Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Health, Disease & Diet

Health, Disease & Diet Find out the best tips and practices on managing your cat's diet, health care, and issues with diseases from our community of animal lovers

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 01-24-2011, 11:06 AM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
yep betul tu, cat eyes, one of good premium cat food yg price dia sangat affordable. kucing fina pun suka sangat. locat cat yg makan cat eyes for 4 months sudah boleh nampak improvement. bulu cantik, kilat, badan pun solid, sedap peluk peluk.

bau dia pun sedap, tak hanyir. and good thing poo poo pun kurang bau. i mean elok for indoor cat. protein pun tinggi about 36%. ada hairball control.
Salam semua...
saya hari tu beli cats eye pack besar terus.. 13.5Kg kot.. dapat harga rm 175 kot.. ni kira harga promosi, since susah nak cari BW yg harga ok... so, i try yg ni.. so far kucing2 semua makan ok, dorang tak le menunjukkan reaksi negatif. Masa beli mmg gamble je sebab rasa lg murah beli yg besar..so, i just buy it n tawakal..nasib baik la kucing i makan dan tak reject..hehehe... so far dah makan 2-3 weeks ni i perasaan diaorang poops pun tak bau busuk.. n bulu dah kurang gugur... so far mmg ok... hehehe...
Reply With Quote
  #22  
Old 01-25-2011, 12:13 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by PusaChomel View Post
boleh share website yang jual BW online.? TQ
dear, x ingat link yang jual BW tu... tapi ni dia punya contact number... dulu saya selalu beli RC juga dengan dia... dia ada jual banyak....
this is his number 017-333 6562... x pun boleh juga tengok www.petwhizz.com
dua-dua ini jual siap dengan pos sekali..
Reply With Quote
  #23  
Old 01-25-2011, 12:14 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Serafina View Post
lucky u boleh beli online.. tapi ok la price dia rather than u have 25 per kg.. itu sudahh killing ur self..

my long hair cat skang with addiction, dah tak nak tukar pulak... yg lain suma cats eye..
tu la... mula-mula memang susah sebab x ramai yang jual BW... pernah beli kat KL rm70 untuk 3kg kalau x silap... mahal tu! kena pandai tengok harga jua nak beli ni... cats eye memang ok ke?
Reply With Quote
  #24  
Old 01-25-2011, 02:06 PM
PusaChomel's Avatar
PusaChomel PusaChomel is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: puChonG
Posts: 44
Rep Power: 0
PusaChomel is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

thank you.... dah tgk dah
Reply With Quote
  #25  
Old 01-26-2011, 12:38 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
tu la... mula-mula memang susah sebab x ramai yang jual BW... pernah beli kat KL rm70 untuk 3kg kalau x silap... mahal tu! kena pandai tengok harga jua nak beli ni... cats eye memang ok ke?

so far alhamdulillah.. kucing2 saya semua ok..tak de problem.. poops dorang pun ok..tak bau busuk sgt la..hehehe... give a try ar... so far dengan kucing2 saya mmg ok sgt
Reply With Quote
  #26  
Old 01-26-2011, 02:49 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by ladyhelluva View Post
so far alhamdulillah.. kucing2 saya semua ok..tak de problem.. poops dorang pun ok..tak bau busuk sgt la..hehehe... give a try ar... so far dengan kucing2 saya mmg ok sgt
owh yeke? you selalu beli dekat mana eh? maybe 1 hari kita boleh meet up...
Reply With Quote
  #27  
Old 01-26-2011, 05:14 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
owh yeke? you selalu beli dekat mana eh? maybe 1 hari kita boleh meet up...
i beli di Jb..kat angie..yg pet master... tp ni still survey kalau ada yang lg murah...heheeh
Reply With Quote
  #28  
Old 01-27-2011, 12:58 PM
miaomiao's Avatar
miaomiao miaomiao is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 52
Rep Power: 11
miaomiao is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

so far yg i pernah beli royal canin, iams, science plan, n blackwood. yg lain belum cuba lagi. i baru beli cat eyes, 1kg, just nak cuba.

bagi saya, blackwood is really really value for money. result as good as the other 3 brands, tapi harga significantly cheaper. tapi out of my 7 cats, 6 suka, 1 je tak suka. sigh.... so tak boleh la nak beli blackwood lagi.
Reply With Quote
  #29  
Old 01-27-2011, 02:16 PM
Serafina Serafina is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Rep Power: 11
Serafina is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

hye lady,

so far your cats give good feedback with cat's eyes. ok sangat tu. Tiada rejection kan?

kalau kucing u persian, about 6 months juga baru boleh nampak improvement.. ambil masa juga.. tapi fina puas hati sangat. tapi kucing local, 3 bulan dah boleh nampak.

sangat cheap juga you dapat harga.

