Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 09-04-2009, 10:40 AM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Pak Lubis cakap ngan Mak Lubis bahawa sejak kebelakangan nie, Pak Lubis banyak mengenangkan time dating dengan Mak Lubis dulu .... sungguh manis dan seronok ... nak rekindle semula "feelings" dahulu .... jadi nak bawak Mak Lubis dating semula ..... very de special punyer .......
Terima kasih Furkid .... Saya ini dah diambang senja ,,, dah tak main nak rekindle semula feeling tu ..
Reply With Quote
  #62  
Old 09-04-2009, 10:54 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 14
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Terima kasih Furkid .... Saya ini dah diambang senja ,,, dah tak main nak rekindle semula feeling tu ..
Huhu..Tak bleh macam gitu Pak Lubis..
Tak buat jadi tak tahu hasilnya lagi kan...Dulu2 bleh manja2 kenapa sekrang dilupakan plak...
Zee pun terfikir2 nak tempuh alam perkahwinan ke tak kalau usia senja2 jadi macam ni...Huhuhu..
Kalau boleh Zee nak buat kisah ni jadi salah satu guideline untuk bakal alam perkahwinan Zee nanti...
Bunyi best je kisah dia...
An article about my crazy parents, in Berita Harian. - Yasmin, The story Teller..
Owh..Semoga Allahyarham Yasmin ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...Amin..
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
Reply With Quote
  #63  
Old 09-04-2009, 10:57 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Pak Lubis jgn risau.kucing saya yg 12 ekor ni mcm2 size,berat.adik lebih berat dari abang.kakak lebih kurus dari adik.saya tak risau sangat.mcm manusia juga.all kind of shapes and sizes overall asalkan durang sihat dan makan ok,poo/pee ok.saya pun ok

ada pula diantara kucing saya yg mkn sikit je,ada yg mkn byk.yg mkn byk tak mau juga gemuk,yg mkn sikit pula badan mcm gelombon

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Makasih Euanna.. anak anak kucing tu bukan nya kurus sikit tetapi kurus banyak... Cuba bandingkan dengan kucing ini yang bezanya hanya 1 bulan


Reply With Quote
  #64  
Old 09-04-2009, 11:01 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

betul tu Pak Lubis.saya & suami pun walau baru 8 tahun lbh kahwin tp kami ada our own private moment. holiday sama2 utk kenang zaman bercinta.kikikikik!!! selalu segarkan our marriage.klu tak nanti jemu pula,ko tengok aku,aku tengok ko

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Huhu..Tak bleh macam gitu Pak Lubis..
Tak buat jadi tak tahu hasilnya lagi kan...Dulu2 bleh manja2 kenapa sekrang dilupakan plak...
Zee pun terfikir2 nak tempuh alam perkahwinan ke tak kalau usia senja2 jadi macam ni...Huhuhu..
Kalau boleh Zee nak buat kisah ni jadi salah satu guideline untuk bakal alam perkahwinan Zee nanti...
Bunyi best je kisah dia...
An article about my crazy parents, in Berita Harian. - Yasmin, The story Teller..
Owh..Semoga Allahyarham Yasmin ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...Amin..
Reply With Quote
  #65  
Old 09-04-2009, 11:12 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Pak Lubis, pergi angkut 2 kg makanan BW kitten (share dari Breeder pek yg 24kg tu dengan June dsbnya ... share ramai-ramai memang sangat untung ... cuma RM11.67 sekilo sebab harga 24kg hanya RM280 ... tapi makanan kitten tu memang baik!) daripada tokay-tokay BW cepat. Kapal baru sampai dan makanan telah dihantar ke gedung. Baru angkut naik lori utk dihantar ke umah tokay BW just in time utk persidangan BW bulan ini. Fresh, fresh punyer ... bau keropok baru goreng, rangup! Anak kucing Pak Lubis MESTI mintak nasik tambah .....

Kasi anak-anak kucing tu makan 3-4 kali sehari, setiap kali taruh 15-20g dalam mangkuk setiap orang (bekalkan mangkuk berasingan supaya yg gelojoh tidak makan berlebihan dan habiskan orang lain punyer).

Badan anak-anak kucing pasti akan jadi solid molid, bulu jadi lembut dan warna cantik. Enjoy, Pak Lubis ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #66  
Old 09-04-2009, 11:17 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Terima kasih Furkid .... Saya ini dah diambang senja ,,, dah tak main nak rekindle semula feeling tu ..
Pak Lubis, romance dan percintaan bukan utk orang muda sahaja! Pasangan diambang senja tu kalau nampak berpegangan tangan tu is a very special sight indeed ... mereka nampak very gentle and loving. It is very, very nice, Pak Lubis, mcm Pak Lah dan Mak Lah pertama dulu .... very heartwarming ....
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #67  
Old 09-04-2009, 11:32 AM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

nak nyibuk sikit buleh tak....ni ape ni bulan pose bincang hubungan suami isterinih..hehehehehehe.
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #68  
Old 09-04-2009, 11:39 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Manerrrr .... kitorang bincang pasal dua ekor anak kucing yg tak gemuk-gemuk (ikut kata tuan dia laaa ...) dan kitorang borak pasal raba dada berbulu si ensem jejaka idaman Adam dan raba perut si Tutti-Frutti tomei kiut-miut laaaaa ....

