Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-03-2009, 08:07 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

link dari video Youtube...dah 3hari dok terbayang video tu,tak dapat bayangkan kalau my kitten kena mcm tu...ngerii.


http://www.youtube.com/watch?v=tSv4wHYP60M

Last edited by naq1989; 11-03-2009 at 09:00 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2009, 08:23 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Adakah Kedaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

tak boleh tengok..
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2009, 08:25 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Adakah Kedaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Naq,
Akak tak berani nak tengok ..tak sanggup... nanti teringat2...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2009, 08:41 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Adakah Kedaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

ha!!tu la kak rock,tak bayar bil internet...kat situ die tunjuk mcmana haiwan yang takde org nak adopt,dibunuh...yang sy tak leh tahan,tengok ada anjing sekor tu,sebelum kena inject mati,die usap2 dlu,n vet tu terus inject,automatik rebah kat situ...yang kucing plak,die masukkan dalam satu kotak kayu beramai2,n kotak tu diletakkan dalam satu tempat yang menyerupai oven(gas chamber kalau tak silap),maybe kucing tu diberi gas racun...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2009, 08:50 PM
venez's Avatar
venez venez is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Location: Selangor
Posts: 94
Rep Power: 11
venez is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to venez
Default Re: Adakah Kedaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

rasanya video ala2 camnih ada berlaku di m'sia dan pernah disiarkan didalam TV, hmmm...
__________________
No Guts No Glory...
http://venez2.blogspot.com
Reply With Quote
  #6  
Old 11-03-2009, 09:35 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 11
rock is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

huhuhu..tk sanggup tgk..
Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2009, 10:45 PM
hatemetoday's Avatar
hatemetoday hatemetoday is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Lumayan, Tasik Permaisuri
Posts: 1,155
Rep Power: 13
hatemetoday is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

nak ckp salah tak ckp pon salah..ujong2 spca gak naik nama...tu la oang dah kata..lengkali jenguk2 la spca tuh tengok kot2 ada anak2 bulu yg boleh diadopt dan neuter..kurangg la sikit populasi kat sana..kurang la yg kena pts (katenye ye)..ape nak buat...nafsu kita manusia ni lebih pada yg cantik kat petshop tuh...iyelah pilihan ditangan memasing ye tak....ooopsss....
__________________
Meekee.Boy.Itam.Amad.Acap.Milo.Mimi
Reply With Quote
  #8  
Old 11-03-2009, 10:50 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
nak ckp salah tak ckp pon salah..ujong2 spca gak naik nama...tu la oang dah kata..lengkali jenguk2 la spca tuh tengok kot2 ada anak2 bulu yg boleh diadopt dan neuter..kurangg la sikit populasi kat sana..kurang la yg kena pts (katenye ye)..ape nak buat...nafsu kita manusia ni lebih pada yg cantik kat petshop tuh...iyelah pilihan ditangan memasing ye tak....ooopsss....
nicely said kak hate nak tmbh sket nih..agak2 kalu taknak,kesian anak2 bulus nih jadik camni,yg mana ada anak2 bulus tak neuter tuh neuter lah cpt2..bukan ape..kang dah beranak pinak,di buang or di hantar kat shelter.pastu jadik camni tunding jari kat or lain.padahal mulanya dari kita jugak kan?renung2kan lah..
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #9  
Old 11-04-2009, 09:06 AM
euanna's Avatar
euanna euanna is offline
Call me Yuana or Yan ;)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Bdr Sri Permaisuri, Cheras
Posts: 710
Rep Power: 12
euanna is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Well... satu dari anak bulusku di-adopt dari SPCA

Seperti yang cookie cakaptu.. hantarla anak2 bulus gi neuter. Kurangkanlah populasi kucing terbiar. Suatu masa dulu..kucing2 terbiar ni adalah haiwan peliharaan seseorang..
Reply With Quote
  #10  
Old 11-04-2009, 10:12 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Well said Ina.talk is cheapkan.suma org cakap,tp ada buat tak?? kesian saja tak cukup klu kita tak buat sesuatu. another story,aku dah lama angkat tangan kucing for adoption sebab kucing2 ku masuk kategori tak lawa/bukan bulu panjang. tak laku sebab bukan fluffy.

