Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-24-2009, 02:39 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

si FK punya idea suma jimat duit.akak ada juga copy idea dia.ada yg kucing akak setuju,ada yg kucing akak tak setuju.yg tak setuju tu kena beli yg mahal2 juga.tak pun buat sendiri.heheheh1! akak amik kayu bulat,lilit dgn tali ikat kuat2.pastu bg durang cakar smp tertonggeng2. rmh akak takde cat tree,cuma ada cat house dan post dan scratching pad.ingat nak cari cat tree yg tinggi.tadi dah gi tengok2.tp rega.mak ai!! RM630.pengsan jap.

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
tq akak...tengok FK bg suggestion.klaka la.Tp menjimatkan wang..rumah cat pun wat gune kotak je..jimat2..idies bernas
Reply With Quote
  #22  
Old 04-24-2009, 02:45 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
... tp rega.mak ai!! RM630.pengsan jap.
Wooooohhh!!! Itu dah boleh belanja strays kebuluran di tepi jalan makan kenyang-kenyang stengah tahun laaaa, Sis .....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #23  
Old 04-24-2009, 02:53 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

tau takpe.tak jd aku beli.hmm!!! aku ada itu tong2 bekas minyak hitam.letak susun susun cantek2.dah jd cat tree.heheheh!!! bekas tong minyak masak dan mineral water,aku ikat2 suma dan buat lubang,jdlah cat tunnel

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Wooooohhh!!! Itu dah boleh belanja strays kebuluran di tepi jalan makan kenyang-kenyang stengah tahun laaaa, Sis .....
Reply With Quote
  #24  
Old 04-24-2009, 02:56 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
si FK punya idea suma jimat duit.akak ada juga copy idea dia.ada yg kucing akak setuju,ada yg kucing akak tak setuju.yg tak setuju tu kena beli yg mahal2 juga.tak pun buat sendiri.heheheh1! akak amik kayu bulat,lilit dgn tali ikat kuat2.pastu bg durang cakar smp tertonggeng2. rmh akak takde cat tree,cuma ada cat house dan post dan scratching pad.ingat nak cari cat tree yg tinggi.tadi dah gi tengok2.tp rega.mak ai!! RM630.pengsan jap.
mak datooook....mahainya...akak g cabut la pokok buluh ky mane2,wat sendiri..lagi tinggi kak oi..
Reply With Quote
  #25  
Old 04-24-2009, 02:57 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
tau takpe.tak jd aku beli.hmm!!! aku ada itu tong2 bekas minyak hitam.letak susun susun cantek2.dah jd cat tree.heheheh!!! bekas tong minyak masak dan mineral water,aku ikat2 suma dan buat lubang,jdlah cat tunnel
Kne basuh lek lok la.kang kuar cat akak dari tunnel terus tukar warna
Reply With Quote
  #26  
Old 04-24-2009, 03:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

ah!!ah!! basuh elok2 dgn air panas supaya bekas minyak itam hilang. kdg2 tgk brg2 kat petshop tu tak masuk akal.nekad buat sendiri walaupun tak berapa kemas dan cantik.janji kucing puas main.heheheh!! ada lg budak forumer si Euanna lagi kreatif tangan dia.hmm!! tak blh smp ke tahap tulah akak

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
Kne basuh lek lok la.kang kuar cat akak dari tunnel terus tukar warna
Reply With Quote
  #27  
Old 04-24-2009, 03:02 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

ah!!ah!! basuh elok2 dgn air panas supaya bekas minyak itam hilang. kdg2 tgk brg2 kat petshop tu harga tak masuk akal.nekad buat sendiri walaupun tak berapa kemas dan cantik.janji kucing puas main.heheheh!! ada lg budak forumer si Euanna lagi kreatif tangan dia.hmm!! tak blh smp ke tahap tulah akak

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
Kne basuh lek lok la.kang kuar cat akak dari tunnel terus tukar warna
Reply With Quote
  #28  
Old 04-24-2009, 03:05 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
tau takpe.tak jd aku beli.hmm!!! aku ada itu tong2 bekas minyak hitam.letak susun susun cantek2.dah jd cat tree.heheheh!!! bekas tong minyak masak dan mineral water,aku ikat2 suma dan buat lubang,jdlah cat tunnel
Aku nampak tadi along the highway ada kontraktor nak buat jalan dan pasang paip ... nanti malam nie senyap-senyap pukul 12 tengah malam aku nak kuar jap ... shhhhhh!!!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	B60BRN14.jpg
Views:	78
Size:	33.5 KB
ID:	4769   Click image for larger version

Name:	B60BRNSNW02.jpg
Views:	68
Size:	37.8 KB
ID:	4770  
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #29  
Old 04-24-2009, 03:09 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

hahahahahha!! aku nak gi teropong ni.