... budak kecik pegi main jauh-jauh, ya? Main mercun dan bunger api hari raya nanti .... pergi round kutip duit raya kaw-kaw ....... hehhehehehheeeeeee!!!!!!
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote
  #69  
Old 09-04-2009, 11:44 AM
kitty_inky's Avatar
kitty_inky kitty_inky is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: kuala lumpur
Posts: 353
Rep Power: 13
kitty_inky is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Budak kecik?ni nak jadik mak org dah yer en trainer...


siap citer sal honey moon lagii..nak sorok lak...ke lin salah baca nih
__________________
I am one of the animal lover's yo!!
Reply With Quote
  #70  
Old 09-04-2009, 12:47 PM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 13
euanna is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Manerrrr .... kitorang bincang pasal dua ekor anak kucing yg tak gemuk-gemuk (ikut kata tuan dia laaa ...) dan kitorang borak pasal raba dada berbulu si ensem jejaka idaman Adam dan raba perut si Tutti-Frutti tomei kiut-miut laaaaa ....

... budak kecik pegi main jauh-jauh, ya? Main mercun dan bunger api hari raya nanti .... pergi round kutip duit raya kaw-kaw ....... hehhehehehheeeeeee!!!!!!
Ishh ishh.. apa raba2 bulan pose ni? .. (sambil dengan selamba menggosok2 perut Sherbet )..
Ai, sabar je la Pak Labis.. lama2 mesti Mak Labis terima anak2 bulus tu.. mak saya yg geli kucing pun dah boleh usap2 anak bulus saya bila famili datang bertandang.. (Lagi pulak anak2 bulus saya memang tak tau malu.. lebih2 lagi Salem si hitam tu..bukan main lagi bodek, bergolek2 depan tetamu.. )..

Tang gemuk kurus tu.. ikut keturunan la senang cerita.. Kucing saya Sherbet dah masuk 5kg + (umur masuk setahun).. Neko-chan aka Kak Lepat.. dah 4kg, Salem 3.4kg (dua2 almost 8/9 bulan)... tapi semuanya sihat, aktif.. cuma boroi sikit la .. yang penting aktif dan sihat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01036.JPG
Views:	97
Size:	44.7 KB
ID:	7186   Click image for larger version

Name:	DSC01015.JPG
Views:	91
Size:	32.8 KB
ID:	7187   Click image for larger version

Name:	DSC00973.JPG
Views:	104
Size:	51.1 KB
ID:	7188  
Reply With Quote
  #71  
Old 09-04-2009, 01:29 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Pak Lubis, romance dan percintaan bukan utk orang muda sahaja! Pasangan diambang senja tu kalau nampak berpegangan tangan tu is a very special sight indeed ... mereka nampak very gentle and loving. It is very, very nice, Pak Lubis, mcm Pak Lah dan Mak Lah pertama dulu .... very heartwarming ....
lawak la korang nihpak lubis saya sgt setuju ngan furkid.walaupon saya lom kawen lagik,tapi bila tgk my mum n dad manja2,gi shopping holding hands,tgk wayang,sgt seronok tgk!im willing to stay home taking care my sibling just to let them have their special moments remembering the goof ol' days.not only my parents, some of their friends dah jadik grandpa pon,still sgt romantik!suke tgk! hahahah jauh dah off-topic nih
Reply With Quote
  #72  
Old 09-04-2009, 01:52 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by June View Post
betul tu Pak Lubis.saya & suami pun walau baru 8 tahun lbh kahwin tp kami ada our own private moment. holiday sama2 utk kenang zaman bercinta.kikikikik!!! selalu segarkan our marriage.klu tak nanti jemu pula,ko tengok aku,aku tengok ko
Nak segar amende June ... ????? Kalau dah kering nak segar cam mana ????? Kalau dah kering dah tak boleh segar lagi ...cuma kita hanya boleh pertahankan supaya tidak reput aja ???
Reply With Quote
  #73  
Old 09-04-2009, 01:57 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by BabyZee View Post
Huhu..Tak bleh macam gitu Pak Lubis..
Tak buat jadi tak tahu hasilnya lagi kan...Dulu2 bleh manja2 kenapa sekrang dilupakan plak...
Zee pun terfikir2 nak tempuh alam perkahwinan ke tak kalau usia senja2 jadi macam ni...Huhuhu..
Kalau boleh Zee nak buat kisah ni jadi salah satu guideline untuk bakal alam perkahwinan Zee nanti...
Bunyi best je kisah dia...
An article about my crazy parents, in Berita Harian. - Yasmin, The story Teller..
Owh..Semoga Allahyarham Yasmin ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...Amin..
Usia dah senja jadi macam macam Zee ooi .... Kekadang jadi balik macam masa muda muda ... kekadang tak menjadi langsung ... masing masing buat hal diri masing masing .....tetapi kalau dah senja kita saling mempertahankan ikatan supaya tidak terlerai.....
Reply With Quote
  #74  
Old 09-04-2009, 02:01 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by FurKids View Post
Pak Lubis, romance dan percintaan bukan utk orang muda sahaja! Pasangan diambang senja tu kalau nampak berpegangan tangan tu is a very special sight indeed ... mereka nampak very gentle and loving. It is very, very nice, Pak Lubis, mcm Pak Lah dan Mak Lah pertama dulu .... very heartwarming ....
Macam Pak Lah dan Mak lah tu berlakun je diluar ..... Saya pernah pergi rumah depa.. masa tu Pak Lah belum pun jadi TPM lagi ...... saya tahu perbezaannya
Reply With Quote
  #75  
Old 09-04-2009, 02:03 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Tang yg reput tu kena segarkan Pak Lubis.hehehheheh!! segarkan tu maksudnya walau pun dah bertahun kahwin tp kena sentiasa siram dgn baja supaya tetap subur.klu dibiarkan lama lama tak dibaja/siram akan keringlah perkahwinan.itu yg jd hambar & tawar

