Go

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 12-04-2009, 11:49 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by xmascat View Post
hihi~ for those having cats in apartments, how do you all dispose of the poo ya? :P
I use Breeder's Select. It's flushable
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #42  
Old 12-06-2009, 12:24 AM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
I use Breeder's Select. It's flushable
Hai Kak Fareen, cat litter Breeder's Select ni senang cari ke? Saya x prnh perasan la plak masa g petshop. Klu kita guna cat litter jenis ni maksudnya kita leh buang dlm toilet bowl & trus flush mcm biasa? Dia akan bergumpal mcm cat litter yg biasa ke kak?
Reply With Quote
  #43  
Old 12-06-2009, 12:28 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Hai Kak Fareen, cat litter Breeder's Select ni senang cari ke? Saya x prnh perasan la plak masa g petshop. Klu kita guna cat litter jenis ni maksudnya kita leh buang dlm toilet bowl & trus flush mcm biasa? Dia akan bergumpal mcm cat litter yg biasa ke kak?
Hi,

Brand ni tak jual kat semua tempat. So far Kak Fareen beli kat Melawati. Kat Tmn Tun pun ada. Tempat lain tak sure. Brand ni dia non-clumping that means tak bergumpal. So, dia kena selalu clear. Ah ah, bila pakai tu, bahagian yang kotor tu just scoop and flush mcam biasa :) Lagi satu brand yang flushable is World's Best Cat Litter. Yang tu di buat dari bertih jagung. That one clumping and flushable jugak. Tapi Kak Fareen prefer Breeder's select sbb dia x de tracking langsung (rumah x berpasir)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #44  
Old 12-06-2009, 12:39 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hi,

Brand ni tak jual kat semua tempat. So far Kak Fareen beli kat Melawati. Kat Tmn Tun pun ada. Tempat lain tak sure. Brand ni dia non-clumping that means tak bergumpal. So, dia kena selalu clear. Ah ah, bila pakai tu, bahagian yang kotor tu just scoop and flush mcam biasa :) Lagi satu brand yang flushable is World's Best Cat Litter. Yang tu di buat dari bertih jagung. That one clumping and flushable jugak. Tapi Kak Fareen prefer Breeder's select sbb dia x de tracking langsung (rumah x berpasir)
Rupa dia camni
1.5 litre pack is RM48.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bc_new.gif
Views:	57
Size:	77.7 KB
ID:	8292  
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #45  
Old 12-06-2009, 12:54 AM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
Hi,

Brand ni tak jual kat semua tempat. So far Kak Fareen beli kat Melawati. Kat Tmn Tun pun ada. Tempat lain tak sure. Brand ni dia non-clumping that means tak bergumpal. So, dia kena selalu clear. Ah ah, bila pakai tu, bahagian yang kotor tu just scoop and flush mcam biasa :) Lagi satu brand yang flushable is World's Best Cat Litter. Yang tu di buat dari bertih jagung. That one clumping and flushable jugak. Tapi Kak Fareen prefer Breeder's select sbb dia x de tracking langsung (rumah x berpasir)

Senang kan kak klu dpt guna cat litter jenis ni.. x perlu scoop then bungkus buat susah2..trus flush je kat toilet. Saya stay kat kajang..x pasti petshop mana yg ada jual..kena g survey semua petshop kat area kajang & bangi la nmpknya. Lg 1 kak, klu jenis non-clumping ni akan buat rumah berbau x?? Risau gak saya.. 2mggu lg dah nk pndh umah, x tahu jiran baru ok ke x?..
Reply With Quote
  #46  
Old 12-06-2009, 01:32 AM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Senang kan kak klu dpt guna cat litter jenis ni.. x perlu scoop then bungkus buat susah2..trus flush je kat toilet. Saya stay kat kajang..x pasti petshop mana yg ada jual..kena g survey semua petshop kat area kajang & bangi la nmpknya. Lg 1 kak, klu jenis non-clumping ni akan buat rumah berbau x?? Risau gak saya.. 2mggu lg dah nk pndh umah, x tahu jiran baru ok ke x?..
So far, litter ni lah yang paling tak berbau sekali dari pengalaman kak fareen lah. Cuma dia kena clear hari2. Sebolehnya immediately cos dia non clumping. So poo and pee tu tak mengeras macam clumping punya litter. Pastu rumah x berpasir. Dia buat daripada recycle paper. So memang brand ni, kiranya environmental friendly la. Mcam Kak Fareen kena pergi Melawati lah beli. So far cuma tau ada kat situ, Taman Tun and lagi satu kat Petshop Forumer Coony. Dia kat Bandar Sri Petaling. Kat Kajang tak tau lah pulak Kak Fareen...
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #47  
Old 12-06-2009, 02:55 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default keeping cats in apartment

