Go

Go Back   PetFinder.my > Latest News & Happenings > Member Introductions

Member Introductions Introduce yourself to our fun community and meet some new friends here!

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-21-2008, 12:23 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Olrait...kita jumpa lagi

At last jumpa balik aku kat korang semula!!!!
Anyway, sorry lambat sampai sebab miss flight dan takde orang jemput pulak tu. Ni sampai pun atas jemputan PM Mlinda.
Tempat baru, lembaran baru.....mana yang ada kat tempat lama biarkan kat situ dok ngan coach diva catwalk antm.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-21-2008, 12:26 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Olrait...kita jumpa lagi

Sorry Bareen.mula2 aku nak jemput ko,tp aku takut ko one of the Diva ANTM.so terpaksalah aku mendiamkan diri.heh!!heh!!! rupanya ko tak.syukur.sebab aku suka tengok posting ko.

Welcome Bareen.selamat berkawan lagi.tinggalkan kampung lama yg byk makhluk2 halus.kena panggil Datuk Hj Harun Din.

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
At last jumpa balik aku kat korang semula!!!!
Anyway, sorry lambat sampai sebab miss flight dan takde orang jemput pulak tu. Ni sampai pun atas jemputan PM Mlinda.
Tempat baru, lembaran baru.....mana yang ada kat tempat lama biarkan kat situ dok ngan coach diva catwalk antm.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-21-2008, 12:31 PM
Penghulu's Avatar
Penghulu Penghulu is offline
Tok Penghulu
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bamboo River
Posts: 937
Rep Power: 12
Penghulu is on a distinguished road
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sorry Bareen.mula2 aku nak jemput ko,tp aku takut ko one of the Diva ANTM.so terpaksalah aku mendiamkan diri.heh!!heh!!! rupanya ko tak.syukur.sebab aku suka tengok posting ko.

Welcome Bareen.selamat berkawan lagi.tinggalkan kampung lama yg byk makhluk2 halus.kena panggil Datuk Hj Harun Din.
Welkum...welkum bareen....
Apahal kau sebut2 nama anak aku tu June...hehehe
__________________

MJ
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2008, 12:35 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Olrait...kita jumpa lagi

Alahai!! Sori Pak Din.wakakakakakak!! aku sebut nama anak ko sebab nak panggil dia tlg halau mahluk2 halus kat sana.dok menganggu orang je.tu byk org lari pindah kampung

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Welkum...welkum bareen....
Apahal kau sebut2 nama anak aku tu June...hehehe
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2008, 12:50 PM
Daniel's Avatar
Daniel Daniel is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 815
Rep Power: 12
Daniel is on a distinguished road
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
At last jumpa balik aku kat korang semula!!!!
Anyway, sorry lambat sampai sebab miss flight dan takde orang jemput pulak tu. Ni sampai pun atas jemputan PM Mlinda.
Tempat baru, lembaran baru.....mana yang ada kat tempat lama biarkan kat situ dok ngan coach diva catwalk antm.
Welcome Bareen.......gambar kucing kat avatar tu Chantek ke? cute sangat lah.....n tahniah tak lama lagi jadi atuk lagi.....
Reply With Quote
  #6  
Old 08-21-2008, 01:32 PM
chemonk's Avatar
chemonk chemonk is offline
Puppet Master~
 
Join Date: Aug 2008
Location: Port Dickson
Posts: 587
Rep Power: 0
chemonk is an unknown quantity at this point
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

welkam bareen.. aku baru tgk antm cycle 8 semlm... huhuhu ingat minah rusia tu menang sebab nampak mcm bimbo tapi so far paling lawa la... **teringat angelina jolie tgk bibir dia.. huhuhu... rupanya si papan tu yg menang.. hohohoho
__________________
meoowwwwww~~
Reply With Quote
  #7  
Old 08-21-2008, 02:12 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by chemonk View Post
welkam bareen.. aku baru tgk antm cycle 8 semlm... huhuhu ingat minah rusia tu menang sebab nampak mcm bimbo tapi so far paling lawa la... **teringat angelina jolie tgk bibir dia.. huhuhu... rupanya si papan tu yg menang.. hohohoho
Aku dah 2 kali tengok antm cycle tu, aku cukup suka ngan Natasha tu pasal apa-apa yang negetif lempar kat dia, dia balas balik jadi positif e.g. part dia salah spelling tu.....dia jawab balik kata, any word can be spelt any way as long as it sound the same and people understand. (maksud tersirat, kat sini boleh ker guna bahasa sms ?)
Tak minat Jasleen sebab kurus sangat..... Tapi Miss Jay...koler dia makin tebal bila makin banyak yang tersingkir. Agaknya sama tak ngan ketua orang halus kat kampung seberang sejak memenjak banyak yang dah berhijrah?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-21-2008, 02:16 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Olrait...kita jumpa lagi

wakakakakakakakak!!! aku tak tahan sungguh dengor komen ko ni Bareen.

