Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-30-2009, 01:28 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

sy rasa ada lg satu cara yang jimat...ni ha:

http://www.youtube.com/watch?v=p943wK0tSWQ
Reply With Quote
  #22  
Old 10-30-2009, 01:42 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
sy rasa ada lg satu cara yang jimat...ni ha:

http://www.youtube.com/watch?v=p943wK0tSWQ
hmmm...jimat...tapi saya rasa tak selamat dan kucing akan terperanjat dari stage 1 sampai 3. Kalau perasan, dia tak tunjuk pun kucing dia pakai benda tu Dan since ia buatan sendiri, kalau terpecah ke carboard tu, kucing jatuh dlm toilet, memanglah dia takkan try lagi

Kak Fareen lagi sanggup belanja lebih sikit to make sure ia berkesan. Baju saya tak beli baru x pe
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #23  
Old 10-30-2009, 01:45 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default LitterKwitter - Sophie Part 1

Mmg bagus benda ni Fareen.akak dulu masa heboh dgn benda ni,akak call si Alicia.sekali dengar harga terus tersentap.heheheh!! bukan apa,kucing berbelas ekor takkan kwitter sebiji je kan.mesti at least 5 unit.

tp kan,yg paling best dlm thread ni gambar si sophie dok tengah membuang.abis satu dunia nampak kucing ko tengah membuang.huhuhuh!! office mate akak tergelak golek2 tgk.dia kata,sian kucing ni,seumur kena tahan malu.mcm lah si kucing reti malu ye tak?? hehehehhe!! jgn mare ya Fareen
Reply With Quote
  #24  
Old 10-30-2009, 01:52 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by June View Post
Mmg bagus benda ni Fareen.akak dulu masa heboh dgn benda ni,akak call si Alicia.sekali dengar harga terus tersentap.heheheh!! bukan apa,kucing berbelas ekor takkan kwitter sebiji je kan.mesti at least 5 unit.

tp kan,yg paling best dlm thread ni gambar si sophie dok tengah membuang.abis satu dunia nampak kucing ko tengah membuang.huhuhuh!! office mate akak tergelak golek2 tgk.dia kata,sian kucing ni,seumur kena tahan malu.mcm lah si kucing reti malu ye tak?? hehehehhe!! jgn mare ya Fareen
hahaha Kak June. Sophie tak tau malu. Tapi Dexter memang pemalu budaknya. Gambar tu di share supaya orang boleh tau that this is possible heehh..

Tapi betul, harganya memang menyentap hati sikit. Fareen ada 2 kucing je so still mampulah, walaupun terpaksa tak beli barang sendiri. Fareen fikir, senang for the future. Cam kak June dah memang dah byk kucing so not feasible la kot. For you, I think if you terpaksa beli 5 units and you calculate the cost, using litter could possibly be more economical for you kan kan :)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #25  
Old 10-30-2009, 08:22 AM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

erm....fareen kalo kencing camner?
sama gak ehh?...
lin rasa kalo kucing bawah 5 ekor mungkin ok kot.
tapie kalo kucing cam lin....
masih memerlukan litter box lagie....

nantie kalo lin dah ada umah sendirie.
wat toilet 8...
bilik 3 jerk cukup..yang penting toilet manyak..
Reply With Quote
  #26  
Old 10-30-2009, 09:26 AM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 13
Nana is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
cats sure memula tak suka cos pasir tak de hehe. nanti dia biasa.

Tulah, sekarang ni 2 kucing je dah penat nak clear the litter. Fareen everyday berkali2 clear the litter. Asal kotor je, fareen cepat bersih. Nasib baik diorang mmg dah share litterpan. dulu sorang satu.