Breeder's Celect ni ada jual kat petshop juga.klu ikut pengalaman akak sendiri,klu kita dok apartment & byk kuicng litter jenis ni tak sesuai.akak pernah pakai gak Breeder's Select. sebabnya bau hancing kencing kucing akan naik keudara klu kita tak buka tingkap & pintu.bila buka tingkap & pintu kucing pula kuar

mgkn kak Fareen pakai sesuai coz dia hanya ada 2 ekor kuicng & rmh town house.so lbh byk ventilation angin.

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Hai Kak Fareen, cat litter Breeder's Select ni senang cari ke? Saya x prnh perasan la plak masa g petshop. Klu kita guna cat litter jenis ni maksudnya kita leh buang dlm toilet bowl & trus flush mcm biasa? Dia akan bergumpal mcm cat litter yg biasa ke kak?
Reply With Quote
  #48  
Old 12-06-2009, 05:27 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by June View Post
Breeder's Celect ni ada jual kat petshop juga.klu ikut pengalaman akak sendiri,klu kita dok apartment & byk kuicng litter jenis ni tak sesuai.akak pernah pakai gak Breeder's Select. sebabnya bau hancing kencing kucing akan naik keudara klu kita tak buka tingkap & pintu.bila buka tingkap & pintu kucing pula kuar

mgkn kak Fareen pakai sesuai coz dia hanya ada 2 ekor kuicng & rmh town house.so lbh byk ventilation angin.
Saya pun tgh pening ni kak..nak pndh nnt x tahu mcm mana lg jiran2. takut ada yg jenis xleh nk trima binatang..skrg w/pun kami blum pndh sepenuhnya tp kami ada gak g lepak kt umah bru, ada terserempak dgn jiran2 bru tp dorg bt x nmpk je..tu yg bt sy risau..klu guna cat litter jenis bleh flush ni sy x perlu nk buang kt centralise dustbin..tp kak fareen bgtau kena clean immediately. mslh skrg ialah bila saya g kerja, mcm mana nk clean budak2 ni punya poo....

Sy x pasti ok ke x klu sy guna cat litter jenis non-clumping ni..sy cuma ada 3ekor kucing..tp klu bau hancing ni x tahan gak la sy..klu btul2 no choice rasa2nya sy just guna cat litter skrg cuma kena make sure wrap elok2 sblm buang.

Last edited by Archinie; 12-06-2009 at 06:00 PM.
Reply With Quote
  #49  
Old 12-06-2009, 06:22 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: keeping cats in apartment

Kat apartment aku ada 8 litterbox, 6 dalam cage dan 2 kat luar. Masalah bau tak ketara sangat sebab aku guna ventilation fan. Litterbox aku clear 2 kali sehari, pagi dan malam. Aku guna shreded paper A4 dan computer paper, jadi serapan dia kurang. Kencing akan mengalir ke bawah litterbox yang dilapik dengan newspaper untuk menyerap kencing. Jadi pada permukaan litterbox shreded paper agak kering dan kaki kucing pun tak kena basah bila masuk litterbox. Ini membantu mengurangkan bau kencing yang ditransfer dari kaki kucing ke lantai rumah.

Tip untuk mengurangkan bau dalam rumah: gunakan arang kayu dan taruh ditempat terbuka. Letak dalam karung bawang atau bungkus dengan jaring nyamuk. Kalau dalam peti sejuk orang simpan arang untuk menyahkan bau, kaedah yang sama leh guna untuk rumah jugak.
__________________

Reply With Quote
  #50  
Old 12-06-2009, 07:24 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Saya pun tgh pening ni kak..nak pndh nnt x tahu mcm mana lg jiran2. takut ada yg jenis xleh nk trima binatang..skrg w/pun kami blum pndh sepenuhnya tp kami ada gak g lepak kt umah bru, ada terserempak dgn jiran2 bru tp dorg bt x nmpk je..tu yg bt sy risau..klu guna cat litter jenis bleh flush ni sy x perlu nk buang kt centralise dustbin..tp kak fareen bgtau kena clean immediately. mslh skrg ialah bila saya g kerja, mcm mana nk clean budak2 ni punya poo....