klu bahasa tu dipahami seluruh sejagat,aku rasa takdelah masalah,cuma kat sini mgkn susah sikit sebab sini multi racial.so ada yg kurang faham bahasa jargon kita ni.jd kena buat subtitle.buat yg paham tu oklah.tang koler Ms J tu aku agak2 pun samalah kot dgn ketua kampung org halus kat sana.

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Aku dah 2 kali tengok antm cycle tu, aku cukup suka ngan Natasha tu pasal apa-apa yang negetif lempar kat dia, dia balas balik jadi positif e.g. part dia salah spelling tu.....dia jawab balik kata, any word can be spelt any way as long as it sound the same and people understand. (maksud tersirat, kat sini boleh ker guna bahasa sms ?)
Tak minat Jasleen sebab kurus sangat..... Tapi Miss Jay...koler dia makin tebal bila makin banyak yang tersingkir. Agaknya sama tak ngan ketua orang halus kat kampung seberang sejak memenjak banyak yang dah berhijrah?
Reply With Quote
  #9  
Old 08-21-2008, 02:20 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by Daniel View Post
Welcome Bareen.......gambar kucing kat avatar tu Chantek ke? cute sangat lah.....n tahniah tak lama lagi jadi atuk lagi.....
Avatar Chantek lah tu. 1st week nih dapat adik baru, insyaallah. Leh lah
start thread baru Hijra Madina dan anak-anak II
Reply With Quote
  #10  
Old 08-21-2008, 02:33 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by dinmalek View Post
Welkum...welkum bareen....
Apahal kau sebut2 nama anak aku tu June...hehehe

Makasih pakdin...Anak pakdin tu ustaz cam kat Expose Mistik expert halau makluk halus ker....?
Reply With Quote
  #11  
Old 08-21-2008, 02:42 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by June View Post
wakakakakakakakak!!! aku tak tahan sungguh dengor komen ko ni Bareen.

klu bahasa tu dipahami seluruh sejagat,aku rasa takdelah masalah,cuma kat sini mgkn susah sikit sebab sini multi racial.so ada yg kurang faham bahasa jargon kita ni.jd kena buat subtitle.buat yg paham tu oklah.tang koler Ms J tu aku agak2 pun samalah kot dgn ketua kampung org halus kat sana.
Setahu akulah June, aku kurang guna bahasa SMS kalau depan keyboard, kalau aku post pakai hp baru aku guna short form. Tapi eloklah sangat kita reti code-code yang anak-anak zaman sekarang guna untuk communicate. Orang dah tak guna dah bahasa papapupupipi cam Nadia dan Riz, kot-kot Kak Ogy pun reti.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-21-2008, 02:52 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
At last jumpa balik aku kat korang semula!!!!
Anyway, sorry lambat sampai sebab miss flight dan takde orang jemput pulak tu. Ni sampai pun atas jemputan PM Mlinda.
Tempat baru, lembaran baru.....mana yang ada kat tempat lama biarkan kat situ dok ngan coach diva catwalk antm.
welcome bro...

tu la sekali skala aku jengok jugak tempat lama tu... dalam lengang tu pun ada jugak budak baru kena tarok kaw-kaw semalam kalau tak silap... memang la budak tu ada silap... nama lagi budak baru belajar... ajar la elok-elok... jangan main hentam ikut sedap... yang kesiannya, dia tak la 'menjawab' sangat... mungkin sebab baru kot... hrmmm... ntah la... kalau budak baru pun boleh kena tarok, masalah la... jangan lepas ni orang dah tak nak pegi langsung dah...

p/s: aiseyman... korang nih cakap bahasa sanskrit ke bahasa apa nih...? antm tu amende...?
Reply With Quote
  #13  
Old 08-21-2008, 03:08 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 12
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
At last jumpa balik aku kat korang semula!!!!
Anyway, sorry lambat sampai sebab miss flight dan takde orang jemput pulak tu. Ni sampai pun atas jemputan PM Mlinda.
Tempat baru, lembaran baru.....mana yang ada kat tempat lama biarkan kat situ dok ngan coach diva catwalk antm.
welkam Bareen ..akhirnya sampai juak. bila tgk org tu tercarik2 baru berani nak PM invite masuk cni..ihihih .

