Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 09-02-2009, 08:44 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
blh beli cat punya blower...senang sikit,cepat sebab blower tu kuat.Blh blow dalam sangkar yang paling kecik kalau blh dapat...kalau blh yang muat muat sampai tak blh gerak lagi bagus.....last skali bila dah kering betul2 barulah keluarkan dan buta final blow....esp kat bahagian perut,
izyan beli kat mana cat blower tu ? pet safari ada tak agaknya ? cage kecik memang kak zai ada. Berguna jugak akhirnya ya, dah lama simpan
Reply With Quote
  #82  
Old 09-02-2009, 08:52 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

[QUOTE=cookies4bulat;58948]
Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post
2 bulan masih blh ajar lagi.tapi selalunya kita akan bagi feeder untuk kucing2 yang berbulu lebat ataupun yang warna putih.Jangan letakkan air terlalu banyak..nanti buat swimming pool la pulak.!!!

lepas baca abg FK tulis kat atas tuh reconsider balik..endingnye saya beli bekas air yg sekali ada botol terbalik tuh.. so kurang sket lah mereka membawa bendasing dlm water feeder tuh
kalau guna water fountain pun ok gak kot. tapi kalau longhair still basah dada dia.

Reply With Quote
  #83  
Old 09-03-2009, 10:54 AM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
izyan beli kat mana cat blower tu ? pet safari ada tak agaknya ? cage kecik memang kak zai ada. Berguna jugak akhirnya ya, dah lama simpan
tak pasti la...tapi kalau kat kl rasanya kebanyakan pet shop ada.
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #84  
Old 09-03-2009, 10:56 AM
izyandanial's Avatar
izyandanial izyandanial is offline
Addiction of Cats.....
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 275
Rep Power: 13
izyandanial is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to izyandanial
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

[QUOTE=adamyala;58951]
Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post

kalau guna water fountain pun ok gak kot. tapi kalau longhair still basah dada dia.

hahahah....water fountain....lagi best la diorang celup2 kaki....heheh
__________________
Mommy Of:GP,DW Felis Wonder Jerry Tigger.CH DW PR Felis Wonder Ironmaine.PR Felis Wonder Perfect Storm.Felis Wonder Kiger Mustang.Felis Wonder Falcon.GP Catizzadi Khayani ElHurair.Cattizadi Tinkerbell.Felis Wonder Extreme Charged!.Felis Wonder Simon Jr.
http://izyanbutikspa.blogspot.com/
Reply With Quote
  #85  
Old 09-03-2009, 05:16 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by izyandanial View Post

hahahah....water fountain....lagi best la diorang celup2 kaki....heheh
tapi airnya sentiasa berseh kan, guna fountain ni ? Kalau kucing cookies, sure durang mandi terus, macam air terjun

thanks izyan ..dah banyak you tolong guide kak zai . Nanti kalau adam dah groom eluk2 dan cantik macam yani, kak zai post gambar dia besar2 kat sini ok
weekend ni kak zai operasi mencari blower kucing la pulak
Reply With Quote
  #86  
Old 09-03-2009, 06:03 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
tapi airnya sentiasa berseh kan, guna fountain ni ? Kalau kucing cookies, sure durang mandi terus, macam air terjun

thanks izyan ..dah banyak you tolong guide kak zai . Nanti kalau adam dah groom eluk2 dan cantik macam yani, kak zai post gambar dia besar2 kat sini ok
weekend ni kak zai operasi mencari blower kucing la pulak
hahaha btol la tuh kak zai..mmg jadik tmpt mandi diaorg lah kalu letak water fountain tu.dulu ada kolam kecik(yg mcm kat nursery bunga tu) tuh pon mummy2 diaorg dok men tolak2 sampai jatuh kolam..nih kan anak diaorg yg ganas lagik brutal.ada yg lemas plak nanti.nak kena cari yg mangkuk seramik tuh lah..berat sket,takde tumpah2 air diaorg buat..gila ganas budak2 nih..
Reply With Quote
  #87  
Old 11-26-2009, 03:36 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

tuti fruti dah pandai minum camni ha...
dah berbulan2 jugak la dia minum guna feeder, sejak 1st September 2009.
Check jugak lidah dia takut infection mcm setengah org cakap, tapi alhamdulillah..OK jer lidah dia.
So far takde problem



