Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > General Discussion

General Discussion General information and discuss on animal rescue, adoption and advocacy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-16-2009, 07:25 PM
mmir mmir is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Rep Power: 0
mmir is on a distinguished road
Exclamation Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

1) Wajar dibenarkan atau tidak? Apakah hujah anda

a) Jika ya, apa hujah anda
b) Jika tidak, apa hujah anda

2) Apakah cadangan anda kepada pihak berkuasa tempatan dalam menangani isu hak asasi haiwan dan manusia ini.

3) Apakah cadangan anda bagaimana ia perlu dilaksanakan agar tidak mengganggu jiran yang tidak selesa dgn kehadiran haiwan peliharaan.

--- format jawapan

1)ya/tidak : hujah anda
2)cadangan saya kepada pihak berkuasa tempatan adalah ....
3)cadangan saya,cara ia perlu dilaksanakan agar tidak mengganggu jiran yang tidak selesa dgn kehadiran haiwan peliharaan adalah dengan melaksanakan
a)...
b)...

*nota: sila berikan cadangan / jawapan yang bernas dan tepat serta tidak panjang berjela. setiap forumer diminta membalas satu kali sahaja agar senang membuat kiraan sokongan/tidak sokong. terima kasih atas kerjasama.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2009, 07:40 PM
mmir mmir is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Rep Power: 0
mmir is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

1)ya: tetapi mestilah dengan peraturan tertentu seperti berkolar (ID), kurungan yang selesa dengan pengendalian najis yang teratur dari segi bau dan sebagainya.

2)cadangan saya kepada pihak berkuasa tempatan adalah membenarkan pemilik memelihara kucing dgn syarat2 tertentu seperti mestilah berdaftar dan pemilik mesti bertanggungjawap penuh atas kucing yang dipelihara seperti mesti bertanggungjawap penuh dengan semua anak kucing yang lahir sekiranya tidak dikembiri. Kucing yang tidak dikembiri perlu dikawal pembiakannya dan sebagainya.

3)cadangan saya,cara ia perlu dilaksanakan agar tidak mengganggu jiran yang tidak selesa dgn kehadiran haiwan peliharaan adalah dengan melaksanakan
a)Peraturan dari segi kawalan bau - bauan hasil dari najis kucing.
b)Kucing mestilah dalam keadaan sihat dan terurus.
c)Tidak membiarkan kucing berkeliaran di luar kawasan rumah.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2009, 08:48 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Dibenarkan tetapi ada beberapa syarat2 yg mesti dipenuhi oleh tuan kucing. Hujah akak,anjing/kucing pun ada hak ditempat bumi ni.bukan kita saja yg penghuninya.kita share dgn binatang dan tumbuh tumbuhan.

1. pet mestilah indoor.klu pun outdoor,tuan binatang kenalah memastikan pet tak kencing/berak merata2 dikawasan rmh org. owner akan didenda jika membiarkan pet berak/kencing merata2.
2. pet mestilah dineuter/spay.
3. owner harus memastikan noise level pet tidak menganggu jiran tetangga.

So far, ini yg akak blh fikir.nanti ada apa2 akak tambah lg.Take note akak sebut pet sebab apply for both dogs/cats bukan kucing saja.

Quote:
Originally Posted by mmir View Post
1) Wajar dibenarkan atau tidak? Apakah hujah anda

a) Jika ya, apa hujah anda
b) Jika tidak, apa hujah anda

2) Apakah cadangan anda kepada pihak berkuasa tempatan dalam menangani isu hak asasi haiwan dan manusia ini.

3) Apakah cadangan anda bagaimana ia perlu dilaksanakan agar tidak mengganggu jiran yang tidak selesa dgn kehadiran haiwan peliharaan.

--- format jawapan

1)ya/tidak : hujah anda
2)cadangan saya kepada pihak berkuasa tempatan adalah ....
3)cadangan saya,cara ia perlu dilaksanakan agar tidak mengganggu jiran yang tidak selesa dgn kehadiran haiwan peliharaan adalah dengan melaksanakan
a)...
b)...

