Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Events

Events Latest happenings and events pertaining to pets and animal welfare

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-14-2010, 09:15 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by mctabbywhite_exo View Post
Kalau kucing kawan saya ni jenis flat face bleh join tak? Kira cam exotic yang tak berapa nak jadi la... boleh tak.
Quote:
Originally Posted by binbin View Post
rasanya boleh sbb masa hari tu ada gak yg flat face and yg telinga curl....
Salam Mactabby n Bin Bin,
Seboleh mungkin kucing yang tiada sijil pedigree tapi bercirikan kucing pedigree yang jelas adalah tidak digalakkan untuk join pertandingan ini. Bagaimana pun, pihak pengajur tidak akan membatalkan penyertaan tersebut, kerana keputusan pertandingan adalah muktamad di tangan pengadil. Untuk berlaku adil kepada kucing-kucing non pedigree dan household cats, kucing-kucing yang bercirikan pedigree tidak akan diberikan kemenangan utama.

Thanks for the interest!
Reply With Quote
  #22  
Old 10-14-2010, 11:01 PM
kacak kacak is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 18
Rep Power: 0
kacak is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by catshowhhp View Post
Dear All,

Back by popular demand!

We are proud to announce our 2nd HHP Show will be held on the 19th December, 2010. Details as in the attached poster.

And, we are also proud to announce that this show will be a 3 rings show, judged by Two Fife Judge and One CFA Judge. Thus, the entrance fees will be a little bit higher compared to the previous shows, due to the increased of Judging cost and quantity of prizes.

For those who missed our previous shows, now is the time for you all to be proud of your HHP cats, by showing them in this show, and at the same time getting new friends and knowledges and enjoy the show.

Therefore, we would like to invite All of You to come and take part in this show, and be proud of your HHP cats.


dah boleh dahtar ke....
Reply With Quote
  #23  
Old 10-14-2010, 11:29 PM
aina.mj's Avatar
aina.mj aina.mj is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 57
Rep Power: 10
aina.mj is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

salam semua,
tima kasih bagitau camna nak join cat fasion show..hehehe...ari tu tengok cam best jer
sume orang jangan fikir2 lagi...jom join..pasti enjoy...
saya pun dulu 1st time.tapi ne nak jadi 2nd time pulak join catshow.
Reply With Quote
  #24  
Old 10-15-2010, 12:30 AM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by kacak View Post
dah boleh dahtar ke....
Dah. Emailkan saja pendaftaran anda. Terimakasih Kacak.
Quote:
Originally Posted by aina.mj View Post
salam semua,
tima kasih bagitau camna nak join cat fasion show..hehehe...ari tu tengok cam best jer
sume orang jangan fikir2 lagi...jom join..pasti enjoy...
saya pun dulu 1st time.tapi ne nak jadi 2nd time pulak join catshow.
Thanks Aina for the suport.
Reply With Quote
  #25  
Old 10-15-2010, 08:18 AM
azmyrax's Avatar
azmyrax azmyrax is offline
was a cat before
 
Join Date: Jul 2010
Location: PJ
Posts: 118
Rep Power: 10
azmyrax is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

saya ada soalan:kalau kucing yang ada condition macam ni boleh join ke?

1. deaf / odd-eyed
2. belly button dia ada bump kecil, tak sure hernia kot


tapi kucing-kucing ni sihat walafiat belaka cuma ada special condition lah
Reply With Quote
  #26  
Old 10-15-2010, 12:58 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by azmyrax View Post
saya ada soalan:kalau kucing yang ada condition macam ni boleh join ke?

1. deaf / odd-eyed
2. belly button dia ada bump kecil, tak sure hernia kot


tapi kucing-kucing ni sihat walafiat belaka cuma ada special condition lah
Hi Azmyrax,

1. Kucing deaf (pekak) boleh join
2. Kucing odd eyed boleh join
3. Kucing Belly Bottom boleh join
4. Kucing yang ada lump / hernia/ burut yang sangat jelas (very clear)TAK BOLEH join

Terimakasih.
Reply With Quote
  #27  
Old 10-16-2010, 04:23 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

SHOW RULES


Last edited by catshowhhp; 11-08-2010 at 06:01 AM.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-16-2010, 06:54 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 11
euanna is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Hmmm.. cat fashion show tu macam mana yek? Tak pernah ternampak pulak.. pakai costume ke?

