Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 10-22-2009, 05:09 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 12
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
tak payah buat appointment, tapi kalau after 6 anta grooming, esoknyer jer baru bole amik...kena charge boarding lak lagi...hehe. Kalau before 6 anta, leh amik before 9 pm. Sabtu ahad kena anta before 2pm kalau nak amik on the same day.
ok pakcu. noted...... nanti saya roger pakcu ek....
terima kasih bebanyak ek..
Reply With Quote
  #42  
Old 10-22-2009, 06:43 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
tak payah buat appointment, tapi kalau after 6 anta grooming, esoknyer jer baru bole amik...kena charge boarding lak lagi...hehe. Kalau before 6 anta, leh amik before 9 pm. Sabtu ahad kena anta before 2pm kalau nak amik on the same day.
lama juga ye pakcu nk buat grooming ni?
saya tak pernah buat,selalu mandikan sendiri je..

tapikan pakcu,kesian juga ye,kalau dh smpai kat tempat show tu,permohonan kucing nk buat show,kena reject pula...
Reply With Quote
  #43  
Old 10-22-2009, 08:11 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by rock View Post
lama juga ye pakcu nk buat grooming ni?
saya tak pernah buat,selalu mandikan sendiri je..

tapikan pakcu,kesian juga ye,kalau dh smpai kat tempat show tu,permohonan kucing nk buat show,kena reject pula...
Hehe... a ah rock, grooming - mandi kena special shampoo (wangi/tahan lama/anti fungus), pas tu korek telinga. potong kuku, potong bulu pintal2, bedak lagi, keringkan dgn hair dryer....hmmm...
Tu ler pasal - Selalunyer, yg vet terus reject kalau kucing demam/selsema/berkutu/berkurap/berfungus/bulu kotor sangat/luka berkudis/telinga ada mites/nampak tak terurus n takder vaksin kad or vaksin tak up to date. Kalau setakat kuku panjang, telinga kotor ok lagi, cuma dia akan pesan suruh bersihkan telinga tu and potong kuku. Tapi ada setengah vet, kuku panjang pun terus reject...
Reply With Quote
  #44  
Old 10-22-2009, 09:42 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Hehe... a ah rock, grooming - mandi kena special shampoo (wangi/tahan lama/anti fungus), pas tu korek telinga. potong kuku, potong bulu pintal2, bedak lagi, keringkan dgn hair dryer....hmmm...
Tu ler pasal - Selalunyer, yg vet terus reject kalau kucing demam/selsema/berkutu/berkurap/berfungus/bulu kotor sangat/luka berkudis/telinga ada mites/nampak tak terurus n takder vaksin kad or vaksin tak up to date. Kalau setakat kuku panjang, telinga kotor ok lagi, cuma dia akan pesan suruh bersihkan telinga tu and potong kuku. Tapi ada setengah vet, kuku panjang pun terus reject...
bila laa koceng saya nak masuk show
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #45  
Old 10-23-2009, 11:26 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
bila laa koceng saya nak masuk show
samalah kita,teringin juga ni..
Reply With Quote
  #46  
Old 10-23-2009, 11:42 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by rock View Post
samalah kita,teringin juga ni..
huhuh kalu koceng ku masuk abes judge2 tuh kene cakardah la sume tak suke dipelok cium.nanti judge tuh nak timbang ker ape ke..mmg kena cakar nanti..tros kene reject!ape2 pon kalu berkesempatan saya akan dtg nengok!!!good luck to all yg participate!
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #47  
Old 10-26-2009, 08:57 PM
vivienlpl's Avatar
vivienlpl vivienlpl is offline
Vivien Wuz Ere
 
Join Date: Jul 2008
Location: Earth - where every human beings have to live together with animals
Posts: 921
Rep Power: 12
vivienlpl is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

wow saya nak pergi.....
__________________
Reply With Quote
  #48  
Old 10-26-2009, 09:28 PM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 10
wawa is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

nk g gk.. hehe.. sejak2 da bela kucing nih,nk kne join bende cmni,lh tuntut ilmu even my kcik nih kucing kg je yg pntg nk die comel,n sehat.
Reply With Quote
  #49  
Old 10-26-2009, 09:51 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by vivienlpl View Post
wow saya nak pergi.....
Yup... welcome!
Quote:
Originally Posted by wawa View Post
nk g gk.. hehe.. sejak2 da bela kucing nih,nk kne join bende cmni,lh tuntut ilmu even my kcik nih kucing kg je yg pntg nk die comel,n sehat.
Datangla Wawa... memang banyak boleh belajar bila attend cat show. You bole belajar categori kucing, jenis kucing, apa makanan yang elok untuk kucing, cats temperament, macamana nak groom kucing n macam2 lagi....

Dari apa yang Pakcu tahu, kali ni ada beberapa PF Forumers yang take part :- DJSNAZ, Nazeri, Nana, Laila, Abzalia (Pakcu bawakkan), Azreen, Pakcu and others yang Pakcu tak ingat (So mana yang take part tapi nama Pakcu tak ingat, tepek nama you all kat sini k...). They all will very much welcome all your moral support..... hehehe.
Datang jangan tak datang.... Mivec Mid Valley, Level 3
Reply With Quote
  #50  
Old 10-27-2009, 10:54 AM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 11
fia86 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Yup... welcome!

Datangla Wawa... memang banyak boleh belajar bila attend cat show. You bole belajar categori kucing, jenis kucing, apa makanan yang elok untuk kucing, cats temperament, macamana nak groom kucing n macam2 lagi....