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Nak segar amende June ... ????? Kalau dah kering nak segar cam mana ????? Kalau dah kering dah tak boleh segar lagi ...cuma kita hanya boleh pertahankan supaya tidak reput aja ???
Reply With Quote
  #76  
Old 09-04-2009, 02:05 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by kitty_inky View Post
nak nyibuk sikit buleh tak....ni ape ni bulan pose bincang hubungan suami isterinih..hehehehehehe.
Tak salah bincangkan ?? ... bukannya ada perbincangan yang mengumpat ke atau yang perbincangan adegan ranjang ke ???? tiada pulak mencarut pun .. cuma perbincangan perhubungan antara isteri dan suami yang macam saya ini...... yang dah diambang sore

Boleh kan ????????? Tak salahkan ??????
Reply With Quote
  #77  
Old 09-04-2009, 02:12 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by June View Post
Tang yg reput tu kena segarkan Pak Lubis.hehehheheh!! segarkan tu maksudnya walau pun dah bertahun kahwin tp kena sentiasa siram dgn baja supaya tetap subur.klu dibiarkan lama lama tak dibaja/siram akan keringlah perkahwinan.itu yg jd hambar & tawar
Ohhhh Zeeeeeee ... kalau dah reput dah tak boleh segar lagi dah .... Yang kering tu boleh juga dijaga supaya tak jadi reput.... Jangan selalu siram air kalau tak kena tempatnya .... macam kayu compress yang buat furniture tuh... cuba lah kenakan air selalu ..... alamat jadi rosak dan berderai sudah nye .... Kalau terlebih baja pun boleh terus rosak pokok pokok...
Reply With Quote
  #78  
Old 09-04-2009, 02:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

TAK SALAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Tak salah bincangkan ?? ... bukannya ada perbincangan yang mengumpat ke atau yang perbincangan adegan ranjang ke ???? tiada pulak mencarut pun .. cuma perbincangan perhubungan antara isteri dan suami yang macam saya ini...... yang dah diambang sore

Boleh kan ????????? Tak salahkan ??????
Reply With Quote
  #79  
Old 09-04-2009, 02:15 PM
Pak Lubis's Avatar
Pak Lubis Pak Lubis is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: Lot 1247.Jalan KB 1, Kampung Bangi, Bangi Old Town
Posts: 259
Rep Power: 12
Pak Lubis is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
lawak la korang nihpak lubis saya sgt setuju ngan furkid.walaupon saya lom kawen lagik,tapi bila tgk my mum n dad manja2,gi shopping holding hands,tgk wayang,sgt seronok tgk!im willing to stay home taking care my sibling just to let them have their special moments remembering the goof ol' days.not only my parents, some of their friends dah jadik grandpa pon,still sgt romantik!suke tgk! hahahah jauh dah off-topic nih
Memang kita dah jauh sangat dari topic .. dari kucing yang tak suka di pegang hingga lah hubungan suami isteri yang berpegang pegang ....
Reply With Quote
  #80  
Old 09-04-2009, 02:18 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Kenapa kucing saya tidak suka dipegang??

Quote:
Originally Posted by Pak Lubis View Post
Memang kita dah jauh sangat dari topic .. dari kucing yang tak suka di pegang hingga lah hubungan suami isteri yang berpegang pegang ....
interesting jugak citer pasal hubungan ni. tapi kene tukar tajuk la... DIAMBANG SORE ......
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tolong saya,saya dh buntu.. rock Health, Disease & Diet 52 12-13-2009 04:27 PM
tolong saya,saya dh buntu.. rock Vets & Docs Reviews 10 08-16-2009 12:05 AM
Tukar suka sama suka - british short hair kitten DIK BAYU Cats & Kittens 1 08-13-2009 04:18 PM
Nak Tukar Kucing Suka Sama Suka linda_gamble Cats & Kittens 20 04-01-2009 12:41 PM
Argo Selalu Mengiau.. Kenapa ek abgraldo Training & Behavioral Issues 32 11-07-2008 08:02 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.