Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Training & Behavioral Issues

Training & Behavioral Issues Does your cat have an attitude, or just simply refuses to listen to you? Share it with your peers here and learn more about a cat's behavior and training methods

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-29-2010, 12:27 PM
Fiffy Cullen's Avatar
Fiffy Cullen Fiffy Cullen is offline
Chimey, Gabby & Casey :)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Putrajaya
Posts: 17
Rep Power: 0
Fiffy Cullen is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Fiffy Cullen Send a message via Skype™ to Fiffy Cullen
Default Kawan-kawan boleh explain tak?

i ade 3 ekor anak bulus..semua nya betina..tak nak bela jantan sbb takut beranak..hehehe..
then one of my kitties nie berperangai pelik sangat..takut pun ade..nama nya chimey yg paling rapat dgn i..bln dpn setahun la dia..so sekarang dia da tunjuk tanda2 miang nak berlaki..i bagi la kucing jantan kwn i untuk dia ehem2..tapi dia xnak..dia gadoh2..

yang i nak tnya pendapat kawan-kawan nie, chimey rupa2 nya xnak dengan kucing jantan..dia nak dgn manusia lelaki okay!!
tanda2 nya sbb dia buat bunyi manja n gersang bila my bf or even my lil brother pegang n usap dia..bila i n adik perempuan i or even mama i pegang dia xde lak respond ala2 gatal..terus mcm okay balik..bila lelaki pegang dia je, dia terus buat hal (gatal) balik..pelik pelik..
mungkin dia tak pernah bergaul dgn kucing jantan kot?sbb i bela dia since dia baby lagi..

kawan-kawan ade experience mcm nie tak?boleh tolong explain?
macam tak normal je si Chimey nie?

Last edited by Fiffy Cullen; 04-29-2010 at 12:33 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2010, 01:59 PM
prinz38i prinz38i is offline
Human :-)
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seri Kembangan
Posts: 542
Rep Power: 13
prinz38i is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to prinz38i
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Fiffy Cullen View Post
i ade 3 ekor anak bulus..semua nya betina..tak nak bela jantan sbb takut beranak..hehehe..
then one of my kitties nie berperangai pelik sangat..takut pun ade..nama nya chimey yg paling rapat dgn i..bln dpn setahun la dia..so sekarang dia da tunjuk tanda2 miang nak berlaki..i bagi la kucing jantan kwn i untuk dia ehem2..tapi dia xnak..dia gadoh2..

yang i nak tnya pendapat kawan-kawan nie, chimey rupa2 nya xnak dengan kucing jantan..dia nak dgn manusia lelaki okay!!
tanda2 nya sbb dia buat bunyi manja n gersang bila my bf or even my lil brother pegang n usap dia..bila i n adik perempuan i or even mama i pegang dia xde lak respond ala2 gatal..terus mcm okay balik..bila lelaki pegang dia je, dia terus buat hal (gatal) balik..pelik pelik..
mungkin dia tak pernah bergaul dgn kucing jantan kot?sbb i bela dia since dia baby lagi..

kawan-kawan ade experience mcm nie tak?boleh tolong explain?
macam tak normal je si Chimey nie?
kate tanak beranak?? gi spay je lah
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2010, 02:23 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 12
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by prinz38i View Post
kate tanak beranak?? gi spay je lah
betol..betol..betol..
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2010, 02:33 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

erm...
setuju dengan prinz.
lin pon tak paham sebenarnya...
nak bela tiga-tiga betina..lepas salah seekor dah on heat..still carikan jantan tuk dia.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2010, 03:18 PM
Fiffy Cullen's Avatar
Fiffy Cullen Fiffy Cullen is offline
Chimey, Gabby & Casey :)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Putrajaya
Posts: 17
Rep Power: 0
Fiffy Cullen is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Fiffy Cullen Send a message via Skype™ to Fiffy Cullen
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Memang tak nak kasi beranak pun..
tapi tgk dia duk meow2 kesian lak..
sekor da neuter dah..
sbb yang pelik knp dia nak dgn manusia?
da bg dia duk dgn kucing jantan kwn i..tp dia xnk..asyik gaduh je..
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2010, 05:24 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Fiffy Cullen View Post
Memang tak nak kasi beranak pun..
tapi tgk dia duk meow2 kesian lak..
sekor da neuter dah..
sbb yang pelik knp dia nak dgn manusia?
da bg dia duk dgn kucing jantan kwn i..tp dia xnk..asyik gaduh je..
Fie,