Sy x pasti ok ke x klu sy guna cat litter jenis non-clumping ni..sy cuma ada 3ekor kucing..tp klu bau hancing ni x tahan gak la sy..klu btul2 no choice rasa2nya sy just guna cat litter skrg cuma kena make sure wrap elok2 sblm buang.
pada kak fareen certain things abt cats ni is based in trial and error jugak. things like litter and food. kita research dan dptkanadvise sebaik mungkin, lepas tu kita cuba dan baik x baik depends pada penerimaan
kita dan kucing kita.

cam kak fareen, try dlm 4 brand, baru decide on breeders select. mmg Ada pros and cons dia. betul ckp kak June maybe kalau byk kucing maybe bau naik. I x sure. cos bau poo pee ni pun bergamtung pada pemakanan. mmg the best is clear immediately, tapi as long as u clear twice a day shud be ok. tapi mesti pakai tray yg double layer. Ada lagisatu brand yg flushable tapi x ingat Nama. Ada kat petspeople kat dsara kim.

mcm barren pulak ok je pakai shredded paper hehe.

so, jgn risau sgt, try je mana yg rasa sesuai pastu tgk result dlm 1 week. if x ok tukar. kak fareen camtulah wpun belanga lebih sikit bila x sesuai. dlm stor tu Ada 1 pack lagi litterpack x sesuai hehe. but kak fareen simpanlah incase nak pakai utk strays yg dtg ke :). Relax :)
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #51  
Old 12-06-2009, 07:53 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
pada kak fareen certain things abt cats ni is based in trial and error jugak. things like litter and food. kita research dan dptkanadvise sebaik mungkin, lepas tu kita cuba dan baik x baik depends pada penerimaan
kita dan kucing kita.

cam kak fareen, try dlm 4 brand, baru decide on breeders select. mmg Ada pros and cons dia. betul ckp kak June maybe kalau byk kucing maybe bau naik. I x sure. cos bau poo pee ni pun bergamtung pada pemakanan. mmg the best is clear immediately, tapi as long as u clear twice a day shud be ok. tapi mesti pakai tray yg double layer. Ada lagisatu brand yg flushable tapi x ingat Nama. Ada kat petspeople kat dsara kim.

mcm barren pulak ok je pakai shredded paper hehe.

so, jgn risau sgt, try je mana yg rasa sesuai pastu tgk result dlm 1 week. if x ok tukar. kak fareen camtulah wpun belanga lebih sikit bila x sesuai. dlm stor tu Ada 1 pack lagi litterpack x sesuai hehe. but kak fareen simpanlah incase nak pakai utk strays yg dtg ke :). Relax :)
Thanks for ur advice kak ..Saya akan cuba & pilih yg the best..maklumlah x sampai sethn blajar bela kucen dlm umah ni..dulu masa kat kpg senang..just bg mkn je..tmpt membuang dia cri sdri kat tanah tepi umah..tu pun saya slalu kena marah dgn mak sbb bau busuk..tp pekakkan telinga je la ..lps kwin, tggl jauh dr mak bru leh bela dlm umah. nsb baik hubby pun syg kucen..skrg turn adik plak kena marah..kat kpg dah mcm mini zoo..ada ikan, kucen, burung, musang, arnab..mcm2 adik bela ..tp apa-apa pun kami 2 bradik tetap syg mak
Reply With Quote
  #52  
Old 12-06-2009, 09:19 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
..ada ikan, kucen, burung, musang, arnab..mcm2 adik bela ..tp apa-apa pun kami 2 bradik tetap syg mak
Ada bela musang jugak? Best nih, ada geng musang Musang aku musang apartment, bergaul bebas ngan kucing bila dilepaskan bermain. Faham-faham sajalah musang nih, bukaknya leh litter train. Dalam masa merayau tu lah dia melepas & membasah. Yang herannya kalau masa masuk carrier balik kampung drive sampai 5 jam perjalanan tahu lak dia menahan.

Kucing-kucing aku dari lahir biasakan dengan shreded paper tapi ada waktu nyer datang hantu bertarabur shreded paper dimainnya terutama yang baru ditukar dengan litterbox yang baru dibersih.