*nota: sila berikan cadangan / jawapan yang bernas dan tepat serta tidak panjang berjela. setiap forumer diminta membalas satu kali sahaja agar senang membuat kiraan sokongan/tidak sokong. terima kasih atas kerjasama.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2009, 06:31 AM
farha's Avatar
farha farha is offline
Animal Lover
 
Join Date: May 2009
Location: BTS
Posts: 15
Rep Power: 0
farha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to farha
Thumbs up Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Tuhla saya pun duk flat DBKL but insyaAllah pindah rumah yang ada tanah (teres) salah satu b'cos kucing2 saya .

So far duk flat ni takde pula org marah ke ape. Cuma ada arahan x bagi kucing2 ni jengjalan kat luar rumah , kalu pihak pengurusan terjumpa mereka akan amik dan pindahkan ke tempat lain.

Rasanya ok kot.. kenapa x ok eh.. hurm sbb bau nanjis ker? etah la yer jiran2 x penah bising2 pun.. tapi risau juga.. sbb tu as long as x de yang bising baik pindah cepat. Eh iye ker jiran sebelah ni bleh bau nanjis kucing2 kalu duk umah flat????

Kalu anjing tu mmg x berapa sesuai la bkn sbb ape .. kan malaysian manyak melayu , melayu kebiasanya Islam. Susah sket la tang anjing ni kan..
Saya pun 2 ekoq da dihantar ke tempat lain atas sbb kecik rumah dan worry akan mata yang memandang

Prepare b4 di-attack
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2009, 11:25 AM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by farha View Post
Tuhla saya pun duk flat DBKL but insyaAllah pindah rumah yang ada tanah (teres) salah satu b'cos kucing2 saya .

So far duk flat ni takde pula org marah ke ape. Cuma ada arahan x bagi kucing2 ni jengjalan kat luar rumah , kalu pihak pengurusan terjumpa mereka akan amik dan pindahkan ke tempat lain.

Rasanya ok kot.. kenapa x ok eh.. hurm sbb bau nanjis ker? etah la yer jiran2 x penah bising2 pun.. tapi risau juga.. sbb tu as long as x de yang bising baik pindah cepat. Eh iye ker jiran sebelah ni bleh bau nanjis kucing2 kalu duk umah flat????

Kalu anjing tu mmg x berapa sesuai la bkn sbb ape .. kan malaysian manyak melayu , melayu kebiasanya Islam. Susah sket la tang anjing ni kan..
Saya pun 2 ekoq da dihantar ke tempat lain atas sbb kecik rumah dan worry akan mata yang memandang

Prepare b4 di-attack
Rasanyalah..benda nieh sbb tak semua ornag boleh tolerate haiwan peliharaan...yang suka binatang pun , i rasa not more than 30% pun..yang ada sivic minded pasal nieh pun mungkin dalam 40% jer... Yang lain tueh..tengok kucing ngan anjing macam musuh utama negara gitu..

Sbb individu dia lain2..jadik memang kalau nak puaskan hati semua orang susah... Rules yang tak boleh simpan haiwan peliharaan logically apply sbb.. keeper yang tak bertanggungjawab.. jaga tak betul..biar berak merata..worst for dogs lah kan... Nak buat macamana negara kita bukan jenis pet lover nieh..(suka tengok ER..bila ada pesakit yang duduk sornag masuk wad..mesti sorang doc akan ke umah carik kalau2 ada anjing/kucing belaan..kucing takut lari masuk lubang..tunggu la sepanjang hari..tak pun g letak makanan..).It is actuallly a fact lah...Negara kita nak jadik camtue lambat lagi kot..

G pun ada setengah orang allergic..Allergy kadang2 yang teruk..kita pun kena consider jugak...

Benda nieh ada banyak isu dia..kalau for me.. i faham kenapa gov applykan camtue..kalau ia pun nak bela... try sebanyak mana yang boleh....

