Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 08-07-2009, 10:16 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Rasanya kalau dah tak der bunyi2 yg kurang menyenangkan bila dia orang dekat tuh, okay dah kot azraf.. Btw, betul jugak kata otai2 kat sini, vaksin kan dulu, lepas tuh try monitor lepaskan semua sekali.. see what happens
Reply With Quote
  #22  
Old 09-02-2009, 02:47 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Sori, lama tak terupdate.

Btw, skrang ni diorang dah ok. Bak kata otai-otai di sini, keyword dia, time. Time untuk diorang sesuaikan diri, dan Time untuk kita sabar. Sekarang ni diorang dah groom each other, bergomol mesra sesama. Alhamdulillah la, tade le nampak stress.

Perkenalkan, Jam; yang hitam/putih tu. Manja dan cool. Suka dok rileks, enjoying the day, tapi suka mengiau. Masa jumpa hari tu pun, nampak Jam ni la dok macam tak bertenaga je kat kaki lima.

Dan Jim, yang ala-ala siam tu. Pemalu a.k.a. takut kat orang. Masih ada sifat-sifat stray, tak suka orang tengok dan pegang. Macam mana nak buat bagi tenang sket yek? Masa amik ari tu pun jenuh dok pujuk kuar dari lubang.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_1638.JPG
Views:	107
Size:	45.0 KB
ID:	7149   Click image for larger version

Name:	IMG_1650.JPG
Views:	56
Size:	61.3 KB
ID:	7150   Click image for larger version

Name:	IMG_1643.JPG
Views:	119
Size:	43.1 KB
ID:	7151   Click image for larger version

Name:	IMG_1654.JPG
Views:	62
Size:	52.4 KB
ID:	7152  
Reply With Quote
  #23  
Old 09-02-2009, 05:29 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

so the comel!!!! yg mcm Siamese tuh macam nak main nyorok2 je
Reply With Quote
  #24  
Old 09-06-2009, 03:38 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

comel kan.. yg mcm siam tu, masih takut kat orang. Tak tau nak buat macam mana.
Reply With Quote
  #25  
Old 09-06-2009, 05:39 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
comel kan.. yg mcm siam tu, masih takut kat orang. Tak tau nak buat macam mana.
nanti lama2 okey lah tuh..strays mmg camtu,mcm kuceng saya juge..dulu bagik mkn pastu kitaorg bla,kalu tak mmg tak berusik lah mknan tuh.dekat sebulan baru leh pegang2 dia.
Reply With Quote
  #26  
Old 09-08-2009, 01:53 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 12
thini is on a distinguished road
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
nanti lama2 okey lah tuh..strays mmg camtu,mcm kuceng saya juge..dulu bagik mkn pastu kitaorg bla,kalu tak mmg tak berusik lah mknan tuh.dekat sebulan baru leh pegang2 dia.
cookies, stray sekor yg kita selalu kasik makan, namanya tompok pun macam tuh gak.. amat ler garang nyer... tak kasik lansung orang pegang dia...

Azraf, comelnya yg siamese tuh....
Reply With Quote
  #27  
Old 09-08-2009, 02:46 PM
azris azris is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 94
Rep Power: 13
azris is on a distinguished road
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

they are both adorable....uve done a good job..congrats bro
__________________
~Aris, Daddy Misses You So Much~
Reply With Quote
  #28  
Old 09-08-2009, 02:53 PM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Peek-a-boo!!



__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #29  
Old 09-08-2009, 03:11 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Baru bawak balik 2 stray kitten

Azraf,akak rescued si Daybonk october last year smp skrg dia tak suka akak pegang & menyorok klu akak nak cari dia.mgkn itu sifat dia.akak pun tak paksa dia utk cuddle cuddle.kdg2 dia jeles tgk akak peluk & main2 dgn kucing yg lain.dia pandai dtg kat lap & dongak tgk akak.minta di manjalah tu so harap azraf bersabar utk dia menyesuaikan diri dlm rmh.

