Go

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Travel > Photos & Diaries

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 12-02-2008, 11:02 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

pergghh kak nita..sya klu terdampar kat salji time maen ski amu nangis sampai air mata beku kat pipi nie ha..cuak..dpt bayangkan ape kaknita critekan tu..takut wooo..ape2 selamat kembali ke malaysia..

pissttt..dpt x gambar awek2 kat sana?post ar kat cnie..
Reply With Quote
  #42  
Old 12-02-2008, 06:07 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

adamyala - Thanks kerna sudi mengikuti thread ni. Well, sebenarnya....nak memulakan sesuatu yg baru tu memang berat, banyak sgt benda yg difikirkan. Tapi bila dah mula, InsyaAllah ok. Klu tak caya, try dulu. Trvl independant kat Sabah & Swak dulu. Klu ok, try ke S'pore pulak. Lepas tu mesti dah confident dan syiok pun datang. Klu dulu, trvl ikut package lebih murah berbanding trvl independant tp skrg, dah terbalik. You pay more dgn trvl package but you got to see less. Nanti aku kira balik brp my actual expenses utk trvl ni....sebab aku bw balik USD200 lebih ke Msia, maknanya aku tak spend sebanyak yg aku budget ari tu.
Klu nak jmp Kabu, kena la dtg rumah aku

imann - aku pun tak tau nape melayu camtu. Klu nak kata tak tau aku ni melayu, dah tentu2 aku bercakap dgn anak & kwn aku dlm bahasa melayu. Apa2 pun, apa laa salahnya senyum sikit kan ??? Aku jmp melayu kat Ayasofia & Topkapi dan sekali lagi kat area hotel aku (sultanahmet), tapi yg ni aku rasa stewardess kot...sebab dressing style abiss...

nik - gambar awek ader.....gambar kucing pun banyak.....bg aku time ok. Aku jet lag lagi nihhh...
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #43  
Old 12-02-2008, 06:35 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
adamyala - Thanks kerna sudi mengikuti thread ni. Well, sebenarnya....nak memulakan sesuatu yg baru tu memang berat, banyak sgt benda yg difikirkan. Tapi bila dah mula, InsyaAllah ok. Klu tak caya, try dulu. Trvl independant kat Sabah & Swak dulu. Klu ok, try ke S'pore pulak. Lepas tu mesti dah confident dan syiok pun datang. Klu dulu, trvl ikut package lebih murah berbanding trvl independant tp skrg, dah terbalik. You pay more dgn trvl package but you got to see less. Nanti aku kira balik brp my actual expenses utk trvl ni....sebab aku bw balik USD200 lebih ke Msia, maknanya aku tak spend sebanyak yg aku budget ari tu.
Klu nak jmp Kabu, kena la dtg rumah aku

imann - aku pun tak tau nape melayu camtu. Klu nak kata tak tau aku ni melayu, dah tentu2 aku bercakap dgn anak & kwn aku dlm bahasa melayu. Apa2 pun, apa laa salahnya senyum sikit kan ??? Aku jmp melayu kat Ayasofia & Topkapi dan sekali lagi kat area hotel aku (sultanahmet), tapi yg ni aku rasa stewardess kot...sebab dressing style abiss...

nik - gambar awek ader.....gambar kucing pun banyak.....bg aku time ok. Aku jet lag lagi nihhh...

Best nyer...!!! nita dah jemput datang rumah.....

dgn muka tak malunyer saya singgah nanti....bila saya balik perak .....

pssttt...nita...tengok avatar saya tu....yaya saya....mcm arwah kapas tak ?
Reply With Quote
  #44  
Old 12-03-2008, 11:21 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Perak kat mana ? Kalau lalu sini, drop by laa...
Memang Yaya ada iras2 aruah Kapas.....bagi kat aku laaa, bole ????
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #45  
Old 12-04-2008, 12:21 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Perak kat mana ? Kalau lalu sini, drop by laa...
Memang Yaya ada iras2 aruah Kapas.....bagi kat aku laaa, bole ????

teman org tanjung tualang. balik pun dok casuarina je....hehe

rumah nita kat ipoh kan ? nanti sebelum balik saya PM nita dulu ek .

yaya memang mcm kapas. dia dah beso dah 6 kg beratnye.

kalau kasi kat nita.....meroyan le husband saya....anak manje dia tu.....

balik kg kami selalu bawak dia sekali. tak boleh tinggal..mcm baby.