Fareen nak tambah kucing, ni yang ajar 2 bulus ni pakai toilet kita so less kerja sikit. Kalau ada 3 kucing, still okay, diorang boleh pakai satu litterkwitter sekali. kalau lebih tu, leceh sikit. tak muat unless mmg duduk rumah, kerja clear poo je hehehe..

nana berapa kucing?
Nana skrg ada 9 ekor. 5 adult, 4 kitten. sbnrnya asal2 nak limit 4 ekor, sb nak bwk 'terbang' bl dah habis study nt. Alih2 tnpa dirancang, tambah lg sekor, rupa2nya yg sekor ni dah ada baby dlmnya! tambah la lagi 4 ekor. huhuhu...

asalnya niat nak try amik pedigree....tp dgn keadaan skrg ni kene hold dululah niat tu, mcm nak tgu baby2 kittens settle dulu..

skrg ni guna feline fresh / breeders celect, box yg set out setiap hari je 5 biji, tu pun sb kittens tu baby lg. Errm....klu Nana nak gn litter kwitter ni, boleh kot try dua2 ekor. yg undergoing training tu, Nana igt dok bilik asing.

cuma fikir mcmni fareen, klu kucing kita dah train mcm ni, agak2 klu kita hulur litter box semula kat dia, pandai lagi ke dia guna ek?
Reply With Quote
  #27  
Old 10-30-2009, 09:53 AM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

harga dia berapa sebenarnya kat sini?
macam mahal je ni...
Reply With Quote
  #28  
Old 10-30-2009, 10:32 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Rock,

harga dia rm368

nana,
Fareen pun pakai breeders select:) hmm ramainya anak mesti seronok tapi betullah, kena train asing2 unless kalau beli a few units dan pakai a few toilets.
Fareen rasa kalau kita hulur litterbux balik, dia Akan tau pakai kot sbb itu natural kat dia. dats why masa training hv to make sure dia x de access to litterboxes...

Fareen pun pk, nanti bila sophie and dex dah grad, pastu fareen tambah kucing and start training all over, yg budak dah grad ni camana kan? takut dia confuse. ni nak kena tanya Alicia nanti :)

pedigree tu tak or bole tunggu. ikut kemampuan kita kan. awak minat pedigree apa?

Lin,
kencing pun camtu jugak. ah ah fareen rasa bawah 5 eko ok lagi. if lebih kena training asing2 kot...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #29  
Old 10-30-2009, 04:24 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default LitterKwitter - Sophie Part 1

oh!! anak teruna lak yg pemalu eh?? anak dara,dok buat muka tebal.heheheheh!! bukan je anak manusia yg ikut peredaran zaman,yg kaki 4 pun 2 x 5.hheheheh!!

akak klu nak beli,kena train durang betul2.so selain $$$ masa pun memainkan peranan.almaklumlah,anak ramai.hehehehehe!! mgkn satu hari nanti bila dah byk masa dlm tangan baru blh pakai benda ni.

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
hahaha Kak June. Sophie tak tau malu. Tapi Dexter memang pemalu budaknya. Gambar tu di share supaya orang boleh tau that this is possible heehh..

Tapi betul, harganya memang menyentap hati sikit. Fareen ada 2 kucing je so still mampulah, walaupun terpaksa tak beli barang sendiri. Fareen fikir, senang for the future. Cam kak June dah memang dah byk kucing so not feasible la kot. For you, I think if you terpaksa beli 5 units and you calculate the cost, using litter could possibly be more economical for you kan kan :)
Reply With Quote
  #30  
Old 10-30-2009, 04:39 PM
Nana's Avatar
Nana Nana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: KL
Posts: 246
Rep Power: 13
Nana is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Rock,

harga dia rm368

nana,
Fareen pun pakai breeders select:) hmm ramainya anak mesti seronok tapi betullah, kena train asing2 unless kalau beli a few units dan pakai a few toilets.
Fareen rasa kalau kita hulur litterbux balik, dia Akan tau pakai kot sbb itu natural kat dia. dats why masa training hv to make sure dia x de access to litterboxes...