Jumlah kucing aku kat apartment nih dah jadi 23 ekor Setakat masalah bersangkutan dgn litterbox no hal bagi aku. Masa sign contract dok apartment nih, kucing memang tak dilarang, cuma anjing jer terang-teang cakap tak boleh tapi masih ada gak yang bela anjing. So bertolak ansur, masing-masing menjaga kesejahteraan bersama.
__________________

Reply With Quote
  #53  
Old 12-06-2009, 09:52 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default keeping cats in apartment

Betul Archinie,benda2 ni trial & error. elok pd kucing org blm tentu elok pd kuicng kita.so mcm kak Fareen cakap.try dulu tgk camna. tp utk akak Breeder's Celect mmg tak sesuai. sejak bg durang mkn BW mmg poo/pee tak kuat bau tp ntah kenapa klu durang kencing atas Breeder's Celect punya litter,kuat betul bau hancing.mgkn sebab kertas ke.tak pasti pula.tp sejak pakai pasir Katty Kat Brand ni,mmg kuranglah bau.nak kata takde langsung tu tak blhlah coz yg namanya najis mmg ada gak bau tak byk sikit bau.

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Thanks for ur advice kak ..Saya akan cuba & pilih yg the best..maklumlah x sampai sethn blajar bela kucen dlm umah ni..dulu masa kat kpg senang..just bg mkn je..tmpt membuang dia cri sdri kat tanah tepi umah..tu pun saya slalu kena marah dgn mak sbb bau busuk..tp pekakkan telinga je la ..lps kwin, tggl jauh dr mak bru leh bela dlm umah. nsb baik hubby pun syg kucen..skrg turn adik plak kena marah..kat kpg dah mcm mini zoo..ada ikan, kucen, burung, musang, arnab..mcm2 adik bela ..tp apa-apa pun kami 2 bradik tetap syg mak
Reply With Quote
  #54  
Old 12-06-2009, 10:09 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by June View Post
Betul Archinie,benda2 ni trial & error. elok pd kucing org blm tentu elok pd kuicng kita.so mcm kak Fareen cakap.try dulu tgk camna. tp utk akak Breeder's Celect mmg tak sesuai. sejak bg durang mkn BW mmg poo/pee tak kuat bau tp ntah kenapa klu durang kencing atas Breeder's Celect punya litter,kuat betul bau hancing.mgkn sebab kertas ke.tak pasti pula.tp sejak pakai pasir Katty Kat Brand ni,mmg kuranglah bau.nak kata takde langsung tu tak blhlah coz yg namanya najis mmg ada gak bau tak byk sikit bau.
kak June, kalau I buh a few drops of my perfume bvlgari noir kat mknan dorang agak2 poopee dorang lebih Wangi tak? kah kah kah!
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #55  
Old 12-06-2009, 10:11 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Ada bela musang jugak? Best nih, ada geng musang Musang aku musang apartment, bergaul bebas ngan kucing bila dilepaskan bermain. Faham-faham sajalah musang nih, bukaknya leh litter train. Dalam masa merayau tu lah dia melepas & membasah. Yang herannya kalau masa masuk carrier balik kampung drive sampai 5 jam perjalanan tahu lak dia menahan.

Kucing-kucing aku dari lahir biasakan dengan shreded paper tapi ada waktu nyer datang hantu bertarabur shreded paper dimainnya terutama yang baru ditukar dengan litterbox yang baru dibersih.

Jumlah kucing aku kat apartment nih dah jadi 23 ekor Setakat masalah bersangkutan dgn litterbox no hal bagi aku. Masa sign contract dok apartment nih, kucing memang tak dilarang, cuma anjing jer terang-teang cakap tak boleh tapi masih ada gak yang bela anjing. So bertolak ansur, masing-masing menjaga kesejahteraan bersama.

Musang tu adik yg bela..budak lelaki mst suka binatang mcm ni.. sy ni p/puan, nk pegang pun x brani. adik jumpa masa kecik2 lg..ntah jumpa kt mana..musang ni adik ada buatkan umah kecik tuk dia..prnh terlps keluar dr umah dia gak tp biasalah kan, bila dh diberi mkn dr kecik ni mst dia akan dtg blik coz x pandai cari mkn sdri..psl musang ni pun mak kesygan kami ada gak membebel tp last2 dia plak yg rebus ayam utk musang tu .