kalau saya gi umah nita saya bawak la dia sekali okeh....
Reply With Quote
  #46  
Old 12-04-2008, 11:56 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Ohhh....org Tg Tualang ke ? Tapi nape stay kat Casuarina pulak klu balik kpg ? Haa...klu nak dtg, PM dulu takut nanti sampai2, rumah kosong plak. Teringin gak nak tgk Yaya tuuuuuu.....
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #47  
Old 12-05-2008, 12:31 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Ini gambar2 stray yang aku jumpa kat Silk Rd Hotel, Yazd, Iran.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC03381.jpg
Views:	200
Size:	381.7 KB
ID:	2234   Click image for larger version

Name:	DSC03377.jpg
Views:	101
Size:	490.4 KB
ID:	2235   Click image for larger version

Name:	DSC03379.jpg
Views:	95
Size:	458.3 KB
ID:	2236  
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #48  
Old 12-05-2008, 08:36 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Ohhh....org Tg Tualang ke ? Tapi nape stay kat Casuarina pulak klu balik kpg ? Haa...klu nak dtg, PM dulu takut nanti sampai2, rumah kosong plak. Teringin gak nak tgk Yaya tuuuuuu.....
Ate...mane nak ngelak udah dema (suamiku) gemo dok situ .....

tapi kume balik umah mak .....dok sana, makan minum tido barin sampai lepeh rindu baru le balik hotel tido je.... hehehe (ate speaking le pulak yer...) hahaha

kalau takde aral saya balik dlm cuti sekolah ni jugak. Insyaallah.....
Reply With Quote
  #49  
Old 12-05-2008, 08:42 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Ini gambar2 stray yang aku jumpa kat Silk Rd Hotel, Yazd, Iran.

wah....cantiknye stray cats kat Iran.

gemok2, berseh dan dompot2 mukernye.....

jinak lak tu ye....boleh dipegang lagi ....
Reply With Quote
  #50  
Old 12-05-2008, 11:03 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

waaa..lawanyer...klu kat malaysia mesti laku...
Reply With Quote
  #51  
Old 12-05-2008, 01:32 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Gambar2 ni adalah gambar stray cats kat Yazd, Iran. Menurut kata local kat sana, kucing2 Yazd memang paling terkenal sebagai yg tercantik. Stray dalam gambar ni tak gebu sangat, may be sebab kurang nutrition....tapi memang semua kucing kat sana chubby2. Geram aku. Nak kata jinak sgt tu tak juga...jenuh la aku pujuk2 & panggil2. Mula2 tu susah gak....mana taknyer, cara kita panggil kucing kat Msia (cit cit cit) tak sama dgn cara org kat sana panggil kucing (shuyyshuyyshuyy)
Gambar kucing kat Istanbul kena tunggu dulu cos kawan aku belum htr cd...masa tu memory stick kamera aku dah full, kena tumpang kamera dia
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote
  #52  
Old 12-05-2008, 02:40 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Gambar2 ni adalah gambar stray cats kat Yazd, Iran. Menurut kata local kat sana, kucing2 Yazd memang paling terkenal sebagai yg tercantik. Stray dalam gambar ni tak gebu sangat, may be sebab kurang nutrition....tapi memang semua kucing kat sana chubby2. Geram aku. Nak kata jinak sgt tu tak juga...jenuh la aku pujuk2 & panggil2. Mula2 tu susah gak....mana taknyer, cara kita panggil kucing kat Msia (cit cit cit) tak sama dgn cara org kat sana panggil kucing (shuyyshuyyshuyy)
Gambar kucing kat Istanbul kena tunggu dulu cos kawan aku belum htr cd...masa tu memory stick kamera aku dah full, kena tumpang kamera dia
waaa...balik kang nak start panggil Rosey n Acha shuyyshuyyshuyy la..menarik..citcitcit kat malaysia org kaitkan bunyi tu ngan bunyi cicak or tikus tapi shuyyshuyyshuyy tu bunyi binatang ape eh?..rasanyer klu stray cat kat malaysia mcm tu, xpayah tunggu 2010 ntuk malaysia bebas dari straycat..ermmm
Reply With Quote
  #53  
Old 12-06-2008, 08:50 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey



nita, nik....
kalau camni punyer stray jumpa tepi jalan
gerenti saya bawak balik punyer...hehe
ala ala exotic gitu...