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Sori, lama tak terupdate.

Btw, skrang ni diorang dah ok. Bak kata otai-otai di sini, keyword dia, time. Time untuk diorang sesuaikan diri, dan Time untuk kita sabar. Sekarang ni diorang dah groom each other, bergomol mesra sesama. Alhamdulillah la, tade le nampak stress.

Perkenalkan, Jam; yang hitam/putih tu. Manja dan cool. Suka dok rileks, enjoying the day, tapi suka mengiau. Masa jumpa hari tu pun, nampak Jam ni la dok macam tak bertenaga je kat kaki lima.

Dan Jim, yang ala-ala siam tu. Pemalu a.k.a. takut kat orang. Masih ada sifat-sifat stray, tak suka orang tengok dan pegang. Macam mana nak buat bagi tenang sket yek? Masa amik ari tu pun jenuh dok pujuk kuar dari lubang.
Reply With Quote
  #30  
Old 09-08-2009, 03:17 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Azraf,
Comel nyeeee!! Untung u dapat stray comel2 tu..esp. yang macam siam tu....bulu cantik. Kalau u jaga elok2 dua2 ni akan blossom dengan cantiknye....geramlah....soooooo adorable!!
Reply With Quote
  #31  
Old 09-09-2009, 03:01 AM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: Baru bawak balik 2 stray kitten

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
nanti lama2 okey lah tuh..strays mmg camtu,mcm kuceng saya juge..dulu bagik mkn pastu kitaorg bla,kalu tak mmg tak berusik lah mknan tuh.dekat sebulan baru leh pegang2 dia.
Thanks cookie. Bukannya ape, kalau takut kat orang, macam mana nak letak for adoption.. hihiihi.

Quote:
Originally Posted by thini View Post
cookies, stray sekor yg kita selalu kasik makan, namanya tompok pun macam tuh gak.. amat ler garang nyer... tak kasik lansung orang pegang dia...

Azraf, comelnya yg siamese tuh....
Thanks thini, tapi personally saya suka kat tuxedo tu. Handsome :D.

Quote:
Originally Posted by azris View Post
they are both adorable....uve done a good job..congrats bro
Thanks azris, takde buat ape sangat pun. Baru-baru nak belajar train stray jadik pet. Sebelum ni setakat bagi makan kat stray jek.

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Peek-a-boo!!



Hihihi, lebih kurang macam komen babyzee masa post gambar tuttut dan dotdot dulu.

Quote:
Originally Posted by June View Post
Azraf,akak rescued si Daybonk october last year smp skrg dia tak suka akak pegang & menyorok klu akak nak cari dia.mgkn itu sifat dia.akak pun tak paksa dia utk cuddle cuddle.kdg2 dia jeles tgk akak peluk & main2 dgn kucing yg lain.dia pandai dtg kat lap & dongak tgk akak.minta di manjalah tu so harap azraf bersabar utk dia menyesuaikan diri dlm rmh.
Thanks kak jun.


Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Azraf,
Comel nyeeee!! Untung u dapat stray comel2 tu..esp. yang macam siam tu....bulu cantik. Kalau u jaga elok2 dua2 ni akan blossom dengan cantiknye....geramlah....soooooo adorable!!
InsyaAllah. Doa-doa jumpa stray BSH ke, DSH plak peh ni
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
budak baru Belajar... linda_gamble Member Introductions 20 06-23-2009 01:38 AM
Lost Kitten at Bandar Baru Sentul catcatcat Cats & Kittens 34 03-25-2009 09:35 AM
Minta bantuan sgt2. Bapa sy bawak blk kitten yg berumur 2 minggu kimping Cats & Kittens 5 02-12-2009 12:56 PM
Kitten Food for Kittens Give Your Little Kitten the Right Start for Growth and Development ashleywong Health, Disease & Diet 0 10-14-2008 11:04 PM
kimo ada anak kitten baru 2week half..plz help kimo babykimo Cats & Kittens 5 08-20-2008 09:40 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.