Awak bela kucing smp 23 ekor?? cayalah..mcm mana nak manage dorg tu?? tggl kat apartment lg..saya yg 3ekor ni pun dh pening..hbs tu masa blik kpg mcm mana?? angkut semua blik ke?
Reply With Quote
  #56  
Old 12-06-2009, 10:13 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default keeping cats in apartment

kakakakakakak!! ko ni mcm2 je.bukan lg wangi terus kojol

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
kak June, kalau I buh a few drops of my perfume bvlgari noir kat mknan dorang agak2 poopee dorang lebih Wangi tak? kah kah kah!
Reply With Quote
  #57  
Old 12-06-2009, 10:26 PM
Archinie Archinie is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kajang
Posts: 73
Rep Power: 12
Archinie is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
kak June, kalau I buh a few drops of my perfume bvlgari noir kat mknan dorang agak2 poopee dorang lebih Wangi tak? kah kah kah!
Quote:
Originally Posted by June View Post
kakakakakakak!! ko ni mcm2 je.bukan lg wangi terus kojol

Perfume bvlgari tu mahallah kak. Nak bli pakai sdri pun blum mampu ni ..Apa kata guna one drop perfume..murah ckit..
Reply With Quote
  #58  
Old 12-06-2009, 10:30 PM
Fareen's Avatar
Fareen Fareen is offline
Cat Slave
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 605
Rep Power: 12
Fareen is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Archinie View Post
Musang tu adik yg bela..budak lelaki mst suka binatang mcm ni.. sy ni p/puan, nk pegang pun x brani. adik jumpa masa kecik2 lg..ntah jumpa kt mana..musang ni adik ada buatkan umah kecik tuk dia..prnh terlps keluar dr umah dia gak tp biasalah kan, bila dh diberi mkn dr kecik ni mst dia akan dtg blik coz x pandai cari mkn sdri..psl musang ni pun mak kesygan kami ada gak membebel tp last2 dia plak yg rebus ayam utk musang tu .

Awak bela kucing smp 23 ekor?? cayalah..mcm mana nak manage dorg tu?? tggl kat apartment lg..saya yg 3ekor ni pun dh pening..hbs tu masa blik kpg mcm mana?? angkut semua blik ke?
ini apt dlm apt ni hehehe. mesti apt kucing bareen bukan saja duplex tapi triplex lagi :p
__________________

Proud mummy of Sophie / Dexter / Yuki / Heidi / Optimus

Feed your cats BARF!
www.catnutrition.org
Reply With Quote
  #59  
Old 12-06-2009, 10:56 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Fareen View Post
kak June, kalau I buh a few drops of my perfume bvlgari noir kat mknan dorang agak2 poopee dorang lebih Wangi tak? kah kah kah!
pergh...kita sekapallah fareen..rock pun suka perfume ni..

tak payah sembur kat makanan diorg,sembur dlm rumah je..
Reply With Quote
  #60  
Old 12-06-2009, 10:58 PM
rock's Avatar
rock rock is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: di hati kamu
Posts: 655
Rep Power: 12
rock is on a distinguished road
Default Re: keeping cats in apartment

Quote:
Originally Posted by Bareen View Post
Ada bela musang jugak? Best nih, ada geng musang Musang aku musang apartment, bergaul bebas ngan kucing bila dilepaskan bermain. Faham-faham sajalah musang nih, bukaknya leh litter train. Dalam masa merayau tu lah dia melepas & membasah. Yang herannya kalau masa masuk carrier balik kampung drive sampai 5 jam perjalanan tahu lak dia menahan.

Kucing-kucing aku dari lahir biasakan dengan shreded paper tapi ada waktu nyer datang hantu bertarabur shreded paper dimainnya terutama yang baru ditukar dengan litterbox yang baru dibersih.

Jumlah kucing aku kat apartment nih dah jadi 23 ekor Setakat masalah bersangkutan dgn litterbox no hal bagi aku. Masa sign contract dok apartment nih, kucing memang tak dilarang, cuma anjing jer terang-teang cakap tak boleh tapi masih ada gak yang bela anjing. So bertolak ansur, masing-masing menjaga kesejahteraan bersama.
banyaknya kucing bareen...
bareen,nk tgk cage diorg macamana boleh tak?
tepeklah gambar...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DBKL Came to My Apartment June Rescuers & Fosterers 77 06-26-2010 06:57 PM
Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo mmir General Discussion 136 08-26-2009 10:24 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
Penang: Apartment Residents Complaining->Stray Dogs Must Be Shot JScott General Discussion 6 03-03-2009 12:57 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM


All times are GMT +8. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.