Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-14-2009, 12:34 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

setelah menjengah ke setiap tajuk.. ase cam belum ade je org pos sal nie.. (x tau la lau mate yg rabun nie terseliuh kan..)

just a suggestion.. urmm... lau ade pet fair kat mane2... y not petfinders bagi flyers bout hukum mengkembiri kucing nie..

urm.. sbenarnya cam nie.. semalam mase tgah jage booth 4 petfinders kat SACC.. ade sorang pakcik ni tanye kat ekien.. ape hukum nak kembiri kucing nie.. so ekien pun jwab la ikut ape yg kat forum kak june tu ckp.. so pakcik tu agak berpuas ati.. then ekien cakap saya pun tahu melalui pembacaan di internet.. x pernah tanye org yg pakar dlm agama..

so ape kate some one yg boleh tanye anybody yg lebih arif.. dptkan jawapan n kite wat flyers.. i`m willing to support it about hundred copies lau da ade maklumat...

bukan ape.. terkulat2 gak muke ni nak jawab... lagi2 yg tanye tu pakai sgkok pak aji.. hehehe..

so anybody yg da ade maklumat.. leh bagi kat ekien n ekien leh watkan copy.. then kalau kite ade function agy... kite leh edarkan pada org ramai..


just a small suggestion....
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2009, 12:57 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

First of all shikin salah thread ni.heheheh!! kena buka bahagian cats & kitten section.

Anyway,klu nak dptkan hukum kembiri ni,shikin blh dapatkan dari JAKIM.akak tak ingat thread kat mana tp ada forumer friend yg bg link website JAKIM.

Quote:
Originally Posted by Ekien Ashikin View Post
setelah menjengah ke setiap tajuk.. ase cam belum ade je org pos sal nie.. (x tau la lau mate yg rabun nie terseliuh kan..)

just a suggestion.. urmm... lau ade pet fair kat mane2... y not petfinders bagi flyers bout hukum mengkembiri kucing nie..

urm.. sbenarnya cam nie.. semalam mase tgah jage booth 4 petfinders kat SACC.. ade sorang pakcik ni tanye kat ekien.. ape hukum nak kembiri kucing nie.. so ekien pun jwab la ikut ape yg kat forum kak june tu ckp.. so pakcik tu agak berpuas ati.. then ekien cakap saya pun tahu melalui pembacaan di internet.. x pernah tanye org yg pakar dlm agama..

so ape kate some one yg boleh tanye anybody yg lebih arif.. dptkan jawapan n kite wat flyers.. i`m willing to support it about hundred copies lau da ade maklumat...

bukan ape.. terkulat2 gak muke ni nak jawab... lagi2 yg tanye tu pakai sgkok pak aji.. hehehe..

so anybody yg da ade maklumat.. leh bagi kat ekien n ekien leh watkan copy.. then kalau kite ade function agy... kite leh edarkan pada org ramai..


just a small suggestion....
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2009, 02:40 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by June View Post
First of all shikin salah thread ni.heheheh!! kena buka bahagian cats & kitten section.

Anyway,klu nak dptkan hukum kembiri ni,shikin blh dapatkan dari JAKIM.akak tak ingat thread kat mana tp ada forumer friend yg bg link website JAKIM.
Ye ke.. maafla ye.. thanks... tapi camane nak tukar tajuk ni ke forum lain..
Reply With Quote
  #4  
Old 12-14-2009, 02:47 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

dah buka klu nak pindah ke thread lain susah.blh minta Andy Koh pindahkan.tp klu rasa leceh biarkan je kat sini.takde apa2.

Quote:
Originally Posted by Ekien Ashikin View Post
Ye ke.. maafla ye.. thanks... tapi camane nak tukar tajuk ni ke forum lain..
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2009, 05:24 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by June View Post
dah buka klu nak pindah ke thread lain susah.blh minta Andy Koh pindahkan.tp klu rasa leceh biarkan je kat sini.takde apa2.
thanks kak june.. tunjuk ajarku sifu....
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2009, 07:37 PM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 12
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

SECARA UMUMNYA , Mengembiri binatang ternakan menurut Imam Abu Hanifah (rh) – Pengasas Mazhab Hanafi – tidaklah menjadi satu kesalahan di sisi syarak , kerana ianya boleh menghasilkan binatang ternakan yang gemuk isinya lagi baik mutu dagingnya . Dan daging seperti ini yang menjadi pilihan top-ten , khasnya bagi mereka yang hendak mencari haiwan ternakan untuk aqiqah ( khasnya kambing ) . Imam Malik Bin Anas (rh ) – Pengasas Mazhab Maliki – hukumnya adalah harus , kecuali pada KUDA , kerana tindakan mengembiri seseekor kuda akan menyebabkannya lemah dan tidak boleh menghasilkan anak.