Kalo kesian hantar je ke neuter.
I am sure all this problem will stop after spaying her
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2010, 07:49 AM
Fiffy Cullen's Avatar
Fiffy Cullen Fiffy Cullen is offline
Chimey, Gabby & Casey :)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Putrajaya
Posts: 17
Rep Power: 0
Fiffy Cullen is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Fiffy Cullen Send a message via Skype™ to Fiffy Cullen
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Fie,

Kalo kesian hantar je ke neuter.
I am sure all this problem will stop after spaying her
tu laa..fie pk nak anta gak..tp bila tgk casey jadi garang sbb kena neuter n tgk keadaan dia jd xsampai hati..mungkin chimey nie kena kasi ade baby dulu then baru pk nak spay..ade gak keturunan chimey nnt..hehe..
Reply With Quote
  #8  
Old 04-30-2010, 08:46 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Fiffy Cullen View Post
tu laa..fie pk nak anta gak..tp bila tgk casey jadi garang sbb kena neuter n tgk keadaan dia jd xsampai hati..mungkin chimey nie kena kasi ade baby dulu then baru pk nak spay..ade gak keturunan chimey nnt..hehe..
Mana ada kucing jadi garang lepas neuter?
Selalunya kucing garang akan jadi manja lepas neuter.
Kucing akk yang garang dulu lepas neuter jadi manja giler.
Sebelum neuter nak pegang pun susah.
Lepas neuter nak peluk ke, nak gomol ke dia bagi je....

Satu lagi Fie, not easy nak breed nie. Memang kita nak tengok baka kucing kita tapi bukan senang. Kita kena make sure that the pregnancy is smooth and tak ada masalah macam song sang ke or etc. Kalo ada kena ceaser kucing tu. Then bila dah ada little kittens, you kena kuarkan banyak $$$ untuk penjagaan mak dan anak anak. Vaksin RM35.00 seekor. Kalo ada 5 ekor x RM35 = RM175.00. Lum lagi makanan dia. So before you breed think it over carefully first with all the costs involved and also time.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/

Last edited by Felix The Cat; 04-30-2010 at 08:55 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-30-2010, 08:52 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kawan-kawan boleh explain tak?

Dik oi!! kucing u tengah on heat.tengah menggatal.mcm mana dia nak jantan,klu takde kucing jantan kat rmh?? hantar pi kembiri.selesai masalah.takde lg menggesel & buat bunyi2 soprano yg satu kawasan perumahan blh dengar.durang pun takkan beranak pinak 7 generasi. problem solve.

Lupa nak tambah satu lagi.bukan manusia je yg pandai pilih pasangan nak mengawan,kuicng pun sama.durang bukan akan mengawan dgn kuicng jantan sembarangan.probably kuicng jantan yg u bg tu bukan pilihan hati dia.

Quote:
Originally Posted by Fiffy Cullen View Post
i ade 3 ekor anak bulus..semua nya betina..tak nak bela jantan sbb takut beranak..hehehe..
then one of my kitties nie berperangai pelik sangat..takut pun ade..nama nya chimey yg paling rapat dgn i..bln dpn setahun la dia..so sekarang dia da tunjuk tanda2 miang nak berlaki..i bagi la kucing jantan kwn i untuk dia ehem2..tapi dia xnak..dia gadoh2..

yang i nak tnya pendapat kawan-kawan nie, chimey rupa2 nya xnak dengan kucing jantan..dia nak dgn manusia lelaki okay!!
tanda2 nya sbb dia buat bunyi manja n gersang bila my bf or even my lil brother pegang n usap dia..bila i n adik perempuan i or even mama i pegang dia xde lak respond ala2 gatal..terus mcm okay balik..bila lelaki pegang dia je, dia terus buat hal (gatal) balik..pelik pelik..
mungkin dia tak pernah bergaul dgn kucing jantan kot?sbb i bela dia since dia baby lagi..

kawan-kawan ade experience mcm nie tak?boleh tolong explain?
macam tak normal je si Chimey nie?

Last edited by June; 04-30-2010 at 10:33 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-30-2010, 10:24 AM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Salam,

mungkin si Chimey ni dah terminum kopi kacip fatimah yg tertumpah tak?

Btw, cam nasihat kakak-2 kat atas lah, elok lah di kembiri kan... mmg selesai masalah u... rasanya kucing jantan yg tak dikasi lebih cool dari kucing betina yg tak dikasi....

In my case plak, saya prefer bela kucing jantan... most of my cats dah neutered, kecuali sekor... dan tengah monitor perangai dia...sekarang umur kucing saya ni dah 8 bulan... considered dah masuk akil baligh dah ni. So far so good, takde spray dan belum ada tanda-2 dia nak mengawan atau stress... and stayed indoor. Through my experience, mmg kucing-2 jantan yg dah neuter ni kurang skit aktif.. so mungkin sama jugak pada kucing betina.