Dari apa yang Pakcu tahu, kali ni ada beberapa PF Forumers yang take part :- DJSNAZ, Nazeri, Nana, Laila, Abzalia (Pakcu bawakkan), Azreen, Pakcu and others yang Pakcu tak ingat (So mana yang take part tapi nama Pakcu tak ingat, tepek nama you all kat sini k...). They all will very much welcome all your moral support..... hehehe.
Datang jangan tak datang.... Mivec Mid Valley, Level 3
uwaaaaa.. nak datang tengok.. nak belajo ngan sifu2 yang join cat show... tapi fia kejeeeeeeeeeeeeeeee... alahai..

cat show start kul bape?? abis kul bape?? huhu kot2 sempat menyelinap nek komuter pi mid.. hikhik
Reply With Quote
  #51  
Old 10-27-2009, 11:05 AM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by fia86 View Post
uwaaaaa.. nak datang tengok.. nak belajo ngan sifu2 yang join cat show... tapi fia kejeeeeeeeeeeeeeeee... alahai..

cat show start kul bape?? abis kul bape?? huhu kot2 sempat menyelinap nek komuter pi mid.. hikhik
sempatnyer fia...catshow sehari suntuk..
dari jam 11am dh meriah until 6pm biasanya....kalo dtg kul 4 -5 tu, still ade pluang tgk..
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #52  
Old 10-27-2009, 12:18 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by fia86 View Post
uwaaaaa.. nak datang tengok.. nak belajo ngan sifu2 yang join cat show... tapi fia kejeeeeeeeeeeeeeeee... alahai..

cat show start kul bape?? abis kul bape?? huhu kot2 sempat menyelinap nek komuter pi mid.. hikhik
Fia datang menyelit time Lunch Hour..... Mcm DJSNAS cakap, kalau sebelum kul 5 tu, sempat ler lagi tgk semua kucing....
Reply With Quote
  #53  
Old 10-27-2009, 01:01 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

kalau siapa yg tgk show ni,ambiklah gambar banyak2...kesian kt kami ni yg tak berkesempatan nk pergi.
Reply With Quote
  #54  
Old 10-27-2009, 02:57 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 11
fia86 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
sempatnyer fia...catshow sehari suntuk..
dari jam 11am dh meriah until 6pm biasanya....kalo dtg kul 4 -5 tu, still ade pluang tgk..
hehehe DJ.. orait2.. hikhik yang lepas2 dapat pie gak.. tapi malam baru sampai.. tgk je la dog wat show.. huhu kalo yang siang2 mase cat show merdeka.. huhu
Reply With Quote
  #55  
Old 10-27-2009, 03:00 PM
fia86's Avatar
fia86 fia86 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Location: serdang
Posts: 279
Rep Power: 11
fia86 is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by abgraldo View Post
Fia datang menyelit time Lunch Hour..... Mcm DJSNAS cakap, kalau sebelum kul 5 tu, sempat ler lagi tgk semua kucing....
hehe pak cu, kang fia wat jaat ckit.. keje setengah hari jek .. hahaha
Reply With Quote
  #56  
Old 10-28-2009, 12:19 AM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by fia86 View Post
hehe pak cu, kang fia wat jaat ckit.. keje setengah hari jek .. hahaha
Hahaha... apa salahnyer....
Reply With Quote
  #57  
Old 10-29-2009, 01:39 PM
harris's Avatar
harris harris is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 116
Rep Power: 12
harris is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

insyallah saya akan cari pakcu ari ahad ni ek....
jgn tak kenal plak saya nih ek.. hehehhe
Reply With Quote
  #58  
Old 10-29-2009, 02:14 PM
abgraldo abgraldo is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1,931
Rep Power: 0
abgraldo is an unknown quantity at this point
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by harris View Post
insyallah saya akan cari pakcu ari ahad ni ek....
jgn tak kenal plak saya nih ek.. hehehhe
InsyAllah... kenal. , jagn luper bawak camera tau.... K, jumper hari ahad nih...
Reply With Quote
  #59  
Old 10-29-2009, 03:06 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

pak cu,kalau kucing yg masuk show ni kan,agak2 semua yg masuk akan dpt hadiah tak?
selalunya hadiah apa ye?
Reply With Quote
  #60  
Old 10-29-2009, 05:41 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 10
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: MCC INTERNATIONAL CAT SHOW - 1st NOV, MID VALLEY

Quote:
Originally Posted by rock View Post
pak cu,kalau kucing yg masuk show ni kan,agak2 semua yg masuk akan dpt hadiah tak?
selalunya hadiah apa ye?
wahh!!mane boleh smua menang,nti yg lain makan asap le,hu3...hadiahnya keta caldina sebijik,banglo sebijik,dan juga loan bank sebanyak rm300,000 yang perlu dilangsaikan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MCC CAT FUN SHOW AT MID VALLEY - 31st August, 2009 abgraldo Events 96 09-09-2009 02:36 AM
Mid Valley Dog Sports Show - Pet World Msia 2009, 3-5 July groovemaster Events 18 07-16-2009 09:41 AM
Mcc international cat show - 28 june & 5 july abgraldo Events 88 07-06-2009 03:50 PM
MCC International Cat Show - 21 Dec 08 abgraldo Events 82 12-25-2008 09:04 PM


All times are GMT +8. The time now is 09:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.