Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-18-2010, 09:58 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 10
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Hye there,saya nie minat sgt ngn kucing pdgree..espclly,NFC and persian..
Tapi nak beli ta mampu lg..uhuhuhu..
So,kalau ada sape2 nk jual DLH or mix breed pun ok la..
Tak kisah sgt,sbb saya mmg suka kucing..tak kira la pdgree or not..
Skrg nie saya cuma ade seekor DLH and 2 kitten yang saya jaga..
Kitten tuh kucing kampung,ntah cmane mak die dtg umah and bwak dorg skali..bhehehe..
Papepun,im a newbie here.. Tlg2 la beri tunjuk ajar yea..
~peace~
Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2010, 10:16 AM
Devoted Lily's Avatar
Devoted Lily Devoted Lily is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 70
Rep Power: 10
Devoted Lily is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

cube tgk kat bahagian for sale...
kot2 ade y berkenan ke..
Reply With Quote
  #3  
Old 06-18-2010, 10:33 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Salam Ryoko.....,

1st of all... welcome to Petfinder...... u can try to view some of profile here n at sales site......take sometimes to view coz some of the profile they have better offer for ur need...... enjoy ur stay here.....

Kyzoor
Reply With Quote
  #4  
Old 06-18-2010, 10:53 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 10
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by Devoted Lily View Post
cube tgk kat bahagian for sale...
kot2 ade y berkenan ke..
ouh.. ok2..thanx lily!
Reply With Quote
  #5  
Old 06-18-2010, 10:55 AM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 10
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Salam Ryoko.....,

1st of all... welcome to Petfinder...... u can try to view some of profile here n at sales site......take sometimes to view coz some of the profile they have better offer for ur need...... enjoy ur stay here.....

Kyzoor
hye..thanx bro..hope u guys can guide me yeah..thnx a lot!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-18-2010, 11:45 AM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by RyokoDeIcchi View Post
hye..thanx bro..hope u guys can guide me yeah..thnx a lot!

Salam Ryoko,

my pleasure..... anyway boleh tau tak berapa u punya budget........

Kyzoor
Reply With Quote
  #7  
Old 06-18-2010, 12:19 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Friend,tak payah beli.Buang duit je.heheheh!! u tgk kat pet profile berlambak org nak bg adoption kucing bulu panjang. Tp bukan pure breedlah. Dekat SPCA dan PAWS pun ada. rajin dgn tak rajin je. Durang tak jual tp mengenakan adoption fee utk vaksin,deworm dan ada kdg2 kos neuter. Klu rajin,pergi pasar atau warung kat mana mana.Ada kucing lawa lawa bulu panjang yg dibuang oleh tuan dia.Angkut bawa balik.Dulu kat kawasan tempat warung rmh saya ada seekor kucing jantan warna kelabu yg cantik sgt. Bulu kembang badan tembam.Jinak betul. Klu nampak muka saya terus dtg minta mkn.Kakak yg jual nasi kat sana kata ada org buang. Tak lama lepas tu ada org dtg amik kucing tembam tu.Kakak tu yg bgtau saya. Pasal kucing tu punya lawa org pun angkut bawa pulang.

Quote:
Originally Posted by RyokoDeIcchi View Post
Hye there,saya nie minat sgt ngn kucing pdgree..espclly,NFC and persian..
Tapi nak beli ta mampu lg..uhuhuhu..
So,kalau ada sape2 nk jual DLH or mix breed pun ok la..
Tak kisah sgt,sbb saya mmg suka kucing..tak kira la pdgree or not..
Skrg nie saya cuma ade seekor DLH and 2 kitten yang saya jaga..
Kitten tuh kucing kampung,ntah cmane mak die dtg umah and bwak dorg skali..bhehehe..
Papepun,im a newbie here.. Tlg2 la beri tunjuk ajar yea..
~peace~
Reply With Quote
  #8  
Old 06-18-2010, 01:16 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 10
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Salam Ryoko,

my pleasure..... anyway boleh tau tak berapa u punya budget........