Masalah mengembiri kucing:

Menurut sebuah hadis Baginda Rasulullah s.a.w , daripada riwayat Saidina Abdullah Bin Saidina ‘Umar Al-Khattab (r.a ) mengisahkan bahawa pernah seorang wanita disenaraikan sebagai ahli neraka disebabkan dia pernah mengurung seekor kucing dan tidak pula dibenarkan keluar merayau-merayau untuk mencari makanannya sendiri yang menyebabkan akhirnya kucing itu mati kelaparan . ~ Hadis sahih riwayat ImamAl-Bukhari (rh) dan Imam Muslim (rh) .

Manakala menurut riwayat lain pula , ada seorang wanita yang menjadi seorang pelacur telah memberi makanan kepada seekor anjing yang kelaparan . Maka dengan perbuatan itu , melayakkan dia menjadi salah-seorang penghuni syurga kelak.

Hadis @ kisah ini sekaligus memberikan ancaman kepada setiap penternak / yang memelihara seekor binatang , supaya menjaga haiwan-haiwan ternakan / peliharaan mereka sebaik mungkin . Ini disebabkan segala tindak-tanduk kita akan dipersoalkan dengan detail di hadapan Tuhan Yang Maha Adil , Allah Ta’ala di mahkamah padang mahsyar kelak .

Dan di antara ciri-ciri menjaga kebajikan haiwan-haiwan itu ialah memberi makanan – minuman , perlindungan , ubat-ubatan dan seumpamanya kepada haiwan-haiwan tersebut . Mengembiri binatang termasuk di dalam kategori memberikan ubat-ubatan yang disebutkan di atas.

Adapun tindakan mengembiri seekor kucing jantan , jika ianya memang telah diakui KEBENARANNYA ( boleh menyebabkan ia bertambah sihat dan gemuk serta tidak kencing merata-merata ) oleh pakar perubatan haiwan yang diyakini kejujurannya ( Islamnya ) dan disahkan pula menurut kepakaran mereka di dalam bidang perubatan haiwan , maka tidak ada halangannya menurut agama kita .

Yang dilarang ialah berbuat zalim kepada haiwan – yang mana ia juga termasuk di dalam kategori makhluk Allah Ta’ala – dan apatah lagi kepada sesama manusia , yang merupakan makhluk Allah Ta’ala yang paling mulia di alam jagat ini .

Larangan melakukan kezaliman dan menimbulkan bencana ini dijelaskan oleh Baginda Rasulullah s.a.w :

لَا ضَرَرَ وَلَا ضِرَارَ

Ertinya : Tidak boleh membahayakan diri sendiri dan tidak boleh juga menimbulkan bahaya ~ Hadis sahih diriwayatkan oleh Imam Malik (rh) , Imam Al-Hakim (rh) , Imam Ibnu Majah (rh) , dan Imam Daruquthni (rh)


Sekian . Wallahu A’alam Bis Sowab
Wahuwa Yahdi Ila Sabilir Rasyad .

-dipetik dr http://soaljawab.wordpress.com/2007/...inatangkucing/
__________________
If you see a person without a smile, give him yours...
If you see animals without love, give them yours.. ;)
http://kairulizwan.wordpress.com
Reply With Quote
  #7  
Old 12-14-2009, 08:05 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

ok.. thanks kairul.. i`ll print it n nnti lau ade event mane2 kite leh edar sekali.. so xlah ekien kalut2 nak jwb soalan pak aji agy... huhuhu
Reply With Quote
  #8  
Old 12-14-2009, 08:20 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

saya pernh lihat poster dari jakim kat vet saya di perak...kalau boleh dapatkan poster tu lagi bagus kan
Reply With Quote
  #9  
Old 12-14-2009, 08:27 PM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