Fareen pun pk, nanti bila sophie and dex dah grad, pastu fareen tambah kucing and start training all over, yg budak dah grad ni camana kan? takut dia confuse. ni nak kena tanya Alicia nanti :)

pedigree tu tak or bole tunggu. ikut kemampuan kita kan. awak minat pedigree apa?

Lin,
kencing pun camtu jugak. ah ah fareen rasa bawah 5 eko ok lagi. if lebih kena training asing2 kot...
tu lah, fikir mcmni, klu kita dah train, dah pandai pegi toilet bowl... then klu la ada apa2 hal cthya cats kena ikut blk kampung (yg design toiletnya lain, or ramai org so toilet sentiasa basah...apa2 pun meaning xavail la utk cats), then kita bagi litter utk sementara, nak ke dia. klu dia nak.....then kita pun balik rumah, nak ke dia pergi toilet bowl tu lagi? alamak! byk fikir la pulak kan. huhuhu...

dari dulu lagi minat Maine Coon.. dulu xtau pasal pedigree n non pedigree. tp kte tau la rupa Maine Coon... bl browse2 ada je jual Maine Coon, tp xdela mcm rupa mco sgt, tu pelik... lama2 study2 skt, barula tau senario sbnrnya.... anyway teringin sgt kucing besar tu.... my family pun minat, so ada support la. tp nana nak study2 dl psl penjagaan dia... klu blh nak tgu jgk cats yg skrg ni settle down dl, sb xnak environment yg stressful for any of them.. serious thing it is.. kene prepare btl2...
Reply With Quote
  #31  
Old 10-30-2009, 05:16 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by Nana View Post
tu lah, fikir mcmni, klu kita dah train, dah pandai pegi toilet bowl... then klu la ada apa2 hal cthya cats kena ikut blk kampung (yg design toiletnya lain, or ramai org so toilet sentiasa basah...apa2 pun meaning xavail la utk cats), then kita bagi litter utk sementara, nak ke dia. klu dia nak.....then kita pun balik rumah, nak ke dia pergi toilet bowl tu lagi? alamak! byk fikir la pulak kan. huhuhu...

dari dulu lagi minat Maine Coon.. dulu xtau pasal pedigree n non pedigree. tp kte tau la rupa Maine Coon... bl browse2 ada je jual Maine Coon, tp xdela mcm rupa mco sgt, tu pelik... lama2 study2 skt, barula tau senario sbnrnya.... anyway teringin sgt kucing besar tu.... my family pun minat, so ada support la. tp nana nak study2 dl psl penjagaan dia... klu blh nak tgu jgk cats yg skrg ni settle down dl, sb xnak environment yg stressful for any of them.. serious thing it is.. kene prepare btl2...
hehe jgn pk byk2 sgt nanti stress. fareen pun just buat training ni dulu. yg lain pk kemudian.

samalah kita. breed kedua fareen minat is MCO. penjagaan dia x serumit persian. tapi namanya bulu panjang so extra care la vs DSH. mcm my Ragdoll jugak. nak bulu cantik kena aircon 24 jam hehe. breeder MCO ramai gak kat KL. for pet quality kena ready 1.8k-2.5k. Show quality lebih lagi. kalau beli kat petshop or listing ni, x de cert so x de jaminan Baka dia. if like tht might as well jgn buat duit, baik kita jaga DSH or DLH pun cantik jugak.

kat sini Ada member gak with MCO. Cantik2 :)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #32  
Old 10-30-2009, 05:56 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

oo..rm368 je..ingatkan sampai beribu2.
kalau kucing ramai,tak blh ke beli 1 je?
Reply With Quote
  #33  
Old 10-30-2009, 06:00 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default LitterKwitter - Sophie Part 1

RM368 saja?? Blackwood sekarung pun baru RM220 tau.isk!!isk!! RM368 tu blh dpt seluar jeans peberet akak blh pakai satu klu kuicng ramai tp kena amik turn.akak yg jenuh nak tunggu durang ditrain