Ada gambar2 contoh dari cat show sebelum ni??
Reply With Quote
  #29  
Old 10-16-2010, 07:55 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 11
binbin is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Euanna masuk lah bila dah sekali masuk mesti nak masuk lg dan lagi dan lagi....huhuhuhuhuhu
__________________
Reply With Quote
  #30  
Old 10-16-2010, 09:25 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by aina.mj View Post
salam semua,
tima kasih bagitau camna nak join cat fasion show..hehehe...ari tu tengok cam best jer
sume orang jangan fikir2 lagi...jom join..pasti enjoy...
saya pun dulu 1st time.tapi ne nak jadi 2nd time pulak join catshow.
Quote:
Originally Posted by kacak View Post
dah boleh dahtar ke....
Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Hmmm.. cat fashion show tu macam mana yek? Tak pernah ternampak pulak.. pakai costume ke?

Ada gambar2 contoh dari cat show sebelum ni??
Thanks All for the entries registration!
Yang lain-lain jangan tunggu lama2, nanti dah penuh.....melepas... hehehe
Reply With Quote
  #31  
Old 10-17-2010, 01:50 AM
maris_sa528 maris_sa528 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 111
Rep Power: 10
maris_sa528 is on a distinguished road
Thumbs up Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Count me in!!
Not yet register, but will do it as soon as possible. Thanks for organizing his event again!
Reply With Quote
  #32  
Old 10-17-2010, 02:52 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 11
euanna is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
Euanna masuk lah bila dah sekali masuk mesti nak masuk lg dan lagi dan lagi....huhuhuhuhuhu
Quote:
Originally Posted by catshowhhp View Post
Thanks All for the entries registration!
Yang lain-lain jangan tunggu lama2, nanti dah penuh.....melepas... hehehe
Dah, dah hantar registration.. Masukkan Salem, hero hitam tu aje... insya-allah isnin nanti transfer duit.. Harap2 hari tu nanti takde masalah

Fikir2 nak masukkan dia dlm cat fashion show sekali.. tapi tak pasti dressing macam mana yg sesuai utk fashion show ..

Kena full body costume ke? Atau yg ringkas pun boleh ke? Tgh fikir2 dari sekarang costume macam mana nak bg dia pakai... ada sapa2 tau?
Reply With Quote
  #33  
Old 10-17-2010, 03:57 AM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by maris_sa528 View Post
Count me in!!
Not yet register, but will do it as soon as possible. Thanks for organizing his event again!
Thanks Maris!.. Hope to receive your entries soon....
Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Dah, dah hantar registration.. Masukkan Salem, hero hitam tu aje... insya-allah isnin nanti transfer duit.. Harap2 hari tu nanti takde masalah

Fikir2 nak masukkan dia dlm cat fashion show sekali.. tapi tak pasti dressing macam mana yg sesuai utk fashion show ..

Kena full body costume ke? Atau yg ringkas pun boleh ke? Tgh fikir2 dari sekarang costume macam mana nak bg dia pakai... ada sapa2 tau?
Thanks Euanna... Costume dressing its up to you. Simpler is better, easy for the cat, easy for you to manage.... Any how, it is just for the fun!
Reply With Quote
  #34  
Old 10-17-2010, 11:07 PM
arisha arisha is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 7
Rep Power: 0
arisha is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

erm...
menarik2....
tp nk bawak bape ekor ye...
hritu bwak 4 ekor
penat gak...nasib ade aina, julia & nadya
mmg nk masuk
Reply With Quote
  #35  
Old 10-18-2010, 02:28 AM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by nur azua View Post
wah!!! nak prgi lagi! yeah! disember ye..insyaallah nak dtg!
Thanks Azua for the support. Hope to receive your entries soon
Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
tak dpt join la wawa..
tak ada kt KL tarikh tu..ada hal..
ingat nk masukkan Kecik pulak kali ni..

