Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens > Cat DIY

Cat DIY Do It Yourself Cat Stuff, Furniture, Gadgets, etc. No need to pay lots of money to buy.

Reply
 
Thread Tools
  #381  
Old 12-23-2009, 12:25 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Adik Suhaimy

Niat baik dan keiklasan adik akan dibalas dgn keredhaan ALLAH, moga moga di kurniakan segala kebahgiaan dan kebaikan.

HIDUP SUHAIMY{vict ory}{ victory}{sw eat}{mu acks}
Reply With Quote
  #382  
Old 12-23-2009, 01:08 PM
Sick Of It All Sick Of It All is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 7
Rep Power: 0
Sick Of It All is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

saya sokong sgt2...macamnieh laaa baru idea membina...
Reply With Quote
  #383  
Old 12-23-2009, 03:05 PM
linda_gamble's Avatar
linda_gamble linda_gamble is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Mar 2009
Location: putrajaya
Posts: 1,056
Rep Power: 14
linda_gamble is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to linda_gamble
Default Re: DIY Cat Product

amin
Reply With Quote
  #384  
Old 12-23-2009, 08:57 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

suhaimy cuba tengok ni cedok kat mudah....
http://www.mudah.my/Custom-Made-Pet-...ng-4808707.htm
cage mcm ni pun menarik gak
Reply With Quote
  #385  
Old 12-23-2009, 09:29 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

yelah binbin..cantik juga cage dia buat...kucing org tu pn banyak..
Reply With Quote
  #386  
Old 12-23-2009, 10:25 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Aiseh kak. Jgn camtu. Sy bkn nak tanding jd adun kat Cheras @ Ampang ni . Sekadar bg idea je. Kalau sy sorang yg terhegeh pun, satu pun tak jd. So mmg kena buat sama2 la. Harap projek ni tak hot2 chiken shit la .

Mmg best idea tu binbin. Cuma kalau kayu2 camtu kena beli la. Kalau ada kenal siapa2 kat tapak construction, mintak je la. Simpan, bila dah cukup semua, on je project. Yg dr PVC (batang paip air) pun ok, cuma kalau boleh dpt harga murah2 sikit best la. Harap kwn2 boleh kumpul2 sikit maklumat sal harga brg2 ni. Kepada yg berminat, jom kita buat sama2. Bgtau je bila tu. Nanti kita set datenya
Reply With Quote
  #387  
Old 12-26-2009, 04:38 AM
mindraider mindraider is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Location: cyberjaya
Posts: 19
Rep Power: 0
mindraider is on a distinguished road
Send a message via MSN to mindraider Send a message via Yahoo to mindraider Send a message via Skype™ to mindraider
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by imann View Post
maybe some of us wud love to DIY out own cat product...let us share it with others..and I feel that some of the DIY product much2 better then pet product that sell in the pet shop...

pada sesiapa yang ada DIY project....boleh lah share kat sini..


flipped a smaller snack box on top a larger one. cut a hole for large kitty to go through and attached the two boxes with hinges.

should you want to paint it, do remember to paint it before you construct the boxes - it will save you time painting round the metal plates. sara also added wheels. last thing is to place a litter pan in it and you're set.


NOTA KAKI:....Ezer...if topik ni salah parking...sila alihkan ek....tq...
hey guys,

i loved the design and idea on this one, can someone plz tell me where i can find these supplies.
a snack box?

thanks ALOT!
__________________
AKIL!!!! :D
Reply With Quote
  #388  
Old 12-29-2009, 10:38 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: DIY Cat Product

cat tree ni ayu wat last week ngan twin ayu.. beli rak psg siap, wat scratcher, n psg plywood kat bwh tu utk jadikan rumah..hehe...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket
Reply With Quote
  #389  
Old 12-29-2009, 11:00 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

wahh...very impressive
rajin sungguh Ayu & twin....
Love your 'twin white fluffs' too
yang gambar bawah sekali tu, the black/white kitty mcm bersungguh2 nak try out cat tree baru
testing testing....
tengok mommies wat scratcher nih best ke tak ?

kak zai kasi 10 markah kat ayu & twin *mana twin lama tak nampak kat sini ?*
Reply With Quote
  #390  
Old 12-29-2009, 11:16 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
wahh...very impressive
rajin sungguh Ayu & twin....
Love your 'twin white fluffs' too
yang gambar bawah sekali tu, the black/white kitty mcm bersungguh2 nak try out cat tree baru
testing testing....
tengok mommies wat scratcher nih best ke tak ?

kak zai kasi 10 markah kat ayu & twin *mana twin lama tak nampak kat sini ?*
hehe...tq kak zai.. ayu wat simple je,beli rak psg siap je..
asalkan ade cat tree utk anak bulus, da puas hati..hehe.. si kecik tu 4,4 tiang scratcher die rasmi dulu, bsungguh plak tu, yg sedia ade taknak plak..hehe..
twin ayu suke jadi silent reader je, cri info pasal anak bulu..die kemslm kat kak zai, ade sebelah ayu skrg ni..hehe
Reply With Quote
  #391  
Old 12-29-2009, 11:25 PM
adamyala's Avatar
adamyala adamyala is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Location: damansara
Posts: 2,597
Rep Power: 15
adamyala is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by ayumisha View Post
hehe...tq kak zai.. ayu wat simple je,beli rak psg siap je..
asalkan ade cat tree utk anak bulus, da puas hati..hehe.. si kecik tu 4,4 tiang scratcher die rasmi dulu, bsungguh plak tu, yg sedia ade taknak plak..hehe..
twin ayu suke jadi silent reader je, cri info pasal anak bulu..die kemslm kat kak zai, ade sebelah ayu skrg ni..hehe
W'salam ...
kasi iyom iyom siket kat kembar puteh dua2 yg kat cat tree baru tu
geram tengok. muka sama je...
Reply With Quote
  #392  
Old 12-29-2009, 11:31 PM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
W'salam ...
kasi iyom iyom siket kat kembar puteh dua2 yg kat cat tree baru tu
geram tengok. muka sama je...
hehe..ok..nti ayu cium2 dorg.. skrg takleh nk cium,sbb baru lumur frontline... muke dorg same2 msam, tak manis lnsung..hehe..
Reply With Quote
  #393  
Old 12-29-2009, 11:46 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: DIY Cat Product