btol!btol! saya pernah nampak jugak poster jakim nih. kat klinik haiwan.ha ah try dptkan dari diaorg.cz kalu kita printout sendiri kang ada plak pak aji pertikaikan dari mana sumber dan sebagainya, brpluh plak cikgu eikin nak menjawab nanti n kalu pg kat klinik kembiri dia ada bg flyers yg ada petikan dari jakim tu. cuma tak detail lah mcm khairul ckpkan tu
Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
saya pernh lihat poster dari jakim kat vet saya di perak...kalau boleh dapatkan poster tu lagi bagus kan
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 12-14-2009, 08:43 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
saya pernh lihat poster dari jakim kat vet saya di perak...kalau boleh dapatkan poster tu lagi bagus kan
yup2.. nnti try nak mintak kat klinik haiwan rwg ni plak lau ade..
Reply With Quote
  #11  
Old 12-14-2009, 08:44 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by cookies4bulat View Post
btol!btol! saya pernah nampak jugak poster jakim nih. kat klinik haiwan.ha ah try dptkan dari diaorg.cz kalu kita printout sendiri kang ada plak pak aji pertikaikan dari mana sumber dan sebagainya, brpluh plak cikgu eikin nak menjawab nanti n kalu pg kat klinik kembiri dia ada bg flyers yg ada petikan dari jakim tu. cuma tak detail lah mcm khairul ckpkan tu
mekaseh nora... tapi mmg berpeluh gak mase tu.. lelagi bila pak aji tu wat muke serius... huhu2....
Reply With Quote
  #12  
Old 12-15-2009, 12:40 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 11
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by kairul View Post
SECARA UMUMNYA , Mengembiri binatang ternakan menurut Imam Abu Hanifah (rh) – Pengasas Mazhab Hanafi – tidaklah menjadi satu kesalahan di sisi syarak , kerana ianya boleh menghasilkan binatang ternakan yang gemuk isinya lagi baik mutu dagingnya . Dan daging seperti ini yang menjadi pilihan top-ten , khasnya bagi mereka yang hendak mencari haiwan ternakan untuk aqiqah ( khasnya kambing ) . Imam Malik Bin Anas (rh ) – Pengasas Mazhab Maliki – hukumnya adalah harus , kecuali pada KUDA , kerana tindakan mengembiri seseekor kuda akan menyebabkannya lemah dan tidak boleh menghasilkan anak.

Masalah mengembiri kucing:

Menurut sebuah hadis Baginda Rasulullah s.a.w , daripada riwayat Saidina Abdullah Bin Saidina ‘Umar Al-Khattab (r.a ) mengisahkan bahawa pernah seorang wanita disenaraikan sebagai ahli neraka disebabkan dia pernah mengurung seekor kucing dan tidak pula dibenarkan keluar merayau-merayau untuk mencari makanannya sendiri yang menyebabkan akhirnya kucing itu mati kelaparan . ~ Hadis sahih riwayat ImamAl-Bukhari (rh) dan Imam Muslim (rh) .

Manakala menurut riwayat lain pula , ada seorang wanita yang menjadi seorang pelacur telah memberi makanan kepada seekor anjing yang kelaparan . Maka dengan perbuatan itu , melayakkan dia menjadi salah-seorang penghuni syurga kelak.

Hadis @ kisah ini sekaligus memberikan ancaman kepada setiap penternak / yang memelihara seekor binatang , supaya menjaga haiwan-haiwan ternakan / peliharaan mereka sebaik mungkin . Ini disebabkan segala tindak-tanduk kita akan dipersoalkan dengan detail di hadapan Tuhan Yang Maha Adil , Allah Ta’ala di mahkamah padang mahsyar kelak .

Dan di antara ciri-ciri menjaga kebajikan haiwan-haiwan itu ialah memberi makanan – minuman , perlindungan , ubat-ubatan dan seumpamanya kepada haiwan-haiwan tersebut . Mengembiri binatang termasuk di dalam kategori memberikan ubat-ubatan yang disebutkan di atas.

Adapun tindakan mengembiri seekor kucing jantan , jika ianya memang telah diakui KEBENARANNYA ( boleh menyebabkan ia bertambah sihat dan gemuk serta tidak kencing merata-merata ) oleh pakar perubatan haiwan yang diyakini kejujurannya ( Islamnya ) dan disahkan pula menurut kepakaran mereka di dalam bidang perubatan haiwan , maka tidak ada halangannya menurut agama kita .

Yang dilarang ialah berbuat zalim kepada haiwan – yang mana ia juga termasuk di dalam kategori makhluk Allah Ta’ala – dan apatah lagi kepada sesama manusia , yang merupakan makhluk Allah Ta’ala yang paling mulia di alam jagat ini .

Larangan melakukan kezaliman dan menimbulkan bencana ini dijelaskan oleh Baginda Rasulullah s.a.w :

لَا ضَرَرَ وَلَا ضِرَارَ

Ertinya : Tidak boleh membahayakan diri sendiri dan tidak boleh juga menimbulkan bahaya ~ Hadis sahih diriwayatkan oleh Imam Malik (rh) , Imam Al-Hakim (rh) , Imam Ibnu Majah (rh) , dan Imam Daruquthni (rh)


Sekian . Wallahu A’alam Bis Sowab
Wahuwa Yahdi Ila Sabilir Rasyad .

-dipetik dr http://soaljawab.wordpress.com/2007/...inatangkucing/

Alhamdullilah, semua yg tersirat dah tersurat dicni, harap harap semua faham. Terima kaseh dik kerna jawapan yg panjang lebar dan jelas ni.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-16-2009, 02:31 AM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 12
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by Ekien Ashikin View Post
mekaseh nora... tapi mmg berpeluh gak mase tu.. lelagi bila pak aji tu wat muke serius... huhu2....
Ritu pn mase kt SACC ada sorg makcik tny sya.. Saya pn jwb la ikut fatwa yg saya nmpak kat Klinik Haiwan Kesayangan Seksyen 15... Untuk kemaslahatan ummah katanya...

huhu...