menang besar?? tak la..biasa2 je..
Hantar wakil, Yana tengok dari jauh je Thanks for the support
Quote:
Originally Posted by azmyrax View Post
yay kali ni nak join la itu hari macam seronok je
Thanks Azmyrax for the support. Hope to receive your entries soon
Quote:
Originally Posted by rozzygee View Post

Gee 50%-50%.. takut ada malu ada.. nanti nak pi hantar grooming kat salun dulu.. kalau pass.. ada harapan 50% tu jd 51%
Thanks Rozzygee for the support. Hope to receive your entries soon
Quote:
Originally Posted by binbin View Post
Euanna masuk lah bila dah sekali masuk mesti nak masuk lg dan lagi dan lagi....huhuhuhuhuhu
Thanks Bin Bin for the support. Hope to receive your entries soon
Quote:
Originally Posted by arisha View Post
erm...
menarik2....
tp nk bawak bape ekor ye...
hritu bwak 4 ekor
penat gak...nasib ade aina, julia & nadya
mmg nk masuk
Thanks Arisha for the support. Hope to receive your entries soon
Reply With Quote
  #36  
Old 10-18-2010, 12:38 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Lamanya tak join PF Forum nie...
Saja nak corat-coret sikit kat thread nie..

Catshow HHP macam nie kira bagus untuk peminat kucing. Malangnya saya tak dapat nak join pada CatShow pertama kali diadakan hari tu. So, this time maybe i pun akan turut serta. banyak kawan-kawan yang pertama kali join. Tahniah diucapkan. Menang kalah is adat..Yang penting, kita have fun ok?

So, See You All There Soon OK?
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #37  
Old 10-18-2010, 01:57 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by DJSNAZ83 View Post
Lamanya tak join PF Forum nie...
Saja nak corat-coret sikit kat thread nie..

Catshow HHP macam nie kira bagus untuk peminat kucing. Malangnya saya tak dapat nak join pada CatShow pertama kali diadakan hari tu. So, this time maybe i pun akan turut serta. banyak kawan-kawan yang pertama kali join. Tahniah diucapkan. Menang kalah is adat..Yang penting, kita have fun ok?

So, See You All There Soon OK?
Thanks Djsnaz for your support. Hope to receive your entries soon..
Reply With Quote
  #38  
Old 10-18-2010, 09:12 PM
iicha iicha is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 29
Rep Power: 0
iicha is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

is there any limited how many pet pet owners?
Reply With Quote
  #39  
Old 10-18-2010, 10:06 PM
catshowhhp catshowhhp is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 75
Rep Power: 10
catshowhhp is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Quote:
Originally Posted by iicha View Post
is there any limited how many pet pet owners?
Hi iicha,

Entries are limited to the first 200 paid entries. Registered entries without payment won't be processed. Closing date of entries and payment : 12 Dec 2010.

Thanks for your interest.
Reply With Quote
  #40  
Old 10-18-2010, 11:52 PM
Baby Baby is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 60
Rep Power: 10
Baby is on a distinguished road
Default Re: 2nd HHP National Cat Show, 19th Dec.2010

Wahh ade lagi... hee.... mesti masuk ni.. last time tak dapat attend full day...
kali ni nak masuk lebih dari 2 la...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Royal Canin 1st Malaysia HHP Cat Show, 2010 catshowhhp Events 53 10-15-2010 08:04 AM
SPCA Charity Food Fair 2010 Place; Sg. Dua Silver Jubilee Hall. Date: Sunday 4th July, 2010 dog is my buddy Events 2 07-03-2010 09:56 PM
Petworld international cats show 2010! DJSNAZ83 Events 3 06-15-2010 05:29 PM
4-5 rings CFA cat show in Malaysia in May & June 2010 Coony Events 1 05-25-2010 03:15 PM
MCC Cat Show ...19th April 2009 - CONFIRMED!! abgraldo Events 343 04-24-2009 11:48 AM


All times are GMT +8. The time now is 02:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.