Kyzoor
Kalau boleh bwah 800 or below 1k..huhu..segan2
Reply With Quote
  #9  
Old 06-18-2010, 01:19 PM
RyokoDeIcchi RyokoDeIcchi is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 50
Rep Power: 10
RyokoDeIcchi is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Friend,tak payah beli.Buang duit je.heheheh!! u tgk kat pet profile berlambak org nak bg adoption kucing bulu panjang. Tp bukan pure breedlah. Dekat SPCA dan PAWS pun ada. rajin dgn tak rajin je. Durang tak jual tp mengenakan adoption fee utk vaksin,deworm dan ada kdg2 kos neuter. Klu rajin,pergi pasar atau warung kat mana mana.Ada kucing lawa lawa bulu panjang yg dibuang oleh tuan dia.Angkut bawa balik.Dulu kat kawasan tempat warung rmh saya ada seekor kucing jantan warna kelabu yg cantik sgt. Bulu kembang badan tembam.Jinak betul. Klu nampak muka saya terus dtg minta mkn.Kakak yg jual nasi kat sana kata ada org buang. Tak lama lepas tu ada org dtg amik kucing tembam tu.Kakak tu yg bgtau saya. Pasal kucing tu punya lawa org pun angkut bawa pulang.
Really? hurmm.. ingat nak bela yg dari kcik.. tapi tak kisah la kalau ade utk adopt kan.. thnx yeah 4 the informtion!
Reply With Quote
  #10  
Old 06-18-2010, 01:42 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Friend,tak payah beli.Buang duit je.heheheh!! u tgk kat pet profile berlambak org nak bg adoption kucing bulu panjang. Tp bukan pure breedlah. Dekat SPCA dan PAWS pun ada. rajin dgn tak rajin je. Durang tak jual tp mengenakan adoption fee utk vaksin,deworm dan ada kdg2 kos neuter. Klu rajin,pergi pasar atau warung kat mana mana.Ada kucing lawa lawa bulu panjang yg dibuang oleh tuan dia.Angkut bawa balik.Dulu kat kawasan tempat warung rmh saya ada seekor kucing jantan warna kelabu yg cantik sgt. Bulu kembang badan tembam.Jinak betul. Klu nampak muka saya terus dtg minta mkn.Kakak yg jual nasi kat sana kata ada org buang. Tak lama lepas tu ada org dtg amik kucing tembam tu.Kakak tu yg bgtau saya. Pasal kucing tu punya lawa org pun angkut bawa pulang.
apa yang kak june kata betoi.. i pun tak tahu dulu..tapi ari tue i terjumpa sorang makcik nieh kat vet..dia bawak smokey black persian... i punyalah berkenan kucing tue.. pastue dia start cerita.. katanya dekat umah dia ada dalam 30 ekor.. semua orang buang.. banyak kucing bulu panjang dari bulu pendek.. dia kata ornag tak larat jaga pastue main buang/bagi kat dia... Tapi sbbkan i dah cukup quota i tak lah minta dari dia.. and ari tue i tersembang ngan my friend.. dia pulak cerita pasal makcik yang sama.. try ask around, vet ker..selalunya ornag yang bertanggungjawab dia akan offer melalui vet sbb ornag yang jumpa vet adalah orang yang betul2 jaga haiwan belaan,...

kalau malas, browse around listing kat petfinder.. tapi selalunya DLH nieh.. tapisan dia kuat sket sbb kebanyakkan rescuer/temporary adopter tak mahu kucing tue dibuang balik...

and you can try myanimalcare.. jugak...

good luck

edit sket:

tapi ready ker nak spend 20 minutes nak berus bulu jer tetiap ari.. kadang2 bulu pendek kita tak allergic, tapi cam kak june, bulu panjang dia mula berair hidung..just words for thought..(^^)
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #11  
Old 06-18-2010, 01:51 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Salam kak june n Nur kasih,

betul tue....... bawah 1k? baik u cr dalam nie for adoption or u selamatkan stray yang DLH ada jugak kat luar..... at least 1k tue u boleh spend utk diaorg..... n one more u view mesti akan ada dlh or kucing yang u nak......... lagipun tapisa yang nur kasih cakap tue 100% betul coz takut nnt dapat pastu jadi stray balik.........., Wan pun ada long hair yang wan selamatkan n cuba tgk profile wan si mimi tue.........tue jenis persian yang terbiar n depressed but now dah ok..........

u ada hak nak beli but wan nyer advice u view dulu sini for adoption or macam kata kak june spca n paws ......... n now wan selamat kan semi medium hair 6 ekor yang org buang.......... semua kurap n dalam usia 3/4 bulan.......... kalau kita perhatikan bila kita keluar, sekeliling kita wujud yang kita nak tapi kita tak menyedari kewujudan nya........hehehhe bermadah lah pulak.....

