-01-2008 09:19 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.