Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 09-29-2009, 04:41 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by linda_gamble View Post
camner agaknya uper adam kner lion cut..
nampak cam bogel jek tak pakai baju

eeee...tak maloooo
Reply With Quote
  #22  
Old 09-29-2009, 04:48 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by anitayusof00 View Post
Sphynx yg kat Egypt tu singa laa, bukan anjen or kucen
Yg mana satu better utk bulu kucen, yg healthy cat ker or conditioning tablet ? Dia tak der trial pack ker ?
Lama dah tak tgk gambar adam....tak der yg terkini ker ?
Oppsss...sorry tuan tanah teroff topic jap...
dua dua tu mcm sama je. Cuma healthy cat tu bentuk cam ikan. Satu hari kasi satu dah cukup. Ada perasa cranberry.

setengah kucing tak mau makan kitzyme ni
yaya tak mau langsung
adam nampak kotak tu terus bunyik2 dia suka sgt
tak tau la ada trial pack ke tak.
tapi conditioning tablets tu ada yang pack 200 biji
tapi rasanya kalau kucing suka makan hari2
beli yang 600 biji lagi worth it

hehe..gambar terbaru adam ada...
kat profile zai dgn kat thread 'my baby adam'
nak tepek kat sini segan
nanti fia kejar zai dgn batang penyapu
Reply With Quote
  #23  
Old 09-29-2009, 04:51 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
nih yg terasa gatai kaki je nak gi umah kak zai nih blajar bab2 kuceng nihdamansara ngan kepong bukan jauh mane pon
no problem shikin
nanti kita geder geder kay...
Reply With Quote
  #24  
Old 09-29-2009, 04:55 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulu gugur

tak buat open house ke kak zai?

kak zai, rate sewa umah kak zai tu berapa? suker la area tu, sangat tenang dan mendamaikan.

pastu, satu level tak byk umah, sesuai la untuk petknode yg ada 24 anak2 bulu nih
Reply With Quote
  #25  
Old 09-29-2009, 05:01 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by petknode View Post
tak buat open house ke kak zai?

kak zai, rate sewa umah kak zai tu berapa? suker la area tu, sangat tenang dan mendamaikan.

pastu, satu level tak byk umah, sesuai la untuk petknode yg ada 24 anak2 bulu nih
bnyknye sampai 24 ekor anak!!!sgt kagum katt org2 yg leh jaga bnyk2 nihha ah kak zai takmo wat open house ke??
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #26  
Old 09-29-2009, 05:13 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by petknode View Post
tak buat open house ke kak zai?

kak zai, rate sewa umah kak zai tu berapa? suker la area tu, sangat tenang dan mendamaikan.

pastu, satu level tak byk umah, sesuai la untuk petknode yg ada 24 anak2 bulu nih
memang tenang dan damai di sini...
sewa ? tak pasti pulak...sbb lain2 rate dia ikut block.

Parking pun takde problem.

open house ? tungguuuu..

Reply With Quote
  #27  
Old 09-29-2009, 05:15 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
bnyknye sampai 24 ekor anak!!!sgt kagum katt org2 yg leh jaga bnyk2 nihha ah kak zai takmo wat open house ke??
shikin, kalau wat open hse nak order cake shikin la
cheese cake dgn coklat mud-cake yg atas dia basah2 tu
pastu cupcake 3 dozen...hahaha *jgn buat dulu..ni bkn cfm lagik *

Reply With Quote
  #28  
Old 09-29-2009, 05:19 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulu gugur

kagum ke cookies? kekadang macam org giler ada la masa mood main dorang tu datang
Reply With Quote
  #29  
Old 09-29-2009, 05:23 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
shikin, kalau wat open hse nak order cake shikin la
cheese cake dgn coklat mud-cake yg atas dia basah2 tu
pastu cupcake 3 dozen...hahaha *jgn buat dulu..ni bkn cfm lagik *

thehehehe bule2 order..skrg nih mmg penuh ngan order kek utk umah terbukananti saya bukak letak gmbr kat profile
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #30  
Old 09-29-2009, 05:24 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
nita, mungkin gambar yang nur kasi tu kacukan anjin dan kucen sphynx hahahah !!!!

kitzyme tu conditioning tablets untuk bulu kucing. Bagi tiap2 hari 3-4 biji lepas breakfast . Yang 600 biji RM68. Ada yg perasa cranberry, bentuk ikan, tapi mahal 30 biji RM32.90..