Quote:
Originally Posted by rock View Post
oo..rm368 je..ingatkan sampai beribu2.
kalau kucing ramai,tak blh ke beli 1 je?
Reply With Quote
  #34  
Old 10-30-2009, 06:16 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by June View Post
RM368 saja?? Blackwood sekarung pun baru RM220 tau.isk!!isk!! RM368 tu blh dpt seluar jeans peberet akak blh pakai satu klu kuicng ramai tp kena amik turn.akak yg jenuh nak tunggu durang ditrain
kah kah kah! kak June ni betul kelakarla. yelah, nampaknya anak2 4 kaki kita ni pun mengikut peredaran zaman. ya Allah, harap2 anak perempuanku yg 2 kaki tu, kekallah sikap pemalunya. Amin

ha rock. 368 JE hehehe. mcm kak June ckpla bole pakai satu. tapi satu unit tu bole train dlm 3 eko kot. kalau lebih lagi takut messy nanti. and lagi lambat cos x semestinya progress each cat tu sama.

hmmm kak June if BW bole share ngan forumer, beli bende ni pun bole share2 gak kot hehe
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #35  
Old 10-30-2009, 06:35 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by June View Post
RM368 saja?? Blackwood sekarung pun baru RM220 tau.isk!!isk!! RM368 tu blh dpt seluar jeans peberet akak blh pakai satu klu kuicng ramai tp kena amik turn.akak yg jenuh nak tunggu durang ditrain
wakakakakakaka..saya ada 2je anak,tu yg JE tu...
bw 24kg tu,tahanlah 8@9 bulan dlm tong tu...
benda tu,kalau pakai lama,kucing pn pandai guna,apa salahnya beli..

Last edited by rock; 10-30-2009 at 06:40 PM.
Reply With Quote
  #36  
Old 10-30-2009, 07:30 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default LitterKwitter - Sophie Part 1

hahahahaha!! klu pandai pakai.klu tak pandai pakai mmg akak masukkan benda tu dalam kepala durang

Quote:
Originally Posted by rock View Post
wakakakakakaka..saya ada 2je anak,tu yg JE tu...
bw 24kg tu,tahanlah 8@9 bulan dlm tong tu...
benda tu,kalau pakai lama,kucing pn pandai guna,apa salahnya beli..
Reply With Quote
  #37  
Old 10-30-2009, 07:34 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahaha!! klu pandai pakai.klu tak pandai pakai mmg akak masukkan benda tu dalam kepala durang
ataupun kepala diorang dalam benda tu hahahahaha
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #38  
Old 10-30-2009, 10:09 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Quote:
Originally Posted by June View Post
hahahahaha!! klu pandai pakai.klu tak pandai pakai mmg akak masukkan benda tu dalam kepala durang
wakakakakaka..buat susah2 je nak masukkan kepala diorg dlm tu.apa kata letak balik dlm kotak,pos je kat sini...

tergelak baca posting ni,srg2...wakakakakakakakaka.
Reply With Quote
  #39  
Old 11-01-2009, 06:25 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

to all forumers yg enquire harga litterkwitter ni, I nak buat pembetulan sikit. Harganya Rm269 JE! bukan 368 yg mcm I cakap dulu. mcmana bole termahal ni (Garu kepala) Sorry!
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #40  
Old 11-01-2009, 06:37 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 14
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: LitterKwitter - Sophie Part 1

Wow Fareen, progress is looking good!
Keep us updated!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Part time job, anyone ? simple Jobs & Vacancies 17 11-10-2009 11:27 PM
Part of the family oni hatamah Cat TV and Photos 68 05-10-2009 08:52 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 7 Indoors or Outdoors? ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 11:27 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 6 Playing With Your Cat ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 11:16 PM
SpiderHam - part 2 vivienlpl Hamsters 2 10-14-2008 10:56 AM


All times are GMT +8. The time now is 09:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.