Nway..I will go for yes..tapi maks 2 pets only..with rules by forumer tadi applies jugak..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2009, 12:10 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

I disagree on this statement. Kita di Malaysia multi racial tak blh double standard. Walau anjing,tetap binatang juga.klu dijaga dan diajar dgn betul,anjing akan patuh.tp disebabkan tuan durang yg badigol,anjing dpt bad reputation. For your info, I'm non Malay muslim.Sabah mari

Pasal tuan yg badigol itulah saya tulis syarat2 yg dikenakan.biasanya tuan anjing biarkan poo dan pee disana sini.kita buat mcm kat luar negara,denda tuannya sebab cuai dan tidak menjaga kesejatheraan jiran2 dan kawasan sekitar.

Quote:
Originally Posted by farha View Post
Tuhla saya pun duk flat DBKL but insyaAllah pindah rumah yang ada tanah (teres) salah satu b'cos kucing2 saya .

So far duk flat ni takde pula org marah ke ape. Cuma ada arahan x bagi kucing2 ni jengjalan kat luar rumah , kalu pihak pengurusan terjumpa mereka akan amik dan pindahkan ke tempat lain.

Rasanya ok kot.. kenapa x ok eh.. hurm sbb bau nanjis ker? etah la yer jiran2 x penah bising2 pun.. tapi risau juga.. sbb tu as long as x de yang bising baik pindah cepat. Eh iye ker jiran sebelah ni bleh bau nanjis kucing2 kalu duk umah flat????

Kalu anjing tu mmg x berapa sesuai la bkn sbb ape .. kan malaysian manyak melayu , melayu kebiasanya Islam. Susah sket la tang anjing ni kan..
Saya pun 2 ekoq da dihantar ke tempat lain atas sbb kecik rumah dan worry akan mata yang memandang

Prepare b4 di-attack
Reply With Quote
  #7  
Old 06-17-2009, 09:59 PM
laila's Avatar
laila laila is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Dec 2008
Location: bbst,sepang
Posts: 65
Rep Power: 12
laila is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to laila
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

salam pd sumer member PF

utk maklumn member PF,sy dh berkahwin dh menyewa umh teres setingkat di sebuah tmn.hubby sy aktif dgn aktiviti rukun tetangga di tmn sy.selalu gak ubby g join ronda mlm sekitar tmn.

abg selalu pesan,kiter kena pandai tackle hati jiran tetangga.pd mulanya sy kurang paham.maklumlh,kepala hotak lembap skit nk memikir al gni.

sudahnya dier pn bukak molot yg mlm td g stand by ronda ngan ahli rukun tetangga ader berckp al kucen.ahli rukun ckp,xmenjejaskn derang,xpe.tp bila dh dtg umh,buang pee n poo rata2,bg mkn depan umh hingga jejas org tepi..jgn terkezuttttt org keje majlis dtg umh kutip kucen2 2.

ngeri kn?

mcm kak june ckp tentang kucen@anjing,derang jugak makhluk tuhan jd kn.mereka pn berhak hidup aman.cuma cr kiter yg bela jd kn derang ni di benci org bukan pencinta kucen@anjing.

so mmir,sy rs kiter boleh bela kucen@anjing tp pd kaum non muslim la.....tp,kiter kena alert dgn keadaan sekeliling.klu jiran xsuka kucen,pandai2lh kiter jg.dr segi pee n poo jugak.laila dok umh 2 dh hampir 1 thn bela.tp,kepala hotak ni masih memikirkn tentang al ni.bkn aper,bimbang 1 day,dtg makhluk2 yg xdi undang amik derang kuar dr umh.leh pitam terus jatuh pengsan itu jam tau!!!!!!{cry2 }

jd,kiter sama2lh berkongsi cr nk kekang al ni.sy amat mengalu2kn pd sesape nk komen tentang pendpt sy ni.

sy insan yg lemah serta bnyk kekurangn.harap2,dpt lh member2 PF len sudi kongsi pendpt n cr handle masalah problem ni.

god bless we all member PF
Reply With Quote
  #8  
Old 06-18-2009, 03:58 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by laila View Post
salam pd sumer member PF

utk maklumn member PF,sy dh berkahwin dh menyewa umh teres setingkat di sebuah tmn.hubby sy aktif dgn aktiviti rukun tetangga di tmn sy.selalu gak ubby g join ronda mlm sekitar tmn.