Kyzoor
Reply With Quote
  #12  
Old 06-18-2010, 02:02 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 12
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Salam kak june n Nur kasih,

betul tue....... bawah 1k? baik u cr dalam nie for adoption or u selamatkan stray yang DLH ada jugak kat luar..... at least 1k tue u boleh spend utk diaorg..... n one more u view mesti akan ada dlh or kucing yang u nak......... lagipun tapisa yang nur kasih cakap tue 100% betul coz takut nnt dapat pastu jadi stray balik.........., Wan pun ada long hair yang wan selamatkan n cuba tgk profile wan si mimi tue.........tue jenis persian yang terbiar n depressed but now dah ok..........

u ada hak nak beli but wan nyer advice u view dulu sini for adoption or macam kata kak june spca n paws ......... n now wan selamat kan semi medium hair 6 ekor yang org buang.......... semua kurap n dalam usia 3/4 bulan.......... kalau kita perhatikan bila kita keluar, sekeliling kita wujud yang kita nak tapi kita tak menyedari kewujudan nya........hehehhe bermadah lah pulak.....

Kyzoor
DLH/DMH yang merayap kat warung..ornag yang tak pernah bela kucing takkan tahu yang teu bulu panjang.. macam orang yang pernah bela..akan perasan yang bulu dia akan jadi cantik with proper nutrient.. as I mentioned before, belakang umah I nieh pun tempat buangan kucing DLH/DMH.. what worries me is that..kalau dah sampai peringkat DLH/DMH ornag buang..apatah lagi DSH kan..

Ini semua jadi bila new owner tak aware what to expect. Ramai yang ingat its all about'hey, i got long hair fluffy cats..'..'i got cute cat'.. tapi in reality . nak menjaga.. nak membelek di sebalik bulu tebal tueh.. wallahualam.. kena komitment tinggi...kalau bukan true cat lover, satu hari nanti, you akan letih and mulalah nak membuang... sbb bulu dia especially..salah jaga atau tak cukup nutrient..dia gugur like hell.. macma i sekarang, mungkin musim hujan, i kena serangan kutu dasyat bulan nieh.. lain dari hari2 biasa.. dari kutu datang dermatitis problem..sakit kulit.. pastue berulang g vet.. g pet shop carik solution.. ( i hate fleas!!!!).. and my short hair..dia sekor ja tak kena flea sbb senang control..lompat happy sana sini takda problem ( maybe sbb yang lain bulu tebal so flea suka masuk lagi dari bulu tipis tueh)..

sorrylah membebel.. i tengah berperang.. emo pulak nway, macam kyznoor cakap..hak you nak decide..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #13  
Old 06-18-2010, 02:16 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
DLH/DMH yang merayap kat warung..ornag yang tak pernah bela kucing takkan tahu yang teu bulu panjang.. macam orang yang pernah bela..akan perasan yang bulu dia akan jadi cantik with proper nutrient.. as I mentioned before, belakang umah I nieh pun tempat buangan kucing DLH/DMH.. what worries me is that..kalau dah sampai peringkat DLH/DMH ornag buang..apatah lagi DSH kan..

Ini semua jadi bila new owner tak aware what to expect. Ramai yang ingat its all about'hey, i got long hair fluffy cats..'..'i got cute cat'.. tapi in reality . nak menjaga.. nak membelek di sebalik bulu tebal tueh.. wallahualam.. kena komitment tinggi...kalau bukan true cat lover, satu hari nanti, you akan letih and mulalah nak membuang... sbb bulu dia especially..salah jaga atau tak cukup nutrient..dia gugur like hell.. macma i sekarang, mungkin musim hujan, i kena serangan kutu dasyat bulan nieh.. lain dari hari2 biasa.. dari kutu datang dermatitis problem..sakit kulit.. pastue berulang g vet.. g pet shop carik solution.. ( i hate fleas!!!!).. and my short hair..dia sekor ja tak kena flea sbb senang control..lompat happy sana sini takda problem ( maybe sbb yang lain bulu tebal so flea suka masuk lagi dari bulu tipis tueh)..