gambo adam lioncut takde. Masa tu sedeh tengok dia botak sebenarnya, tak sampai hati nak ambik gambar. Mesti dia pun malu
tapi lebihkurg gambo yg shikin paste tu jugak la. Cuma warna dgn muka adam je yang lain
huhuhu...yang belah kanan tu kucing aku bantai sampai 6 bijik satu hari....
Reply With Quote
  #31  
Old 09-29-2009, 05:26 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
huhuhu...yang belah kanan tu kucing aku bantai sampai 6 bijik satu hari....
binbin..6 bijik tu maksimum
jgn kasi lebih dari tu tau..
nanti tumbuh bulu dalam mata hahaha !!!
kak zai melawak je laaa...
Reply With Quote
  #32  
Old 09-29-2009, 05:28 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by petknode View Post
kagum ke cookies? kekadang macam org giler ada la masa mood main dorang tu datang
tak dpt bayangkan camne kalu mood main mereka itu dtg
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #33  
Old 09-29-2009, 05:31 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
binbin..6 bijik tu maksimum
jgn kasi lebih dari tu tau..
nanti tumbuh bulu dalam mata hahaha !!!
kak zai melawak je laaa...
sbb dia org suka sangat x leh bg sikit2.....kang bising je.
Reply With Quote
  #34  
Old 09-29-2009, 05:33 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Bulu gugur

kucing dsh ngan dlh pon leh mkn nih ke utk kurangkan keguguran bulu mereka?hihihi tanye dulu kot2 tetiba budget bulan dpn lebih leh rembat sebotol
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #35  
Old 09-29-2009, 05:36 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by binbin View Post
huhuhu...yang belah kanan tu kucing aku bantai sampai 6 bijik satu hari....
Betoi betoi... 2 ekor suka..tapi Bob tak suka walau dipaksa... entah naper...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #36  
Old 09-29-2009, 05:38 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
kucing dsh ngan dlh pon leh mkn nih ke utk kurangkan keguguran bulu mereka?hihihi tanye dulu kot2 tetiba budget bulan dpn lebih leh rembat sebotol
boleh jer...sebenarnya kitzyme supplement untuk kesihatan menyeluruh. Mcm multivitamin la kan. Tapi kak zai guna mainly untuk kesihatan bulu durang. Yg betul2 untuk bulu sahaja coatex lagi sesuai. Tapi mahal sikit satu botol RM90+ kalau tak salah.
Reply With Quote
  #37  
Old 09-29-2009, 05:55 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 12
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
boleh jer...sebenarnya kitzyme supplement untuk kesihatan menyeluruh. Mcm multivitamin la kan. Tapi kak zai guna mainly untuk kesihatan bulu durang. Yg betul2 untuk bulu sahaja coatex lagi sesuai. Tapi mahal sikit satu botol RM90+ kalau tak salah.
owh..cengitu..dah bnyk hari saya gi petsmore tanye which one elok..sume diaorg ckp..ini sume baguih punye bland..nanti aa u punye kucing manyak cantik bulu..endingnye beli toys je..tak beli pon vitamin2 @ supplement. yerlah takot kang pandai2 beli jap lagi sakit plak kucing2 ku..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #38  
Old 09-29-2009, 06:08 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Betoi betoi... 2 ekor suka..tapi Bob tak suka walau dipaksa... entah naper...
sama lah kita my cat yg 2 eko je suka letak je mesti sapu habis nya....kalau dah habis tu sempat lg pi jengah kwn yg lain punya nak cilok....yang seko lg tu memang x layan lah......paksa mcm mane pun akan di keluarkan balik....
Reply With Quote
  #39  
Old 09-29-2009, 06:14 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: Bulu gugur

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
owh..cengitu..dah bnyk hari saya gi petsmore tanye which one elok..sume diaorg ckp..ini sume baguih punye bland..nanti aa u punye kucing manyak cantik bulu..endingnye beli toys je..tak beli pon vitamin2 @ supplement. yerlah takot kang pandai2 beli jap lagi sakit plak kucing2 ku..
kalau memang untuk bulu saja rasanya shikin patut cuba COATEX ni, mcm akak ckp tadi. Sebiji sehari untuk 10kg berat kucing. contoh : klau adam berat 5kg, makan separuh je la setiap hari. Harga RM90


Last edited by adamyala; 09-29-2009 at 06:38 PM.
Reply With Quote
  #40  
Old 09-29-2009, 08:08 PM
petknode petknode is offline
Banned User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Damansara Damai
Posts: 126
Rep Power: 0
petknode is an unknown quantity at this point
Default Re: Bulu gugur

dulu kami penah bagi kucing makan Pet Naturals Supplement sebab kucing tu jenis kurus dan memilih makanan. Lepas 2 minggu, alhamdulillah nampak perubahan. badan pun semakin meningkat bak johan dan selera makan pun normal. kucing pun suka makan supplement tu. kira takde la bersilat nak bagi makan.

skarang ni, kalo ada kucing yg mcm tak berapa nak makan, kami bagik ajer supplement tu. mana yg membesar bagai johan tu, takyah ler. kang terlebih zat plak, risau temannnnn

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bulu kucing gumpal2 fia86 Cats & Kittens 42 01-08-2011 09:30 AM
Bulu kucing yang gugur adalah najis anitayusof00 Coffee Room 41 03-14-2010 10:01 PM
Parenting ada kaki 2 takder bulu... nurkasih Coffee Room 29 10-20-2009 02:13 PM
budak bulu kembang tp tak kembang la sgt kimping Member Introductions 32 06-27-2009 12:48 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.