abg selalu pesan,kiter kena pandai tackle hati jiran tetangga.pd mulanya sy kurang paham.maklumlh,kepala hotak lembap skit nk memikir al gni.

sudahnya dier pn bukak molot yg mlm td g stand by ronda ngan ahli rukun tetangga ader berckp al kucen.ahli rukun ckp,xmenjejaskn derang,xpe.tp bila dh dtg umh,buang pee n poo rata2,bg mkn depan umh hingga jejas org tepi..jgn terkezuttttt org keje majlis dtg umh kutip kucen2 2.

ngeri kn?

mcm kak june ckp tentang kucen@anjing,derang jugak makhluk tuhan jd kn.mereka pn berhak hidup aman.cuma cr kiter yg bela jd kn derang ni di benci org bukan pencinta kucen@anjing.

so mmir,sy rs kiter boleh bela kucen@anjing tp pd kaum non muslim la.....tp,kiter kena alert dgn keadaan sekeliling.klu jiran xsuka kucen,pandai2lh kiter jg.dr segi pee n poo jugak.laila dok umh 2 dh hampir 1 thn bela.tp,kepala hotak ni masih memikirkn tentang al ni.bkn aper,bimbang 1 day,dtg makhluk2 yg xdi undang amik derang kuar dr umh.leh pitam terus jatuh pengsan itu jam tau!!!!!!{cry2 }

jd,kiter sama2lh berkongsi cr nk kekang al ni.sy amat mengalu2kn pd sesape nk komen tentang pendpt sy ni.

sy insan yg lemah serta bnyk kekurangn.harap2,dpt lh member2 PF len sudi kongsi pendpt n cr handle masalah problem ni.

god bless we all member PF
Juling mata baca... banyak smiley ngan bahasa sengkat..kehkeh.....tapi as i said before..kita jaga hal kita, jangan menyusahkan orang..tue ja..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #9  
Old 06-18-2009, 04:14 PM
azma kamis azma kamis is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Rep Power: 0
azma kamis is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

rasanya pelihara kucing di flat @ apartment mmg bkn 1 masalah. yang penting owner kena la jaga kucing tu dgn baik + jaga perasaan neighbour sket( jgn la biar kucing kita buat pencemaran kt kaw umah). sy dlu tinggal kt apartment jgk n bela kucing. hari2 kami uruskan kucing kami (pasir dia tiap2 hari ambik buang yg mana yg patut n pastu sembur perfume sket spy takde bau2 yg tak menyenangkan). tingkap umah plak kami pasang mosquito net spy tak la kucing2 tu lompat keluar dr umah. so kami pun happy, neighbour pun takde complaint.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-18-2009, 04:27 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Juling mata baca... banyak smiley ngan bahasa sengkat..kehkeh.....tapi as i said before..kita jaga hal kita, jangan menyusahkan orang..tue ja..
tu la..
kadang2 bila byk sangat singkatan tuh,
merangkak2 jugak la nak eja satu2, ulang balik
sambil garu2 kapla...
zaman skang nih..semua nak singkat...
sms singkat, menaip singkat, KAIN pun byk yg SINGKAT
wakakakakakakka
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #11  
Old 06-18-2009, 05:31 PM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

muahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!! akak pun nak terkuar biji gak membaca tulisan si Laila ni. tambahan pada org yg mata 4 ni.kena 10 kali baca baru khatam tulisan dia


Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
tu la..
kadang2 bila byk sangat singkatan tuh,
merangkak2 jugak la nak eja satu2, ulang balik
sambil garu2 kapla...
zaman skang nih..semua nak singkat...
sms singkat, menaip singkat, KAIN pun byk yg SINGKAT
wakakakakakakka
Reply With Quote
  #12  
Old 06-18-2009, 05:51 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by June View Post
muahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!! akak pun nak terkuar biji gak membaca tulisan si Laila ni. tambahan pada org yg mata 4 ni.kena 10 kali baca baru khatam tulisan dia
Kekeke....Laila..jangan ambik ati..cuma kami nieh spesis manusia merangkak bila baca tulisan sengkat nieh..tak pandai... saya pun baca 3 kali baru paham...
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #13  
Old 06-18-2009, 06:04 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

cam nih la umo bila makin lanjut nih..
bahasa anak2 muda zaman skang nih pun terkebil2 nak faham
kuikuikuikui..