sorrylah membebel.. i tengah berperang.. emo pulak nway, macam kyznoor cakap..hak you nak decide..
Salam Ryoko......,

Dah makan....hehehheh, hope u jumpa apa yang u nak sini....n apa yang nur kasih tue cakap bukan membebl tapi kenyataan n sedikit sebnyak adalah tips kita utk mengurangkan strays..... lagi satu just a reminder utk kita tau camna nak care bout bulus2 nie tak kira lah dlh, dmh or dsh....... its ok tips from nurkasih....... kalau u ada masa dtg lah rumah wan n view the cats n kalau ada yang berkenan leh adopt n keja wan pulak kalau g makan selamatkan ynag unjured n nie pun ada yang dmh...... tue pun org boleh buang 6 ekor semata kerana kurap....... kalau dia ubatkan tak sampai pun rm200 utk 6 ekor tue n boleh put for adoption or jual balik.... kalau tau lah sape buang diarg nie sah kena sound trouble tak kira lah bertumbuk situ...... sakit hati...... n just an advic hope that u 100% prepare utk DLH/persian nie...... wan tak lah tau sgt but all of us never stop learning....... wish u good luck ryoko.......

Kyzoor
Reply With Quote
  #14  
Old 06-18-2010, 02:24 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Hah!! Betul tu. Euanna,kwn forumer kita kat sini adopt seekor kucing dari SPCA.Warna oren. Nampak biasa tp bila bawa balik baru tau dan nampak dia ada mcm long hair.Skrg ni,huh!! tembamnya,bulu pun makin lawa dan fluffy. Jd akak cadangkan lbh baik adopt dari beli. Tp klu akak sendiri,alergik dgn bulu panjang.bersin sepanjang hari dan hidung smp merah merah. so tak blh simpan long hair cat.

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
Salam kak june n Nur kasih,

betul tue....... bawah 1k? baik u cr dalam nie for adoption or u selamatkan stray yang DLH ada jugak kat luar..... at least 1k tue u boleh spend utk diaorg..... n one more u view mesti akan ada dlh or kucing yang u nak......... lagipun tapisa yang nur kasih cakap tue 100% betul coz takut nnt dapat pastu jadi stray balik.........., Wan pun ada long hair yang wan selamatkan n cuba tgk profile wan si mimi tue.........tue jenis persian yang terbiar n depressed but now dah ok..........

u ada hak nak beli but wan nyer advice u view dulu sini for adoption or macam kata kak june spca n paws ......... n now wan selamat kan semi medium hair 6 ekor yang org buang.......... semua kurap n dalam usia 3/4 bulan.......... kalau kita perhatikan bila kita keluar, sekeliling kita wujud yang kita nak tapi kita tak menyedari kewujudan nya........hehehhe bermadah lah pulak.....

Kyzoor
Reply With Quote
  #15  
Old 06-18-2010, 02:31 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by June View Post
Hah!! Betul tu. Euanna,kwn forumer kita kat sini adopt seekor kucing dari SPCA.Warna oren. Nampak biasa tp bila bawa balik baru tau dan nampak dia ada mcm long hair.Skrg ni,huh!! tembamnya,bulu pun makin lawa dan fluffy. Jd akak cadangkan lbh baik adopt dari beli. Tp klu akak sendiri,alergik dgn bulu panjang.bersin sepanjang hari dan hidung smp merah merah. so tak blh simpan long hair cat.
salam kak June.....

samalh le kita alergik.......nak tumpang thred u jap ryoko sowie....hehheheh sorry pasal ayah kak june tue but wan arap dia sembuh cepat ok? Amin..... balik kpg ke esok kak june? wan nie alergik dlh n persian but wan jaga jugak coz ada housemate suka bawa tido perisan n dlh nie....... cuma wan akan jaga mandi..... ubat diaorg n grooming n makan....bab nak layan lebih2 tue bagi kat housemate je......... kalau ikut hati wan lebih suka yang jenis macam si fafa tue.....semi medium hair n tebal tapi tak panjang....hehhehehhe

Kyzoor
Reply With Quote
  #16  
Old 06-18-2010, 02:37 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Ada siapa2 nak jual DLH cat?

alamak!! kita dah melalut pula kat thread org

akak balik KK pasal kerja.Ada branch ofis kat sini. Nak monitor budak budak buat kerja. Tp blh lawat org tua sekali. Bapa sakit tua. Mcm kita esok camtu gak.