So.. Selamat mengembirikan kucing betina anda....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #11  
Old 04-30-2010, 10:46 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 12
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

mungkin ni thread yg sesuai ntk Yana tanya..

My Ibu pon dh start on heat.. melalak tak ingat dunia semalam..
Yana tangguh nk neuter dia sebab Ibu still susukan Dylan..

jadi Yana nk tanya berapa lama Yana nk kena tunggu baru boleh neuter Ibu?
umur Dylan dh masuk sebulan.. dh boleh makan wetfood n kibbles yg dihancurkan..
Reply With Quote
  #12  
Old 04-30-2010, 10:51 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kawan-kawan boleh explain tak?

biasanya akak tunggu kitten umur 2 bln baru zass si ibu.cuma Yana kena pastikan jgn smp si ibu kuicng terlepas kuar.klu tak ko bukan lg jd nenek,tp great grandma

tp klu agak2 dah tak larat, 1 bln setengah umur si kitten,ko zass je ibu dia.

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
mungkin ni thread yg sesuai ntk Yana tanya..

My Ibu pon dh start on heat.. melalak tak ingat dunia semalam..
Yana tangguh nk neuter dia sebab Ibu still susukan Dylan..

jadi Yana nk tanya berapa lama Yana nk kena tunggu baru boleh neuter Ibu?
umur Dylan dh masuk sebulan.. dh boleh makan wetfood n kibbles yg dihancurkan..
Reply With Quote
  #13  
Old 04-30-2010, 11:14 AM
Nur_illiyana's Avatar
Nur_illiyana Nur_illiyana is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2010
Location: Bandar Kinrara
Posts: 288
Rep Power: 12
Nur_illiyana is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Kak June, dia melalak sampai kita tak boleh tido.. tambah ada yg menyahut kt bawah rumah.
tadi masa nk keluar g keje, sekor stray boleh bertenggek atas almari kasut depan pintu rumah Yana.. dan dengan muka tak malu nk masuk rumah kita..

sapa2 nk kucing stray cantik2 bulu kembang, dtg la apartment yana..
ade 3 ekor.. sume gemuk2 dan bulu panjang..
Reply With Quote
  #14  
Old 04-30-2010, 03:12 PM
Fiffy Cullen's Avatar
Fiffy Cullen Fiffy Cullen is offline
Chimey, Gabby & Casey :)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Putrajaya
Posts: 17
Rep Power: 0
Fiffy Cullen is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to Fiffy Cullen Send a message via Skype™ to Fiffy Cullen
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Mana ada kucing jadi garang lepas neuter?
Selalunya kucing garang akan jadi manja lepas neuter.
Kucing akk yang garang dulu lepas neuter jadi manja giler.
Sebelum neuter nak pegang pun susah.
Lepas neuter nak peluk ke, nak gomol ke dia bagi je....

Satu lagi Fie, not easy nak breed nie. Memang kita nak tengok baka kucing kita tapi bukan senang. Kita kena make sure that the pregnancy is smooth and tak ada masalah macam song sang ke or etc. Kalo ada kena ceaser kucing tu. Then bila dah ada little kittens, you kena kuarkan banyak $$$ untuk penjagaan mak dan anak anak. Vaksin RM35.00 seekor. Kalo ada 5 ekor x RM35 = RM175.00. Lum lagi makanan dia. So before you breed think it over carefully first with all the costs involved and also time.
betol kak..si casey sy dah neuter..dia jd garang..dgn chimey asyik gaduh je..lps tu nak pegang dia pun dia xnk..menggelupur xnk kasi org pegang..jd ganas mcm kucing jantan..tp suke sbb dia bertambah gemok..
hmm..atas nasihat kawan-kawan, sy rasa sy spay jela chimey nie..mmg lps spay dia xkan gatal nak mengawan lg da ek?
Reply With Quote
  #15  
Old 04-30-2010, 04:36 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

I vote for spay

Sepey! Sepey! Sepey!
Reply With Quote
  #16  
Old 04-30-2010, 04:52 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Fiffy Cullen View Post
betol kak..si casey sy dah neuter..dia jd garang..dgn chimey asyik gaduh je..lps tu nak pegang dia pun dia xnk..menggelupur xnk kasi org pegang..jd ganas mcm kucing jantan..tp suke sbb dia bertambah gemok..
hmm..atas nasihat kawan-kawan, sy rasa sy spay jela chimey nie..mmg lps spay dia xkan gatal nak mengawan lg da ek?
Salam,

depend gak, ada yg masih gatal lepas spay.. tapi gatal sebab kalau ada kutu laaa......
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
  #17  
Old 05-01-2010, 10:44 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Halim66 View Post
Salam,

depend gak, ada yg masih gatal lepas spay.. tapi gatal sebab kalau ada kutu laaa......
Ha..ha.... Abg Halim nie kan ada ada je....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 05-04-2010, 12:53 AM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by Fiffy Cullen View Post
betol kak..si casey sy dah neuter..dia jd garang..dgn chimey asyik gaduh je..lps tu nak pegang dia pun dia xnk..menggelupur xnk kasi org pegang..jd ganas mcm kucing jantan..
I think your Casey might have been traumatised when he was being neutered. Sometimes, a less experienced vet, or a careless one might cause pain to the cat during the surgery, and that might have caused Casey's behaviour to change to being aggressive.