Last edited by adamyala; 12-06-2008 at 09:54 AM.
Reply With Quote
  #54  
Old 12-09-2008, 08:32 AM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post


nita, nik....
kalau camni punyer stray jumpa tepi jalan
gerenti saya bawak balik punyer...hehe
ala ala exotic gitu...
badan kucen dier cam gemuk jer kan...cam da tua jer...
Reply With Quote
  #55  
Old 12-09-2008, 11:04 AM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

kalau kat m'sia.. shuyshuyshuy tu dah mcm shuuushuuushuuu... menghalau namanya tu.. hahahahahhaha...
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #56  
Old 12-10-2008, 04:20 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

FYI, kucen kat sana mmg gamuk2 dgn muka dombot gitu...
ok...la ni aku nak send gambar aweks2 kat sana, so kpd yg dok tanya2 tu, blh la tgk mana2 yg berkenan
Pic yg kat bawah ni masa aku visit Golestan Palace (museum) kat Tehran.
Pic 2: Dgn local tourist dari southern Iran, kat Hehst Behest, Esfahan
Pic 3: Dgn staff satu travel agency kat Esfahan, masa aku nak beli Trans asia train ticket
Pic 4: Dgn Sarah, mak dia & military yg guard Sadabad Palace, north Tehran. Guard tu tgh pegang traditional iranian bread yg dipanggil tuftoon. Sedap dimakan ketika masih panas
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02924.jpg
Views:	175
Size:	496.9 KB
ID:	2289   Click image for larger version

Name:	DSC03117.jpg
Views:	172
Size:	429.3 KB
ID:	2291   Click image for larger version

Name:	DSC03150.jpg
Views:	146
Size:	427.4 KB
ID:	2292   Click image for larger version

Name:	DSC03010.jpg
Views:	198
Size:	406.9 KB
ID:	2293  
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 12-10-2008 at 04:37 PM.
Reply With Quote
  #57  
Old 12-10-2008, 04:29 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
FYI, kucen kat sana mmg gamuk2 dgn muka dombot gitu...
ok...la ni aku nak send gambar aweks2 kat sana, so kpd yg dok tanya2 tu, blh la tgk mana2 yg berkenan
Pic yg kat bawah ni masa aku visit Golestan Palace (museum) kat Tehran.
ermmm..cancel ar kak..cun lagi awek kat malaysia..gunalah barangan buatan Malaysia...MALAYSIA BOLEH!!!!
Reply With Quote
  #58  
Old 12-10-2008, 04:43 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

nik tak minat arabic looks kot.....ni mesti peminat setia wanita malaya terakhir
Tapi bagi akak, iranian girls mmg cantik. Dgn kulit yg putih, gebu & mulus...Itu baru setakat nampak muka jer....dgn pakaian berkelubung & bertudung, hitam atau grey....imagine klu diaorg boleh hair free dan berkaler2 mcm pompuan2 lain.....adesss...
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...

Last edited by anitayusof00; 12-10-2008 at 04:48 PM.
Reply With Quote
  #59  
Old 12-10-2008, 04:59 PM
nik_tropicana's Avatar
nik_tropicana nik_tropicana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1,146
Rep Power: 13
nik_tropicana is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
nik tak minat arabic looks kot.....ni mesti peminat setia wanita malaya terakhir
Tapi bagi akak, iranian girls mmg cantik. Dgn kulit yg putih, gebu & mulus...Itu baru setakat nampak muka jer....dgn pakaian berkelubung & bertudung, hitam atau grey....imagine klu diaorg boleh hair free dan berkaler2 mcm pompuan2 lain.....adesss...
hehehehe...cari yang tempatan je la kak..hehehehe..banyak masalah bercinta antara benua nie kak nita..

klu nak kawin org luar negara - kne ade duit bwk fmly nek kapalterbang (time meminang), convert duit lagi (RM ke Paun Sterling ), kne blaja bahasa ibunda (paling busuk bahasa inggeris) dan lain2...

klu nak kawin org kita - xpayah nek kapal terbang..klu sabah/sarawak pun, nek AirAsia or MAS (murah), xpayah convert duit.., guna bahasa melayu dll...

suma di atas hanya gurau semata2..pucuk pangkal pada hati..
Reply With Quote
  #60  
Old 12-10-2008, 07:13 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 14
adamyala is on a distinguished road
Default Re: The countdown begins....kuwait - iran - turkey

Golestan Palace (museum) di Tehran


dgn local tourist dari Southern Iran di Hehst Behest, Esfahan


dgn staff satu travel agency di Esfahan, masa beli Trans-Asia Train ticket


dgn Sarah, mak dia & military guard Sadabad Palace, North Tehran. Guard tu tgh pegang
traditional Iranian bread yang dipanggil 'tuftoon'. sedap dimakan ketika panas


tolong besokan gambo jer.....

Last edited by adamyala; 12-11-2008 at 06:48 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.