Quote:
Originally Posted by hatemetoday View Post
nak ckp salah tak ckp pon salah..ujong2 spca gak naik nama...tu la oang dah kata..lengkali jenguk2 la spca tuh tengok kot2 ada anak2 bulu yg boleh diadopt dan neuter..kurangg la sikit populasi kat sana..kurang la yg kena pts (katenye ye)..ape nak buat...nafsu kita manusia ni lebih pada yg cantik kat petshop tuh...iyelah pilihan ditangan memasing ye tak....ooopsss....
Reply With Quote
  #11  
Old 11-04-2009, 10:53 AM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 11
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

betul tuh june, infact, talk is not cheap, they are for free...

memang kejam tgk, but spca pun ade kata, kalau takde orang adopt dalam masa beberapa bulan, this animal has to be put to sleep....

kesian memang kesian, tapi ni semua hasil dari bangang2 yang sesuka hati je buang anak2 bulus diorang merata2, kalau dah tak nak jaga pun, mandikan bersih2, jaga kesihatan diorang then put on for adoption.... orang tgk pun suka....

BODOH SUNGGUH SAPE YANG BUANG2 KUCING KE ANJING KE, APE APE BINATANG KE!!!!!!!!
Reply With Quote
  #12  
Old 11-04-2009, 11:07 AM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Betol kata kAK June & kawan2.

Cuma kena ingat la, kita adopt binatang sebab nak jaga dia sebaik mungkin.Bukan masa sihat je kita jaga. Jgn expect kucing yang kita adopt tu sihaaat semua. Selalu terjadi pada adopters. Bila kucing tak sihat hantar balik, lepas tu dah serik nak adopt. sedih la macam tu...

Paling senang ambik je kucing2 tepi jln ni...free pun free. Kadang2 lebih sihat drpd yang kat petshop.

Lepas tu JANGAN LUPA SPAY/NEUTER!!!!!!
Reply With Quote
  #13  
Old 11-04-2009, 12:37 PM
abuldotcom's Avatar
abuldotcom abuldotcom is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 60
Rep Power: 11
abuldotcom is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Betol kata kAK June & kawan2.

Cuma kena ingat la, kita adopt binatang sebab nak jaga dia sebaik mungkin.Bukan masa sihat je kita jaga. Jgn expect kucing yang kita adopt tu sihaaat semua. Selalu terjadi pada adopters. Bila kucing tak sihat hantar balik, lepas tu dah serik nak adopt. sedih la macam tu...

Paling senang ambik je kucing2 tepi jln ni...free pun free. Kadang2 lebih sihat drpd yang kat petshop.

Lepas tu JANGAN LUPA SPAY/NEUTER!!!!!!

betul tu kuntum, tapi maksud sy, bukan 'masa sihat je kita jaga' but, peringatan untuk bangang2 yang nak buang kucing tu, fikirla untuk memberikan pada yang nak adopt kucing diorang..... sebelum tu, at least diorang blh buat, bersihkan kucing2 tuh, jaga kesihatan diorang, tak lah menyusahkan orang yang nak mengadopt kucing2 tu... betul tak?

sekurang-kurangnya, takde la jadi, mcm yang kuntum cakap tu, ' bila kucing tak sihat, hantar balik' pastu bila dah hantar balik ke bangang2 nih, then diorang pun sesuka hati campak merata.... kalau dah bangang, bangang jugak.......
Reply With Quote
  #14  
Old 11-04-2009, 01:56 PM
hakeem hakeem is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 70
Rep Power: 11
hakeem is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

kenapa la takda insentif bagi sapa2 yg selamatkan strays kat mesia ni kan?
at least kalo tak nak bagi dlm bentuk cash pun takpela..janji bila g kat govt vet ker...semua kos govt tanggung...g satu...wajibkan semua strays yg diaopt ker dijumpai ker dgn spay/neuter...kalo didapati bersalah buang hewan2 nih, denda wat kerja kebajikan...bersih kan kandang diorang selama 6 bulan.....heheheeh
Reply With Quote
  #15  
Old 11-04-2009, 04:08 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 11
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