Lyn_Cat aka mlinda
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #14  
Old 08-21-2008, 03:34 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
welcome bro...

tu la sekali skala aku jengok jugak tempat lama tu... dalam lengang tu pun ada jugak budak baru kena tarok kaw-kaw semalam kalau tak silap... memang la budak tu ada silap... nama lagi budak baru belajar... ajar la elok-elok... jangan main hentam ikut sedap... yang kesiannya, dia tak la 'menjawab' sangat... mungkin sebab baru kot... hrmmm... ntah la... kalau budak baru pun boleh kena tarok, masalah la... jangan lepas ni orang dah tak nak pegi langsung dah...

p/s: aiseyman... korang nih cakap bahasa sanskrit ke bahasa apa nih...? antm tu amende...?
ANTM tu...laaaaa nih mesti tak tengok channel V Astro kul 8 malam tapi malam nih tak sure ada ker tak lagi.

Tyra Bank's American Next Top Model - ANTM
Reply With Quote
  #15  
Old 08-21-2008, 03:40 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by Lyn_Cat View Post

welkam Bareen ..akhirnya sampai juak. bila tgk org tu tercarik2 baru berani nak PM invite masuk cni..ihihih .

Lyn_Cat aka mlinda
Kesian nya aku mengenang nasib sendiri....
Kalau tak jadi cam kucing ilang emak....takderler orang nak ambik bawa ke sini....
Reply With Quote
  #16  
Old 08-21-2008, 03:41 PM
fantasticat's Avatar
fantasticat fantasticat is offline
BAD Company...
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 266
Rep Power: 12
fantasticat is on a distinguished road
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
ANTM tu...laaaaa nih mesti tak tengok channel V Astro kul 8 malam tapi malam nih tak sure ada ker tak lagi.

Tyra Bank's American Next Top Model - ANTM
ooo baru aku tau... aku tak tengok sangat sebab aku selalu tengok Diari Jemputan Umrah channel Astro Oasis...
Reply With Quote
  #17  
Old 08-21-2008, 03:41 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Olrait...kita jumpa lagi

aku pun.sebab aku rasa klu bahasa sms yg senang dan mmg diketahu umum mcm yg aku taip skrg ni,ok gak tp klu yg smp bercelaru tu,biji mata aku pun nak terkeluar.he!!he!!he!! tp ada gak keburukan bahasa sms ni,budak2 kita fail mengeja.serius aku cakap.aku interview 1 budak lepasan SPM,nak job kat opis aku.aku just call in je nak tengok mcm mana dgn budak2 kita zaman skrg ni.aku tak taulah Bareen.sodeh aku tgk generasi skrg ni.yg sedih lg tgk org melayu kita ni.hmm!!!! toksah cakaplah.

Pakcik Fantasiticat,itu bukan bahasa sanskrit.itu bahasa short form dari reality show akt Amerika.

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Setahu akulah June, aku kurang guna bahasa SMS kalau depan keyboard, kalau aku post pakai hp baru aku guna short form. Tapi eloklah sangat kita reti code-code yang anak-anak zaman sekarang guna untuk communicate. Orang dah tak guna dah bahasa papapupupipi cam Nadia dan Riz, kot-kot Kak Ogy pun reti.
Reply With Quote
  #18  
Old 08-21-2008, 03:42 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Olrait...kita jumpa lagi

banyaklah ko punya kucing hilang emak.setau aku ko kat sana peberet org2 besar kampung lama kita.sebab kucing ko ranggi

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Kesian nya aku mengenang nasib sendiri....
Kalau tak jadi cam kucing ilang emak....takderler orang nak ambik bawa ke sini....
Reply With Quote
  #19  
Old 08-21-2008, 03:44 PM
imann's Avatar
imann imann is offline
Purrfect lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai
Posts: 1,487
Rep Power: 13
imann is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to imann
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

To Barren...



Love is in the air...

Mommy Imann....
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 08-21-2008, 04:00 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 12
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: Olrait...kita jumpa lagi

Quote:
Originally Posted by fantasticat View Post
ooo baru aku tau... aku tak tengok sangat sebab aku selalu tengok Diari Jemputan Umrah channel Astro Oasis...

Segan pulak rasa nya aku....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja Penghulu Photos & Diaries 118 09-27-2010 04:42 PM


All times are GMT +8. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.