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Aku nampak tadi along the highway ada kontraktor nak buat jalan dan pasang paip ... nanti malam nie senyap-senyap pukul 12 tengah malam aku nak kuar jap ... shhhhhh!!!!
Reply With Quote
  #30  
Old 04-24-2009, 03:23 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 14
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Aku nampak tadi along the highway ada kontraktor nak buat jalan dan pasang paip ... nanti malam nie senyap-senyap pukul 12 tengah malam aku nak kuar jap ... shhhhhh!!!!

aku ingat aku sorang je yg nak songlap itu paip....byk kat tepi jln umah aku ni...dorang dok sibuk pasang paip...beso plak tu....
sah2 cat tunnel tu tahan berpuluh tahun....
__________________
Reply With Quote
  #31  
Old 04-24-2009, 03:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

inilah kerja budak2 kucing Petfinder lepas ni mesti berjangkit dgn forumer yg lain.nanti tuan contractor kata,nape paip aku selalu kena paliang saja ni.pelik betul

Quote:
Originally Posted by imann View Post
aku ingat aku sorang je yg nak songlap itu paip....byk kat tepi jln umah aku ni...dorang dok sibuk pasang paip...beso plak tu....
sah2 cat tunnel tu tahan berpuluh tahun....
Reply With Quote
  #32  
Old 04-24-2009, 03:41 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 13
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

hahahaa.. jap lg kuar dalam berita bukannye curik cable letrik TNB.. tp curik paip kumbahan dari kontraktor... hahahahhaaa

Quote:
Originally Posted by June View Post
inilah kerja budak2 kucing Petfinder lepas ni mesti berjangkit dgn forumer yg lain.nanti tuan contractor kata,nape paip aku selalu kena paliang saja ni.pelik betul
Reply With Quote
  #33  
Old 04-24-2009, 06:48 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
akak ada beli scratching pad harga RM30.dia punya isi tu blh refill lg.pad tu bulat,ditengah2 ada padding yg utk kuicng cakar2 smp puas.bulat seround mcm toilet roll gitu.bila kertas padding tu dah hancur discratch kuicng,ko blh beli refill harga dlm RM13.jd tak payah beli byk2 scratching pad. klu nak beli scratching post ada harga RM40 keatas.
Hah!!!mie da siap bikin scratching pad.Tapi xcantik cam kt pets shop laMie sebat kotak almari member.Pas2 dtg lak idea nak wat umah kt si OB.Td baru je siap wat.xsempat nak hias lagi,sekali masuk bilik,si OB dah rasmi.OB2...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00661.jpg
Views:	88
Size:	88.8 KB
ID:	4771  
Reply With Quote
  #34  
Old 04-24-2009, 08:02 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

hahahhahah!! cutenya OB.seronoklah dia dpt permainan baru.lepas ni nak buat apa lg??

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
Hah!!!mie da siap bikin scratching pad.Tapi xcantik cam kt pets shop laMie sebat kotak almari member.Pas2 dtg lak idea nak wat umah kt si OB.Td baru je siap wat.xsempat nak hias lagi,sekali masuk bilik,si OB dah rasmi.OB2...
Reply With Quote
  #35  
Old 04-24-2009, 08:06 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahhahah!! cutenya OB.seronoklah dia dpt permainan baru.lepas ni nak buat apa lg??
xtau akak oi...tp umah dier x comei..huhuhuhu
Reply With Quote
  #36  
Old 04-24-2009, 09:20 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

takpe,yg penting OB suka main.yg pentng kita punya DIY

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
xtau akak oi...tp umah dier x comei..huhuhuhu
Reply With Quote
  #37  
Old 04-24-2009, 09:22 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

tulah pasal.pastu kita pura pura tak tau je.

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
hahahaa.. jap lg kuar dalam berita bukannye curik cable letrik TNB.. tp curik paip kumbahan dari kontraktor... hahahahhaaa
Reply With Quote
  #38  
Old 04-24-2009, 09:28 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
tulah pasal.pastu kita pura pura tak tau je.
huhuhu...xpe la,tggu kak june blenje cats house la.Bole x?
Reply With Quote
  #39  
Old 04-24-2009, 09:59 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

hahahahah!!! tunggulah dpt durian runtuh yg ntah bila nak runtuh tu.heheheh!!!

Quote:
Originally Posted by Bond_mie View Post
huhuhu...xpe la,tggu kak june blenje cats house la.Bole x?
Reply With Quote
  #40  
Old 04-24-2009, 10:56 PM
Bond_mie's Avatar
Bond_mie Bond_mie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 89
Rep Power: 12
Bond_mie is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Bond_mie
Default Re: macam mane nak kurangkan hyperactif kucing?

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahah!!! tunggulah dpt durian runtuh yg ntah bila nak runtuh tu.heheheh!!!
bole2...dah dekat nak runtuh dah nie.sabar2
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing tua binbin Cats & Kittens 68 04-08-2013 01:06 PM
kucing-kucing ku Zarul Cat TV and Photos 578 11-30-2010 04:04 PM
aksesori kucing spongegirl Pet Products 3 05-04-2009 01:37 PM
15 ekor kucing Daniel Cat TV and Photos 111 04-17-2009 08:12 PM
Kucing Kentut... shareen_natasha Cats & Kittens 36 01-16-2009 07:24 PM


All times are GMT +8. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.