laila x kecik ati punye..
dia tau kiter gurau2 jer...
laila tuh jenis selamba rock..
mane bleh sensitif ala2 air mata duyung...
ilang rock dia karang...

laila dr anak2 bulus kami sume
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #14  
Old 06-18-2009, 07:32 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
cam nih la umo bila makin lanjut nih..
bahasa anak2 muda zaman skang nih pun terkebil2 nak faham
kuikuikuikui..

laila x kecik ati punye..
dia tau kiter gurau2 jer...
laila tuh jenis selamba rock..
mane bleh sensitif ala2 air mata duyung...
ilang rock dia karang...

laila dr anak2 bulus kami sume
nasib baik la saya ni masih muda lagi
Reply With Quote
  #15  
Old 06-18-2009, 08:51 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
nasib baik la saya ni masih muda lagi
Erk... bis tueh...i nieh baru 25... Napa bahasa sengkat and bahasa SMS i ada masalah..... selalunya BM lah yang problem..dari perkataan 'tau' jadik 'taww'..'kita' jadik 'kitew'..huhuhu

Napa susah sgt..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote
  #16  
Old 06-19-2009, 10:55 AM
habidaiya's Avatar
habidaiya habidaiya is offline
saanggaaatt suke MeOwww!
 
Join Date: Apr 2009
Location: near to dewan bahasa & pustaka KL
Posts: 268
Rep Power: 12
habidaiya is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to habidaiya Send a message via Skype™ to habidaiya
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

bahasa jiwe bangse... weeee...
Reply With Quote
  #17  
Old 06-21-2009, 03:39 PM
hashimi's Avatar
hashimi hashimi is offline
Pencinta Haiwan
 
Join Date: Jun 2009
Location: Alor Star
Posts: 576
Rep Power: 12
hashimi is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to hashimi
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

dari topik kebenaran nk kept pets kat umah flats skrg dah jd topik bahasa plak..
pe2 hal pun "BUDI BAHASA BUDAYA KITA".
Reply With Quote
  #18  
Old 06-21-2009, 08:56 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by hashimi View Post
dari topik kebenaran nk kept pets kat umah flats skrg dah jd topik bahasa plak..
pe2 hal pun "BUDI BAHASA BUDAYA KITA".
budi bahasaaaaa budaya kitaaaaaaaaa haaaaa aaa
Reply With Quote
  #19  
Old 06-22-2009, 09:36 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 14
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by Zarul View Post
budi bahasaaaaa budaya kitaaaaaaaaa haaaaa aaa
Koir la pulak...
LARIIIIIIIIIII....!!!!!!!!!!!!
sblm tuan tanah kejar ngan parang..!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #20  
Old 06-22-2009, 11:11 PM
Zarul's Avatar
Zarul Zarul is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,249
Rep Power: 13
Zarul is on a distinguished road
Default Re: Kebenaran memelihara kucing di flat/apartment/kondo

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
Koir la pulak...
LARIIIIIIIIIII....!!!!!!!!!!!!
sblm tuan tanah kejar ngan parang..!
ya ampun tuan tanah
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kucing tua binbin Cats & Kittens 68 04-08-2013 01:06 PM
biak kucing. jual kucing kimping Health, Disease & Diet 74 07-28-2012 03:04 PM
DBKL Came to My Apartment June Rescuers & Fosterers 77 06-26-2010 06:57 PM
kitten persian jatuh dari apartment , stupid owner lovecat Cat TV and Photos 26 06-29-2009 10:40 AM
Penang: Apartment Residents Complaining->Stray Dogs Must Be Shot JScott General Discussion 6 03-03-2009 12:57 PM


All times are GMT +8. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.