Ada gak search2 kt tenet, tp xjmpa ar poster dia..
__________________
If you see a person without a smile, give him yours...
If you see animals without love, give them yours.. ;)
http://kairulizwan.wordpress.com
Reply With Quote
  #14  
Old 12-16-2009, 02:34 AM
kairul's Avatar
kairul kairul is offline
Petfinder Lifetime Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shah Alam, Selangor, MALAYSIA
Posts: 132
Rep Power: 12
kairul is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to kairul Send a message via Skype™ to kairul
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by oni hatamah View Post
Alhamdullilah, semua yg tersirat dah tersurat dicni, harap harap semua faham. Terima kaseh dik kerna jawapan yg panjang lebar dan jelas ni.
Same2 kak.. saya cma tlg2 smpaikan dan pnjg2kn je... =)
__________________
If you see a person without a smile, give him yours...
If you see animals without love, give them yours.. ;)
http://kairulizwan.wordpress.com
Reply With Quote
  #15  
Old 01-09-2010, 06:21 PM
Amirahd Amirahd is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
Amirahd is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

kembri tu apa ?
Reply With Quote
  #16  
Old 01-09-2010, 08:18 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by kairul View Post
Ritu pn mase kt SACC ada sorg makcik tny sya.. Saya pn jwb la ikut fatwa yg saya nmpak kat Klinik Haiwan Kesayangan Seksyen 15... Untuk kemaslahatan ummah katanya...

huhu...

Ada gak search2 kt tenet, tp xjmpa ar poster dia..
Rasa nya ada poster tu ada kat rumah sebelah...tapi kena cari la dalam thread apa...poster tu bagus.

Bagus la cadangan Ekien tu sebab biar org tahu dan faham pasal kembirikan kucing ni...
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #17  
Old 01-09-2010, 08:20 PM
kuntum's Avatar
kuntum kuntum is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 612
Rep Power: 11
kuntum is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by Amirahd View Post
kembri tu apa ?
Kembiri maknanya sunat/kasi/neuter/spay
__________________
“What greater gift than the love of a cat?” – Charles Dickens
Reply With Quote
  #18  
Old 01-10-2010, 05:25 PM
Ekien Ashikin Ekien Ashikin is offline
Cats lover...
 
Join Date: Nov 2009
Location: rawang..
Posts: 210
Rep Power: 11
Ekien Ashikin is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Quote:
Originally Posted by kuntum View Post
Rasa nya ada poster tu ada kat rumah sebelah...tapi kena cari la dalam thread apa...poster tu bagus.

Bagus la cadangan Ekien tu sebab biar org tahu dan faham pasal kembirikan kucing ni...
YUP. tu la mksud ekien... kita edarkan mase show.. bukan nak minta cadangan atau hukum utk kembiri.. b4 dis kan kita ony edarkan flyers ttg petfinders sahaja.. so why not after dis, kita edarkan sekali hukum kembiri tu pada public..
Reply With Quote
  #19  
Old 01-11-2010, 02:06 AM
catzer's Avatar
catzer catzer is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 25
Rep Power: 0
catzer is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

Erm sbb baca memo/surat dari Jakim kat kedai pet sek 9 tu lah sy terus decide nak neuter kan si Fify.kesian tgk masa meroyan tu tak mo makan dan minum kurus kering.

Rasanya boleh minta copy tu dengan owner kedai2 pet/klinik..
Reply With Quote
  #20  
Old 01-19-2010, 01:03 PM
algojo's Avatar
algojo algojo is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2010
Location: kuching
Posts: 35
Rep Power: 0
algojo is on a distinguished road
Default Re: Just A SimPle SuggEstion... Bout zass da furrkids..

i found this somewhere....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	02112009830.jpg
Views:	160
Size:	211.2 KB
ID:	8775  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
boley tlg x??nk tnye bout cat..bru 1st time bela cat finazfaiz Cats & Kittens 86 04-29-2010 12:11 AM
lets talk bout ur fav brand 4 kidz ( shirt,shuz,sandal,etc) booboo Coffee Room 36 12-05-2009 02:06 AM
Simple Basic Manners & Courtesy June Coffee Room 120 06-02-2009 01:38 PM
Info bout Rottweiler & Dobermann beckhamnair Dogs & Puppies 31 03-28-2009 01:33 PM
Happy Birthday to Simple n OreoX! abgraldo Coffee Room 6 01-21-2009 07:33 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.