Last edited by adamyala; 11-26-2009 at 04:26 AM.
Reply With Quote
  #88  
Old 11-26-2009, 09:05 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

hhehhe..comelnya dia..
dah besar dah fruti nie..
Reply With Quote
  #89  
Old 11-26-2009, 10:04 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

waaaaaaaaaahhh..
kak zaii...dah pandai dia minum guna bottle ehhh...
muehehehe...bagusnyer....
usaha tangga kejayaan kan...
muehehehehe
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #90  
Old 11-26-2009, 11:16 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
hhehhe..comelnya dia..
dah besar dah fruti nie..
haa...paling nakal fruti ni skrg Lin
pantang pintu, tingkap terbukak...nak keluar jer....


Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
waaaaaaaaaahhh..
kak zaii...dah pandai dia minum guna bottle ehhh...
muehehehe...bagusnyer....
usaha tangga kejayaan kan...
muehehehehe
dia yang paling kecil, tapi paling pandai
dah minum dari feeder, senang sikit. Tak payah nak lap leher/dada dia selalu
betol3x...
usaha tangga kejayaan
Reply With Quote
  #91  
Old 11-26-2009, 11:50 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

kucing rock pula,asal mkn/minum je,mesti bawah dagu basah dgn berhabuk..
pemalas betul nk bersihkan balik..
bila rock lap dgn tisu,muka bengang je...
syok agaknya jadii bdk comot...
Reply With Quote
  #92  
Old 11-26-2009, 11:53 AM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by rock View Post
kucing rock pula,asal mkn/minum je,mesti bawah dagu basah dgn berhabuk..
pemalas betul nk bersihkan balik..
bila rock lap dgn tisu,muka bengang je...
syok agaknya jadii bdk comot...
Hahaha !!! Rock...comot tetapi comel
tu la pasal. Kalau biarkan dagu basah dan berhabuk nanti lama2 jadik kitty acne. Dagu dia jadi mcm serbuk2 warna itam. bila nak tanggalkan berdarah. Sakit tuuuuu...sebab tu kene make sure berseh selalu dagu dia. Kalau tak RM melayang lagi kat vet
Reply With Quote
  #93  
Old 11-26-2009, 12:12 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Hahaha !!! Rock...comot tetapi comel
tu la pasal. Kalau biarkan dagu basah dan berhabuk nanti lama2 jadik kitty acne. Dagu dia jadi mcm serbuk2 warna itam. bila nak tanggalkan berdarah. Sakit tuuuuu...sebab tu kene make sure berseh selalu dagu dia. Kalau tak RM melayang lagi kat vet
tak de lah sampai jadi kuping yg hitam tu...
cuma habuk2 dr mknn dia..
cam mulut kita kalau comot mkn biskut,mkn tulah...
Reply With Quote
  #94  
Old 11-26-2009, 12:39 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by rock View Post
tak de lah sampai jadi kuping yg hitam tu...
cuma habuk2 dr mknn dia..
cam mulut kita kalau comot mkn biskut,mkn tulah...

kantoiii...!!!
Rock kalau makan meskut mulut dier comot kihkihkih
Reply With Quote
  #95  
Old 11-26-2009, 12:46 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
kantoiii...!!!
Rock kalau makan meskut mulut dier comot kihkihkih
macam tahu2 je tau kita selalu makan comot...
memang pn,asal makan je,mesti menitis kat baju,menci tawww....
Reply With Quote
  #96  
Old 11-26-2009, 02:20 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: how to get cats to drink from a bottle ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
haa...paling nakal fruti ni skrg Lin
pantang pintu, tingkap terbukak...nak keluar jer....




dia yang paling kecil, tapi paling pandai
dah minum dari feeder, senang sikit. Tak payah nak lap leher/dada dia selalu
betol3x...
usaha tangga kejayaan
tgk la anak sapa dulu...
muehehehe
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rocky don't like to drink water? How? Please advise. vivi Health, Disease & Diet 33 01-28-2009 12:49 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.