tu baru satu video,ada satu lagi video tu,selepas haiwan tu dibunuh,bangkai2 tu tak dibuang,tp dihantar ke kilang2 pemprosesan,dimasukkan dalam satu mesin,dan akan keluar dari mesin tu daging yang telah dikisar,bentuknya mcm tanah lembik dan bahan tu lah yang digunakan dalam pembuatan produk....ada sesetengah makanan yang ada gelatin menggunakan bahan daging kucing n anjing sbg sumber..
Reply With Quote
  #16  
Old 11-06-2009, 08:51 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 11
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

xtau la nk ckp ape..speechless...n sedey
Reply With Quote
  #17  
Old 11-06-2009, 11:04 AM
ayumisha's Avatar
ayumisha ayumisha is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: ayer keroh, melaka
Posts: 218
Rep Power: 11
ayumisha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ayumisha
Default Re: Adakah Kedaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
ha!!tu la kak rock,tak bayar bil internet...kat situ die tunjuk mcmana haiwan yang takde org nak adopt,dibunuh...yang sy tak leh tahan,tengok ada anjing sekor tu,sebelum kena inject mati,die usap2 dlu,n vet tu terus inject,automatik rebah kat situ...yang kucing plak,die masukkan dalam satu kotak kayu beramai2,n kotak tu diletakkan dalam satu tempat yang menyerupai oven(gas chamber kalau tak silap),maybe kucing tu diberi gas racun...
Reply With Quote
  #18  
Old 11-06-2009, 11:24 AM
shareena's Avatar
shareena shareena is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Nov 2009
Location: Melaka
Posts: 67
Rep Power: 11
shareena is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareena
Default Re: Adakah Kedaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
ha!!tu la kak rock,tak bayar bil internet...kat situ die tunjuk mcmana haiwan yang takde org nak adopt,dibunuh...yang sy tak leh tahan,tengok ada anjing sekor tu,sebelum kena inject mati,die usap2 dlu,n vet tu terus inject,automatik rebah kat situ...yang kucing plak,die masukkan dalam satu kotak kayu beramai2,n kotak tu diletakkan dalam satu tempat yang menyerupai oven(gas chamber kalau tak silap),maybe kucing tu diberi gas racun...
sedihnyer tgk..da la drg campak2 je..
Reply With Quote
  #19  
Old 11-06-2009, 06:47 PM
Yong Katana Ashica's Avatar
Yong Katana Ashica Yong Katana Ashica is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Location: City Of Lights, kL
Posts: 332
Rep Power: 11
Yong Katana Ashica is on a distinguished road
Send a message via Skype™ to Yong Katana Ashica
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

sedih......................
__________________
mummy to Scott
http://beachstrawberry.blogspot.com/
Reply With Quote
  #20  
Old 11-06-2009, 07:08 PM
CikLola's Avatar
CikLola CikLola is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2009
Location: taman keramat
Posts: 520
Rep Power: 11
CikLola is on a distinguished road
Default Re: Adakah Keadaan Ini Yang Berlaku di SPCA?

hurm..lola sedey tgk..
neh pengalaman lola la..
kn ada penah kecoh pasal DBKL bunuh anjing kn..

lola sndiri g tgk tmpat tuh..sbb lola penah praktikal kat dbkl..
lola ase kejam sgt3..bkn anjing jek kucing pn ada..
lola tnye y bunuh..bos die dgn selamba mjawab..abis sape nk bg mkn..u?
sape nk jaga..U?..mmg tkilan n menitis gak air mata..dowang bg masa 3ari kalu owner x dtg amek..
anjing n kucing2 akn dbunuh..

bos die tuh agak kerek..lola tnye dgn elok..but die mjwb dgn bongkak nye..so im very2 sad of what happen..tbayang2 muka anjing n kucing2 tuh..
__________________
www.mrssengal.blogspot.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.