My Blackie became aggressive immediately after he was neutered. He would hiss if I pick him up, and would growl, hiss and even bite if I try to groom him. He would also hiss and growl for no apparent reason, and bite his hind legs.

I took him to another vet (who had served under Dr Prem at Gasing Hospital) and we tried various treatments, starting with flea treatment, then vitamins, etc, as those are more common possibilities. Finally, it was determined that Blackie had behavioural problem, possibly caused by some trauma he received while at the other vet's during the neutering procedure.

The vet then prescribed a drug which dulls his brain, and whenever he is awake, I would be with him, stroking him, playing with him, feeding him his favourite treats and so on.

He has recovered, and is back to his usual affectionate, naughty self, no longer aggressive. So, maybe you should take Casey to another vet and through a process of elimination, see if he's having behavioural problems. It he has, it can be solved, no worries. If you're given that brain-numbing drug, do not use it longer than a week and only 1/8th of the tablet. The first time, the vet administered 1/4th of the tablet, and Blackie was lembek like a corpse for 2 whole days, freaking me out.
Reply With Quote
  #19  
Old 05-04-2010, 11:40 AM
han73 han73 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2010
Location: PJ
Posts: 12
Rep Power: 0
han73 is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Blackie007 i have same problem with my cat. She been spayed when she's about 8 to 9 month old.She's with me almost 3 years and her behaviour it's unpredictable.It's like she have her own term when she allowed you to pick her and you can even pet her too.But most of the time she will run from you when ever you try to pick her up.I thought or with your suggestion i should go see the vets and do a process of elimination.
Reply With Quote
  #20  
Old 05-04-2010, 02:46 PM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Kawan-kawan boleh explain tak?

Quote:
Originally Posted by blackie007 View Post
I think your Casey might have been traumatised when he was being neutered. Sometimes, a less experienced vet, or a careless one might cause pain to the cat during the surgery, and that might have caused Casey's behaviour to change to being aggressive.

My Blackie became aggressive immediately after he was neutered. He would hiss if I pick him up, and would growl, hiss and even bite if I try to groom him. He would also hiss and growl for no apparent reason, and bite his hind legs.

I took him to another vet (who had served under Dr Prem at Gasing Hospital) and we tried various treatments, starting with flea treatment, then vitamins, etc, as those are more common possibilities. Finally, it was determined that Blackie had behavioural problem, possibly caused by some trauma he received while at the other vet's during the neutering procedure.

The vet then prescribed a drug which dulls his brain, and whenever he is awake, I would be with him, stroking him, playing with him, feeding him his favourite treats and so on.

He has recovered, and is back to his usual affectionate, naughty self, no longer aggressive. So, maybe you should take Casey to another vet and through a process of elimination, see if he's having behavioural problems. It he has, it can be solved, no worries. If you're given that brain-numbing drug, do not use it longer than a week and only 1/8th of the tablet. The first time, the vet administered 1/4th of the tablet, and Blackie was lembek like a corpse for 2 whole days, freaking me out.
HAAAA!!! just as i thought.. i had the same problem with my 2yrs + neutered male, adopted from SPCA... there must be something very disturbing stucked in his memory.... no wonder why all his previous adopters had failed...
If i forced to pick him up... terberakkkk!!! mandi pun for sure terberak... .. so since i took him back from Dec. last year, baru 3 kali jer mandi..... itu pun terpaksa sebab kutu dah banyak sangat....

Anyway Blackie... thanks for sharing this
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boleh bela ke tak?? nani Coffee Room 15 04-25-2010 02:49 PM
kawan baru disini (= beez Member Introductions 12 03-16-2010 10:59 PM
boleh ke mix kn? habidaiya Health, Disease & Diet 19 12-12-2009 01:10 AM
kawan baru nak join sekaki zam2010 Member Introductions 20 11-16-2009 12:07 PM
saya nak join sama, boleh? adamyala Member Introductions 220 12-29-2008 08:50 AM


All times are GMT +8. The time now is 11:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.