Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 07-10-2009, 03:41 PM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: What is ideal poo for kitty?

hehe...seb bek yg ckp ni otai2 kucen...tumpang gelak sekaki gak la sb siap nak masuk tgn lam pc pastu kuar kot pc boo plak....adeh...bro...bro....
klu leh wat camtu kan boo la yg pertama masuk then kot pc bro furkids taw!!
Reply With Quote
  #102  
Old 07-10-2009, 04:15 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: What is ideal poo for kitty?

Quote:
Originally Posted by booboo View Post
hehe...seb bek yg ckp ni otai2 kucen...tumpang gelak sekaki gak la sb siap nak masuk tgn lam pc pastu kuar kot pc boo plak....adeh...bro...bro....
klu leh wat camtu kan boo la yg pertama masuk then kot pc bro furkids taw!!
June, toloooooong .... tadi aku rasa mcm ader orang raba peha aku ....

Hhehehhehee!!! Boo, satu lagi kan ... kalo kucing tu tengah sakit atau upset perut, terlalu banyak makan pun boleh buat poo dia cair balik, jadi kasi sederhana sahaja, kay?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #103  
Old 07-10-2009, 04:24 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default What is ideal poo for kitty?

alamak!! kena telefon polis.ada org nak rogol brader FK kita

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
June, toloooooong .... tadi aku rasa mcm ader orang raba peha aku ....

Hhehehhehee!!! Boo, satu lagi kan ... kalo kucing tu tengah sakit atau upset perut, terlalu banyak makan pun boleh buat poo dia cair balik, jadi kasi sederhana sahaja, kay?
Reply With Quote
  #104  
Old 07-14-2009, 11:52 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: What is ideal poo for kitty?

ala...namo r rogol...nak manjer2 mcm meow jer...ekekekekek.....
adeh.....manjer adek bradek xper kan...kan...kan.....meowwwwwwww (smbil gulen2 n wat mater kuyu)
Reply With Quote
  #105  
Old 07-14-2009, 11:53 AM
booboo's Avatar
booboo booboo is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: kota damansara cat town
Posts: 585
Rep Power: 12
booboo is on a distinguished road
Default Re: What is ideal poo for kitty?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
June, toloooooong .... tadi aku rasa mcm ader orang raba peha aku ....

Hhehehhehee!!! Boo, satu lagi kan ... kalo kucing tu tengah sakit atau upset perut, terlalu banyak makan pun boleh buat poo dia cair balik, jadi kasi sederhana sahaja, kay?
tangs bro 4 the info....so much help boo dapat from forumer dlm ni....besh2...
consultant free....kikikikiki
Reply With Quote
  #106  
Old 09-30-2009, 01:48 PM
moiraz's Avatar
moiraz moiraz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2009
Location: USJ
Posts: 41
Rep Power: 0
moiraz is on a distinguished road
Default Re: What is ideal poo for kitty?

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
dan walaupun poo dia dah keras, kalau dia makan canned wet food atau kibbles RC Kitten, poo dia akan cair balik. Oleh sebab demikian, saya masih bagi dia makan ayam rebus hingga sekarang. Nasib baik dia kuat makan, dia boleh makan setengah dada ayam sehari all by himself. Saya picit dengan jari supaya daging tersebut semua hancur dan tidak berketolan.
encik furkids, if you dont mind me asking, my cat face the same problem, biler his food return back to rc kittens eventhough dah gradually tukar perlahan2, still poo jd cair balik adakah rc tu punca penyebab poo nye cair? I have tried bg mashed ayam rebus dengan ikan flavouring sikit2, tp still diorg mogok tanak makan. lastly stray cats yg curi makanan diorg. mcmane ek?
__________________
www.iwroteureadifuwish.blogspot.com
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #107  
Old 10-01-2009, 02:36 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: What is ideal poo for kitty?

kucing saya pn mengalami masalah poo tak solid ni..
dr dulu lagi macam ni...dia tak cair sgt,tak keras ketul2 sgt...
sedang2 je,macam jeli...
yg sekor lagi ok,yg kecik ni mmg dr dulu lagi macam ni...
agaknya kuat sgt makan kot,tu yg jadi macam ni...
yg satu lagi,2kali sehari je yg poo....
yg kecik,banyak kali...kejap2 menghilang masuk dlm toilet buat keje...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Here Kitty! Kitty! rozzygee Cat TV and Photos 245 06-15-2010 03:19 PM
Research: What's your IDEAL pet shop? sharon Pet Shops & Services 11 06-12-2009 08:21 AM
Whack A Kitty vivienlpl Cat TV and Photos 1 05-21-2009 09:14 PM
Kitty For adoption.. Lyn_Cat Rescuers & Fosterers 84 02-18-2009 11:12 PM
Kitty to the rescue...! meowbaby Cats & Kittens 42 10-28-2008 11:31 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.