Fulamak, cun la cat tree tu. Nanti ada masa nak tiru la... :)
Reply With Quote
  #394  
Old 12-29-2009, 11:57 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Tahniah Ayu. Mmg kreatif pun. Berapa kos? Beli kat mana rak tu?
Reply With Quote
  #395  
Old 12-30-2009, 12:31 AM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Fulamak, cun la cat tree tu. Nanti ada masa nak tiru la... :)
hehe..tiru2, simple je..mst anak2 bulus suke nanti..

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
Tahniah Ayu. Mmg kreatif pun. Berapa kos? Beli kat mana rak tu?
kos sume dlm rm91,rak tu je ayu beli rm55. ayu beli kat jusco, mcm2 saiz ade..leh customize ikut idea msg2
Reply With Quote
  #396  
Old 12-30-2009, 12:32 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Ni la teratak bulus sy yg tak seberapa. Kos RM10 pun tak sampai kot. Beli paku, engsel pintu & yg mangga tu (pakai selak pun ok). Yg lain kutip kayu2 terbuang je la. Tgh plan nak buat cat tree + scratching post kat sblh kanan depan tu. Nak buat sampai bulus boleh panjat sampai atas cage. Sebab kat atas tu skrg tak ada apa sgt. Tempat letak brg2 bulus je. Boleh la bulus bebas ke sana sini, luar dlm cage. Harap dpt bg idea seposen 2 kat kwn2. Selamat berDIY
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P1040123 (Large).jpg
Views:	211
Size:	55.3 KB
ID:	8711   Click image for larger version

Name:	P1040121 (Large).jpg
Views:	200
Size:	55.4 KB
ID:	8712   Click image for larger version

Name:	P1040120 (Large).jpg
Views:	241
Size:	58.6 KB
ID:	8713   Click image for larger version

Name:	P1040124 (Large).jpg
Views:	242
Size:	68.5 KB
ID:	8714  
Reply With Quote
  #397  
Old 12-30-2009, 10:27 AM
AleenAim AleenAim is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 92
Rep Power: 12
AleenAim is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

ayu,cntkla cat tree ayu...terror 2 wat design sndr..plg suke tgk pintu rmh yg bentuk cat 2..blhla akak tempah kat ayu...
papepun salute la...
Reply With Quote
  #398  
Old 12-30-2009, 10:57 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by ayumisha View Post
cat tree ni ayu wat last week ngan twin ayu.. beli rak psg siap, wat scratcher, n psg plywood kat bwh tu utk jadikan rumah..hehe...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket

All I can say is WOW!
Speechless sebab cantik giler!
I love the cat entrance which is in the shape of a cat!
Unique and boombastic.
Boleh order ke he..he....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #399  
Old 12-30-2009, 11:15 AM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 12
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: DIY Cat Product

Quote:
Originally Posted by AleenAim View Post
ayu,cntkla cat tree ayu...terror 2 wat design sndr..plg suke tgk pintu rmh yg bentuk cat 2..blhla akak tempah kat ayu...
papepun salute la...
hehe,tq k.aleen..bentuk shape kat pintu tu tgk dr tenet.nak cube wat, tp susah sgt nk potong shape tu. klu tgk dr dpn, pintu tu bngkang bengkok skit....

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
All I can say is WOW!
Speechless sebab cantik giler!
I love the cat entrance which is in the shape of a cat!
Unique and boombastic.
Boleh order ke he..he....
hehe,tq k.nurul..beli rak psg siap je k.nurul, takdela boombastic sgt..hehe.. nak order rak tu leh je nk tlg psgkan, tp nak wat cat entrance tu serik da..abeh tgn sume luke2..hehe..
Reply With Quote
  #400  
Old 12-30-2009, 11:35 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default DIY Cat Product

Wah!!! Ayu!! akak terpesona dgn cat tree ko.apasallah ko tak ckp awal2 ko pandai berkeras tangan (sepatutnya kraf tangan.heheheheh).ramai org berseni kat forum ni.isk!!isk!! bukan setakat cat tree yg akak meleleh tgk,yg berbulu2 kat atas pun meleleh akak nengok sungguh2 dia nak test power cat tree baru

Quote:
Originally Posted by ayumisha View Post
hehe...tq kak zai.. ayu wat simple je,beli rak psg siap je..
asalkan ade cat tree utk anak bulus, da puas hati..hehe.. si kecik tu 4,4 tiang scratcher die rasmi dulu, bsungguh plak tu, yg sedia ade taknak plak..hehe..
twin ayu suke jadi silent reader je, cri info pasal anak bulu..die kemslm kat kak zai, ade sebelah ayu skrg ni..hehe
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.