Minta ampun Ryoko!! Melalut

Quote:
Originally Posted by Kyzoor View Post
salam kak June.....

samalh le kita alergik.......nak tumpang thred u jap ryoko sowie....hehheheh sorry pasal ayah kak june tue but wan arap dia sembuh cepat ok? Amin..... balik kpg ke esok kak june? wan nie alergik dlh n persian but wan jaga jugak coz ada housemate suka bawa tido perisan n dlh nie....... cuma wan akan jaga mandi..... ubat diaorg n grooming n makan....bab nak layan lebih2 tue bagi kat housemate je......... kalau ikut hati wan lebih suka yang jenis macam si fafa tue.....semi medium hair n tebal tapi tak panjang....hehhehehhe

Kyzoor
Reply With Quote
  #17  
Old 06-18-2010, 02:43 PM
Kyzoor Kyzoor is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: May 2010
Posts: 337
Rep Power: 10
Kyzoor is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Quote:
Originally Posted by June View Post
alamak!! kita dah melalut pula kat thread org

akak balik KK pasal kerja.Ada branch ofis kat sini. Nak monitor budak budak buat kerja. Tp blh lawat org tua sekali. Bapa sakit tua. Mcm kita esok camtu gak.

Minta ampun Ryoko!! Melalut
Ryoko wan pun mintak sowie eks hehheheh tumpang thread tapi we all nak u learning something n become a better mom n dad to ur pets....hehhehhehhe but sometimes the best teacher is our own experience........ learn from the best for me is learn from our mistake........Kak June hati2 ok n moga happy while balik kpg tue....nak g mandi jap nak g umah kak oni

good luck ryoko

Kyzoor
Reply With Quote
  #18  
Old 06-18-2010, 02:47 PM
DJSNAZ83's Avatar
DJSNAZ83 DJSNAZ83 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bandar Baru Sentol,KL...hometown is Kelantan.
Posts: 941
Rep Power: 12
DJSNAZ83 is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

Nak mencelah juga...Salam anyway. heheh

kat umah lama saya (Menara Orkid bandar baru Sentul), ade sekor kucing jantan DLH..color blue smoke and white...bulu dia sedikit x terurus sebab panjang...xde la kurus,kire ok la.x sangka kucing lawa mcm tu jd stray. kalo ikut hati, nak ambik jer..tp maklum la..tidak diizinkan utk mengambil sebrang kucing lg. Saya bgtau kt cini kot2 ade saper2 yg berkenan..bleh je angkut dia..jaga few weeks, bwk g neuter..sure bulu dia tumbuh lawa and kembang semangkuk.serius.
__________________
http://www.rizcoon.com
Reply With Quote
  #19  
Old 06-18-2010, 03:50 PM
mello2311 mello2311 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Location: melaka
Posts: 33
Rep Power: 0
mello2311 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mello2311 Send a message via Yahoo to mello2311
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

sy ader nak bg kucing gak tp kecik lagi n sy tak nak pisahkan die dr mak n 2 lg adik badik die sebab baru sebulan umurnyer...tak sampai hati la plak tp dia taklah DLH die DMH jerk medium panjang jerk bulunyer...comel mmg comel ya amat...sy terpaksa let go sbb mak dh kene asma...nk nanges pun ader sbb nk kene let go...ada sesape yg berminat tak...4 ekor semuanya termasuk si ibu...tolonglah sy sedang mencari org yg serius menyintai dan menyayangi kucing seadanya...plizzz... lupa plak sy ni stay kat melaka...tolonglah ader org melaka kat sini tak!!!?

Last edited by June; 06-19-2010 at 12:35 AM. Reason: Too many sms short form
Reply With Quote
  #20  
Old 06-18-2010, 05:35 PM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 12
binbin is on a distinguished road
Default Re: Ada siapa2 nak jual DLH cat?

cuba mintak tlg tedibear dia org melaka leh gak suh dia post kat blog dia http://myqza.blogspot.com/
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama burn yeop20an General Discussion 29 12-27-2009 04:58 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.