di kl tak sura, sebab paling besar pun fina beli 7kg, and fina suruh uncle kedai tu repack to 1 kg.. takut pack besar, masuk angin kucing tak nak makan. kucing fina 4 ekor jer.
Reply With Quote
  #30  
Old 01-27-2011, 02:21 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

so far tak de sense of rejection. i ada 5 ekor..suma dah adult.. sekor je dalam 7-8 bulan... dalam 5 ni, just 2 ekor mcm tak mo makan mula2..lepas dah 2-3 hr die dah ok..maybe die cam pelik kot..kehkehkeh...
i try jugak cari n survey kat teMpat lain..mana tahu ada lg murah.. hehe... BW.. i beli online kat petwhizz..beli yg kecik je... try dulu...hehehe
Reply With Quote
  #31  
Old 01-27-2011, 02:33 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by ladyhelluva View Post
i beli di Jb..kat angie..yg pet master... tp ni still survey kalau ada yang lg murah...heheeh
owh beli kat pet master taman u ke?
dekat permas jaya pun ada jugak tau.... kat rott mastiff... tempat tu boleh tahan harga dia..
Reply With Quote
  #32  
Old 01-28-2011, 02:05 PM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by aku_ais View Post
owh beli kat pet master taman u ke?
dekat permas jaya pun ada jugak tau.... kat rott mastiff... tempat tu boleh tahan harga dia..
oppsss....salah salah...root mastif...hehehe... a'ah tempat tu ada yg mahal.. ada yg boley beli..beli cats eye kat situ..sbb jumpa kat situ je..
Reply With Quote
  #33  
Old 01-28-2011, 04:43 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by ladyhelluva View Post
oppsss....salah salah...root mastif...hehehe... a'ah tempat tu ada yg mahal.. ada yg boley beli..beli cats eye kat situ..sbb jumpa kat situ je..
opsss sorry..... bukan rott eh name die...
kat situ la orang tu suruh try IAMS and cats eye... pernah hantar kucing gi grooming kat situ... tu yang dia promote..
Reply With Quote
  #34  
Old 01-29-2011, 09:59 PM
xamenxi xamenxi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cheras
Posts: 23
Rep Power: 0
xamenxi is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by aziem View Post
Hai.
Premium food sumenye ok. Cube la try Blackwood n order kat kak nurul.
Harga pun berpatutan berbanding di pet shop.
Salam,

Boleh share contact kak nurul?

Thanks
Reply With Quote
  #35  
Old 01-30-2011, 08:40 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Tanya kat sini je plak... hihi..

Tapi bagaimana pula Cat Eye VS Blackwood? Adakah Cat Eye lebih baik dari B/wood? Sbb harga pack 7.5kg blackwood lebih murah dari 7kg Cat Eye.
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #36  
Old 01-30-2011, 02:09 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by xamenxi View Post
Salam,

Boleh share contact kak nurul?

Thanks
ni website dia.... feluxthecats.weebly.com...
sontact number dia 0126113258
Reply With Quote
  #37  
Old 02-07-2011, 02:18 PM
xamenxi xamenxi is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cheras
Posts: 23
Rep Power: 0
xamenxi is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Thanks!
Reply With Quote
  #38  
Old 02-09-2011, 09:40 AM
ladyhelluva ladyhelluva is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2011
Location: muar, Johore
Posts: 16
Rep Power: 0
ladyhelluva is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post
Tanya kat sini je plak... hihi..

Tapi bagaimana pula Cat Eye VS Blackwood? Adakah Cat Eye lebih baik dari B/wood? Sbb harga pack 7.5kg blackwood lebih murah dari 7kg Cat Eye.
nak ikutkan mmg murah.. kalau for those who are living in Kl, N9..should be ok with blackwood.. mcm sy di JB..mmg tak dapat harga tu.. so, the 2nd best choice i try amik cats eye... so far.. alhamdulillah... maybe kalau ada nak g Kl, boley la cuba contact kak nurul utk beli blackwood pulak....

lg satu..saya ada jumpa premium food nama 1st choice.. ada sap2 cuba?.. ada di kedai..sy jumpe 10kg.. rm 207..mahal la plak...
Reply With Quote
  #39  
Old 02-09-2011, 01:10 PM
Coony's Avatar
Coony Coony is offline
Gentle Giant
 
Join Date: Nov 2008
Location: Among the pride Gentle Giant of KL, Malaysia
Posts: 809
Rep Power: 13
Coony is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

There are 2 very good quality super premium brand cat food in the market that is really worth your money. Brit from Europe & Total from Brazil, their price are around RM33.00 per 2kg bag. Most importantly they are in their original packing, don't go for pet food that are repack as you don't know the reason why.

To my understanding Blackwood is locally repack & do you know what is the packing hygiene like? Also be reminded not to buy pet food that is been repack by the pet shop in plastic bag as they might be expire goods or from damage bag by rats which is most probably contaminated.
__________________

Best Maine Coon Cattery in CFA ID Asia/LA since 2004
The only Maine Coon cattery with 3 DM, 3 Top Ten MCO National & produce the most GC/GP (30) & DW (12) in CFA ID Asia/LA
Reply With Quote
  #40  
Old 02-09-2011, 07:57 PM
miaomiao's Avatar
miaomiao miaomiao is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: May 2010
Posts: 52
Rep Power: 11
miaomiao is on a distinguished road
Default Re: Premium Food yang ok dan affordable?

mana mau beli these Brit and Total brands in klang valley?
__________________
men own dogs. cats own men.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Star Pro Premium Feline Formula Dry Cat Food nurkasih Pet Food 7 11-27-2013 07:00 PM
Jom list cat food yang ada/tidak ada pork hemorion Cats & Kittens 73 12-24-2012 01:26 PM
Premium cat food -RC, blackwood & orijen - cheap sale! origin Pet Food 44 10-12-2012 04:56 PM
[Wt$] PREMIUM BLACKWOOD KITTEN FOOD RM15 Only!, Engineered for Kittens & Active Adults DKNYbeDelicious Pet Food 14 03-25-2010 09:48 AM
Any suggestion where to get affordable pet products for a cat? maryleejane Pet Products 9 04-20-2009 10:13 AM


All times are GMT +8. The time now is 03:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.